Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι, ναι και άλλες απόψεις είναι απόψεις!

Έχω αλλάξει το μάτι μιας τέτοιας κουζίνας και στοίχιζε μάλιστα 28 €.

Αν υπάρχουν άλλες εστίες παρόμοιου τύπου αλλά διαφορετικής λειτουργίας, ναι πολύ πιθανό.

Αλλά ένα απλό όχι, ή πιθανώς το όχι να είναι σωστό, αυτά τα ακούω βερεσέ.

Στη θερμοδυναμική υπάρχουν τρεις τύποι μετάδοσης θερμότητας

Δια μεταφοράς

Δι΄αγωγής

και μικτό.

Άντε να βάλω και την ακτινοβολία στην μέση που στην περίπτωσή μας, έχει να κάνει.

Ακούω τους ειδικότερους από εμένα...

Δημοσ.

Αν μιλάμε για ηλεκτρομαγνητική επαγωγή (μιας και δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο επαγωγικό, εκτός από συλλογισμούς, οι οποίοι δε ζεσταίνουν τίποτα) είναι ειδικά τα σκεύη. Προσοχή, δε μιλάμε για απλές κεραμικές εστίες, μιλάμε για επαγωγικές, οι οποίες αν ενεργοποιηθούν χωρίς να έχεις βάλει σκεύος επάνω, θα μείνουν σβηστές.

δεν ειναι ειδικα τα σκευη. παρε ενα μαγνητη και τσεκαρε τις κατσαρολες στην τυχη. οσες κολλανε στον μαγνητη κανουν για επαγωγη και συνηθως ειναι και φτηνες. ειναι το φτηνο ανοξειδωτο ατσαλι βασικα.

Δημοσ.

Όχι, ναι και άλλες απόψεις είναι απόψεις!

Έχω αλλάξει το μάτι μιας τέτοιας κουζίνας και στοίχιζε μάλιστα 28 €.

Αν υπάρχουν άλλες εστίες παρόμοιου τύπου αλλά διαφορετικής λειτουργίας, ναι πολύ πιθανό.

Αλλά ένα απλό όχι, ή πιθανώς το όχι να είναι σωστό, αυτά τα ακούω βερεσέ.

Στη θερμοδυναμική υπάρχουν τρεις τύποι μετάδοσης θερμότητας

Δια μεταφοράς

Δι΄αγωγής

και μικτό.

Άντε να βάλω και την ακτινοβολία στην μέση που στην περίπτωσή μας, έχει να κάνει.

Ακούω τους ειδικότερους από εμένα...

3 πουλακια καθονται. η επαγωγικη εστια δεν μεταφερει θερμοτητα! μεσω μαγνητικου πεδιου ζεσταινεται η κατσαρολα και αρα το περιεχομενο της. υπαρχουν και κατι φαινομενα οπως η μαγνητικη υστεριση πχ.

Δημοσ.

zoranb, για καφέ σωστό να πάρεις ένα μαγκάλι για να τον φτιάχνεις στη χόβολη.

Και με ένα απλό γκαζάκι καθάρισες και πολύ φθηνότερο από το ρεύμα.

Δημοσ.

Τώρα εγώ έχω μία κουζίνα bauknecht την οποία δεν έχω δουλέψει πολύ, αλλά έχει ένα μάτι το οποίο έχει πολλαπλές αντιστάσεις με αποτέλεσμα να ζεσταίνει, αναλόγως το σκεύος, τον εκάστοτε ομόκεντρο κύκλο.

Φίλε μη θυμώνεις δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, απλώς με ξένισε που λες για αντιστάσεις. Εάν δεν απατώμαι οι επαγωγικές δεν έχουν αντιστάσεις που να θερμαίνονται. Η θερμότητα περνάει με επαγωγή στο πάτο του σκεύους και όχι με επαφή του με την θερμαινόμενη αντίσταση όπως λες.

• Like 1
Δημοσ.

ναι για τέτοιες μιλάμε, όμως δεν είναι μόνο αυτό το θέμα,το εάν δηλαδή έχουν τις κατάλληλες βάσεις τα μπρίκια, δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά και να υπάρχουν μάτια μεγέθους όσο και το μπρίκι, αυτό διότι δεν ενεργοποιείται η εστία εάν αυτό που έχει πάνω της δεν το καλύπτει πλήρως. Συνεπώς και οκ να είναι η βάση του μπρικιού δεν θα καλύπτει την εστία, εγώ λοιπόν σκεφτόμουν εάν ξέρει κανείς κάποια λύση και σε αυτό.

εχεις επαγωγικες εστιες ή θες να αγορασεις;

Δημοσ.

Φίλε μη θυμώνεις δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, απλώς με ξένισε που λες για αντιστάσεις. Εάν δεν απατώμαι οι επαγωγικές δεν έχουν αντιστάσεις που να θερμαίνονται. Η θερμότητα περνάει με επαγωγή στο πάτο του σκεύους και όχι με επαφή του με την θερμαινόμενη αντίσταση όπως λες.

ετσι οπως τα λες ειναι.

έχω απλώς ήθελα να βρώ τρόπο να ζεσταίνω ένα μπρίκι!

στις οδηγιες χρησεως δεν περιλαμβανει αυτη την περιπτωση; δλδ για μικροτερα σκευη;

Δημοσ.

3 πουλακια καθονται. η επαγωγικη εστια δεν μεταφερει θερμοτητα! μεσω μαγνητικου πεδιου ζεσταινεται η κατσαρολα και αρα το περιεχομενο της. υπαρχουν και κατι φαινομενα οπως η μαγνητικη υστεριση πχ.

Να λείπουν οι χαρακτηρισμοί. Οκ;

Επαναλαμβάνω: "Αν υπάρχουν άλλες εστίες παρόμοιου τύπου αλλά διαφορετικής λειτουργίας, ναι πολύ πιθανό."

Και μίλησα από προσωπική εμπειρία, καθώς επισκεύασα το μάτι μίας εκ των κουζινών.

Αυτά.

Πανέξυπνοι γίνατε όμως εκεί στο Βέλγιο, έ, και αναιδείς συνάμα.

Δημοσ.

Ναι φίλε μου και ΠΩΣ γεννάται εξ αρχής η θερμότητα;;;;;;

Μήπως με αντίσταση.

Διότι μετά η θερμότητα μεταφέρεται δι αγωγής που σημαίνει αύξηση της ταχύτητας των ηλεκτρονίων των μορίων τα οποία χτυπάνε τα ηλεκτρόνια των διπλανών μορίων κ.τ.λ.

Και επαναλαμβάνω δεν ξέρω την λειτουργία άλλων ματιών που πιθανώς να υπάρχει.

Παρακαλώ διαφωτίστε με...

Δημοσ.

Να λείπουν οι χαρακτηρισμοί. Οκ;

Επαναλαμβάνω: "Αν υπάρχουν άλλες εστίες παρόμοιου τύπου αλλά διαφορετικής λειτουργίας, ναι πολύ πιθανό."

Και μίλησα από προσωπική εμπειρία, καθώς επισκεύασα το μάτι μίας εκ των κουζινών.

Αυτά.

Πανέξυπνοι γίνατε όμως εκεί στο Βέλγιο, έ, και αναιδείς συνάμα.

μπα δεν ειναι θεμα εξυπναδας. απλες γνωσεις ειναι που προφανως δεν εχεις, οποτε αστο δεν το σωζεις με τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...