Diogenes Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Για του λόγου το αληθές δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται αυτό που θα περιγράψω. Μήπως υπαρχει ένα μηχάνημα κάτι αντίστοιχο σαν το splitter για τα καλώδια Ethernet που να μπορείς να το βάλεις στο MP3 , στο iPhone ή στο iPod και να μπορούν απο εκεί να βγαίνουν 2 καλώδια ήχου, δηλαδή 4 ακουστικά; Δηλαδή με ένα ipod να μπορούν να ακούν 4 άτομα... Περίεργο αλλά υπάρχει καταλληλότερο φόρουμ από εδώ για να ρωτήσω ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
antonl Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Υποθέτω θες κάτι τέτοιο αλλά με 4 εξόδους. Δεν έχει τύχει να δω πουθενά και δεν ξέρω αν θα δουλέψει η πατέντα να συνδέσεις 3 τέτοια μεταξύ τους.
matsutsas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό που ζητάς είναι ενισχυτής ακουστικών. Πάρε εδώ μια ιδέα.
gkokki Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Υποθέτω θες κάτι τέτοιο αλλά με 4 εξόδους. Δεν έχει τύχει να δω πουθενά και δεν ξέρω αν θα δουλέψει η πατέντα να συνδέσεις 3 τέτοια μεταξύ τους. Όταν λές 4 ακουστικά εννοείς ακουστικά για να ακούνε 2 άτομα. Ένα απο αυτό ακριβώς που προτείνει ο φίλος antonl χρειάζεσαι. Θα ζητήσεις όμως το ανταπτοράκι αυτό να υποστηρίζει στερεοφωνικό ήχο. Μπορείς να το βρεις σε οποιοδήποτε κατάστημα που πουλάει ηλεκτρονικό εξοπλισμό με 3-4 ευρώ ( ίσως λέω και πολλά ) Εγώ έχω ένα τέτοιο στην κάρτα ήχου του desktop μου ώστε να έχω ήχο σε ένα ζευγάρι ακουστικά και στα ηχεία μου. Edit : Συγνώμη, να ρωτήσω κάτι. Στο i-pod κτλ τα ακουστικά δεν είναι στερεοφωνικά ? Δηλ. κάθε καλώδιο δεν καταλήγει σε 2 ακουστικά που τα χρησιμοποιεί ένα άτομο ? Ρωτάω επειδή ζητάς να βγαίνουν δύο καλώδια αλλά να ακουν τέσσερα άτομα. Δηλ. το κάθε άτομο θα φοράει ακουστικό στο ένα αυτί ?
antonl Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Όταν λές 4 ακουστικά εννοείς ακουστικά για να ακούνε 2 άτομα.Ένα απο αυτό ακριβώς που προτείνει ο φίλος antonl χρειάζεσαι. Θα ζητήσεις όμως το ανταπτοράκι αυτό να υποστηρίζει στερεοφωνικό ήχο.[...] Σωστός. Λέει 2 καλώδια, 4 άτομα συνεπώς αρκεί μια ψείρα/ακουστικό ανά άτομο. Αν είναι όμως έτσι, ο στερεοφωνικός ήχος που αναφέρεις έχει κάποια σημασία;
gkokki Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Σωστός. Λέει 2 καλώδια, 4 άτομα συνεπώς αρκεί μια ψείρα/ακουστικό ανά άτομο. Αν είναι όμως έτσι, ο στερεοφωνικός ήχος που αναφέρεις έχει κάποια σημασία; Υπάρχουν τέτοια ανταπτοράκια που τον στερεοφωνικό ήχο της εξόδου της κάρτας ήχου τον μετατρέπουν σε μονοφωνικό Λέω να υποστηρίζει στερεοφωνοκό ήχο με την προυπόθεση το κάθε άτομο απο τα δύο θα φοράει 2 ακουστικά οπότε και να ακούει στερεοφωνικό ήχο. Αν τώρα θέλει να ακούνε 4 άτομα ( με ένα ακουστικό το κάθε άτομο ) καλύτερα να πάρει μονοφωνικό ανταπτοράκι ώστε σε κάθε ακουστικό/ψείρα να ακούγονται όλα τα μουσικά όργανα Κοίταξε και στο edit που έχω κάνει στο προηγούμενο μου post για την απορία που έχω
matsutsas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Και μπορεί το mp3 player να σηκώσει χωρίς ενίσχυση, απλά με αυτό το ανταπτοράκι, παραπάνω από ένα ζευγάρι ακουστικά χωρίς πρόβλημα;
antonl Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Και μπορεί το mp3 player να σηκώσει χωρίς ενίσχυση, απλά με αυτό το ανταπτοράκι, παραπάνω από ένα ζευγάρι ακουστικά χωρίς πρόβλημα; Για ένα παραπάνω ζευγάρι ακουστικών δεν έχω συναντήσει πρόβλημα σε 2-3 που δοκίμασα κατά καιρούς (μεταξύ των οποίων κι ένα παλιότερο ipod nano.
Diogenes Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Πρώτα από όλα ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα προτιμήσω τον στερεοφωνικό ήχο και κάτι σαν και αυτό που πρότεινε ο antonl . Κάτι σε μικρό μέγεθος θα προσπαθήσω να βρω. Απο εκει και πέρα αυτό που μάλλον είπα και δεν έγινε κατανοητό έτσι όπως το έθεσα είναι ΚΑΘΕ άτομο να έχει 2 ακουστικά, οπότε επανερχόμαστε στο ζήτημα του στερεοφονικού ήχου. Έχετε να προτείνετε κάτι απο προσωπική σας εμπειρία ή γνώση;
gkokki Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2010 Πρώτα από όλα ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα προτιμήσω τον στερεοφωνικό ήχο και κάτι σαν και αυτό που πρότεινε ο antonl . Κάτι σε μικρό μέγεθος θα προσπαθήσω να βρω. Απο εκει και πέρα αυτό που μάλλον είπα και δεν έγινε κατανοητό έτσι όπως το έθεσα είναι ΚΑΘΕ άτομο να έχει 2 ακουστικά, οπότε επανερχόμαστε στο ζήτημα του στερεοφονικού ήχου. Έχετε να προτείνετε κάτι απο προσωπική σας εμπειρία ή γνώση; Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ που σου δείχνει ο φίλος antonl πρέπει να πάρεις. Είναι το πιό συνηθισμένο.( εδώ που τα λέμε είναι και το μόνο που μου δίνουν, όσες φορές έχω ζητήσει σε μαγαζί τέτοιο ανταπτοράκι ) Αυτό στην φωτογραφία είναι στερεοφωνικό. Το καταλαβαίνεις απο τις ΔΥΟ παράλληλες γραμμές-εγκοπές που φαίνονται στο"καρφί" που το βάζουμε στην τρύπα της εξόδου ήχου. Το μονοφωνικό θα είχε ΜΙΑ μόνο τέτοια γραμμή-εγκοπή. Και πράγματι είναι πολύ φτηνό. Στα μαγαζιά ηλεκτρονικών ειδών ( εννοώ μαγαζιά όπου πουλάνε καλώδια, κεραίες, κατσαβίδια, μετασχηματιστές κτλ ) ζήτημα είναι αν θα κοστίζει 1,5-2 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.