psou Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Εγω παλι πιστευω πως η μονη διαφορα εγκειται και στο πρωτο γραμμα της συντομογραφιας "ΤΕΙ" που ειναι το "τεχνολογικα"...Αυτη ειναι η ιδιοποιος διαφορα που κανει τον διαχωρισμο.πχ Γραφιστικη ΑΕΙ δεν υπάρχει όμως για παράδειγμα εγώ που είμαι μαθηματικό δεν έχω σε εκτίμιση τα ΤΕΙ Λογιστικής.Ναι, θεωρώ ότι το πτυχίο είναι σαφώς κατώτερο, καθότι κανουν ο,τι κανουν ομως δεν ξερουν το γιατι (ουτε και τους ενδιαφερει).Συμπερασματικα η γνωμη μου ειναι πως τα ΑΕΙ που εχουν και συγγενη τμηματα στα ΤΕΙ ειναι σαφως ανωτερα, ομως αν δεν υπαρχουν ΑΕΙ σε καποια ιδικευση ΤΕΙ τοτε εχει καλως, δε μπορω να πω κουβεντα.Όχι όμως και να τα ισοπεδωνουμε ολα λεγοντας οτι το ΤΕΙ πληροφορικης ειναι καλυτερο απο το αντιστιχο ΑΕΙ, για ονομα του θεου...Ναι δεν αντιλεγω υπαρχουν ασχετοι εκει μεσα, οπως σε ολες τις σχολες..αυτο ομως δε λεει κατι.Για να μη μακρολογω η αποψη μου ειναι πως τα ΤΕΙ ειναι σαφως ενα σκαλι πιο κατω απο τα ΑΕΙ χωρις να τα υποτιμαω...έχουν να κανουν με ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΘΕΩΡΙΑΣ καθως και τεχνολογια. Παντως γεγονος ειναι οτι σε μια δουλεια(οχι σημαντικη θεση) θα προτιμησουν να προσλαβουν καποιον αποφοιτο ΤΕΙ παρα καποιον απο ΑΕΙ και αυτο για εναν πολυ απλο λογο...Οι αποφοιτοι των ΤΕΙ δε μπορουν να διεκδικησουν απολαβες οσες θα διεκδικουσαν αν ηταν απο Ανωτατο εκπαιδευτικο ιδρυμα...
Anonymous Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 E MALAKIES LES.Ti thes na plakwthoume twra??H exiswsh kalos h kakos egine.Alla kai na mhn eixe ginei emena to master me endiaferei. to TEI plhroforikhs einai f@cking gamato( ataka by Fozzy) kai esy na pas na g&mhthe!s(an eisai freak entaxei se sygxwrw) LES << Όχι όμως και να τα ισοπεδωνουμε ολα λεγοντας οτι το ΤΕΙ πληροφορικης ειναι καλυτερο απο το αντιστιχο ΑΕΙ, για ονομα του θεου>> kaneis den eipe oti einai anwtero to to TEI plhroforikhs ISAXIO EIPAME ps:mhn pareis straba tis brisies.Se telikh analysh oloi foithtes eimaste. stay heavy
as223 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote NeTeD:</font><hr> Αυτά να υποθέσω είναι της φαντασίας σου, εκτός αν έχεις εξετάσει και γνωρίζεις προσωπικά όσους πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και συγκρίνεις. Για την ιστορία και εγώ έχασα τους ύπνους μου και τις βόλτες μου και τις χάνω ακόμα, αλλά η ρημάδα η στιγμή των εξετάσεων με καταδίκασε σε ισόβιο κοινωνικό ρατσισμό. Και μιας και αναφέρθηκες σε Πολιτικούς Μηχανικούς, για θυμίσε μου ποιανού σκηνοθέτη έργα είναι τα: Δρόμοι γκρεμίζονται, γέφυρες διαλύονται, Πάτρες βουλιάζουνε, Αθήνες πλημμυρίζουνε.. <hr /></blockquote> Βασικα θα ηθελα να μου μιλουσες λιγοτερο επιθετικα αν γινεται... Δεν θελησα σε καμμια περιπτωση να σε προσβαλω και ουτε θεωρω οτι εισαι κατωτερος απο μενα επειδη σπουδαζεις σε ΤΕΙ... Για να δωσω μερικες διευκρινησεις: Οταν μιλησα για εκδρομες και βολτες δεν αναφερομουν στη φοιτητικη ζωη, κι εγω υποτιθεται οτι ειμαι Ηλεκτρολογος Μηχανικος αλλα εχω ηδη παει 3 εκδρομες, εχω γαμηθει να ξενυχταω και το 90% του χρονου που βρισκομαι στη σχολη ειμαι εκει για καφε, ταβλι, καυγαδες με τους ΠουΚουΣιτες (), αφισσοκολληση και χιλιες δυο αλλες χαβαλο-μαλακιτσες που μας συνεπαιρνουν εμας τους πρωτοετεις μεχρι να παμε 3ο ετος και να συνειδητοποιησουμε πως πρεπει να χωσουμε το κεφαλι βαθεια. Αναφερθηκα στη ζωη στα χρονια του λυκειου. Εγω, οπως και καποιοι αλλοι φιλοι μου που περασαν Πολυτεχνειο, εβγαινα εξω 1 φορα το μηνα, δεν πηγα 7ημερη, και μονο εγω ξερω πως τα καταφερα και δεν μου σαλεψε απο το πολυ διαβασμα... Αντιθετος ο φιλος μου ο ΑΒΓΔΕΗΖΗΘΙΚΛΜ... (δεν εχει σημασια το ονομα) και εκδρομη πηγε, και ολη την ωρα εξω ηταν, και γενικοτερα τα φροντιστηρια τα ειχε για τις ωρες που βαριοταν, τη στιγμη που εγω τα ειχα 2ο σπιτι μου (η μαλλον καλυτερα να πω 1ο σπιτι μου...) Εκεινος περασε ΤΕΙ Πληροφορικης, πραγμα που το ηθελε και τον συνεχαρηκαμε ολοι. ΑΛΛΑ: Φαντασου μετα απο 5 χρονια εγω με διπλωμα Ηλεκτρολογου Μηχανικου και Μηχανικου Υπολογιστων να βγω στην αγορα εργασιας και να εχω ισα δικαιωματα με αυτον που τελειωσε ΤΕΙ Πληροφορικης... Αν και γενικα εχω την ταση να κατηγοριοποιω τους ανθρωπους και τα πραγματα, στο συγκεκριμενο θεμα δεν μιλαω για ανωτερο και κατωτερο επιπεδο, μιας και μιλαμε για 2 ιδρυματα τελειως διαφορετικου τυπου... Τα νουμερα ομως μιλανε απο μονα τους! Το ΤΕΙ ειχε βαση 16 ενω το Πολυτεχνειο 19! Οπως και να το κανουμε, το 19 δεν ειναι ενας βαθμος που μπορεις να βγαλεις χωρις να ανοιξεις βιβλιο, ειναι 1 στους 100.000 που το καταφερνει και μπραβο του! Αλλα σε γενικες γραμμες, ειναι νομος της φυσης: Αναλογα με τις προσπαθειες σου ανταμοιβεσαι... Παιζει φυσικα μεγαλο ρολο και το κοινωνικο status quo αλλα (μεσα σε καποια ορια) εξαρταται κυριως απο μας! Δεν εξεταζω το κατα ποσον ειναι σωστο να θεωρειται το ΑΕΙ (και δη το Πολυτεχνειο) ανωτερο απο το ΤΕΙ... Ειτε ειναι σωστο ειτε οχι, ειτε μας αρεσει ειτε οχι, αυτη η πεποιθηση υπαρχει. Αυτη ειναι η κοινωνικη πραγματικοτητα και απο το να προσπαθουμε να την αλλαξουμε (μου θυμιζει κατι περιεργες πορειες που οργανωνουν τα ΕΑΑΚ που και καλα θα σταματησουν τον πολεμο... Τρομαρα τους, κουνια που τους κουναγε) ας κοιταξουμε να κανουμε το καλυτερο. Σιγουρα δεχεσαι τη μαλακινση εγκεφαλου απο την οποια πασχει ο λαος μας, καθως και τον ηλιθιο αμερικανικο τροπο με τον οποιο σκεφτομαστε... Αποτελεσμα αυτου ειναι το ονειρο που εχουν ολοι να μπουν σε ΑΕΙ. Δεν διαφωνω... ΑΛΛΑ: Φαντασου ενα παιδι που απο μικρο εμαθε πως τα ΑΕΙ ειναι ανωτερα απο τα ΤΕΙ, που ονειρευεται να τελειωσει το Πολυτεχνειο ας πουμε ως ΗΜΜΥ (συντομογραφια του Ηλεκτρολογος Μηχανικος και Μηχανικος Υπολογιστων) ωστε αμεσως μετα να πιασει μια καλη δουλεια, να βγαζει λεφτα και να ζει τη ζωη του οπως την ονειρευεται... Αφηνει λοιπον στην ακρη τα παντα (μουσικη, παιχνιδι, εκδρομες, γκομενες, καλοπεραση) και πηδιεται στο διαβασμα. Εχοντας ηδη χασει ενα τεραστιο μερος της ζωης του και εχοντας αναλωθει απο το διαβασμα και τη μελετη, καταφερνει και μπαινει στην ΗΜΜΥ. Και μετα απο 5 χρονια τελειωνει και μαλιστα με καλο βαθμο διπλωματος. Και ξαφνικα, ενω νιωθει ετοιμος να πραγματοποιησει το ονειρο του, ενα παλικαρι απο τα (Α)ΤΕΙ του παιρνει τη δουλεια στην Χ εταιρεια και αυτος τυλιγει σουβλακια! Για πες μου, πιανει τοτε την καραμπινα και τρεχει να τιναξει τα μυαλα του στον αερα, αφου πρωτα εχει καθαρισει καμμια 20αρια ατομα, η δεν το κανει? Και για να ξερουμε τι λεμε, δεχομαι και αναγνωριζω απολυτα οτι οι φοιτητες του ΤΕΙ Πληροφορικης ξερουν πολυ περισσοτερα απο τους ΗΜΜΥ. Χαιρομαι και αισθανομαι περηφανος για τον εαυτο μου που ξερω τοσα πολλα για τα PC, διοτι κατα τη διαρκεια μιας παραδοσης γνωριστηκα με εναν πρωτοετη συναδελφο ο οποιος (πιστεψτε με, μα το Θεο δεν λεω ψεματα) ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ!!!!! Δεν σας κανω πλακα!!! Μιλαω απολυτως σοβαρα!!! Και ξερετε γιατι? Γιατι αυτο το παιδι παρατησε τον υπολογιστη στην ακρη προκειμενου να διαβασει και να παρει το πτυχιο του Μηχανικου Υπολογιστων! Ακουγεται αντιφατικο ε? Κι ομως ετσι ειναι! Δειτε το απο τη δικη του οπτικη γωνια! Στερηθηκε τα παντα, επεσε στο βαθυ λακο της αγνοιας προκειμενου να ανταμοιφθει αργοτερα... Μπορουμε να του το στερησουμε? Ηδη κατεστρεψε σε καποιο ποσοστο τον εαυτο του, πρεπει να ολοκληρωσουμε την καταστροφη του, μη αναγνωριζοντας του τα δικαιωματα που πραγματικα πρεπει να εχει? (Η λεξη δικαιωμα και η λεξη δικιο ειναι συγγενικες!) Και κατι τελευταιο: Ας μη μπερδευουμε τη βουρτσα με τη... λουτσα! Δεν ειναι ολα το ιδιο. Δεν σημαινει πως ολα τα ΤΕΙ ειναι χαλια. Το ΤΕΙ Πληροφορικης και τα παρεμφερη ειναι σχολες που ουτως η αλλως απεχουν πολυ (ευτυχως προς τα πανω) απο το επιπεδο των αλλων. Ναι αλλα δεν ισχυει το ιδιο και για τα αλλα: Δεν μπορω να διανοηθω οτι υπαρχουν κατι σχολες του π0y7S0y στις οποιες μπαινουν κατι κολοπαιδια που η σχεση τους με το βιβλιο περιοριζοταν στο Auto Motor und Sport και στο Playboy, και απλα τρωνε τα λεφτα των γονιων τους... Κια πως αναγνωριζεται αυτο: Γι'αυτο αγαπητοι φιλοι τα ΤΕΙ Πληροφορικης εχουν βαση 16 και τα αλλα βαση 7- Δεν νομιζετε οτι υπαρχει διαφορα? Συγγνωμη που εγραψα πολλα, αλλα πιστευω οτι καποιος επρεπε να παρει και το μερος των ΑΕΙ-ηδων... Α και μολις θυμηθηκα: Σχετικα με την Πατρα που βουλιαζει και τις γεφυρες που πεφτουν, δεν καταλαβα το πνευμα σου... Δηλαδη θελεις να πεις οτι αν τα εργα τα εφτιαχναν Υπομηχανικοι Δομικων Εργων και οχι Πολιτικοι Μηχανικοι δεν θα επεφταν??? Δηλαδη το οτι αυτα πεφτουν και γκρεμιζονται πιστευεις πως δεν ειναι αποτελεσμα της αδιαφοριας του κρατους, της ελλειψης ουσιαστικου ελεγχου και της μιζας που πηρε ο κ. Λαλιωτης, αλλα αποτελεσμα της ελλιπους μορφωσης των Πολιτικων Μηχανικων?
Critter Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Λοιπον,παιδια διαβασα ορισμενα πραγματα εδω μεσα απο φοιτητες ρων ΑΕΙ που πραγματικα με εξεπληξαν.Γενικα ξερω οτι καλιεργειται φανατισμος απο τους ιδιους τους καθηγητες των ΑΕΙ αλλα δεν περιμενα οτι μια ανοιχτομυαλη νεολαια μπορει να τα δεχεται ολα αυτα χωρις να τα επεξεργαζετε.. Επειδη τωρα ειδα το τοπικ και τα διαβασα ολα γρηγορα,εχω να πω ορισμενα πραγματα χωρις quotes κτλ. 1.Υπαρχουν πολλα ΑΕΙ τα οποια εχουν χαμηλοτερους βαθμους απο τμηματα ΤΕΙ και οποιος το αγνοει ας μου πει να τα ποσταρω.Αυτοι λοιπον που σπουδαζουν σε αυτα με την λογικη σας,δεν πρεπει να εχουν στον ηλιο μοιρα γιατι ειναι χαζοι αφου εβγαλαν μικροτερο βαθμο ακομα και απο τα ποταπα ΤΕΙ. Επισης εμεις θα πρεπει να κατεβουμε σε διαδηλωσεις(οπως ειχαν κανει κατι φοιτητες)και να απαιτησουμε αυτα τα τμηματα να γινουν ΤΕΙ ή καλυτερα ΙΕΚ(μιας και εχουν χαμηλοτερο βαθμο..βλ ιταλικη φιλολογια με 8). 2.Εγω ειναι σπουδαστης του τμηματος Ηλεκτρονικων Υπολογιστικων Συστηματων στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.Σιγουρα λοιπον θα εχετε ακουσει τις κατατακτηριες.Πολλα παιδια λοιπον που ειναι τωρα βοηθοι εργαστηριων,εδωσαν κατατηκτηριες,περασν πολυτεχνειο και αφου τελειωσαν εγιναν βοηθοι.Ξερετε τι λενε για το πολυτεχνειο?Οτι αν εξαιρεσουν τα μαθηματικα που στην αρχη τουε δυσκολεψαν αλλα μετα συνηθισαν,τα υπολοιπα μαθηματα ε τις γνωσεις που ειχαν απο το ΤΕΙ τα περασαν χαλαρα.Και μαλιστα οσοι εχω μιλησει το τελειωσανε ακριβως στην ωρα του το τμημα. Συμπερασματα: α)Η υλη και η γνωση που περνουμε ειτε απο τι μια ειτε απο την αλλη σχολη ειναι σχεδον ιδια μιας και η υλη ουτως η αλλως ειναι ιδια. β)Ο "κακομοιρος" ο ΤΕΙτζης μαλλον δεν ειναι οσο χαζος νομιζουν μερικοι. 3.Εγω σαν σπουδαστης του ΤΕΙ ξερετε τι εχω παραπονο?Οτι δεν εχω ελευθερο χρονο και ειμαι ολη την ωρα αγχωμενος και διαβαζω μπας και περασω τιποτα.Και παρολο που κατα τα φαινομενα δεν ειμαι χαζος,τα καταφερνω με παρα πολυ μεγαλη δυσκολια. Επισης τα εργαστηρια που εχω ειναι κατα μεσω ορο 6 που σημαινει οτι εχω 12 υποχρεωτικες την εβδομαδα ωρες+4 ωρες τουλαχιστον για να προετοιμασω την εκαστοτε ασκηση που θελει καθε εργαστηριο να παραδιδω καθε φορα+τελικη εξεταση στο εργαστηριο που ειναι ψυχοβγαλτης γιατι αν κοπεις αντε παλι απο την αρχη. Επισης κατα μεσω ορο εχουμε και 6 θεωρειες τις οποιες τις παρακολουθω παντα ΟΛΕΣ.Αν τελικα αυτο δεν λεγεται σοβαρη δουλεια και τα πανεπιστημια κανουν παραπανω να τους προσκυνησω και να πω οτι ειναι supermen ολοι. Τελειονωντας να θυμισω και τις οικονομικες σχολες που εχουν συνολο 5 μαθηματα το εξαμηνο(οταν εμεις εχουμε 12)και συμφωνα με φιλους μου που σπουδαζουν,δεν ανοιγουν βιβλιο ολο το εξαμηνο και διαβαζουν μονο στην εξεταστικη περνοντας τα μαθηματα σχετικα ευκολα(υπαρχουν βεβαια και δυσκολα που εκει εχουν ενα μικρο προβλημα που λυνετε με λιγο παραπανω διαβασμα). Τελικα ειμαι αδικημενος?Ειμαι ευνοημενος?Τι ειμαι?Πειτε μου καποιος? Δεν εχω δικαιωμα να ζηταω να γινω ΑΤΕΙ ωστε να εχω και τα καταλληλα κονδυλια? 17,4 εβγαλα και ηθελα μονο σχολες με υπολογιστες.Δεν περασα πολυτεχνειο και αρα μπηκα στο ΤΕΙ.Περναγα στα φυσικα,μαθηματικα και γενικα σε πολλες σχολες ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.Ποσσοι βγαλανε κατω απο μεν και ποσοι πανω.Μαλλον ειμαι στους λιγους.
Fozzy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Xronia polla mia xara ta exwses Critter k ego mazi sou! Emeis oi (A)TEI-tzhdes pou vgalame to 17...den eimaste xazoi.. apla de masame opos kati alla frouta pou pernane me 11 se kati AEI theologias apla k mono epeidh o skopos ths zwhs tous htan na mpoun se AEI aneksartitou tmhmatos k oloi sth geitonia na lene "O gios ths kyra tasoulas einai episthmonas"
Critter Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Αυτο με τι γειτονια και την κυρα τασουλα ξαναπεστο!!! Ειναι μεγαλο κομπλεξ αυτο που εχουν ορισμενοι γονεις και στο τελος αν περασουν σε ΤΕΙ τους κοβουν και την καλημερα. Ετσι εκαναν και οι γονεις μιας φιλης μου που ηταν στο φυσικο πατρας και το παρατησε γιατι δεν τις αρεσε καθολου και ηρθε στη σχολη μου!! Τι να πει κανεις??!!!
NeTeD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote stathispap:</font><hr>Βασικα θα ηθελα να μου μιλουσες λιγοτερο επιθετικα αν γινεται... Δεν θελησα σε καμμια περιπτωση να σε προσβαλω και ουτε θεωρω οτι εισαι κατωτερος απο μενα επειδη σπουδαζεις σε ΤΕΙ...<hr /></blockquote> Δε σου μίλησα επιθετικά, αν έτσι φάνηκε με συγχωρείς. Για να δωσω μερικες διευκρινησεις: Οταν μιλησα για εκδρομες και βολτες δεν αναφερομουν στη φοιτητικη ζωη, κι εγω υποτιθεται οτι ειμαι Ηλεκτρολογος Μηχανικος αλλα εχω ηδη παει 3 εκδρομες, εχω γαμηθει να ξενυχταω και το 90% του χρονου που βρισκομαι στη σχολη ειμαι εκει για καφε, ταβλι, καυγαδες με τους ΠουΚουΣιτες (), αφισσοκολληση και χιλιες δυο αλλες χαβαλο-μαλακιτσες που μας συνεπαιρνουν εμας τους πρωτοετεις μεχρι να παμε 3ο ετος και να συνειδητοποιησουμε πως πρεπει να χωσουμε το κεφαλι βαθεια. Αναφερθηκα στη ζωη στα χρονια του λυκειου. Εγω, οπως και καποιοι αλλοι φιλοι μου που περασαν Πολυτεχνειο, εβγαινα εξω 1 φορα το μηνα, δεν πηγα 7ημερη, και μονο εγω ξερω πως τα καταφερα και δεν μου σαλεψε απο το πολυ διαβασμα...<hr /></blockquote> Αν παρατηρήσεις καλύτερα τα λεγόμενα μου γράφω: "Για την ιστορία και εγώ έχασα(παρελθοντικός χρόνος == λύκειο) και όχι μόνο εγώ τους ύπνους μου και τις βόλτες μου και τις χάνω ακόμα( == τώρα)" Απλά οι θέσεις γνώσης δεν ήταν πολλές ενώ θα μπορούσαν. Αντιθετος ο φιλος μου ο ΑΒΓΔΕΗΖΗΘΙΚΛΜ... (δεν εχει σημασια το ονομα) και εκδρομη πηγε, και ολη την ωρα εξω ηταν, και γενικοτερα τα φροντιστηρια τα ειχε για τις ωρες που βαριοταν, τη στιγμη που εγω τα ειχα 2ο σπιτι μου (η μαλλον καλυτερα να πω 1ο σπιτι μου...) Εκεινος περασε ΤΕΙ Πληροφορικης, πραγμα που το ηθελε και τον συνεχαρηκαμε ολοι.<hr /></blockquote> Δε μου λέει κάτι που εσύ δέχτηκες το σύστημα όπως είναι, έγινες δούλος του και αυτό ταυτόχρονα σε κάνει ανώτερο άνθρωπο από εμένα. Βέβαια ας μην αναφέρομαι σε εμένα, γιατί και εγώ είχα το φροντιστήριο 2ο σπίτι μου, και το κανονικό μου σπίτι μου το έβλεπα τα βράδια. Δεν είναι απόλυτο κριτήριο η καλοπέραση για να μπεις ή όχι στη σχολή που σε ενδιαφέρει και να επιτύχεις. ΑΛΛΑ: Φαντασου μετα απο 5 χρονια εγω με διπλωμα Ηλεκτρολογου Μηχανικου και Μηχανικου Υπολογιστων να βγω στην αγορα εργασιας και να εχω ισα δικαιωματα με αυτον που τελειωσε ΤΕΙ Πληροφορικης...<hr /></blockquote> Κριτήριο για τους ανθρώπους φωνάζω και ωρύομαι ότι δεν είναι ένας βαθμός Πανελληνίων, που θα καθορίσει αν εσύ θα ζεις καλύτερα κι εγώ χειρότερα. Δε το βρίσκεις αρκετά ..τυχαίο για να είναι τόσο τρομερό μέτρο σύγκρισης? Γιατί δε θες να δωθούν λεφτά ώστε να αποκτήσουν και τα ΤΕΙ ανάλογη ποιότητα σπουδών ώστε να έχουμε δίκαια ίσα δικαιώματα? Αν και γενικα εχω την ταση να κατηγοριοποιω τους ανθρωπους και τα πραγματα, στο συγκεκριμενο θεμα δεν μιλαω για ανωτερο και κατωτερο επιπεδο, μιας και μιλαμε για 2 ιδρυματα τελειως διαφορετικου τυπου... Αυτό δε σημαίνει ότι εσύ πρέπει να ζεις καλύτερα κι εγώ χειρότερα. Τα νουμερα ομως μιλανε απο μονα τους! Το ΤΕΙ ειχε βαση 16 ενω το Πολυτεχνειο 19! Οπως και να το κανουμε, το 19 δεν ειναι ενας βαθμος που μπορεις να βγαλεις χωρις να ανοιξεις βιβλιο, ειναι 1 στους 100.000 που το καταφερνει και μπραβο του!<hr /></blockquote> Μπράβο του! Αλλά για σκέψου σε μερικά χρόνια να διαγωνιζόμαστε για να πιούμε νερό ενώ θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες πηγές αλλά κάποιος δε θέλει να δώσει λεφτά να τις φτιάξει. Αλλα σε γενικες γραμμες, ειναι νομος της φυσης: Αναλογα με τις προσπαθειες σου ανταμοιβεσαι... Παιζει φυσικα μεγαλο ρολο και το κοινωνικο status quo αλλα (μεσα σε καποια ορια) εξαρταται κυριως απο μας! <hr /></blockquote> Γιατί μπλέκεις την κακομοίρα τη φύση τώρα με την παρακμή του ανθρώπου και την υποδούλωση του στο χρήμα. Γιατί σε χαλάει τόσο να δωθούν λεφτά στα ΤΕΙ και να αποκτήσουν ένα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ επίπεδο αλλά ΙΣΑΞΙΟ ? Δεν εξεταζω το κατα ποσον ειναι σωστο να θεωρειται το ΑΕΙ (και δη το Πολυτεχνειο) ανωτερο απο το ΤΕΙ... Ειτε ειναι σωστο ειτε οχι, ειτε μας αρεσει ειτε οχι, αυτη η πεποιθηση υπαρχει. Αυτη ειναι η κοινωνικη πραγματικοτητα και απο το να προσπαθουμε να την αλλαξουμε (μου θυμιζει κατι περιεργες πορειες που οργανωνουν τα ΕΑΑΚ που και καλα θα σταματησουν τον πολεμο... Τρομαρα τους, κουνια που τους κουναγε) ας κοιταξουμε να κανουμε το καλυτερο.<hr /></blockquote> Αυτή η πεποίθηση και αυτή η κοινωνική πραγματικότητα υπάρχει μέχρι να αλλάξει. Και δε βρίσκω το λάθος να προσπαθεί κάποιος για έναν καλύτερο κόσμο. Παρ'όλο που δεν είμαι οργανωμένος σε καμία παράταξη ούτε σε κανένα κόμα, βρίσκω ρομαντικές και δίκαιες τις βλέψεις και των ΕΑΑΚίτων ή των ΠΚΣίτων και άλλων παρομοίων μια που τους ανέφερες για έναν καλύτερο δίκαιο κόσμο. Απλά με βρίσκει αντίθετο ο τρόπος δράσης τους, και το ότι πάλι δρούνε υπό καθοδήγηση και όχι με ελεύθερη βούληση στην πλειοψηφία τους καθώς και με λάθος τακτική. (γνώμη μου πάντα) Σιγουρα δεχεσαι τη μαλακινση εγκεφαλου απο την οποια πασχει ο λαος μας, καθως και τον ηλιθιο αμερικανικο τροπο με τον οποιο σκεφτομαστε... Αποτελεσμα αυτου ειναι το ονειρο που εχουν ολοι να μπουν σε ΑΕΙ. Δεν διαφωνω...<hr /></blockquote> Ας αλλάξει κάποτε. ΑΛΛΑ: Φαντασου ενα παιδι που απο μικρο εμαθε πως τα ΑΕΙ ειναι ανωτερα απο τα ΤΕΙ, που ονειρευεται να τελειωσει το Πολυτεχνειο ας πουμε ως ΗΜΜΥ (συντομογραφια του Ηλεκτρολογος Μηχανικος και Μηχανικος Υπολογιστων) ωστε αμεσως μετα να πιασει μια καλη δουλεια, να βγαζει λεφτα και να ζει τη ζωη του οπως την ονειρευεται... Αφηνει λοιπον στην ακρη τα παντα (μουσικη, παιχνιδι, εκδρομες, γκομενες, καλοπεραση) και πηδιεται στο διαβασμα. Εχοντας ηδη χασει ενα τεραστιο μερος της ζωης του και εχοντας αναλωθει απο το διαβασμα και τη μελετη, καταφερνει και μπαινει στην ΗΜΜΥ.<hr /></blockquote> Και γιατί να πρέπει συνεχίσει να γίνεται αυτό και να μη μειωθεί όλο αυτό το λούκι και η ταλαιπωρία σε ένα μεγάλο βαθμό δημιουργώντας περισσότερες ισάξιες θέσεις? Και μετα απο 5 χρονια τελειωνει και μαλιστα με καλο βαθμο διπλωματος. Και ξαφνικα, ενω νιωθει ετοιμος να πραγματοποιησει το ονειρο του, ενα παλικαρι απο τα (Α)ΤΕΙ του παιρνει τη δουλεια στην Χ εταιρεια και αυτος τυλιγει σουβλακια! Για πες μου, πιανει τοτε την καραμπινα και τρεχει να τιναξει τα μυαλα του στον αερα, αφου πρωτα εχει καθαρισει καμμια 20αρια ατομα, η δεν το κανει?<hr /></blockquote> ?μα αυτός από τα ΑΤΕΙ αποδειχθεί καλύτερος εν τέλει δε βλέπω κάπου κάτι λάθος. Ακουγεται αντιφατικο ε? Κι ομως ετσι ειναι! Δειτε το απο τη δικη του οπτικη γωνια! Στερηθηκε τα παντα, επεσε στο βαθυ λακο της αγνοιας προκειμενου να ανταμοιφθει αργοτερα... Μπορουμε να του το στερησουμε? Ηδη κατεστρεψε σε καποιο ποσοστο τον εαυτο του, πρεπει να ολοκληρωσουμε την καταστροφη του, μη αναγνωριζοντας του τα δικαιωματα που πραγματικα πρεπει να εχει? (Η λεξη δικαιωμα και η λεξη δικιο ειναι συγγενικες!)<hr /></blockquote> Ποια είναι τα δικαιώματα του αν κληθεί να εργαστεί σε κάτι που δε ξέρει? Αν τα μάθει κατά τη διάρκεια των σπουδών του καλύτερα από εμένα μεγειά του με χαρά του να μου πάρει τη θέση αφού θα τα καταφέρνει καλύτερα. Και κατι τελευταιο: Ας μη μπερδευουμε τη βουρτσα με τη... λουτσα! Δεν ειναι ολα το ιδιο. Δεν σημαινει πως ολα τα ΤΕΙ ειναι χαλια. Το ΤΕΙ Πληροφορικης και τα παρεμφερη ειναι σχολες που ουτως η αλλως απεχουν πολυ (ευτυχως προς τα πανω) απο το επιπεδο των αλλων. Ναι αλλα δεν ισχυει το ιδιο και για τα αλλα: Δεν μπορω να διανοηθω οτι υπαρχουν κατι σχολες του π0y7S0y στις οποιες μπαινουν κατι κολοπαιδια που η σχεση τους με το βιβλιο περιοριζοταν στο Auto Motor und Sport και στο Playboy, και απλα τρωνε τα λεφτα των γονιων τους... Κια πως αναγνωριζεται αυτο: Γι'αυτο αγαπητοι φιλοι τα ΤΕΙ Πληροφορικης εχουν βαση 16 και τα αλλα βαση 7- Δεν νομιζετε οτι υπαρχει διαφορα<hr /></blockquote> O βαθμός καθορίζεται από τη ζήτηση και τα ενδιαφέροντα των νέων από εποχή σε εποχή. Τα ΤΕΙ του 07 δε σημαίνει ότι είναι άχρηστα και δεν έχουν κανένα ρόλο στην κοινωνία, απλά απορροφούν αυτούς που προσπάθησαν ελάχιστα εώς καθόλου γιατί η μεγάλη πλειοψηφία δε θέλησε να είναι εκεί. Και αυτό δε σημαίνει ότι δεν αξίζει να αποκτήσουν αυτές οι σχολές καλύτερο εξοπλισμό ή καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Μπορεί μάλιστα μετά να τραβήξουν το ενδιαφέρον και πιο μελετηρών παιδιών και αποδείξουν ότι είναι αρκετά χρήσιμες στην κοινωνία. Αλλά πως να γίνει αυτό όταν το ίδιο το το κράτος τις έχει στο περιθώριο κι εσείς το επιβραβεύετε κι όλας? Α και μολις θυμηθηκα: Σχετικα με την Πατρα που βουλιαζει και τις γεφυρες που πεφτουν, δεν καταλαβα το πνευμα σου... Δηλαδη θελεις να πεις οτι αν τα εργα τα εφτιαχναν Υπομηχανικοι Δομικων Εργων και οχι Πολιτικοι Μηχανικοι δεν θα επεφταν???<hr /></blockquote> Όχι φυσικά, δεν ήθελα να πω αυτό, αλλά μη θεοποιούμε τα πάντα γιατί όπως αποδυκνείται δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα ούτε ότι τα ΑΕΙ και τα Πολυτεχνεία είναι η κορυφή του κόσμου. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο στον τεχνολογικό ας πούμε τομέα θα είμασταν η πιο τεχνολογικά εξελιγμένη χώρα. Επίσης μιας και μερικά ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι συμπληρωματικά μεταξύ τους ίσως να υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα αν υπήρχε μια υγιής συνεργασία ΑΕΙ-ΤΕΙ και όχι σχέση Δίνω διαταγές-Εκτελώ διαταγές. Δηλαδη το οτι αυτα πεφτουν και γκρεμιζονται πιστευεις πως δεν ειναι αποτελεσμα της αδιαφοριας του κρατους, της ελλειψης ουσιαστικου ελεγχου και της μιζας που πηρε ο κ. Λαλιωτης, αλλα αποτελεσμα της ελλιπους μορφωσης των Πολιτικων Μηχανικων?<hr /></blockquote> Δε θα έλεγα της ελλιπούς μόρφωσης, αλλά της διαφθοράς και της τάσης να βάζουν στην τσέπη τους γενικά οι παρεβρισκόμενοι "εκεί ψηλά". Επίσης αδιαφορία του κράτους είναι και η μη πραγματική αναβάθμιση της παιδείας που θα γένναγε παραπάνω γνωστικούς και επιστήμονες ώστε να μειωνόντουσαν περισσότερο τα προβλήματα.
tevatron Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote stathispap:</font><hr> Και για να ξερουμε τι λεμε, δεχομαι και αναγνωριζω απολυτα οτι οι φοιτητες του ΤΕΙ Πληροφορικης ξερουν πολυ περισσοτερα απο τους ΗΜΜΥ. Χαιρομαι και αισθανομαι περηφανος για τον εαυτο μου που ξερω τοσα πολλα για τα PC, διοτι κατα τη διαρκεια μιας παραδοσης γνωριστηκα με εναν πρωτοετη συναδελφο ο οποιος (πιστεψτε με, μα το Θεο δεν λεω ψεματα) ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ!!!!! Δεν σας κανω πλακα!!! Μιλαω απολυτως σοβαρα!!! Και ξερετε γιατι? Γιατι αυτο το παιδι παρατησε τον υπολογιστη στην ακρη προκειμενου να διαβασει και να παρει το πτυχιο του Μηχανικου Υπολογιστων! Ακουγεται αντιφατικο ε? Κι ομως ετσι ειναι! Δειτε το απο τη δικη του οπτικη γωνια! Στερηθηκε τα παντα, επεσε στο βαθυ λακο της αγνοιας προκειμενου να ανταμοιφθει αργοτερα... Μπορουμε να του το στερησουμε? Ηδη κατεστρεψε σε καποιο ποσοστο τον εαυτο του, πρεπει να ολοκληρωσουμε την καταστροφη του, μη αναγνωριζοντας του τα δικαιωματα που πραγματικα πρεπει να εχει? (Η λεξη δικαιωμα και η λεξη δικιο ειναι συγγενικες!) <hr /></blockquote> Re file akous ti les? Mou les oti autos o anthrwpos exei ptyxio sxetiko me tous ypologistes kai den 3erei to Xristo tou. Giati? Giati ola auta ta xronia diavaze sto Tmhma twn Ypologistadwn m@l@kies tou styl filosofia, astrofysikh kai paparia mantoles kai auto sto lew giati to 3erw, den to evgala apo to myalo mou. Ti tha ginei autos diladi me ptyxio Hlektrologos Mhxanikos kai Mhxanikos H/Y? Programmatisths, web designer, hlektrologos, dhmosios ypallilos tou Ypourgiou X? Ti tha kanei sto xwro? Tha sxediazei chip? Auth einai h aporia mou. Egw toulaxiston 3erw oti to tmima mou vgazei texnikous tilepikoinwniwn, programmatistes kai polumesades. Kai gia to pou tha doulepsoume exoume kai deka epafes mesw TEI episima pou mas exoun e3igisei ti theloun pws kai pote. Auto to paidi ti einai? Mporei kapoios na mou e3igisei giati pragmatika exw aporia.
Critter Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 ΑΛΛΑ: Φαντασου μετα απο 5 χρονια εγω με διπλωμα Ηλεκτρολογου Μηχανικου και Μηχανικου Υπολογιστων να βγω στην αγορα εργασιας και να εχω ισα δικαιωματα με αυτον που τελειωσε ΤΕΙ Πληροφορικης... Αν και γενικα εχω την ταση να κατηγοριοποιω τους ανθρωπους και τα πραγματα, στο συγκεκριμενο θεμα δεν μιλαω για ανωτερο και κατωτερο επιπεδο, μιας και μιλαμε για 2 ιδρυματα τελειως διαφορετικου τυπου... Τα νουμερα ομως μιλανε απο μονα τους! Το ΤΕΙ ειχε βαση 16 ενω το Πολυτεχνειο 19! Οπως και να το κανουμε, το 19 δεν ειναι ενας βαθμος που μπορεις να βγαλεις χωρις να ανοιξεις βιβλιο, ειναι 1 στους 100.000 που το καταφερνει και μπραβο του! Αλλα σε γενικες γραμμες, ειναι νομος της φυσης: Αναλογα με τις προσπαθειες σου ανταμοιβεσαι... Παιζει φυσικα μεγαλο ρολο και το κοινωνικο status quo αλλα (μεσα σε καποια ορια) εξαρταται κυριως απο μας! <hr /></blockquote> Ειπες οτι εισαι πρωτο ετος?Αν ναι σε δικαιολογω απολυτα γιατι δεν εχεις ψαχτει. Λοιπον εχει ειπωθει χιλιαδες φορες και θα το πω αλλη μια.Υπαρχει περιπτωση και καποιος που καθισε και εμαθε μονος του σε μια ιδιωτικη σχολη C++ να σου φαει τι θεση και ας μην εχει πτυχιο.Αν γουσταρει αυτο που κανει θα το ξερει σιγουρα τελεια.Οι ετεριες θα πεφτουν στα ποδια του για τον παρουν. Το πτυχιο εχει ρολο ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Ο επιχειτηματιας θα παρει αυτον που ξερει τα περισσοτερα και αυτος δεν ειναι κατ'αναγκη αυτος του ΑΕΙ.Μπορει να βγεις και να μην ξερεις τιποτα(να περασεις με σκονακια κτλ). Επισης να πω οτι εμενα μου αρεσει αφανταστα ο πολεμος που δεχομαστε απο τα ΑΕΙ γιατι αυτο δειχνει οτι υπαρχουμε,μας υπολογιζουνε και μας φοβουνται.Ας πουμε με τα ΙΕΚ δεν ασχολειται κανεις γιατι ξερουν οτι συνηθως δεν γινεται σοβαρη δουλεια.Αλλα με εμας ηλαδη το οτι αυτα πεφτουν και γκρεμιζονται πιστευεις πως δεν ειναι αποτελεσμα της αδιαφοριας του κρατους, της ελλειψης ουσιαστικου ελεγχου και της μιζας που πηρε ο κ. Λαλιωτης, αλλα αποτελεσμα της ελλιπους μορφωσης των Πολιτικων Μηχανικων? <hr /></blockquote> Λοιπον επειδη εχω στο σοι μηχανικους.Η δουλεια ακου πως γινεται. Οταν αναλαμβανει ο μηχανικος ενα κτηριο μπορει στη μελετη να βαλει ας πουμε οτι χρειαζεται Χ τονους τσιμεντο.Ομως βαζει πολυ λιγοτερο και βαζει τα λεφτα στην τσεπη.Το κτηριο-δρομος εχει αναγκη τα τσιμεντα της πραγματικης μελετης και ετσι παει το κτισμα!!!Ο Λαλιωτης λοιπον,περνει μιζα απο την εταιρια η οποια τα βγαζει υπερδιπλασια απο τις κλεψιες.Δηλαδη ο κλεψας του κλεψαντος.Και οταν λενε οτι κυρησετε διαγωνισμος ειναι για το ποιος θα δωσει μεγαλυτερη μιζα... Συμπερασμα:Ανθρωπος που εχει τελειωσει πολυτεχνειο,ειναι σε θεση να βρει καλη δουλεια και με καλα λεφτα και καθεται και κλεβει τον κοσμο και γλυφει τον καθε λαλιωτη θετοντας ανθρωπινες ζωες σε κινδυνο,ναι φιλε μου ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ και δεν ξερει τι του γινεται.
Red_Phantom Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Aplos re mages einai adikia na exoume xeskistei sto diabasma tosa xronia kai na erxetai kapoios asxetos apo ta TEI ta opoia einai gia ton p.... kai na thelei na parousiazetai os isotimos mas os pros to ptyxio.Episeis gia na teleiosoume emeis tin sxoli prepei na xeskistoume(To epipedo TEI-AEI exei terastia diafora).Ostoso an kapoios einai para poli kalos den xreiazetai katholou ptyxio gia na diakrithei.Episeis pious apo autous sta TEI gnorizoun px ti simainei "semaphore" kai pos xrisimopoieitai?(Ena mikro paradeigma)
NeTeD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Μπορεί να μη ξέρω και να μη χρειαστεί να το μάθω ποτέ. Ποιός σου είπε ότι προορίζομαι για την ίδια δουλειά? Ποιός σου είπε ότι εγώ θα γίνω προγραμματιστής? Εσύ ας πούμε γνωρίζεις πως να πάρεις μια πλακέτα με μπόλικα transistors και να φτιάξεις έναν βασικό υπολογιστή? Αλλά πες ότι οκ θα έπρεπε να το γνωρίζω. Γιατί θες ο συνάνρθωπος σου να βυθίζεται στην αμάθεια και δεν απαιτείς να το μαθαίνουμε κι εμείς? Γιατί δε θες να μας βγάλεις απ'την ασχετοσύνη μας? Γιατί δέχεσαι το σύστημα ως έχει και γίνεσαι προστάτης του? Πες για τα λεφτά, μη ντρέπεσαι, όλοι αυτά κοιτάνε και το χειρότερο είναι εις βάρος άλλων! Και έτσι ο κόσμος μας πορεύεται όμορφα..
Red_Phantom Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Aplos den tha ithela na exete ta idia dikaiomata se orismenes theseis(px kathigitis).Pantos an kai programmatistis stin sxoli mou exoume kanei Psiphiaki Sxediasi kai Architektoniki Ypologiston.Episeis xero apo filo mou o opoios itan sto TEI Serron oti i ylh,ta ergastiria kai oi ergasies itan tis plakas.Pantos an sta TEI apaiththei oloi oi kathigites na exoun didaktoriko(Sinepos to epipedo tha anebei dramatika) den exo kanena problima na ginei anotatopoiisi kai na exete ta idia dikaiomata me emas.Episeis tha prepei na deite kai to epipedo ton Panepistimion-Politexnion Pliroforikis kai isos anatheorisete an deite tin pikra pou trabame.
bandito Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Γαμώτο μου ξέφυγε αυτό, και τώρα τι να πρωτογράψεις. Καταρχήν. Μια γενίκευση που πιστεύω ότι θα βρει σύμφωνους όλους σας. Κανείς δεν δίνει δεκάρα για την παιδεία στην Ελλάδα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το επίπεδο των σπουδών κανενός τμήματος και τα χρήματα που παίρνει κάθε τμήμα ή σχολή είναι κατάλοιπο των παλαιών ποσοστών. Νομίζεται ότι τα ΑΕΙ παίρνουν χρήματα;; Νομίζετε ότι εμείς τους παλμογράφους τους πετάμε από τα παράθυρα όταν δεν έχουμε τι να κάνουμε. Στο εργαστήριο που έκανα την διπλωματική μου (ΕΜΠ, εργαστήριο μικρουπολογιστών) είχαμε δανεικό παλμογράφο. Μερικά από τα υλικά που χρειάστηκαν για την διπλωματική μου τα πλήρωσα από την τσέπη μου (περίπου 100). Η γραφειοκρατία του πολυτεχνείου έκανε 4 χρόνια να φροντίσει για την θέρμανση του εργαστηρίου. Οι μισές λάμπες δεν ανάβουν και τα μισά παράθυρα είναι χαλασμένα. Υπάρχει ένας και μοναδικός λογικός αναλυτής και τώρα τελευταία (αφού ο δανεικός ζητήθηκε) αγοράσθηκε καινούργιος παλμογράφος. Το εργαστήριο είναι μικρουπολογιστών, θεωρητικά το πιο σημαντικό εργαστήριο (Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είμαστε πανάθεμα). Φυσικά, όποιος γνωρίζει την άλλη πραγματικότητα του Πολυτεχνείου της Αθήνας, θα μιλήσει για τρελά κονδύλια και τρελή έρευνα. Μόνο που οι καρεκλοκένταυροι καθηγητάδες έχουν καταφέρει να γκετοποιήσουν και το Πολυτεχνείο. Έτσι ένας συγκεκριμένος καθηγητής παίρνει τα πάντα (ακόμα γελάω, όταν 2 τύποι που δεν είχαν δει ποτέ FPGA στην ζωή τους προσπαθούσαν να καταλάβουν τι σκατά κάνει αυτό το πράγμα) και οι άλλοι τον πούλο. Τίποτα λοιπόν, δεν είναι όπως το παρουσιάζει η προπαγάνδα ούτε και στα πρωτοκλασάτα ΑΕΙ. Δεύτερη γενίκευση. Κανένας καθηγητής δεν δίνει δεκάρα και κανένας δεν έχει επαφή με το αντικείμενο που διδάσκει. Βγάλτε ένα 10% για να μην μου την πέσετε και έχετε την σύγχρονη νεοελληνική πραγματικότητα. Οι καθηγητές, εκτός από λίγους που είτε το μάθημα τους δεν το απαιτεί , είτε έχουν φιλότιμο, έχουν μείνει στην διδασκαλία που έκαναν στο 1950. Στο θέμα των ΑΤΕΙ, ΤΕΙ. Δεν νιώθω κανένα οίκτο, και δεν κοιτάω με μισό μάτι κανέναν. Τώρα που έχω βγει και στην αγορά εργασίας, πιστεύω ότι το πτυχίο παίζει ένα πολύ μικρό ρόλο. Στο ιδιωτικό τομέα δε, κανείς δεν είναι χαζός και δεν πιστεύει σε προκαταλήψεις (ΤΕΙ κατώτερα, ΑΕΙ ανώτερα). Τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ έχουν σαφή διαχωριστική γραμμή ως προς το αντικείμενο τους. Αν έχουν και τα δυο τον ίδιο σκοπό, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχουν και τα δύο? γιατί δεν καταργούμε τα ΑΕΙ, για να πέφτουν και περισσότερα λεφτά. Όπως για να χτιστεί μια οικοδομή, χρειάζονται όλοι (οικοδόμοι, εργολάβοι, πολιτικοί, αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι), έτσι συμβαίνει με οποιοδήποτε κατασκευταστική - ερευνητική-αναπτυξιακή διαδικασία. Όπως σε όλες τις χώρες ο απόφοιτος του κάθε ιδρύματος έχει μια συγκεκριμένη εργασία να εκτελέσει που αντιστοιχεί σε κάποιο επίπεδο. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που επιθυμούν την πλήρη ανωτατοποίηση είναι ότι σπρώχνουν τους εαυτούς τους στην ανεργία. Αυτό που θέλω , είναι να πέσουν χρήματα σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Εμείς αντί να μορφωνόμαστε , αγοράζουμε ελικόπτερα. Χρήματα στα ΤΕΕ, στα ΤΕΙ και στα ΑΕΙ. Χρήματα στα Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά. Γιατί και ο κομμωτής χρειάζεται, και ο συντηρητής έργων τέχνης και ο αυτοματιστής και ο μαθηματικός. Από εκεί και πέρα, μου φαίνεται τουλάχιστον χαζό να συγκρίνουμε γνώσεις και δεξιότητες. Τα αδέρφια της κοπέλας μου είναι στο ΣΤΕΦ , αυτοματιστές. Έχω δει σχεδόν όλα τα μαθήματα τους. Εκτός από μηχατρονικές κτλ που δεν ξέρω και δεν μπορώ να συγκρίνω , είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Μην συγκρίνεται, ούτε το αριθμό των εργαστηρίων ούτε τον αριθμό των μαθημάτων. Είδα το εργαστήριο Visual Basic, και είναι πραγματικά low-level. Όπως και το εργαστήριο Autocad, όπου η πρώτη ερώτηση ήταν «Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιούμε» και ήταν και multiple choise. Οποιος είναι στο ΤΕΙ αυτοματισμού μπορεί να με διαψεύσει αν λέω ψέματα. Στο πολυτεχνείο τέτοιο εργαστήριο δεν θα βρεις. Ακόμα και αν βρεις κάποιο σχετικά εύκολο θα είναι επιλογής και θα το έχει κάνει επίτηδες ο καθηγητής για να μαζέψει κόσμο. Αυτό που ζητάω λοιπόν, είναι να πέσουν λεφτά σε όλους. Όχι μόνο στα ΤΕΙ αλλά σε όλο το φάσμα της παιδείας. Τα ΤΕΙ να παράγουν έργο, όπως και τα ΑΕΙ ο καθένας σε διαφορετικό τομέα. Η εξίσωση δεν ωφελεί κανέναν, παρά μόνο τους καθηγητάδες και το κατεστημένο τους.
NeTeD Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Να αγιάσει το χέρι σου βρε bandito. Επιτέλους μια αντικειμενική άποψη πέρα απ'τις γνωστές με το προσωπείο του "Ανώτατου και μετά το χάος". Συμφωνώ ότι το επίπεδο σε αρκετά ΤΕΙ είναι κάκιστο και ότι αυτά είναι περισσότερα απ'τα κακής ποιότητας ΑΕΙ. Όταν μιλάω για εξίσωση δε μιλάω σε ομοιότητα μαθημάτων ΑΛΛΑ σε ποιότητα. Γιατί αν όλοι θέλαμε να λεγόμασταν ΙΔΙΟΙ θα έπρεπε όλη η Ελλάδα να κάνει Φυσική ή Μαθηματικά ή δε ξέρω κι εγώ τι. ΙΔΙΟΙ δεν είμαστε, αυτό είναι λογικό, αλλά θέλουμε να έχουμε ίση μεταχείριση και εξίσου καλή ποιότητα σπουδών. Που οφελεί τέλος πάντων να βγαίνουν μισοεπαγγελματίες απ'την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση?? Φυσικά και λεφτά πρέπει να πάνε παντού αν θέλουμε να έρθουμε στα ίσα μας σαν Παιδεία. "Κανείς δεν δίνει δεκάρα για την παιδεία στην Ελλάδα" όπως λες, κι εμείς σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος έχει το ένα μάτι αντί να κάνουμε κάτι για αυτό.. Με το συμπάθειο δηλαδή αλλά όλοι τα έχουμε και τα δύο ..κλειστά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.