Προς το περιεχόμενο

UPS νέο

xtrmsnpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.Παλιότερα είχα ένα ups της APC το back-up cs 350 αναφερόμενη ώρα που μου κρατούσε ήταν 12 λεπτά..ποτέ δεν έπιασε τόσο στα 5 έμενε με το φόρτωμα που είχα στο pc+οθόνη,και μετά αφού εξαντλήθηκε η μπαταρία δεν κρατούσε ούτε 1 λεπτό..

Για 2 χρόνια τώρα δεν έχω ups γιατί δεν άλλαξα την μπαταρία αφού ήταν άσκοπο να έχω τις ίδιες επιδόσεις και χειρότερα αφού άλλαξα το pc και την οθόνη πλέον.

Θέλω να σημειώσω όταν το πήραμε δεν ήξερα και πολλά για ups και πως παίρνεις ένα για τον υπολογιστή σου.Αυτή την φορά θέλω μια σωστή επιλογή.Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε να σας πω το σύστημα μου και τί άλλα περιφερειακά έχω ίσως να μπορούσατε να μου προτίνεται κάποια ups να κοιτάξω ώστε να προβώ σε αγορά.

Λοιπόν intel core duo 2,6ghz,8600gt 512mb,4gb ram,250gb HHD,500W τροφοδοτικό.οθόνη philips 220E tft,webcam,2xwireless gamepads,πολυμηχάνημα,κάρτα ήχου 5.1,και άλλα 5 περιφερειακά με usb.Δεν ξέρω αν έτσι μπορώ να βάλω κρητίρια για αγορά,απλά σκέφτηκα για την κατανάλωση που κάνει ο υπολογιστής με όλα αυτά.

Σας παρακαλώ αν μπορούσατε να με βοηθήσετε.Τα λεφτά ξέρω είναι πολλά για ups οπότε ας πούμε μέχρι 250 και ένα αξιόλογο χρόνο διατήρησης σε μπαταρία.

Ευχαριστώ.Αν χρειάζεται κάποια άλλη πληροφορία πείτε μου.

(θα ήταν δυνατόν να συνδεθούν 2 pc πάνω στο ίδιο ups;; )

Δημοσ.
Σας παρακαλώ αν μπορούσατε να με βοηθήσετε.Τα λεφτά ξέρω είναι πολλά για ups οπότε ας πούμε μέχρι 250 και ένα αξιόλογο χρόνο διατήρησης σε μπαταρία.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο χρόνος αναμονής, πέρα από την κατάσταση της μπαταρίας και τα VA του ups, έχει σχέση και με την κατανάλωση του μηχανήματός σου. Με ένα 1500άρι ups πιστεύω ότι με το σύστημα που αναφέρεις θα έχεις μισή ώρα αυτονομία, ίσως και παραπάνω.

EATON 1500VA

(θα ήταν δυνατόν να συνδεθούν 2 pc πάνω στο ίδιο ups;; )

Ναι. Βέβαια σε ενδεχόμενη απώλεια ρεύματος, θα πρέπει να τα κάνεις γρήγορα shutdown, μια και η αυτονομία σου θα περιοριστεί σημαντικά. Βέβαια, μπορείς να πας και σε λύση 2000 VA

AccuPower 2000 VA

Υ.Γ. Γνώμη μου να αποφύγεις τα υπερκοστολογημένα APC, αν και όπου να 'ναι θα πλακώσουν οι apc fans για να σου πουν ότι είναι τα καλύτερα και ό,τι πληρώνεις παίρνεις μπλα μπλα μπλα. Η απόφαση δική σου.

Δημοσ.
Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο χρόνος αναμονής, πέρα από την κατάσταση της μπαταρίας και τα VA του ups, έχει σχέση και με την κατανάλωση του μηχανήματός σου. Με ένα 1500άρι ups πιστεύω ότι με το σύστημα που αναφέρεις θα έχεις μισή ώρα αυτονομία, ίσως και παραπάνω.

EATON 1500VA

Ναι. Βέβαια σε ενδεχόμενη απώλεια ρεύματος, θα πρέπει να τα κάνεις γρήγορα shutdown, μια και η αυτονομία σου θα περιοριστεί σημαντικά. Βέβαια, μπορείς να πας και σε λύση 2000 VA

AccuPower 2000 VA

Υ.Γ. Γνώμη μου να αποφύγεις τα υπερκοστολογημένα APC, αν και όπου να 'ναι θα πλακώσουν οι apc fans για να σου πουν ότι είναι τα καλύτερα και ό,τι πληρώνεις παίρνεις μπλα μπλα μπλα. Η απόφαση δική σου.

Καλησπέρα.Λοιπόν αυτό ακρίβως ήθελα να μάθω..και σε υπέρευχαριστώ..Δεν ήξερα καν για VA και w..δεν καταλάβενα και δεν ήξερα πάνω κάτω που να κινηθώ!Εντάξει για τα 2 pc,τα βολεύω όπως,βασικό μέλημα μου είναι το pc που χειρίζομαι τώρα :-) .

Δεν ξανακοιτάω APC,καταρχίν μπορεί να είναι πάρα πολύ καλά να αλλάζουν τα φώτα σε άλλα,αλλά είναι ΦΩΤΙΑ για την τσέπη,δεν πιστεύω ότι ισχύει ότι πληρώνεις παίρνεις..Καταρχίν βρήκα πιο φτηνά ups σε χαμηλότερη τιμή που κρατάνε πολύ παραπάνω ώρα από αυτα της apc στις ίδιες κατηγορίες μιλώντας πάντα.

Θα το κοιτάξω άμεσα το θέμα.

Κοίταζα αυτό εδώ... http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=15601 αλλά δεν το βρίσκω να το κάνω παραγγελία .

Το eaton όταν λέει 5λεπτά με όλο το φόρτωμα,πόσο θα είναι πχ με το pc και την οθόνη μόνο;;;

Αντρέα ευχαριστώ γιαυτό το κοιτάω τώρα!!

Δημοσ.

Φίλε πόσα χρήματα διαθέτεις και πόση ώρα θες αυτονομία?

Το θέμα που λινκαρα το είδες καθόλου?

Άποψή μου μην πάρεις trust...

Δημοσ.
Φίλε πόσα χρήματα διαθέτεις και πόση ώρα θες αυτονομία?

Το θέμα που λινκαρα το είδες καθόλου?

Άποψή μου μην πάρεις trust...

Εκεί στο θέμα που μου έδωσες είμαι και το μελετάω :-).Όπως είπα μέχρι 250 άντε λίγο 300(αν και είναι πολλά..).Εεεε θέλω να έχω που λέει ο λόγος 15-20 λεπτά ή και παραπάνω να τελειώσω ότι κάνω στον υπολογιστή..Παραπάνω δεν ζητάω,θα ανέβει το κόστος,αλλά είδα ότι δίνουν μέχρι 45< .

Όχι trust λες,χμμ,γιατί;

Δημοσ.

Αυτό θα σου δίνει περίπου 10 λεπτά http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701105&u=APC-BACK-UPS-RS-1500-BR1500I

Αλλά μην λες όχι APC άμα κάθε φορά που κοβόταν το ρεύμα τράβαγε full load λογικό είναι να μειωθούν οι "αποδόσεις" του.

Trust τώρα δεν είναι καμια αξιόλογη μάρκα...

Γενικά θα πρέπει να κάνεις ένα από τα παρακάτω:

1) η να αναθεωρήσεις το πόση ώρα θες να σου μένει το pc ανοιχτό και πόση ώρα θες να τελειώσεις την δουλειά σου

2) να αναθεωρήσεις το budget σου γιατί για να έχεις 15-20 λεπτά (αλλά να έχεις τόσα λεπτά και από καλή και αξιόπιστη μάρκα θες παραπάνω φράγκα)

Δημοσ.
Αυτό θα σου δίνει περίπου 10 λεπτά http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701105&u=APC-BACK-UPS-RS-1500-BR1500I

Αλλά μην λες όχι APC άμα κάθε φορά που κοβόταν το ρεύμα τράβαγε full load λογικό είναι να μειωθούν οι "αποδόσεις" του.

Trust τώρα δεν είναι καμια αξιόλογη μάρκα...

Γενικά θα πρέπει να κάνεις ένα από τα παρακάτω:

1) η να αναθεωρήσεις το πόση ώρα θες να σου μένει το pc ανοιχτό και πόση ώρα θες να τελειώσεις την δουλειά σου

2) να αναθεωρήσεις το budget σου γιατί για να έχεις 15-20 λεπτά (αλλά να έχεις τόσα λεπτά και από καλή και αξιόπιστη μάρκα θες παραπάνω φράγκα)

Είναι οκ τα 10,αλλά γιατί να μν παω σε μια εταιρία που τα δίνει και πιο φτηνά,αλλά και παραπάνω χρόνο;;

Το να αναθεωρήσω δεν έχω πρόβλημα :-) και τα 2 μπορώ να τα κάνω:-) .

Δημοσ.

Στο άλλο θέμα που πόσταρες καλά έκανες θα λάβεις βοήθεια. δεν θυμάμαι ποιές είναι οι αξιοπιστότερες (το σκότωσα) εταιρίες απλά μερικές είναι να μην το ρισκάρεις καλύτερα.

Δημοσ.

1) Όχι trust.

2)

Το eaton όταν λέει 5λεπτά με όλο το φόρτωμα,πόσο θα είναι πχ με το pc και την οθόνη μόνο;;;

1500 VA ισούται με περίπου 800-900 W. To eaton 1500 VA, λοιπόν, θα σου έδινε αυτονομία 5 λεπτών αν είχες ένα pc που να καταναλώνει τόσα W. To pc σου μαζί με την οθόνη σου, δεν ξεπερνάει τα 400 W σε full load, άρα θα έχεις πολύ μεγαλύτερη αυτονομία. Δε σημαίνει ότι επειδή έχεις 500W τροφοδοτικό, το μηχάνημά σου "καταναλώνει" τόσο.

3) Η αξία ενός ups δεν είναι μόνο στην παρεχόμενη αυτονομία, αλλά και στην προστασία από τις "ανωμαλίες" της ΔΕΗ και στην ποιότητα του ρεύματος που δίνει στην έξοδό του. (π.χ. τα ακριβά APC δίνουν πραγματικό sinewave ρεύμα)

Δημοσ.
Καλησπέρα.Λοιπόν αυτό ακρίβως ήθελα να μάθω..και σε υπέρευχαριστώ..Δεν ήξερα καν για VA και w..δεν καταλάβενα και δεν ήξερα πάνω κάτω που να κινηθώ!Εντάξει για τα 2 pc,τα βολεύω όπως,βασικό μέλημα μου είναι το pc που χειρίζομαι τώρα :-) .

Δεν ξανακοιτάω APC,καταρχίν μπορεί να είναι πάρα πολύ καλά να αλλάζουν τα φώτα σε άλλα,αλλά είναι ΦΩΤΙΑ για την τσέπη,δεν πιστεύω ότι ισχύει ότι πληρώνεις παίρνεις..Καταρχίν βρήκα πιο φτηνά ups σε χαμηλότερη τιμή που κρατάνε πολύ παραπάνω ώρα από αυτα της apc στις ίδιες κατηγορίες μιλώντας πάντα.

Θα το κοιτάξω άμεσα το θέμα.

Κοίταζα αυτό εδώ... http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=15601 αλλά δεν το βρίσκω να το κάνω παραγγελία .

Αντρέα ευχαριστώ γιαυτό το κοιτάω τώρα!!

εγω ενα θα πω και ας με πειτε apc fan.σε ενα Ups δεν πληρωνεις τα va Οπως νομιζουν μερικοι και κρινουν απο αυτο.συνηθως η λεξη sinewave και avr Σε πολλους ειναι απλα λεξεις αγνωστες οποτε οποιος πιστευει οτι τα apc δεν τι αξιζουν τα λεφτα τους ας αναθεωρησει.θελετε να παρετε ups trust και turbo x Που θα ειναι 4000 va και θα εχει οσο το smart to 1500.do it.

Δημοσ.
συνηθως η λεξη sinewave

Γιατί τόσος κόσμος με modified sinewave ups έπαθε τίποτα? Εσένα σου είναι γνωστή η λέξη "switching psu". Για πες με τι ρεύμα δουλεύουν αυτά ? (το 99% των psu παρεμπιπτόντως... )

Δημοσ.
Γιατί τόσος κόσμος με modified sinewave ups έπαθε τίποτα? Εσένα σου είναι γνωστή η λέξη "switching psu". Για πες με τι ρεύμα δουλεύουν αυτά ? (το 99% των psu παρεμπιπτόντως... )

οταν εννοω για sinewave στο λεξιολογιο των Ups δεν ειναι μονο αυτη η λεξη.το 99 τις 100 που βλεπω ειναι βρηκαμε ενα Ups 200000000 va Με μονο 100 ευρω.κανεις δεν κοιταει τιποτα.οι μισοι δεν κοιτανε καν αν εχει avr το Ups και παιρνουν Mono backup και μετα λενε γιατι το ups δεν γλυτωσε απο overvoltage.οι γιατι τα μισα ups κανουν Overload μεχρι να πεθανουν αντι να κανουν shutdown.κατι τοσο σημαντικο οσο το ρευμα και να βλεπεις ups των 50 ευρω που εχουν απλα μια μπαταρια μεσα .μεχρι και το πλαισιο Ups.και εχω δει απειρα Ups Να τα παιζουν.δεν θυμαμει το αλλο το θεμα με το Ups Που πηρε μια κοπελα και μετα καηκε η ασφαλεια.Ups με κανονικη ασφαλεια μεσα αντι για να πεταγεται εξω.και ουτε site Η εταιρεια.

Δημοσ.
Στο άλλο θέμα που πόσταρες καλά έκανες θα λάβεις βοήθεια. δεν θυμάμαι ποιές είναι οι αξιοπιστότερες (το σκότωσα) εταιρίες απλά μερικές είναι να μην το ρισκάρεις καλύτερα.

Ναι,και σε ευχαριστώ που μου το πρότεινες,διάβασα αρκετά εκεί μέσα!!

1) Όχι trust.

2)

1500 VA ισούται με περίπου 800-900 W. To eaton 1500 VA, λοιπόν, θα σου έδινε αυτονομία 5 λεπτών αν είχες ένα pc που να καταναλώνει τόσα W. To pc σου μαζί με την οθόνη σου, δεν ξεπερνάει τα 400 W σε full load, άρα θα έχεις πολύ μεγαλύτερη αυτονομία. Δε σημαίνει ότι επειδή έχεις 500W τροφοδοτικό, το μηχάνημά σου "καταναλώνει" τόσο.

3) Η αξία ενός ups δεν είναι μόνο στην παρεχόμενη αυτονομία, αλλά και στην προστασία από τις "ανωμαλίες" της ΔΕΗ και στην ποιότητα του ρεύματος που δίνει στην έξοδό του. (π.χ. τα ακριβά APC δίνουν πραγματικό sinewave ρεύμα)

Μααααλιστα,ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!:-) Γιατί έτσι νόμιζα ότ πήγαινε με τα w του τροφοδοτικού! :o

Αυτό δεν μπορούσα να καταλάβω,πως μετρούσαμε τα VA.Δηλαδή προτείνετε ένα 1500VA;;Φίλε ευχαριστώ γιατί δεν καταλάβενα τίποτα απολύτως,έλυσες μεγάλες απορίες.

Trust έχω και άλλες συσκευές είμαι ικανοποιημένος,αλλά λέτε όχι για τροφοδοτικό;;

Apc που είχαν ήταν ακριβό θυμάμαι,και όπως βλέπω παραμένουν ακριβά.....:eek:!

Δημοσ.
Ναι,και σε ευχαριστώ που μου το πρότεινες,διάβασα αρκετά εκεί μέσα!!

Μααααλιστα,ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!:-) Γιατί έτσι νόμιζα ότ πήγαινε με τα w του τροφοδοτικού! :o

Αυτό δεν μπορούσα να καταλάβω,πως μετρούσαμε τα VA.Δηλαδή προτείνετε ένα 1500VA;;Φίλε ευχαριστώ γιατί δεν καταλάβενα τίποτα απολύτως,έλυσες μεγάλες απορίες.

Trust έχω και άλλες συσκευές είμαι ικανοποιημένος,αλλά λέτε όχι για τροφοδοτικό;;

Apc που είχαν ήταν ακριβό θυμάμαι,και όπως βλέπω παραμένουν ακριβά.....:eek:!

δεν υπαρχει ακριβης κανονας για τα va se watt.σε μερικα apc τα 1500 va σημαινον 980 watt ενω για αλλο μοντελο εχω δει 900.επισης τα apc ειναι ακριβα και παραμενουν ακριβα.οσο για τα trust Οτι πληρωνεις παιρνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...