zoranb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 οκ, πάντως δεν είναι αντίσταση που θερμαίνεται κ πυρακτώνεται αυτό θέλω να πω!
ΝικήταςΤ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 ωχ το πανέξυπνοι συμπεριλαμβάνει κ εμένα; Τέλος πάντων να βοηθήσω ήθελα και όχι να προσβάλλω ούτε να με προσβάλλουν.
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι φίλε μου και ΠΩΣ γεννάται εξ αρχής η θερμότητα;;;;;; Μήπως με αντίσταση. Διότι μετά η θερμότητα μεταφέρεται δι αγωγής που σημαίνει αύξηση της ταχύτητας των ηλεκτρονίων των μορίων τα οποία χτυπάνε τα ηλεκτρόνια των διπλανών μορίων κ.τ.λ. Και επαναλαμβάνω δεν ξέρω την λειτουργία άλλων ματιών που πιθανώς να υπάρχει. Παρακαλώ διαφωτίστε με... οχι! δεν υπαρχει αντισταση, θερμενεται το υλικο της κατσαρολας λογω υστερισης και ρευματα foucault. η ιδια η κατσαρολα ειναι η αντισταση.
ΝικήταςΤ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 μπα δεν ειναι θεμα εξυπναδας. απλες γνωσεις ειναι που προφανως δεν εχεις, οποτε αστο δεν το σωζεις με τιποτα. Προφανώς δεν την έχω την τεχνολογία που αναφέρεσαι, αλλά αφού αναφέρεσαι και το παίζεις κάπως, δεν μπαίνεις και στον κόπο να το αναλύσεις έστω λίγο για να καταλάβουμε και μεις οι πτωχοί τω πνεύματι...
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Προφανώς δεν την έχω την τεχνολογία που αναφέρεσαι, αλλά αφού αναφέρεσαι και το παίζεις κάπως, δεν μπαίνεις και στον κόπο να το αναλύσεις έστω λίγο για να καταλάβουμε και μεις οι πτωχοί τω πνεύματι... An induction cooker transfers electrical energy by induction from a coil of wire into a metal vessel that must beferromagnetic. The coil is mounted under the cooking surface, and a large alternating current is passed through it. The current creates a changing magnetic field. When an electrically conductive pot is brought close to the cooking surface, the magnetic field induces an electrical current, called an "eddy current", in the pot. The eddy current, flowing through the electrical resistance, produces heat; the pot gets hot and heats its contents by heat conduction. http://en.wikipedia.org/wiki/Induction_cooking
ΝικήταςΤ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Στο site της LG. http://www.lg.com/gr/home-appliance/buyer-guide/how-does-induction-technology-work-in-the-kitchen.jsp Η τεχνολογία επαγωγής παρέχει υψηλή ταχύτητα βρασμού, ανώτερη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με πλατό εστιών αερίου και ακτινοβολίας. Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που παράγεται από το επαγωγικό πηνίο εστίας αντιδρά μόνο σε μέταλλα που προσομοιάζουν στο σίδηρο, όχι σε κεραμικές επιφάνειες. Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια απορροφούν και μετατρέπουν την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια—θερμαίνοντας μόνο τον πάτο του τηγανιού που έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια επαγωγής. . Κατά το μαγείρεμα με επαγωγή, η θερμότητα παράγεται από ηλεκτρικό ρεύμα που δημιουργείται από ένα ηλεκτρικό πηνίο. Έτσι, η περιοχή μπορεί πραγματικά να εντοπίσει πότε το μαγειρικό σκεύος αποσύρεται ή πότε το περιεχόμενό του βράζει χάρη στην παρακολούθηση της πτώσης τάσης, η οποία προκαλείται από την αντίσταση στο ρεύμα. Η λειτουργία αυτή βοηθάει να διατηρηθεί μια κατσαρόλα σε κατάσταση ελάχιστου βρασμού ή να απενεργοποιηθεί η εστία αυτόματα, όταν το σκεύος μαγειρικής αποσύρεται. Ε λοιπόν εγώ πηνίο δεν είδα στο μάτι που άλλαξα, πως να το κάνουμε. Μπορώ τουλάχιστον να ξεχωρίσω ένα πηνίο, όσο αδαής και αν είμαι
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Στο site της LG. http://www.lg.com/gr...the-kitchen.jsp Η τεχνολογία επαγωγής παρέχει υψηλή ταχύτητα βρασμού, ανώτερη απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με πλατό εστιών αερίου και ακτινοβολίας. Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που παράγεται από το επαγωγικό πηνίο εστίας αντιδρά μόνο σε μέταλλα που προσομοιάζουν στο σίδηρο, όχι σε κεραμικές επιφάνειες. Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια απορροφούν και μετατρέπουν την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια—θερμαίνοντας μόνο τον πάτο του τηγανιού που έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια επαγωγής. . Κατά το μαγείρεμα με επαγωγή, η θερμότητα παράγεται από ηλεκτρικό ρεύμα που δημιουργείται από ένα ηλεκτρικό πηνίο. Έτσι, η περιοχή μπορεί πραγματικά να εντοπίσει πότε το μαγειρικό σκεύος αποσύρεται ή πότε το περιεχόμενό του βράζει χάρη στην παρακολούθηση της πτώσης τάσης, η οποία προκαλείται από την αντίσταση στο ρεύμα. Η λειτουργία αυτή βοηθάει να διατηρηθεί μια κατσαρόλα σε κατάσταση ελάχιστου βρασμού ή να απενεργοποιηθεί η εστία αυτόματα, όταν το σκεύος μαγειρικής αποσύρεται. Ε λοιπόν εγώ πηνίο δεν είδα στο μάτι που άλλαξα, πως να το κάνουμε. Μπορώ τουλάχιστον να ξεχωρίσω ένα πηνίο, όσο αδαής και αν είμαι οχι εσυ ειπες οτι ειδες αντισταση. Μιλάμε είσαι άπαιχτος!! Δίνω ρέστα με τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το χιούμορ και που καταλαβαίνουν τη θεϊκή υπόστασή του! Και που μπορούν, σαν τρίτος, να κάνουν αυτοκριτική. Επί του θέματος. Επαγωγή σημαίνει, όπως λέει και η wikipedia: "Ηλεκτρομαγνητική επαγωγή (ή απλώς ηλεκτρική επαγωγή) (Electric Induction) ονομάζεται η εμφάνιση ηλεκτρισμού εξαιτίας μαγνητικού πεδίου. Συγκεκριμένα είναι το φαινόμενο της ανάπτυξης διαφοράς δυναμικού στα άκρα ενός αγωγού, η οποία λαμβάνει χώρα όταν μεταβάλλεται η μαγνητική ροή που διέρχεται από την επιφάνεια που ο συγκεκριμένος αγωγός ορίζει. Έτσι, η διαταραχή του μαγνητικού πεδίου προκαλεί διαταραχή του ηλεκτρικού πεδίου." Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει το παραπάνω καθώς τα μάτια των λεγόμενων επαγωγικών εστιών δεν είναι τίποτα άλλο από αντιστάσεις που θερμαίνονται έχοντας ένα θερμοστάτη (σαν μία ακίδα στη μέση του ματιού, εσωτερικά, προφανώς ένα θερμοζεύγος) ο οποίος φυσικά αντιλαμβάνεται την συσσωρευμένη θερμότητα η οποία δεν μεταδίδεται από το μάτι στο σκεύος με αποτέλεσμα να κλείνει την μεταφορά του ρεύματος προς την αντίσταση. Τώρα εγώ έχω μία κουζίνα bauknecht την οποία δεν έχω δουλέψει πολύ, αλλά έχει ένα μάτι το οποίο έχει πολλαπλές αντιστάσεις με αποτέλεσμα να ζεσταίνει, αναλόγως το σκεύος, τον εκάστοτε ομόκεντρο κύκλο. Άρα ναι, πιστεύω ότι θα βρείς κάποιες μάρκες που να έχουν μάτι που να ζεσταίνει μπρίκι. Και ναι, υπάρχουν και μπρίκια με επιφάνεια επαφής που θα κάνει για τέτοιες κουζίνες.
ΝικήταςΤ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν αυτό που είδα είχε αυτή τη μορφή. Αν αυτό είναι πηνίο τότε ξεχάστε ότι είπα και πάω πάσο. Αλλά επειδή η ουσία του θέματος είναι άλλη, κοίτα φίλε μου το παρακάτω. Πιστεύω ότι κάτι θα βρεις.
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν αυτό που είδα είχε αυτή τη μορφή. Αν αυτό είναι πηνίο τότε ξεχάστε ότι είπα και πάω πάσο. αυτο ειναι μια αντισταση, το εσωτερικο μιας επαγωγικης κουζινας ειναι ετσι Inside view of an induction cooker: the large copper coil forms the magnetic field, a cooling fan is visible below it, and power supply and line filter surround the coil
ΝικήταςΤ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αφού λοιπόν το ξεκαθαρίσαμε ότι δεν λέω "τρία πουλάκια κάθονταν", ευχαριστώ και καληνύχτα. Και πιστεύω φίλε μου ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις, αρκεί να ψάξεις λίγο στο net ή να απευθυνθείς σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών.
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αφού λοιπόν το ξεκαθαρίσαμε ότι δεν λέω "τρία πουλάκια κάθονταν", ευχαριστώ και καληνύχτα. Και πιστεύω φίλε μου ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις, αρκεί να ψάξεις λίγο στο net ή να απευθυνθείς σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. ολο σου το αρχικο ποστ ηταν λαθος γτ στην ουσια ειπες οτι δεν υπαρχει επαγωγικη εστια και εξου τα 3 πουλακια. και επιμενω στον αριθμο τον πουλιων.
ΝικήταςΤ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αν μιλάμε για ηλεκτρομαγνητική επαγωγή (μιας και δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο επαγωγικό, εκτός από συλλογισμούς, οι οποίοι δε ζεσταίνουν τίποτα) είναι ειδικά τα σκεύη. Προσοχή, δε μιλάμε για απλές κεραμικές εστίες, μιλάμε για επαγωγικές, οι οποίες αν ενεργοποιηθούν χωρίς να έχεις βάλει σκεύος επάνω, θα μείνουν σβηστές. Προφανώς αναφερόμουν σε αυτό! Λιθοβολήστε με!!
chad21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Ξαναζωντανεύω το θεματάκι για να μου λύσετε μια απορία που μου δημιουργήθηκε σχετικά με τις επαγωγικές εστίες. Αν βάλουμε απιονισμένο νερό(δηλαδή νερό που δεν περιέχει ιόντα τα οποία θα επιρεαστούν από το ηλεκτρομαγνηρικό πεδίο), αυτό θα βράσει;;
tehAllantin Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 δεν εχει να κάνει το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Μια χαρά ζεσταίνεται ο πάτος (της κατσαρόλας ντε) σε χρόνο μηδέν και το νερό θα βράσει 1
chad21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 άρα στις επαγωγικές εστίες ζεσταίνεται ο πάτος της κατσαρόλας κανονικά όπως και στις υπόλοιπες εστίες και όχι το περιεχόμενο και απλά διαφέρει μόνο ο τρόπος που ζεσταίνεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα