zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Yπάρχει επαγωγική εστία που να έχει "μάτι" μεγέθους κατάλληλου για να δουλέψει με μπρίκι του καφέ και ποιά είναι αυτή;
Lucifer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δεν είναι το μέγεθος το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι πως κανένα μπρίκι δεν έχει μαγνητική βάση και άρα η επαγωγική εστία θα μένει σβηστή.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Yπάρχει επαγωγική εστία που να έχει "μάτι" μεγέθους κατάλληλου για να δουλέψει με μπρίκι του καφέ και ποιά είναι αυτή; Δεν είναι το μέγεθος το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι πως κανένα μπρίκι δεν έχει μαγνητική βάση και άρα η επαγωγική εστία θα μένει σβηστή. Η λύση είναι μια αν θες να κάνεις ελληνικό χωρίς μάτι κουζίνας Κάνει και για άλλους καφέδες αφού πρώτα ζεστάνεις το νερό. Σκέτο νερό το κάνει καυτό σε σε περίπου μισό λεπτό.
Lucifer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μ' αρέσει που δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί το κλείδωσα ρε, μπράβο =ρ
Nauseas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Ώρες ώρες απορώ γιατί είσαι moderator. Απορείς σπανιότερα από εμένα. Συνεχίζεις την αυτοκριτική σου ε
Lucifer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Είμαι υπέρ ενός κόσμου συνειδητοποιημένων ηλίθιων έναντι ενός υπερφίαλων μετριοτήτων. Οπότε σε κάθε ευκαιρία, γνωστοποιώ πανηγυρικά στον εαυτό μου πως για κάθε πράγμα στο οποίο είμαι έξυπνος, υπάρχουν 10 στα οποία είμαι στόκος. Οι μονοψήφιες πρωινές ώρες, υπάγονται στα τελευταία.
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μ' αρέσει που δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί το κλείδωσα ρε, μπράβο =ρ ε τί να αναρρωτηθούμε, όποιος βιάζεται σκοντάφτει
Nauseas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Είμαι υπέρ ενός κόσμου συνειδητοποιημένων ηλίθιων έναντι ενός υπερφίαλων μετριοτήτων.Οπότε σε κάθε ευκαιρία, γνωστοποιώ πανηγυρικά στον εαυτό μου πως για κάθε πράγμα στο οποίο είμαι έξυπνος, υπάρχουν 10 στα οποία είμαι στόκος. Οι μονοψήφιες πρωινές ώρες, υπάγονται στα τελευταία. Το οτι βρήκα απολύτως φυσιολογική την συνεπαγωγή "κανένα μπρίκι δεν έχει μαγνητική βάση και άρα η επαγωγική εστία θα μένει σβηστή" ΑΡΑ "θα σβήσω και το τοπικ σου" με κάνει να πιστεύω πως ανήκω σε έναν άλλον, τρίτο κόσμο που οι άνθρωποι με μαυρο όνομα θεωρούν σοφότερους τους ανθρώπους με πράσινο όνομα αλλα αυτο είναι ένα άλλο θέμα που δεν έχει καμία σχέση με τα επαγωγικά μπρίκια
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Το οτι βρήκα απολύτως φυσιολογική την συνεπαγωγή "κανένα μπρίκι δεν έχει μαγνητική βάση και άρα η επαγωγική εστία θα μένει σβηστή" ΑΡΑ "θα σβήσω και το τοπικ σου" με κάνει να πιστεύω πως ανήκω σε έναν άλλον, τρίτο κόσμο που οι άνθρωποι με μαυρο όνομα θεωρούν σοφότερους τους ανθρώπους με πράσινο όνομα αλλα αυτο είναι ένα άλλο θέμα που δεν έχει καμία σχέση με τα επαγωγικά μπρίκια μα εάν δεν απατώμαι κανένα σκεύος που δουλέυει στις επαγωγικές εστίες δεν έχει μαγνητική βάση, απλώς μετταλική/σιδερένια, συνεπώς δεν είναι επιχείρημα το ότι δεν υπάρχει μπρίκι με βάση μεγνητική... ε;
Lucifer Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Αν μιλάμε για ηλεκτρομαγνητική επαγωγή (μιας και δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο επαγωγικό, εκτός από συλλογισμούς, οι οποίοι δε ζεσταίνουν τίποτα) είναι ειδικά τα σκεύη. Προσοχή, δε μιλάμε για απλές κεραμικές εστίες, μιλάμε για επαγωγικές, οι οποίες αν ενεργοποιηθούν χωρίς να έχεις βάλει σκεύος επάνω, θα μείνουν σβηστές.
zoranb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) ναι για τέτοιες μιλάμε, όμως δεν είναι μόνο αυτό το θέμα,το εάν δηλαδή έχουν τις κατάλληλες βάσεις τα μπρίκια, δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά και να υπάρχουν μάτια μεγέθους όσο και το μπρίκι, αυτό διότι δεν ενεργοποιείται η εστία εάν αυτό που έχει πάνω της δεν το καλύπτει πλήρως. Συνεπώς και οκ να είναι η βάση του μπρικιού δεν θα καλύπτει την εστία, εγώ λοιπόν σκεφτόμουν εάν ξέρει κανείς κάποια λύση και σε αυτό. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2010 από zoranb
zoranb Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 ...αλλά δεν έχουμε ακόμα κάποιο νέο;
ΝικήταςΤ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Είμαι υπέρ ενός κόσμου συνειδητοποιημένων ηλίθιων έναντι ενός υπερφίαλων μετριοτήτων. Οπότε σε κάθε ευκαιρία, γνωστοποιώ πανηγυρικά στον εαυτό μου πως για κάθε πράγμα στο οποίο είμαι έξυπνος, υπάρχουν 10 στα οποία είμαι στόκος. Οι μονοψήφιες πρωινές ώρες, υπάγονται στα τελευταία. Μιλάμε είσαι άπαιχτος!! Δίνω ρέστα με τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το χιούμορ και που καταλαβαίνουν τη θεϊκή υπόστασή του! Και που μπορούν, σαν τρίτος, να κάνουν αυτοκριτική. Επί του θέματος. Επαγωγή σημαίνει, όπως λέει και η wikipedia: "Ηλεκτρομαγνητική επαγωγή (ή απλώς ηλεκτρική επαγωγή) (Electric Induction) ονομάζεται η εμφάνιση ηλεκτρισμού εξαιτίας μαγνητικού πεδίου. Συγκεκριμένα είναι το φαινόμενο της ανάπτυξης διαφοράς δυναμικού στα άκρα ενός αγωγού, η οποία λαμβάνει χώρα όταν μεταβάλλεται η μαγνητική ροή που διέρχεται από την επιφάνεια που ο συγκεκριμένος αγωγός ορίζει. Έτσι, η διαταραχή του μαγνητικού πεδίου προκαλεί διαταραχή του ηλεκτρικού πεδίου." Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει το παραπάνω καθώς τα μάτια των λεγόμενων επαγωγικών εστιών δεν είναι τίποτα άλλο από αντιστάσεις που θερμαίνονται έχοντας ένα θερμοστάτη (σαν μία ακίδα στη μέση του ματιού, εσωτερικά, προφανώς ένα θερμοζεύγος) ο οποίος φυσικά αντιλαμβάνεται την συσσωρευμένη θερμότητα η οποία δεν μεταδίδεται από το μάτι στο σκεύος με αποτέλεσμα να κλείνει την μεταφορά του ρεύματος προς την αντίσταση. Τώρα εγώ έχω μία κουζίνα bauknecht την οποία δεν έχω δουλέψει πολύ, αλλά έχει ένα μάτι το οποίο έχει πολλαπλές αντιστάσεις με αποτέλεσμα να ζεσταίνει, αναλόγως το σκεύος, τον εκάστοτε ομόκεντρο κύκλο. Άρα ναι, πιστεύω ότι θα βρείς κάποιες μάρκες που να έχουν μάτι που να ζεσταίνει μπρίκι. Και ναι, υπάρχουν και μπρίκια με επιφάνεια επαφής που θα κάνει για τέτοιες κουζίνες.
andreapaog328 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 άλλο επαγωγική εστία. άλλο γυαλινα μάτια με αντιστάσεις απο κατω. 1
evabb Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει το παραπάνω καθώς τα μάτια των λεγόμενων επαγωγικών εστιών δεν είναι τίποτα άλλο από αντιστάσεις που θερμαίνονται έχοντας ένα θερμοστάτη (σαν μία ακίδα στη μέση του ματιού, εσωτερικά, προφανώς ένα θερμοζεύγος) ο οποίος φυσικά αντιλαμβάνεται την συσσωρευμένη θερμότητα η οποία δεν μεταδίδεται από το μάτι στο σκεύος με αποτέλεσμα να κλείνει την μεταφορά του ρεύματος προς την αντίσταση. Τώρα εγώ έχω μία κουζίνα bauknecht την οποία δεν έχω δουλέψει πολύ, αλλά έχει ένα μάτι το οποίο έχει πολλαπλές αντιστάσεις με αποτέλεσμα να ζεσταίνει, αναλόγως το σκεύος, τον εκάστοτε ομόκεντρο κύκλο. Άρα ναι, πιστεύω ότι θα βρείς κάποιες μάρκες που να έχουν μάτι που να ζεσταίνει μπρίκι. Και ναι, υπάρχουν και μπρίκια με επιφάνεια επαφής που θα κάνει για τέτοιες κουζίνες. ΟΧΙ !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα