psarontoufekas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote The_Judas:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote psarontoufekas:</font><hr> eksalou omws ti trogomaste re paidia?opios 8eli na mpi se metaptixiako dinei eksetaseis.opios liponj pragmatika aksizei mpeni....de pana anotatopoioisoun ta tei i na ipoba8misoun ta aei?opios grapsi pernaei. <hr /></blockquote> Ναι όμως για να δεχθούν φοιτητές των ΤΕΙ σε μεταπτυχιακά των ΑΕΙ σε αναγκάζουν να δώσεις εξετάσεις σε 30 μαθήματα!!! Δηλαδή σαν να σου λένε να πας στο εξωτερικό απευθείας. Και το άλλο που λέτε ειρωνικά "ας κάνουν δικά τους τμήματα μεταπτυχιακών", δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει χωρίς να δοθούν κάποια κονδύλια και ούτε κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα. <hr /></blockquote> file mou kai na er8i kapios sigkekrimena sta tmimata tilepikinwniwn sto fisiko poli amfibalw na ta kataferei an den exi didax8ei proigoumenos kapia basika ma8imata.de nomizw lipon oti exoun adiko me to na tous bazoun kapia ma8imata....des to kai alios.akoma kai na mpei kapios sto metaptixiako touristas 8a ine giati apla den exi didax8ei auta pou 8ewrounte gnwsta...o idios lipon miwnekti enanti twn ipoloipwn metaptixiakwn foitoitwn tou tmimatos.oso gia ta tmimata poou eirwneuse ine to pio swsto pisteuw kai egw, oso gia to xroniko diastima pou les ola ginonte arkei na exi dia8esi kai 8elisi i ekastote kibernisi!
The_Judas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 psarontoufekas : Εγώ μιλάω για συγγενικές σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ , όπως η Πληροφορική που εγώ σπουδάζω, και όπου τα κοινά μαθήματα ειναι παρα πολλά. Φυσικά αν έρθω εγώ στο Φυσικό δε θα καταλαβαίνω τίποτα οπως κι εσύ αν έρθεις στην Πληροφορική!
nliokal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Το θέμα είναι ότι είτε για Τ.Ε.Ι. μιλάμε, είτε για Α.Ε.Ι. αυτό που μετράει είναι η προσωπική δουλειά του καθένα και το ενδιαφέρον που έχει στον τομέα του. Τα ιδρύματα είτε το θέλουμε, είτε όχι παρέχουν βασικές γνώσεις και ανεπαρκείς κατά τη γνώμη μου για να βασιστεί κανείς σε αυτές αν θέλει να είναι ένας σωστός επαγγελματίας. Μη μου πείτε ότι κάποιος που παίρνει ένα πτυχίο είναι ταυτόχρονα και σωστός επαγγελματίας και μιλάω και για Τ.Ε.Ι. και για Α.Ε.Ι. Έχω συναντήσει ανθρώπους με πτυχίο Α.Ε.Ι. και μεταπτυχιακό και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά γιατί αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να πάρουν το χαρτί και νόμισαν ότι έχοντας ένα τίτλο είναι ταυτόχρονα και αυθεντίες και δεν χρειάζεται να ανανεώσουν, να συμπληρώσουν και να επεκτείνουν γενικά τις γνώσεις τους παραπάνω. Και δυστυχώς στην Ελλάδα μπορεί να πάρει κάποιος πτυχίο χωρίς να έχει ουσιαστικές γνώσεις. Το ίδιο πράγμα ισχύει βέβαια και για άτομα που έχουν πάρει πτυχίο Τ.Ε.Ι. Η διαφορά πάντως που έχω εγώ στο μυαλό μου είναι ότι τα άτομα που τελειώνουν Α.Ε.Ι. έχουν ένα θεωρητικό προσανατολισμό σε αντίθεση με τα άτομα των Τ.Ε.Ι. που έχουν περισσότερο πρακτικό και επαγγελματικό προσανατολισμό. Με αυτή την έννοια ένα απόφοιτος Τ.Ε.Ι. είναι, νομίζω, περισσότερο έτοιμος να αρχίσει να παράγει έργο με το που αποφοιτήσει σε σχέση με έναν απόφοιτο Α.Ε.Ι. Οι συγκρίσεις δικές σας.
NeTeD Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 "de nomizw oti ipe kapios kati tetio." Εντάξει δε το είπε και κάτα λέξη, αλλά όταν κάποιος λέει ότι δε δούλεψα αρκετά για να αξίζω να μπω σε ΑΕΙ, στις πανελλήνιες με παραπέμπει και στον προσωπικό μου αγώνα. "alla de katalabenis oti auto diskola ews adinato ine na dior8w8ei?oute oi idioi oi ka8igites den endiaferonte." Με το ίδιο σκεπτικό, ακόμα χούντα θα είχαμε αν λέγαμε "αυτό είναι δύσκολο εώς αδύνατο να διορθωθεί". "ola gia mis8ous eginan kai kataliksame na trwgomaste emis oi fitites." Α γεια σου. Εγώ προσωπικά όμως αυτή τη στιγμή δε τσακώνομαι με κανέναν, ούτε ανησυχω για το δικό μου επαγγελματικό μέλλον. Συνήθως εσείς των ΑΕΙ μας βλέπετε με μισό μάτι. Απλά θα ήθελα τα πράγματα να είναι πιο δίκαια για όλους μας, και αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να δείξω και να μεταθέσω την οργή αυτών που εκτοξεύουν πυρά κατά των ΤΕΙ στο πραγματικό πρόβλημα κατά τη γνώμη μου
The_Judas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote stathispap:</font><hr> Αναφερθηκες στα προβληματα που δεν αφηνουν μερικους μαθητες να διαβασουν. Συμφωνω, πολλες φορες ειναι αυτα... Για σκεψου ομως: Για να γινει καποιος Πολιτικος Μηχανικος του Πολυτεχνειου ως επι το πλειστον στερειται εξοδους, βολτες, εκδρομες, καλοπεραση και γενικοτερα λογω του διαβασματος πασχει απο την αρρωστεια της "αντικοινωνικοτητας"... Αντιθετα συνηθως οι φοιτητες των ΤΕΙ δεν τα πολυστερουνταν ολα αυτα... Δεν ειναι λογικο λοιπον αυριο στην αγορα εργασιας ο Πολυτεχνιτης να απολαυσει τους καρπους οσων στερηθηκε? <hr /></blockquote> Και ποιος σου λέει ότι στα ΤΕΙ όλα είναι εύκολα και ωραία , τη στιγμή που καθημερινά αναγκαζόμαστε να παρακολουθούμε ένα σωρό εργαστήρια ? Μερικές φορές αναγκαζόμαστε να κλείνουμε 8-ωρα και 10-ωρα στο ΤΕΙ !!
The_Judas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Θα έπρεπε να υπάρχει μια ομοψυχία μεταξύ των ΑΕΙ και των ΤΕΙ ενάντια σ'αυτούς στους οποίους πραγματικά οφείλεται η ανεργία και οι άθλιες εργασιακές συνθήκες. Γιατί πράγμα δηλαδή να μαλώσουμε τη στιγμή που όταν αποφοιτούμε απο οποιαδήποτε σχολή(είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ) , μας δίνουν μισθούς της πλάκας ανεξαρτήτως του πτυχίου που κατέχουμε ???
NeTeD Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote stathispap:</font><hr>Αναφερθηκες στα προβληματα που δεν αφηνουν μερικους μαθητες να διαβασουν. Συμφωνω, πολλες φορες ειναι αυτα... Για σκεψου ομως: Για να γινει καποιος Πολιτικος Μηχανικος του Πολυτεχνειου ως επι το πλειστον στερειται εξοδους, βολτες, εκδρομες, καλοπεραση και γενικοτερα λογω του διαβασματος πασχει απο την αρρωστεια της "αντικοινωνικοτητας"... Αντιθετα συνηθως οι φοιτητες των ΤΕΙ δεν τα πολυστερουνταν ολα αυτα... Δεν ειναι λογικο λοιπον αυριο στην αγορα εργασιας ο Πολυτεχνιτης να απολαυσει τους καρπους οσων στερηθηκε? <hr /></blockquote> Αυτά να υποθέσω είναι της φαντασίας σου, εκτός αν έχεις εξετάσει και γνωρίζεις προσωπικά όσους πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και συγκρίνεις. Για την ιστορία και εγώ έχασα τους ύπνους μου και τις βόλτες μου και τις χάνω ακόμα, αλλά η ρημάδα η στιγμή των εξετάσεων με καταδίκασε σε ισόβιο κοινωνικό ρατσισμό. Και μιας και αναφέρθηκες σε Πολιτικούς Μηχανικούς, για θυμίσε μου ποιανού σκηνοθέτη έργα είναι τα: Δρόμοι γκρεμίζονται, γέφυρες διαλύονται, Πάτρες βουλιάζουνε, Αθήνες πλημμυρίζουνε..
mindtrapper Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Den to eipa eirwnika to na ftiaxete dika sas tmimata gia metaptyxiaka. Oute eipa oti einai sosto na min exoun kondylia ta tei. Kai oso gia to filo pou eipe gia ta frontistiria kai ta idiaitera, poios sou eipe oti oloi xeskizomastan sta frontistiria kai ta idiaitera, kai an to kaname dikaioma mas itan. Kai episis poios sou eipe oti stis oikogeneies mas pigainan ola mia xara kai toso rodina pou de mas problimatize tipota kai diabazame me elafria kardia?? Mipos eisai kai esy ligo ratsistis kai mas blepeis me miso mati? Oso gia to allo oti anagazeste na eiste 8-10 ores sto tei mathe oti kai ego anagazomai synithos na eimai sti sxoli mou logo ergasthriwn kai dialexewn oxi 8 alla 12 ores ti mera. Min paraponieste gia ta ergasthria sas giati kata ti gnomi mou einai to dynato stoixeio twn tei pliroforikis...
NeTeD Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote mindtrapper:</font><hr>Kai oso gia to filo pou eipe gia ta frontistiria kai ta idiaitera, poios sou eipe oti oloi xeskizomastan sta frontistiria kai ta idiaitera, kai an to kaname dikaioma mas itan. Kai episis poios sou eipe oti stis oikogeneies mas pigainan ola mia xara kai toso rodina pou de mas problimatize tipota kai diabazame me elafria kardia?? Mipos eisai kai esy ligo ratsistis kai mas blepeis me miso mati?<hr /></blockquote> Ό,τι είπα το είπα απλά για να δείξω ότι υπάρχουν κι άλλες αδικίες που συντελούν στην απουσία ίσων όρων, πέρα απ'το κλασικό και επιφανειακό "εγώ διάβαζα, εσύ όχι, άρα είναι δίκαιο να ζήσεις μια μίζερη ζωή" - άσχετα αν εσένα δε σε επηρέασαν - και όχι για να ρίξω το άδικο πάνω σας, αλλά στο σύστημα εισαγωγής/διαχωρισμού/γεννήτριας μίσους μεταξύ της νεολαίας και συνέχισης μιας διχασμένης κοινωνίας. (Έπρεπε να γίνω κομμουνιστής τελικά :grin: :grin: )
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Nomizw oti polloi den katalavainoun pws i eisagwgi sta AEI kai TEI enos mathiti eksartatai apo tous vathmous tou, logw tis zitisis pou exei i kathe sxoli, epidi fysika den einai dynaton na boun N foitites se mia sxoli. Kata synepeia, epeidi oi perissoteroi protimoun ta AEI apo ta TEI, kai telwspantwn afto eksartatai kai apo tis vlepseis tou kathenos, ta AEI exoun pio ypsiles vaseis. Den einai liga ta paradeigmata pou enas apofoitos AEI den vrike douleia, alla enas twn TEI vrike... Opote den yparxei logos gia antidikies. Anamfisvitita aftoi pou kataferan na boune se ena aksioprepes AEI exoun prospathisei perissotero. An tha antamifthoun tha to doume. (proswpiki mou apopsi einai pws prepei na antamifthoune an isxyei to "O,ti dineis pairneis".. Epi tou thematos, i anwtatopoiisi twn TEI pistevw pws an kai exei arxisei na efarmozetai stin Ellada, i elliniki agora ergasias tha argisei na tin ekmetalleftei. Twra to pws ta TEI pou itan 2etous fitoisews ginontai ola 4etous kai ti parapanw didaskontai oi foitites enas Theos kserei. Aplws ginetai prospatheia na ginei oti kai sto eksoteriko. (Sorry an kourasa!)
PeiramatoZwo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Paidia eixa thn tyxh na peraso proti xronia sto tei peiraia tmima dioikisis epixirisewn kai parakolouthousa giati htan konta sto spiti mou. Edosa panneladikes ksana kai perasa nautiliaka sto Panepistimio Peiraia. Paidia mera me thn nyxta!! Sto panepistimio einai xalari men i parousia alla ginete mathima!! Sta tei ta mathimata itan ligotero theoritika alla oi kathigites aneparkeis!! Sto panepistimio oi kathigites itan top, esto kai psonismenoi merikoi! Se eidikotites opos ta oikonomika kai pollytexnika yparxei terastia diafora epipedou! Ego den perimena na eimai eilikrineis tetoia diafora. Na fantasteite eixa metaniosei pou efeuga!! Alla telika isxyei mexri stigmis auto pou lene! An den mpoun kathigites me Didaktoriko den ginete douleia!!
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote PeiramatoZwo:</font><hr> An den mpoun kathigites me Didaktoriko den ginete douleia!! <hr /></blockquote> Symfwnw apolytws PeiramatoZwo :grin:
tevatron Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote stathispap:</font><hr> Ναι αλλα οπως ειπες και μονος σου ολο το συστημα ειναι χαλια... Συμφωνω με αυτα που λες αλλα με το να ΑΤΕΙ-σουμε τα ΤΕΙ δεν λυνουμε το προβλημα, ισα ισα το επιδεινωνουμε! Αναφερθηκες στα προβληματα που δεν αφηνουν μερικους μαθητες να διαβασουν. Συμφωνω, πολλες φορες ειναι αυτα... Για σκεψου ομως: Για να γινει καποιος Πολιτικος Μηχανικος του Πολυτεχνειου ως επι το πλειστον στερειται εξοδους, βολτες, εκδρομες, καλοπεραση και γενικοτερα λογω του διαβασματος πασχει απο την αρρωστεια της "αντικοινωνικοτητας"... Αντιθετα συνηθως οι φοιτητες των ΤΕΙ δεν τα πολυστερουνταν ολα αυτα... Δεν ειναι λογικο λοιπον αυριο στην αγορα εργασιας ο Πολυτεχνιτης να απολαυσει τους καρπους οσων στερηθηκε? <hr /></blockquote> Lupamai alla diafwnw katheta.3erw pollous foitites panepistimiou sxolwn pou theloun M.O. 18 opws Hlektrologwn Mhxanikwn kai texnologias H/Y pou oxi mono pernane kalitera apo mena alla to diallaloun ki olas.Kai poios sou eipe esena oti egw pou eimai spoudastis sta TEI talaipwroumai ligotero? Esy dineis 10 mathimata se 2 mines kai egw dinw 2 e3etastikes se ena. De lew oti de diavazeis alla den mporeis na mou les oti kopiazeis perissotero. Egw exw 6 ergastiria ti vdomada enw esy 10 thewries pou ama nustazeis den pas. Opote kalo tha otan prin vgaleis to symperasma gia to poios kourazetai perissotero kalo tha itan na exeis paei mia volta apo kapoio pragmatiko tmima twn TEI pou ginetai doulia. Apo to diko mou etos ta 3/4 hdh ergazontai panw sto antikeimeno tous opote kai a3izoun kai doulevoun.
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2003 <BLOCKQUOTE><FONT class=small>Quote stathispap:</FONT> <HR> Ναι αλλα οπως ειπες και μονος σου ολο το συστημα ειναι χαλια... Συμφωνω με αυτα που λες αλλα με το να ΑΤΕΙ-σουμε τα ΤΕΙ δεν λυνουμε το προβλημα, ισα ισα το επιδεινωνουμε!<BR><BR>Αναφερθηκες στα προβληματα που δεν αφηνουν μερικους μαθητες να διαβασουν. Συμφωνω, πολλες φορες ειναι αυτα... Για σκεψου ομως: Για να γινει καποιος Πολιτικος Μηχανικος του Πολυτεχνειου ως επι το πλειστον στερειται εξοδους, βολτες, εκδρομες, καλοπεραση και γενικοτερα λογω του διαβασματος πασχει απο την αρρωστεια της "αντικοινωνικοτητας"... Αντιθετα συνηθως οι φοιτητες των ΤΕΙ δεν τα πολυστερουνταν ολα αυτα... Δεν ειναι λογικο λοιπον αυριο στην αγορα εργασιας ο Πολυτεχνιτης να απολαυσει τους καρπους οσων στερηθηκε? <HR> </BLOCKQUOTE><BR><BR>Lupamai alla diafwnw katheta.3erw pollous foitites panepistimiou sxolwn pou theloun M.O. 18 opws Hlektrologwn Mhxanikwn kai texnologias H/Y pou oxi mono pernane kalitera apo mena alla to diallaloun ki olas.Kai poios sou eipe esena oti egw pou eimai spoudastis sta TEI talaipwroumai ligotero? Esy dineis 10 mathimata se 2 mines kai egw dinw 2 e3etastikes se ena.<BR>De lew oti de diavazeis alla den mporeis na mou les oti kopiazeis perissotero.<BR>Egw exw 6 ergastiria ti vdomada enw esy 10 thewries pou ama nustazeis den pas.<BR>Opote kalo tha otan prin vgaleis to symperasma gia to poios kourazetai perissotero kalo tha itan na exeis paei mia volta apo kapoio pragmatiko tmima twn TEI pou ginetai doulia.<BR>Apo to diko mou etos ta 3/4 hdh ergazontai panw sto antikeimeno tous opote kai a3izoun kai doulevoun. <hr /></blockquote> Pistepse me kserw ti ginetai. mporei na dinoume 10 mathimata, alla lypamai poly, i dyskoleia tous den sygrinetai oute me 30 twn TEI...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.