Προς το περιεχόμενο

Τι γινεται τελικα με τις αποδειξεις;

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει τι ποσο αποδειξεων πρεπει να συγκεντρωσω ωστε να γλυτωσω το φορο.

Μπορεις να ζητησεις αποδειξη στο βενζιναδικο; Ενας τυπας μπροστα μου εβαλε βενζινη και μετα ο υπαλληλος κατι του εγραφε σε ενα μπλοκακι και του το εδωσε. Αμα ειναι να βαζω 20+ ευρω βενζινη να ζηταω αποδειξεις! Τοσα χρονια αφορολογητο χρημα παιζουν τα βενζιναδικα! Και τι γινεται με τα club και τα σκυλαδικα; Δε μπορεις να ζητησεις αποδειξη; Τι θα σου πουν;

Και ποιος ο λογος τελος παντων να γινεται αυτο το πραμα με τις αποδειξεις; Γιατι να επιβαλλεται φορος αν δε ξοδευεις τα λεφτα σου; Δλδ οτι παιρνεις να το δινεις παλι πισω ντε και καλα για να ανακυκλωνονται τα χρηματα; Απλα ελεος. Βεβαια αυτο γινεται εδω και χρονια..

Αληθεια σε αλλες χωρες υπαρχει αυτο το συστημα;

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό γίνεται όχι για να πάρουν τα δικά σου λεφτά, αλλα να γίνουμε ευσυνείδητοι και να ζητάμε απόδειξη απο κάθε μας αγορά, ουτως ώστε αυτά που πληρώνουμε να φορολογούνται απο τον αποδέκτη και να μην βγαίνει μάγκας αυτός. Βάζοντας λοιπόν κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο (δεν γνωρίζω τί παίζει) το κάνει για να υπάρξει ένα κίνητρο για τον καταναλωτή να προτιμήσει να κόψει απόδειξη, απο το να πληρώσει 50€ λιγότερα χωρίς έκδοση απόδειξης.

Απο την στιγμή που ούτως ή άλλως χαλάμε όλα τα λεφτά μας, εμείς ως καταναλωτές μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε απο όλο αυτό το θέμα, προσωπική άποψη!

Δημοσ.

Θα ζητάς απόδειξη και απο τον βενζινά και απο τα μπουζούκια και απο τον ταρίφα και απο το μανάβη και απο ΟΛΟΥΣ. Όλα αυτα τα λαμόγια που έχουν τόσα χρόνια βολευτεί να μη δίνουν αποδείξεις τώρα θα είναι υποχρεωμένοι κάργα.

Και φυσικά απο τους γιατρούς...απο αυτούς πρέπει να ζητάς οπωσδήποτε γιατί είναι οι μεγαλύτεροι κλέφτες που υπάρχουν στην φοροδιαφυγή. Έτσι κάνει η πολιτεία τους πολίτες να πιέζουν τους φοροφυγάδες και όχι το κράτος, μια ενέργεια πανέξυπνη και διεθνώς διαδεδομένη. Μπράβο σε αυτή τη κυβέρνηση που έχει τα κότσια και το έκανε, τα συμφέροντα θα την κοπανήσουν άσχημα τους επόμενους μήνες αφού θα χάσουν πολλά λεφτά. (ε ρε οτι θα υπερασπιζομουν και ενα απτα 2 μεγαλα κομματα σε ενα νομο τους δε το περιμενα)

Πάντως σαν μέτρο είναι άριστο, άντε να κλέψει ο άλλος αμα ο πελάτης του ζητάει επίμονα απόδειξη για να έχει μειωμένο φόρο. Τι θα σου πεί, χάλασε η ταμειακή? (το γνωστό) Θα φύγεις και θα πας αλλού, σιγά μη χάσεις τα λεφτά σου.

Δημοσ.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αυτό στην ουσία δεν έχει νόημα για χαμηλόμισθους, ναι; Δλδ ο κλασσικός 700άρης των 8400 το χρόνο που είναι κάτω από το αφορολόγητο των 12κ, δεν κερδίζει τίποτα με το να μαζεύει αποδείξεις, σωστά;

black_widow to the rescue?

Δημοσ.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αυτό στην ουσία δεν έχει νόημα για χαμηλόμισθους, ναι; Δλδ ο κλασσικός 700άρης των 8400 το χρόνο που είναι κάτω από το αφορολόγητο των 12κ, δεν κερδίζει τίποτα με το να μαζεύει αποδείξεις, σωστά;

Νομιζω πως οχι, το αφορολογητο κατω των 12000 ευρω χτιζεται με αποδειξεις πλεον. απλα το ποσοστο της αξιας των αποδειξεων σε σχεση με το εισοδημα ειναι αλλο. καπου γυρω στις 200 ευρω ειναι νομιζω. Ας το ξεκαθαρισει καποιος που ξερει γιατι με ενδιαφερει και εμενα

Δημοσ.

νομίζω δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τι ακριβώς θα ισχύσει. Κατά την γνώμη μου, τα πάντα θα ακυρωθούν την τελευταία στιγμή.

Δημοσ.

Nein, όταν πρωτοανακοινώθηκε το μέτρο νομίζω ότι θα έριχναν το όριο στα 6000 και ότι θα έφτανε μέχρι τα 12000 αν κι εφόσον προσκομίζονταν αποδείξεις κάποιου ποσού. Με τόσα που ανακοινώνονται καθημερινά βέβαια μπορεί και να έχω μείνει λίγο πίσω.

Δημοσ.

Μάζευε κι ας είν' και ρόγες...

Τώρα αν είναι άχρηστες, θα τις κάνουμε κωλόχαρτο.

Τουλάχιστον κάποιος θα έχει πληρώσει το ΦΠΑ και το φόρο εισοδήματος που θα γλύτωνε αλλιώς.

Τώρα, αν τα λεφτά από τους φόρους πιάνουν τόπο είναι άλλο θέμα .... :mad:

Δημοσ.

Αγαπάς την Ελλάδα?

Απόδειξη!!!!!

:lol:

Φαντάζομαι ότι δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις αποδείξεις προερχόμενες από χώρες εντός της ΕΕ?

Δημοσ.
6000 είναι το αφορολόγητο πλέον, που με τις αποδείξεις μπορεί να φτάσει στα 12000.

Αυτό λένε αλλά φυσικά δε ξέρουμε τίποτα νεότερο ούτε για το ποιές αποδείξεις θα αναγνωρίζονται ούτε τι θα γίνει με τις φορολογικές κλίμακες ούτε τι φοροαπαλλαγές θα ισχύουν κ.λ.π. Και έχουμε μπει στον Φλεβάρη. Πάντως εγώ τις μαζεύω όλες και βλέπουμε :P Από γιατρούς έπαιρνα πάντα, δε τους τη χαρίζω :-)

---------- Προσθήκη στις 18:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:14 ----------

Δεν είμαι ο υπουργός οικονομίας για να ξέρω ... Το σενάριο που ακούγεται πάντως πιο πολύ είναι αυτό που ειπώθηκε παραπάνω.

---------- Προσθήκη στις 18:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:16 ----------

Φαντάζομαι ότι δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις αποδείξεις προερχόμενες από χώρες εντός της ΕΕ?

Πολλά ζητάς και εσύ :P

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω έναν αξιοσημείωτο αριθμό αποδείξεων για τα πάντα που αγοράζω.Μέσα σε ένα μήνα και κάτι έχω γεμίσει ένα κουτί από μικρή κάρτα γραφικών.Αν συνεχίσω έτσι (που δε το βλέπω) θα έχω στο τέλος μια γεμάτη σακούλα σκουπιδιών με αποδείξεις που δεν ξέρω αν θα χρειαστούν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...