Προς το περιεχόμενο

Συνδεση τηλεορασης με hdmi καρτας γραφικων

stefkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω μια τηλεοραση με υποδοχη hdmi και τη συνδεσω με ενα pc μεσω της dvi υποδοχης του, στην onboard καρτα γραφικων. Δηλαδη χρησιμοποιω ενα καλωδιο dvi---hdmi.

Mηπως θα επρεπε να κανω τη συνδεση με καλωδιο hdmi---hdmi ?

Σε αυτη τη περιπτωση θα χρειαστει να αγορασω, πλην του καλωδιου και μια καρτα γραφικων με υποδοχη hdmi(τη φτηνοτερη προφανως).

Δημοσ.

ψηφιακή είναι η σύνδεση όπως και να την κανεις. οποτε διαφορα στην εικόνα δεν βλέπεις. μονο αν θες το HDMI να μπορεί να περάσει και το audio στην TV, πράγμα που ίσως το DVI δεν μπορεί να κάνει, ενδεχομένως.

Δημοσ.

Μα και με το καλωδιο hdmi---dvi περναει μαζι και ο ηχος.

Ωστε λες να μην παρω καρτα γραφικων με hdmi. Aν επαιρνα ομως δεν θα ειχα και καλυτερη εικονα στις ταινιες που βλεπω?

Δημοσ.
HDMI vs DVI. Το DVI δε μεταφέρει ήχο. Το DVI->HDMI πιθανόν να μεταφέρει. Πάντως βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας δε νομίζω να χεις αν μεταβείς σε «καθαρό» HDMI. Τουλάχιστον εγώ σε HD Ready δεν κατάλαβα διαφορά.
Δημοσ.
για ποια κάρτα γραφικών μιλάμε on board?

και το υπόλοιπο σύστημα?

Μιλαμε για καποια GeForce 7050, τη μητρικη τη βλεπεις εδω

Το υπολοιπο συστημα ειναι ενας A64 X2 4400, μνημες DDR400 3GB και ενας green WD500GB...

Λεει τιποτα?:-)

HDMI vs DVI. Το DVI δε μεταφέρει ήχο. Το DVI->HDMI πιθανόν να μεταφέρει. Πάντως βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας δε νομίζω να χεις αν μεταβείς σε «καθαρό» HDMI. Τουλάχιστον εγώ σε HD Ready δεν κατάλαβα διαφορά.

Οπως ειπα φιλε μου, εχω καλωδιo hdmi---dvi και ο ηχος μεταφερεται.

Σημειωνω οτι μιλαω για αναλυση 1024Χ768 μόνο (plasma τηλεοραση).

Μηπως γενικα θα επρεπε να παρω μια χωριστη καρτα γραφικων αντι να στηριζομαι στην onboard, για βελτιστη αποδοση?

Δημοσ.

το σύστημα σου άνετα παίζει 720p υλικό. για ποιότητα που λες ίσως με μια νεότερη VGA να δεις κάποια διαφορα. σε ενοχλεί κάτι στην εικόνα?

Δημοσ.
το σύστημα σου άνετα παίζει 720p υλικό. για ποιότητα που λες ίσως με μια νεότερη VGA να δεις κάποια διαφορα. σε ενοχλεί κάτι στην εικόνα?

Δεν πολυγνωριζω τι εστι "720p". Παντως η τηλεοραση μου αναφερει "HD Ready - 1080p".

Bασικα, αυτο πoυ συνηθως παρακολουθω ειναι οι ταινιες που κατεβαζω απ το νετ. Oxι blu-ray, και απο hd οτι τυχει να ειναι απ αυτα που κατεβαζω. Θυμαμαι οτι με καπoιες hd ειχα προβλημα και η εικονα παγωνε.

Στη θεση μου τι θα εκανες, θα εμενες οπως ειμαι με την OnBoard και καλωδιο hdmi---dvi, ή θα αγοραζες μια καρτα(τη φτηνοτερη προφανως) fanless με hdmi και ενα καλωδιο hdmi---hdmi? :-)

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface#Specifications

οι τηλεορασεις ειναι 2 κατηγοριες

HD ready = 1366 χ 768

FULL HD = 1920 χ 1080

αν θες να περνας και ηχο στην τηλεοραση, και να παιζεις HD ταινιες, καλυτερα HDMI-->HDMI, για να εισαι σιγουρος!

αν σε ενδιαφερει μονο η εικονα, και το DVI σου κανει.

Δημοσ.

Γμτ, ειναι η 3η φορα που αναφερω οτι με το hdmi---dvi καλωδιο μου εχω ΚΑΙ ηχο μαζι με την εικονα.

Οι τηλεορασεις ειναι αυτες οι 2 κατηγοριες, ανεξαρτητως ιντσων και τυπου(lcd/plasma)?

Η δικη μου(plasma 42'') αναφερει 1024Χ768 με HD Ready - 1080p... Μηπως αυτο ειναι λιγο ασυμβατο?

Σχετικα με το διλημμα μου(βλ. προηγουμενο post), εσυ τι θα εκανες στη θεση μου?

Δημοσ.

ο κάθε ένας σκέφτεται διαφορετικά. εγώ θα έπαιρνα αυτήν

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Connect3D-5450-SVGA-PCI-Express-512-MB-DDR2-C3D-H5450-512D2E.htm

λόγω ότι είμαι "γκατζετακιας" και μου αρέσει το shopping therapy. αλλα δεν είναι απαραίτητη. με ποιον media player βλέπεις τις ταινίες?

Δημοσ.

Eχει σημασια ο player?

Mε τον MPC γιατι ειναι ο πιο βολικος και μπορεις να παγωσεις την εικονα ή να ρυθμισεις το volume απ το ποντικι.

Ε, αν ειναι να παρω καρτα μια τετοια θα παιρνα κι εγω. Αρκει να υπαρχει θετικο αποτελεσμα και να μην ειναι μια αχρηστη κινηση.

Εχω ακουσει οτι αν βαλεις καρτα τοτε ο επεξστης απαλασσεται απ τον φορτο να επεξεργαζεται γραφικα, αρα θα λειτουργει γρηγοροτερα?...

Δημοσ.

ωραία! φαντάζομαι ότι έχεις την τελευταία έκδοση του MPC ,homecinema 1.3....κάτι.

Oταν λοιπόν ανοίγεις μια HD ταινία γραφει κάπου αριστερά κάτω ο MPC κάτι τέτοιο?

(DXVA) όπως φαίνεται κι εδώ

http://hobring.esero.net/saf/DVD+DXVA+SUB.png

αν ναι τότε η κάρτα γραφικών κάνει decode την ταινία και είσαι μια χαρά.

αν πάλι δεν βγάζει τίποτα τότε συμμετέχει και η CPU.

τότε η κάρτα γραφικών που λέμε θα βοηθήσει πολύ, ειδικά σε Full HD ταινίες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...