Προς το περιεχόμενο

Για πιο λογο δεν εμφανιζονται στους αλλους τα smilies π χω κανει add sto msn?

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας μολις εμαθα τυχαια υστερα απο 6 μηνες χρυσεις οτι μισα απο τα smilies π χρησιμοποιω στο μσν ενω οταν πατησω τη συντομευση εγω τα βλεπω στους λαλους πανε μονο τα γραμματα :shock:. Γιατι?? Τι διαολο?

Δημοσ.

πωω ξεχασα να το πω. αυτα π χω κατεβασει εγω εννοειτε.

Καποια εν το μεταξυ φαινονται. Και να πεις οτι εχουν χαθει αφου καποια τα χω μεσα στον υπολογιστη κ τα ξαναπερασα αλλα παλι τα ιδια.

Αλλα παλι π δε τα χω καθολου αλλα τα χω κανει προσθηκη φαινονται κανονικα

P.S.

Απορια: που αποθυκευονται τα smilies του μσν οτα τα κανει προσθηκη απο αλλον ?

Δημοσ.
Απορια: που αποθυκευονται τα smilies του μσν οτα τα κανει προσθηκη απο αλλον ?

C:\Documents and Settings\[user]\Local Settings\Application Data\Microsoft\Messenger\[your messenger's email address]\ObjectStore\CustomEmoticons

Θα βρεις εκεί έναν σκασμό αρχεία με καταλήξεις .id2 και .dt2. Τα εμότικον είναι τα αρχεία με κατάληξη .dt2 και θα τα ανοίξεις με το IrfanView. Θα σου βγάλει μήνυμα ότι πρόκειται για αρχεία .gif με λάθος επέκταση, αλλά αγνόησέ το (και ΜΗΝ πεις στο IrfanView να αλλάξει την επέκταση!). Κάθε εμότικον έχει και το αντίστοιχο (συνονόματο) αρχείο με κατάληξη .id2, το οποίο έχει μέγεθος ~1ΚΒ κι ανοίγει με το Notepad — αντιστοιχεί στη λέξη με την οποία εμφανίζεται το αντίστοιχο εμότικον.

Δημοσ.

Τα smilies δεν στέλνονται μαζί με τα μηνύματα

Θα πρέπει να τα έχει και ο άλλος εγκατεστημένα για να τα δει, αλλιώς βλέπει μόνο τις συμβολοσειρές που αντιστοιχούν στο καθένα.

Αυτές αντιστοιχίζει ο parser των μηνυμάτων σε images τα οποία τα δείχνει στην οθόνη αλλά μόνο εφόσον είναι εγκατεστημένα στον client αυτουνού που βλέπει το μήνυμα.

Ή τα κατεβάζει από κάποιο server εκείνη την ώρα για να τα δείξει εφόσον έχει πρόσβαση σε αυτόν ο MSN (και δεν δημιουργείται κάποιο από τα χιλιάδες κενά ασφαλείας της συγκεκριμένης εφαρμογής).

ΠΧ. τα smilies του insomnia (που παρεπιμπτόντως είναι πολύ λίγα) τα κατεβάζει ο browser στα temporary files και τα βλέπουμε. Αν για κάποιο λόγο δεν επιτρέπαμε στον browser μας να κατεβάζει Images θα βλέπαμε μόνο τις συμβολοσειρές.

Δεν κοιτάς λίγο τα specs από εκεί που τα κατέβασες?

Ο MSN έχει τρελλά κενά ασφαλείας και προσπαθούν να τα κλείνουν , και μπορεί να κόβονται τα downloads αυτών των smilies από τους clients αυτών που τα στέλνεις.

Δημοσ.
Τα smilies δεν στέλνονται μαζί με τα μηνύματα

Θα πρέπει να τα έχει και ο άλλος εγκατεστημένα για να τα δει, αλλιώς βλέπει μόνο τις συμβολοσειρές που αντιστοιχούν στο καθένα.

Αυτές αντιστοιχίζει ο parser των μηνυμάτων σε images τα οποία τα δείχνει στην οθόνη αλλά μόνο εφόσον είναι εγκατεστημένα στον client αυτουνού που βλέπει το μήνυμα.

Εδώ σε Pidgin έχω παρατηρήσει διαφορετική συμπεριφορά από αυτήν που περιγράφεις. Σε συνομιλίες με άλλους που έχουν WLM, όταν μου γράφουν μία ακολουθία χαρακτήρων που έχουν αντιστοιχίσει σε κάποιο custom smilie, αρχικά εμφανίζεται στο παράθυρό μου ένα placeholder και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζεται εκεί η αντίστοιχη εικόνα. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει πως στέλνονται τα smilies, γιατί εγώ δεν τα έχω τα συγκεκριμένα και ούτε ασχολήθηκα ποτέ με εγκατάσταση custom smilies packs στον Pidgin.

Δημοσ.
Εδώ σε Pidgin έχω παρατηρήσει διαφορετική συμπεριφορά από αυτήν που περιγράφεις. Σε συνομιλίες με άλλους που έχουν WLM, όταν μου γράφουν μία ακολουθία χαρακτήρων που έχουν αντιστοιχίσει σε κάποιο custom smilie, αρχικά εμφανίζεται στο παράθυρό μου ένα placeholder και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζεται εκεί η αντίστοιχη εικόνα. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει πως στέλνονται τα smilies, γιατί εγώ δεν τα έχω τα συγκεκριμένα και ούτε ασχολήθηκα ποτέ με εγκατάσταση custom smilies packs στον Pidgin.

Σχεδόν πάντα έτσι γίνεται.

Όπως και με τα sites , φορτώνουν τα images-smilies σε temp folder και τα δείχνουν εκεί που είναι το tag πάνω στη σελίδα.

Αν δεν τα βρίσκουν σε temp folder πάνε και τα κατεβάζουν από το server (σπάνια από τον client αυτουνού που τα στέλνει, δεν δουλεύουν όπως τα emails τα message boards)...

Ο MSN όμως είναι μπουρδέλο εφαρμογή και δεν ξέρω μήπως κατεβάζει μόνο από συγκεκριμένους servers (μπας και καταφέρουν να μετριάσουν τα κενά ασφαλείας του).

Για αυτό λέω μήπως πρέπει να διαβάσει και τα specs από εκεί που τα κατέβασε μπας και παίζει κάτι τέτοιο (ή όπως είπε κάποιος φίλος μπας και χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποιο plugin οι άλλοι χρήστες για να τα βλέπουν).

---------- Προσθήκη στις 12:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:33 ----------

Παίζει και το κουλό σενάριο να κάνει block τα images ο msn του φίλου ή κάποιο firewall , και οι υπόλοιποι να βλέπουν μόνο τα smilites που είναι ήδη cacheαρισμένα στον υπολογιστή τους (από άλλα μηνύματα ή downloads).

Ξέρει κανένας πως ακριβώς δουλεύει ο MSN με τα images-smilies?

Τα στέλνει από client σε client ή τα μόνο μέσω servers?

Δημοσ.

http://msnpiki.msnfanatic.com/index.php/MSNC:Custom_Emoticons

http://msnpiki.msnfanatic.com/index.php/MSNC:Display_pictures

Φαίνεται να στέλνονται μέσω direct connection. Αλλά υπάρχουν clients/libraries (π.χ. Pidgin/libpurple) που ακόμη δεν έχουν υλοποιήσει direct connection για file transfers, οπότε όλες αυτές οι μεταφορές πάνε μέσω Λαμίας (MSN servers). Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις (π.χ. msn-pecan plugin για το Pidgin).

Δημοσ.

Σχεδόν πάντα έτσι γίνεται.

Όπως και με τα sites , φορτώνουν τα images-smilies σε temp folder και τα δείχνουν εκεί που είναι το tag πάνω στη σελίδα.

Αν δεν τα βρίσκουν σε temp folder πάνε και τα κατεβάζουν από το server (σπάνια από τον client αυτουνού που τα στέλνει, δεν δουλεύουν όπως τα emails τα message boards)...

Ο MSN όμως είναι μπουρδέλο εφαρμογή και δεν ξέρω μήπως κατεβάζει μόνο από συγκεκριμένους servers (μπας και καταφέρουν να μετριάσουν τα κενά ασφαλείας του).

Για αυτό λέω μήπως πρέπει να διαβάσει και τα specs από εκεί που τα κατέβασε μπας και παίζει κάτι τέτοιο (ή όπως είπε κάποιος φίλος μπας και χρειάζεται να εγκαταστήσουν κάποιο plugin οι άλλοι χρήστες για να τα βλέπουν).

---------- Προσθήκη στις 12:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:33 ----------

Παίζει και το κουλό σενάριο να κάνει block τα images ο msn του φίλου ή κάποιο firewall , και οι υπόλοιποι να βλέπουν μόνο τα smilites που είναι ήδη cacheαρισμένα στον υπολογιστή τους (από άλλα μηνύματα ή downloads).

Αυτο ακριβως ρε σεις τι servers κ πρεπει να τα χει μ λετε αφου βλεπω ενα σωρο σμιλιες αλλονων π δεν εχω εγω με αυτον ακριβως τον τροπο, πρωτα ενα πλαισιο κ μετα το εμφανιζει.

Αλλα (ΠΩΩΩ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ Κ ΑΥΤΟ) δεν ειναι smilies απο καποια κωλοεφαρμογη π απαιτει κ οι 2 να την εχουν εγκατεστημενη για να τη δουν. Είναι gif files που κατεβασα απο ιντερνετ κ εχω στο pc κ εκανα προσθηκη, είτε smilies αλλονων που εχω κανει προσθηκη. Κ οπως σας ειπα καποια στο ακυρο τα βλεπουν κ καποια αλλα στο ακυρο δε τα βλεπουν (ενω εμενα μ εμφανιζονται οταν παταω το shorcut).

Έλεος τι ναι αυτα 1η φορα το ακουω.

Υ.Γ.

Πραγματικα αμα εχει γινει κανα μπουρδελο με τα it2 κ it1 αντε να βγαλω ακρη εκει μεσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...