Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με εμφανιση Ασπρης οθονης οταν τρεχω απαιτητικα games.

rebellion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.Πριν απο μια βδομαδα εκανα ανανεωση στο pc μου που ηταν απο το 2005.

Εβαλα επεξεργαστη intel core i5 660 καρτα γραφικων Asus 5870 μητρικη Asrock P55M pro και μνημες 4GB Dominator 16000CB.

Η οθονη μου ειναι τεχνμολογιας 2005 Samsung SyncMaster 713N και την αφησα ως εχει.

Το προβλημα ειναι οτι οταν βαζω games οπως Far Cry 2 ή Fallout 3 σε μεγαλη αναλυση (1280 - 1024 ) μετα απο λιγο εμφανιζεται ασπρη οθονη.Οταν κλεινω την οθονη για λιγο και την ξανα ανοιγω δειχνει κανονικα λλα και παλι μετααπο μερικα λεπτα ξανα ασπρη οθονη.

Να πω οτι μειωσα την αναλυση σε 1024 * 768 στο Far Cry δυο με τα υπολοιπα σε ultra high αλλα παλι η ασπρη οθονη καθυστερει μεν λιγο να βγει αλλα τελικα βγαινει και αυτο ειναι εκνευριστικο.

Μπορειτε να μου πειτε τι φταιει?Η καρτα γραφικων δε νομιζω καθοτι ειναι καινουρια και πολυ δυνατη και στον smart doctor μου εμφανιζει οτι ειναι ΟΚ.

Φανταζομαι φταιει η οθονη γιαυτο το προβλημα αλλα θελω την αποψη σας.Οντως φταιει η οθονη?Πρεπει να παρω μια πιο συγχρονη?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Περίεργο πρόβλημα, δε το έχω ξαναακούσει.

Η αλήθεια είναι πως η κάρτα σου χαραμίζεται σε αυτή την οθόνη, αλλά πριν την αλλάξεις δοκίμασε σε άλλη οθόνη το σύστημά σου.

Δημοσ.

Έχω συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα σε laptop με χαλασμένο ανεμιστηράκι. Στην περίπτωση εκείνη υπερθερμαινόταν η κάρτα γραφικών και άσπριζε πλήρως την οθόνη μόλις άνοιγες κάτι με απαιτητικά γραφικά. Για έλενξε τις θερμοκρασίες σου.

Δημοσ.

άν ήταν υψηλές οι θερμοκρασίες τότε δεν θα έλεγε οτι του λέει οκ το smart doctor,βέβαια δεν χάνεις τίποτα να το δείς και αυτό (το παιχνιδι όταν η οθόνη ασπρίζει σταματάει ή παιζει κανονικά ?)

Δημοσ.

να πω οτι εχω desτοp και χρησιμοποιω windows xp 32 bit

-oταν η οθονη ασπριζει το παιχνιδι απο πισω παιζει κανονικα μπορει να κινηθει o χαρακτηρας ή να το κλεισεις με alt f4 χωρις βεβαια ομως να φαινεται τιποτα/οπως ειπα οταν κλεινω την οθονη και την ξαναανοιγω επανερχεται.

-τωρα που το δοκιμασα η καρτα πριν αρχισει το παιχνιδι ηταν στους 51 - 52 βαθμους κελσιου .κατα τη διαρκεια ου παιχνιδιου και σε αναλυση 1024*768 και σε 1280 * 1024 παρεμεινε σταθερα στους 52 βαθμους κελσιου.ειναι νορμαλ αυτη η θερμοκρασια????το smart doctor εξακολουθουσε να λεει the video card is OK .

τωρα που ξαναεμφανιστηκε ασπρη οθονη και ενω το ετρεχα σε αναλυση 1280 * 1024 η θερμοκρασια της καρτας ηταν 57 -58 βαθμοι κελσιου.εινα νορμαλ η οχι?

-υπαρχει περιπτωση η οθονη να δυσκολευετε και να μην μπορει να ανταπεξελθει οταν παιζει ενα απαιτητικο παιχνιδι στις αναλυσεις που προανεφερα?

-οσο για το ανεμηστιρακι αφου η καρτα ειναι καινουρια πως γινεται να εχει προβλημα?οι θερμοκρασιες που ειπα πριν δειχνουν προβληαμ θερμοκρασιας στην καρτα?

καινουριο ειναι και το κουτι coolmaster sileo 500 και γενικα το συτημα ειναι σχετικα αθορυβο.

τελος σημειωστε οτι ενω εχω την οθονη σε αναλυση 1152 * 864 και το far cry ρυθμισμενο σε αναλυση 1280 * 1024 οτανω παταω να ξεκινησει παει να μπει εμφανιζει για ενα δευτερολεπτο την οθονη του παιχνιδιου και μετα κλεινει μονο του.γιατι συμβαινει αυτο?σε αναγκαζει ειτε να χαμηλωσεις την αναλυση του απιχνιδιου στα επιπεδα της οθονης ειτε να αυξησεις την οθονη στα επιπεδα του παιχνιδιου με τα αποτελεσματα της ασπηρς οθονης οπως σας ειπα.

---------- Προσθήκη στις 20:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:54 ----------

Παιζει να χριεζεται να εγκαταστησω μεσω ιντερνετ τους πιο καινουργιοςυ drivers?αν ναι υπαρχει καποιο λινκ και ποια η διαδικασια για να το κανω?Πρεπει πρωτα να απεγκαταστησω τους προηγουμενους ήδεν εχει σημασια?

Δημοσ.

Έχει σημασία, προφανώς και θα κάνεις uninstall πρώτα τους παλιούς (αν δεν έχεις την τελευταία έκδοση).

Δημοσ.
Έχει σημασία, προφανώς και θα κάνεις uninstall πρώτα τους παλιούς (αν δεν έχεις την τελευταία έκδοση).

ποιοι ειναι οι πιο προσφατοι drivers για την asus 5870?εψαξα στο google τωρα και δεν βρισκω ακρη..μπορειτε να μου δωσετε ενα λινκ για να τους κατεβασω?βασικα απο την atι η απο την asus θα ειναι?:-)

Δημοσ.

εβαλα τους καινουριους drivers (drivers display ετσι?) αλλα και παλι οταν αυξανω την αναλυση στο 1268 * 1024 η οθονη ασπριζει και αυτη τη φορα πριν καν ξεκινησω το παιχνιδι!!!!

Στο 1024 * 768 δεν το κανει αυτο προς το παρων..

δν ξερω τι συμαβαινει..φταιει η οθονη τελικα?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εκανα install και τους τελευταιους drivers που βγηκαν προχθες ATI Catalyst™ 10.2 Display Driver for Windows XP http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp

...αλλα παλι τιποτα.παλι δεν διορθωθηκε απολυτως τιποτα.

Το γεγονος οτι εμφανιζεται ασπρη οθονη και απο πισω το παιχνιδι τρεχει κανονικα τι σημαινει μπορειται να μου πειτε?

Το γεγονος οτι οταν εμφανιζεται ασπρη οθονη και κλεινω και ξαναανοιγω την οθονη και επαναερχεται κανονικα (μεχρι να ξαναεμφανιστει ασπρη οθονη) δεν ειναι προφανες οτι δειχνει ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ και ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ?????

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο να έχει πρόβλημα κάτι από τα 2.Μη ξεχνάς ότι η οθόνη δε σου παρουσίαζε το πρόβλημα με την προηγούμενη κάρτα.Με dvi ή vga την έχεις συνδέσει την οθόνη? Αν είναι vga κατέβασε drivers για την οθόνη.

ΕΔΩ

Δημοσ.
Δεν είναι απαραίτητο να έχει πρόβλημα κάτι από τα 2.Μη ξεχνάς ότι η οθόνη δε σου παρουσίαζε το πρόβλημα με την προηγούμενη κάρτα.Με dvi ή vga την έχεις συνδέσει την οθόνη? Αν είναι vga κατέβασε drivers για την οθόνη.

ΕΔΩ

δεν εχω ιδεα τι ειναι το dvi και το vga.ξερω οτι τι συνδεσα και η πριζα του καλωδιου της εινα Μπλε.Μαλιστα λογω οτι αλλαξα κουτι χρειαστικα ειδικη υποδοχη που την εβαλα για να προσαρμοστει στην πριζα του κουτιου.

Δημοσ.

H "πρίζα του κουτιού" :lol: πρέπει να είναι η dvi και το μπλέ καλώδιο είναι vga.Κατέβασε τον driver που σου λέω στο προηγούμενο post μου.

Δημοσ.
H "πρίζα του κουτιού" :lol: πρέπει να είναι η dvi και το μπλέ καλώδιο είναι vga.Κατέβασε τον driver που σου λέω στο προηγούμενο post μου.

δεν ειπα οτι το καλωδιο ειναι μπλε.η πριζα του εχει χρωμα μπλε.:P

με αυτο που εδωσες δεν εγινε τιποτα.

Δημοσ.

για να μην μπερδευτούμε εσύ έχεις αυτό τώρα στην οθόνη ( είναι vga) και το dvi είναι αυτό. κοίτα αν η οθόνη σου δέχεται dvi και σύνδεσετο γιατί είναι καλύτερο από το vga.

edit:συγγνώμη τώρα είδα ότι η οθόνη σου έχει μόνο dsub (vga)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...