Προς το περιεχόμενο

Mini-ITX Προτασεις

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε νομιζω να υπαρχουν εξωτερικα τροφοδοτικα με λιγοτερο απο 250-300 Watt. Πιο μικρα εχουν μονο οι θηκες και απο οσο διαβαζω μονο της antec εχουν μια καποια ποιοτητα.

Τωρα ομως τα 90 μπορει να μην bootaroyn συστημα αρα αναγκαστικα πας για επωνυμο. Οι καλυτερες προτασεις ειναι καποια των corsair-enermax στα 400-450. που κοστιζουν 60-80 ευρω.

Ολα αυτα εφοσον η τροφοδοσια της θηκης δεν επαρκει τα σκεφτομαι.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω βρει στο διαδίκτυο κάποια που συνδέονται με μετασχηματιστή (σαν τους υπολογιστές) μέχρι 150watt. Το καλό είναι ότι έχουν >95% απόδοση.

Η πλατφόρμα ion δεν ξεπερνά ποτέ τα 60 watt (έχουν κάνει μετρήσεις) άρα βάλε και 5 σκληρούς από 5 watt, άρα ποτέ δεν θα ξεπεράσεις τα 100watt.

Δημοσ.

Το ξερω πως πανω απο 90-100 δεν χρειαζονται αυτα τα στησιματα, αλλα πολλες φορες το προβλημα ειναι στο boot, οταν γινεται το outburst για να τροφοδοτηθει ολοκληρο το συστημα μεμιας.

Αφοτου μπουταρει δεν θα εχει προβλημα.

Απο οτι λεει εδω, σε ενα reviewe, δεν μπορουσε με το ενσωματωμεν η 90αρι να σηκωσει το συστημα.

http://www.overclockersclub.com/reviews/antec_mini_skeleton/6.htm

Δημοσ.
Απο οτι λεει εδω, σε ενα reviewe, δεν μπορουσε με το ενσωματωμεν η 90αρι να σηκωσει το συστημα.

Λογικό δεν είναι; Πως να αντέξει το 90άρι αν είχαν Q6600. Σε load και bootstrap burst ξεπερνά τα 100W από μόνος του ο επεξεργαστής, χώρια οι δίσκοι και το board, που να αντέξει το τροφοδοτικό ακόμα και αν είναι 100% σε απόδοση. Εδώ με 45nm Q8400 και picoPSU 120 με 150W/12A παροχή και είχα πτώση τάσης κατά το burst και στο load έφτανε το 1.2V το 90άρι θα αντέξει;

Αυτοί δεν είναι επεξεργαστές κατάλληλοι για τα λεπτεπίλεπτα mini-ITX PSUs. Οπότε ή κρατάς το PSU του Antec και παίρνεις Atom solo, Atom+ION, κάποιον low clock Celeron ή low power i3-xxx, ή πας κατευθείαν σε κάποιο high powered DC/DC psu (>200W) και το ανάλογο AC/DC brick, κάνοντας μετατροπή στο κουτί για την πλακέτα του.

Δες τις σειρές M4xx και PW200xx κάτω - κάτω σε αυτή τη σελίδα.

Πάντως γνώμη μου μην μπλέξεις. Δεν αξίζει τον κόπο και δύσκολα θα βρεις αξιόλογα και οικονομικά AC/DC bricks σε αυτά τα amperes. Καλύτερα μείνε σε ότι hardware μπορεί να καλύψει το 90άρι ή το πολύ σε ότι μπορεί να καλύψει κάτι σαν το PicoPSU-150-XT σε συνεργασία με το 12.5Α AC/DC το μεγαλύτερο δηλαδή brick που και πάλι όπως μπορείς να δεις στις φωτογραφίες θέλει adapter. Ή τουλάχιστον πάρε κανένα άλλο mini-ITX case που φορά κανονικό ATX PSU.

Πάντως γενικά μιλώντας και χωρίς να θέλω να σε επηρρεάσω, έξι δίσκοι και mini-ITX δεν είναι και ότι το ιδανικότερο (όσον αφορά την τροφοδοσία και τον όγκο). Θα έλεγα καλύτερα να πας για κάτι σε micro ATX με κανονικό PSU παρά να παιδεύεσαι και να ξοδεύεις για κάτι τέτοιο. Από την άλλη εσύ ξέρεις... :-)

Δημοσ.

Bequiet, τι μαρκα ειναι αυτη? Αμα ειναι να δωσεις χρηματα στα ιδια χρηματα παιρνεις το 400αρι της Corsair που ειναι το καλυτερο και πιο ποιοτικο budget troφοδοτικο για χαμηλες ενεργειακες απαιτησεις.

Απο την σιτγμη που θα το δωσει το 60αρι γιατι να παρεις Bequiet και οχι Corsair.

Απο την αλλη βεβαια το ονομα προσδιδει πως τα επιπεδα θορυβα θα ειναι χαμηλα κατι που δεν ξερω πως αντοποκρινεται στο αντιστοιχο που προτεινω εγω.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-400W-CMPSU-400CXEU.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-Emd425Awt-Modu82-425W-EMD425AWT-425W-MODU-82.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-Epr425Awt-Pro82-425W-EPR425AWT-425W-PRO-82.htm

---------- Προσθήκη στις 22:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:31 ----------

φιλε inray, παντως με αυτην την zotac με τις 14 θυρες usb τι να καταλαβουμε, αφου οι ταχυτητες ειναι ουτως η αλλως αθλιες. Αντε 30MB/s να πιασεις στην καλυτερξ, αρα δεν βλεπω τροπο να υλοποιησεις.

Ιδανικο θα το εβρισκα να ηταν Usb3.0 οι θυρες, ωστε μπας και βγει καμμια καλωδιοταινια που να κουμπωνει απο την μια στον sata2 εσωτερικο και απο την αλλη να μπαινω στην usb3.0 θυρα του υπολογιστη, ωστε να μην χρειαζεται να μπλεκεις με ακριβους controllers και ιστοριες για αγριους.

Βεβαια το ποσα θα παιρνεις απο τα 3.2 GBPS που ισχυριζεται πως θα εχει ειναι αλλο θεμα τωρα.

Δημοσ.

Δεν έχω να προτείνω κάτι αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Τους 5-6 δίσκους πού θα τους τοποθετήσεις; Απ ό,τι βλέπω το κουτί έχει μόνο 2 θέσεις για 3.5"

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο ειχα ρωτησει κι εγω, αλλα το ποστ για καποιο λογο το εφαγε η μαρμαγκα...

(μαλλον disconnect του router).

Δημοσ.

Αυτο ειναι ενα ακομα προβλημα, αλλα αυτο που σκεφτομαι ειναι καποιου ειδους εξωτερικο RACK.

Τους πρωτους 4 θα τους βαλω εδω.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700547&u=LIAN-LI-EX-34-HDD-RACK-SILVER

Το χα παρει παλιοτερα σκεπτομενο πως θα το συνδυαζα με καποιο κουτι της Lian-LI με της πολλες θεσεις.

Τελικα μου μεινε μονο το προιον καθως δεν πηρα case, αλλα δεν ειναι ασχημη ιδεα να τους εχω σε αυτο. Και ανεμιστηρακι εχει, και 4 δισκους βαζεις, και εχει ανοικτη πισω οψη για να κουμπωνεις τα καλωδια.

Το θεμα ομως ειναι οτι δεν μπορω να δινω 25 ευρω καθε φορα που συμπληρωνω τετραδα, αρα μαλλον ειναι μια προσωρινη λυση.

Εχετε κατι να προσθεσετε πανω σε αυτο?

Δημοσ.

Λίγο χύμα δε θα ναι, με το rack απλά ακουμπισμένο κάπου και τα καλώδια (4 sata + 4 τροφοδοσίας) να φεύγουν απ αυτό και να συνδέονται με το υπόλοιπο σύστημα;

Τέλος πάντων, υποθέτω ότι θα το μαστορέψεις κάπως.

Δημοσ.

Ε σιγουρα θα ναι χυμα αλλα τι να κανω? Η θα τα σκασω σε καποιο πανακριβο NAS, ή θα φτιαξω εγω PC-Nas στα μετρα μου το οποιο θα με διευκολυνει να αλλαζω τους δισκους.

Τωρα το να παρω Midi-case Και να θελω να προσθεσω/αλλαξω δισκους και να πρεπει να κανω shutdown, να σκυβω κατω απο το γραφειο, να ανοιγω case, να παλευω με καλωδια,κτλ..... λιγο βαναυσο δεν ειναι?

Για αυτο κυνηγω το ολο concept με Open-case setup. Δεν διαλεξα την skeleton για λογους αισθητικους και γκλαμουριας.

Στην τελικη οντως messy θα ειναι και δεν ξερω ποσο καλα θα δειχνει, αλλα ελπισω να μπορω να παρω τα αποτελεσματα που προσδοκω.

Πως αλλιως μπορεις να διαχειριστεις 9+ εσωτερικους σκληρους δισκους?

Δημοσ.
[...]

Πως αλλιως μπορεις να διαχειριστεις 9+ εσωτερικους σκληρους δισκους?

OK κατάλαβα ότι δε θες άλλο κουτί, απλά απαντάω στην ερώτησή σου.

(Max) midi - Full tower. Πχ στο δικό μου (max midi) παίρνει 6 και κουμπώνει και το rack που είπες (το οποίο btw σκοπεύω να πάρω σύντομα) => 10 HDD.

edit: Και μιας και μιλάς για τόσους δίσκους, να υπενθυμίζω πως κάτι καίνε κι αυτοί και με κάτι διαφορετικό από atom, δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο θα ναι το σύστημα με το 90άρι τροφοδοτικό.

Δημοσ.
Για ποιο λογο να μπαινοβγαζεις εΣωτερικους δισκους?

Στην αρχη θα παρω μονο τα βασικα, που σημαινει πως δεν θα παρω sata/sas controller, αρα θα πρεπει να αρκεστω στις θεσεις της μητρικης. Απο κει και περα οποιος δισκος δεν ειναι βασικος δεν θα ειναι κουμπωμενος, και θα χρειαστει να αλλαχθει κατα περιπτωσεις, αμα θελω να μεταφερω δεδομενα απο καποιον υπαρχον δισκο σε αυτον...

Αν ειχα ολες τις θεσεις διαθεσιμες, οσους δισκους εχω και παιρνω θα τους κουμπωνα, να δουλευουν ολοι μαζι ταυτοχρονα.

edit: Και μιας και μιλάς για τόσους δίσκους, να υπενθυμίζω πως κάτι καίνε κι αυτοί και με κάτι διαφορετικό από atom, δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο θα ναι το σύστημα με το 90άρι τροφοδοτικό.

Συμφωνοι, αμα δω πως το συστημα σκαλωνει, που λογικα αυτο θα συμβει μετα τους 2 δισκους, τοτε θα παρω και το 400αρι να αναλαβει. Απλως για αρχη θα δω μπας και την παλευει με το 90αρι της θηκης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...