Luxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Οταν λεμε οτι το ταδε ποσο ειναι αφορολογητο πχ 10.000 ευρω σημαινει οτι αν μαζεψουμε 10.000 ευρω αποδειξεις, τοτε δε πληρωνουμε φορο;
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Οταν λεμε οτι το ταδε ποσο ειναι αφορολογητο πχ 10.000 ευρω σημαινει οτι αν μαζεψουμε 10.000 ευρω αποδειξεις, τοτε δε πληρωνουμε φορο; Από ότι κατάλαβα την τελευταία φορά που άκουσα ειδήσεις είναι ότι θα έχεις αφορολόγητο 6.000 + το ποσοστό των επόμενων 6.000 που καλύπτεις με αποδείξεις το 20% του εισοδήματος. Δηλαδή από όσο κατάλαβα : - Έχεις εισόδημα 20.000 - 20% * 20.000 = 4.000 Αν μαζέψεις ακριβώς 4.000 αποδείξεις θα πάρεις αφορολόγητο 6.000 + 100%*6.000 = 12.000 αν μαζέψεις αποδείξεις 3.000 (=75% του 20% του εισοδήματός σου) θα έχεις αφορολόγητο 6.000 + 6.000 * 75% = 6.000 + 4.500 = 10.500 το άλλο που άκουσα είναι ότι "παίζεται" για τους ελεύθερους επαγγελματίες να ξεκινάνε όχι από το 6.000 αλλά από το 0. Έτσι από ότι κατάλαβα ο ίδιος με τα 20.000 και 3.000 αποδείξεις αν είναι ελ. επαγγελματίας θα έχει αφορολόγητο 75% * 12.000 = 9.000 με ποιά λογική μη με ρωτάτε. Όλα τα παραπάνω είναι απλά τι κατάλαβα ... έχει να πέσει πολύ γέλοιο. ---------- Προσθήκη στις 18:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:37 ---------- Ρε ποια ΕΛΤΑ ρε, αεροπορικά εισιτήρια ναούμ. Λογικά θα μετράνε όπως άκουσα ότι θα μετράνε και τα εισιτήρια σινεμά/θεάτρου. Ερωτήματα που γεννούνται : άντε και μετράνε πχ εισιτήρια της ΟΑ, της Aegean και των λοιπόν ελλνικών εταιρειών (ελληνικό ΑΦΜ). Με τη λογική ότι δεν μετράνε αποδείξεις από το εξωτερικό δε θα μετράνε τα εισητήρια ξένων αεροπορικών το οποίο ακούγεται παράλογο όχι μόνο για θέμα ανταγωνισμού, ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά και γιατί όταν πάω σε ένα πρακτορείο να πάρω ένα εισιτήριο δε μπορώ να ξέρω και να ρωτάω (και δε με ενδιαφέρει στη τελική) ποιάς χώρας είναι κάθε εταιρεία. Το εισητήριο έχει και την ιδιότητα παραστατικού ή θα πρέπει να κόβεις ξεχωριστή απόδειξη ? Γιατί αν όχι πως θα καταλαβαίνει ο εφοριακός αν ένα εισιτήριο είναι ελληνικής εταιρίας και όχι ξένης (και μη μου πείτε για του IATA CODES γιατί μπορεί να πάρεις εισιτήριο από μια εταιρεία και να πετάς με πτήση άλλης + ότι δε μπορεί ο εφοριακός να πρέπει να μπαινει στο wikipedia να βρίσκει τι σημαίνει τι)
chill Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Πολλά ζητάς και εσύ Δεν νομίζω να ζητάω εγώ πολλά....αυτοί θα μου ζητήσουν πολλά αν οι αποδείξεις από αγορές εντός ΕΕ δεν γίνονται δεκτές . Δεν με ενδιαφέρει αν είναι εύκολο ή όχι να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους να κόψουν το κεφάλι τους και να βρουν μια λύση, τι σκατά ένωση είμαστε? Ή μήπως θα πρέπει με το ζόρι να αγοράζω υπερτιμολογημένα προϊόντα εντός της χώρας? Ή μήπως θα πρέπει με το ζόρι να κάνω διακοπές στην Ελλάδα αντί για κάποια χώρα του εξωτερικού το καλοκαίρι? Επίσης μια άλλη απορία, με τις πληρωμές μέσω ebanikng τι γίνεται? Πληρώνω επί παραδείγματι το κινητό μου μέσω ebanking και άρα απόδειξη δεν παίρνω. Τι ισχύει σε αυτήν την περίπτωση?
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης μια άλλη απορία, με τις πληρωμές μέσω ebanikng τι γίνεται? Πληρώνω επί παραδείγματι το κινητό μου μέσω ebanking και άρα απόδειξη δεν παίρνω. Τι ισχύει σε αυτήν την περίπτωση? Φαντάζομαι μια εκτύπωση της σελίδας επιβεβαίωσης συναλλαγής συραμένη στον λογαριασμό τον καθιστά απόδειξη. Εκεί είναι το πρόβλημα, στο πόσα πράγματα πρέπει να φαντάζεται κανείς ...
kage Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_7681.html μεχρι να περαστει ο νομος που θα αναφερει ξεκαθαρα ποιες περνανε ΟΛΑ τα αλλα ειναι φημες
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 ...Το αφορολόγητο όριο θα εξασφαλίζεται με τη συλλογή αποδείξεων από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, τις οποίες οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν σε ειδική φόρμα ηλεκτρονικά ή σε κλειστό φάκελο στη Δ.Ο.Υ>>μεχρι να περαστει ο νομος που θα αναφερει ξεκαθαρα ποιες περνανε ΟΛΑ τα αλλα ειναι φημες Αφού άλλα λένε τώρα, ότι απλά θα γράφεις πλήθος αποδείξεων και ποσό και θα γίνεται δειγματοπυπτικός έλεγχος (δε θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς)
kage Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_5458.html ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Luxx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Ναι δε καταλαβα ομως το αφορολογητο τι σημαινει. Εστω οτι βγανει σε εμενα αφορολογητω στα 11.000 ευρω. Τι σημανει αυτο;
minarokeftes Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Ναι δε καταλαβα ομως το αφορολογητο τι σημαινει. Εστω οτι βγανει σε εμενα αφορολογητω στα 11.000 ευρω. Τι σημανει αυτο; Οτι δεν θα πληρώσει φόρο στο κράτος.
Praetorianos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Μόλις με ενημέρωσαν από το κοντρόλ ότι το 20% του εισοδήματος, έγινε 30%. Επίσης κάτι είπαν για πρόστιμο σε περίπτωση που γίνει κάτι με τις αποδείξεις αλλά δεν κατάλαβα τι. Όποιος άκουσε παραπάνω ας πει plz.
chill Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Φαντάζομαι μια εκτύπωση της σελίδας επιβεβαίωσης συναλλαγής συραμένη στον λογαριασμό τον καθιστά απόδειξη. Εκεί είναι το πρόβλημα, στο πόσα πράγματα πρέπει να φαντάζεται κανείς ... Αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό, τον εκτυπωτή θα μου τον παρέχει το κράτος? Τα μελάνια? Το χαρτί? Το συρραπτικό? Ίσως φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι, μιας και δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω ούτε cent για τέτοιες δουλειές βασικα μεχρι τωρα δεν υπαρχει περασμενος σαν νομος τιποτα απο αυτα που λενε οποτε τι να συζηταμε.. Ο χρόνος έχει ήδη ξεκινήσει και εμείς δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο θα φορολογηθούμε!!! Αυτό δεν είναι παράνομο?
DrLo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό, τον εκτυπωτή θα μου τον παρέχει το κράτος? Τα μελάνια? Το χαρτί? Το συρραπτικό? Ίσως φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι, μιας και δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω ούτε cent για τέτοιες δουλειές Καλά μην υπερβάλουμε, στη τελική επιλογή σου είναι να πληρώσεις με αυτόν τον τρόπο. Αν δεν θες πας στη ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ και πληρώνεις στο ταμείο
De@th L0rd Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό, τον εκτυπωτή θα μου τον παρέχει το κράτος? Τα μελάνια? Το χαρτί? Το συρραπτικό? Ίσως φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι, μιας και δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω ούτε cent για τέτοιες δουλειές Ο χρόνος έχει ήδη ξεκινήσει και εμείς δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο θα φορολογηθούμε!!! Αυτό δεν είναι παράνομο? Και έστω ότι είναι παράνομο.Τι θα κάνει το κράτος; Θα επιβάλλει τον νόμο στον εαυτό του;
chill Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Καλά μην υπερβάλουμε, στη τελική επιλογή σου είναι να πληρώσεις με αυτόν τον τρόπο. Αν δεν θες πας στη ΔΕΗ/ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ και πληρώνεις στο ταμείο Δεν υπερβάλω εγώ, υπερβάλει το κράτος με τα καραγκιοζιλίκια των αποδείξεων και με το γεγονός ότι ακόμα δεν μας έχει ενημερώσει για το τι τελικά θα ισχύει Επιπλέον αποδείξεις από ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ/Κινητή και σταθερή τηλεφωνία ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές από τι διαβάζω/ακούω. Και έστω ότι είναι παράνομο.Τι θα κάνει το κράτος; Θα επιβάλλει τον νόμο στον εαυτό του; Διόλου απίθανο να βρεθούν κάποιοι οι οποίοι θα κυνηγήσουν το θέμα - αν υφίσταται παρανομία - μέσω ΣτΕ όπως έχει γίνει σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Τώρα βέβαια, είναι "έκτακτες" οικονομικές συνθήκες και θα πρέπει όλοι να κάνουμε τουμπεκί και να ακολουθούμε ευλαβικά ότι μας λένε οι κυβερνώντες χωρίς πολλά πολλά. /care
Moderators Malthador Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάντως, δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιο "αφορολόγητο όριο". Δηλαδή υπάρχει κάποιος μισθωτός που στο τέλος του χρόνου θα έχει μαζέψει 6.000 η 12.000 ευρώ στην άκρη; Μας δουλεύουν μου φαίνεται. Γιατί να μην είναι 0 ευρώ το αφορολόγητο και να μετράνε όλες οι αποδείξεις; ΟΛΕΣ όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.