Προς το περιεχόμενο

TA TEI AΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ???ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΑ??

rapper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σου πω critter τι καταλαβα απο αυτο το κειμενο. Σιγουρα αυτος που το εγραψε ειναι μαλ..ς γιατι κατηγορει τους "απο κει" για χαμηλο επιπεδο αλα εκφραζεται ο ιδιος με το χαμηλοτερο δυνατο. Ομολογουμενος εχει αρχισει μια γκρινια των μηχανικων για τα ΤΕΕ γιατι ειναι χωρος που παραδοσιακα κρατειτο απο τα ΤΕΙ-ΣΕΛΕΤΕ κτλ

Αυτο οφειλεται στο οτι δεν υπαρχουν ανταξιες δουλειες εξω για μηχανικους (και σε αυτες που προσλαμβανονται τους αναθετουν χαμαληκια)

Κι ετσι κτυπησαν τη πορτα των ΤΕΕ οπου βρισκεται (και αυτο ειναι αληθεια) ο πατος της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης (κυριως οσον αφορα το καθηγητικο προσωπικο αν και καποιοι το θεωρουν συνολικα) και θελουν να γινουν χαληφιδες στη θεση του χαλιφη. Απο κει και η γκρινια.

• Απαντ. 234
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Critter, αν και διαφωνώ με πολλά από τα σημεία της πιο πάνω επιστολής, όταν έδινα εγώ πανελλήνιες με το παλιό σύστημα ίσχυε αυτό που έγραψα σε προηγούμενο ποστ (σελίδα 12 νομίζω) και στο οποίο ο Neted ούτε καν απάντησε (δικαίωμά του βέβαια αλλά εκείνος ήταν που είχε εκφραστεί σχετικα με αυτήν την παράμετρο).

Συγγνώμη δεν ξέρω αν από το δικό σας σχολείο πέρασαν σε ΤΕΙ όλες οι ιδιοφυΐες ή τα παιδιά που διάβαζαν εξωσχολικά βιβλία ιστορίας χημείας βιολογίας κτλπ (όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω), ΑΛΛΑ όλα τα παιδιά που δεν τους γούσταρε το σχολείο, δεν τους γούσταρε να διαβάσουν δεν τους άρεσε.

Όχι αλήτες, όχι κακά παιδιά απλά ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

Έλεος και εμείς σχολείο ήμασταν και ξέρουμε τι γινότανε. Μακάρι τα 4 τελευταία χρόνια που εγώ είμαι φοιτητής να αλλάξανε τόσο πολύ τα πράγματα.....

Τι θέλετε επιτέλους να σας πούμε; Ότι επειδή είστε ΤΕΙ λογιστικής θα φάτε τη θέση του ΛΟΓΙΣΤΗ;;; Ποτέ δε θα γίνει αυτό ή σπάνια άμα είναι κανένας βλάκας λογιστής. Ότι επειδή είστε ΤΕΙ μαιευτικής θα ξεγεννάτε εσείς παιδιά και όχι ο γυναικολόγος;;;; ΕΛΕΟΣ

Δημοσ.

H epistoli ayti einai ena ratsistiko keimeno me aparadektes genikeyseis oi opoies elpizo na min isxyoun para mono elaxista i akoma kalytera katholou...

Sigoura den eimaste oloi etsi. Ego prosopika den pisteyo oute prospatho na apodeikso oti aniko stin aria fyli kai oi foitites twn tei einai oi ebraioi pou prepei na pesoun stin pyra... Gia onoma tou theou diladi...

Katalaba pos to ennoeis file mou to tha sou paro ti thesi alla epetrepse mou na diatirw tis epifylaxeis mou gia to kata poso oi foitites twn tei einai SE MEGALO POSOSTO kalyteroi apo kapoion foititi aei, etsi oste na tou paroun ti thesi....

To thema einai ston anthropo. Paradexomai oti gia na peraso sti sxoli pou oneireyomouna diabasa mono stin teleytaia taxi tou lykeiou, kai nai ekana idiaitera, diabasa kai istoria kai ekthesi (tis teleytaies 3 meres bebaia :)) gia na mporesw na petyxw ayto pou ithela.

Ayto pou thelo na po einai oti an thes kati poly kai to agapas tote tha doulepseis gia na to petyxeis kai ola ta alla tha einai apla typika...

Den xero an symfonoun oloi s'aytin tin apopsi kai ap'oti fanike ap'tin epistoli mallon yparxoun kapoioi pou diafonoun. Dikaioma tous einai omos na to kanoun alla taytoxrona kai kathikon tous na to apodeiksoun....

Ayta

Δημοσ.

Αυτούς τους ανθρώπους δυστυχώς τους γέννησε το σύστημα και δεν αποκλείεται να γεννήσει κι άλλες τέτοιες νοοτροπίες.

Δημοσ.

Τελος παντων ρε παιδια,το θεμα ειναι οτι πρεπει να καταλαβαιτε και καποια στιγμη οτι ειναι λογικο οι σπουδαστες των ΤΕΙ να εξηγηρονται τοσο πολυ.Όταν βλεπουν τετοια κειμενα να γραφονται απο μορφωμενους ανθρωπους που το συστυμα τους θεωρει ουτως η αλλως ανωτερους απο εμας.

MINDTRAPER:Φυσικα και οι σπουαστες των ΤΕΙ δεν ειμαι πλειοψηφικα καλυτεροι απο καποιους των ΑΕΙ αλλα δεν ειναι και ολοι αχρηστοι οπως προσπαθουν να περασουν μερικοι.Και να ξερεις οτι δεν εχουμε τοσο αξιοκρατικο συστημα που ο καθενας να αμοιβετε συμφωνα με την αξια του και ποτε δεν θα εχουν.Μπορει να προσληφθει καποιος απο ΤΕΙ ή απο ΑΕΙ με μεσω καπου και να φαει τη θεση ενος πιο αξιολογου επιστημονα.

To thema einai ston anthropo. Paradexomai oti gia na peraso sti sxoli pou oneireyomouna diabasa mono stin teleytaia taxi tou lykeiou, kai nai ekana idiaitera, diabasa kai istoria kai ekthesi (tis teleytaies 3 meres bebaia ) gia na mporesw na petyxw ayto pou ithela.

To thema einai ston anthropo. Paradexomai oti gia na peraso sti sxoli pou oneireyomouna diabasa mono stin teleytaia taxi tou lykeiou, kai nai ekana idiaitera, diabasa kai istoria kai ekthesi (tis teleytaies 3 meres bebaia ) gia na mporesw na petyxw ayto pou ithela.

<hr /></blockquote>

Και γω παραδεχομαι οτι ειμουνα μαθητης του 14.Την δευτερα λυκειου ειναι σαν να μην την εκανα καθολου γιατι ειχαμε στην Γκραβα που πηγαινα 2,5 μηνες καταληψη δεν ανοιξα και βιβλιο.Όμως στην τριτη λυκειου για να βγαλω 3 μοναδες παραπανω εκανα πολλους κοπους και πολλα ξενυχτια.

Και τελικα αυτο που θελω να καταλαβεις ειναι οτι και γω βρε αδερφε περναγα σε ΑΕΙ.Δηλαδη ειχα βαθμο επειπεδου ΑΕΙ(και καλου ΑΕΙ)αλλα η επιλογη μου ηταν το ΤΕΙ.Δικαιωμα μου ειναι και ειμαι χαρουμενος για την επιγολη μου...

Απο εκει και περα εγω δεν βλεπω μεγαλες διαφορες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ μιας και στα ΑΕΙ υπαρχουν αντιγραφες στο ιδιο ποσοστο με τα ΤΕΙ,υπαρχουν τα ιδια προβληματα με τους εξοπλισμους παρολο που εχετε μεγακλυτερες χρηματοδοτησεις και πολλα αλλα προβληματα που μαθαινω απο φιλους μου στα.Και οπως ειπα και παραπανω διδακτορικο πλεον εχει η πλειοψηφια των καθηγητων μας αλλα δεν μου λεει τιποτα αυτο μιας και στο μυαλο σου οτι ειναι να περαστει θα περαστει κυριως απο δικια σου προσπαθεια.Ο καθηγητης απλα το ερεθισμα θα σου δωσει...

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote anarmostos:</font><hr> Συγγνώμη δεν ξέρω αν από το δικό σας σχολείο πέρασαν σε ΤΕΙ όλες οι ιδιοφυΐες ή τα παιδιά που διάβαζαν εξωσχολικά βιβλία ιστορίας χημείας βιολογίας κτλπ (όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω), ΑΛΛΑ όλα τα παιδιά που δεν τους γούσταρε το σχολείο, δεν τους γούσταρε να διαβάσουν δεν τους άρεσε.

Όχι αλήτες, όχι κακά παιδιά απλά ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

<hr /></blockquote>

Peiramatiko Gumnasio - Lukeio Peiraia. 3 aristeia proodou kai apolutirio 17.

TEI EFARMOSMENIS PLHROFORIKHS & POLUMESWN.

Parapono kanena. Oso gia ton an diavasa asto kalutera. 3 wres upno hmerisios.

Re gamwto eipa de tha 3anamilisw alla de mporw me prokaleite sunexws.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote tevatron:</font><hr>

Peiramatiko Gumnasio - Lukeio Peiraia. 3 aristeia proodou kai apolutirio 17.

TEI EFARMOSMENIS PLHROFORIKHS & POLUMESWN.

Parapono kanena. Oso gia ton an diavasa asto kalutera. 3 wres upno hmerisios.

Re gamwto eipa de tha 3anamilisw alla de mporw me prokaleite sunexws. <hr /></blockquote>

Τότε φίλε μου εσύ είσαι από τις εξαιρέσεις αν και το 17 δεν είναι χαμηλός βαθμός. Αν όλοι ήταν έτσι την εποχή που έδινα εγώ για το πανεπίστημιο θα ήταν οι βάσεις για τα ΤΕΙ 19...

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΗΣ: πρωτού προσπαθείσετε να πείσετε ότι στα ΤΕΙ περνάνε όλοι οι αριστούχοι κοιτάξτε τις βάσεις τους οι οποίες τουλάχιστον όταν έδινα εγώ με εξαίρεση τα ΤΕΙ υψηλής ζήτησης ήταν εξευτελιστικές.... Ε όταν η βάση είναι 14 τι μου λέτε;;; Για τι πράγμα προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο;;;

Το ίδιο ισχύει και για πολλά ΑΕΙ αλλά είναι κανόνας στα ΤΕΙ (τουλάχιστον επαναλαμβάνω όταν έδινα εγώ εξετάσεις).

Και δε μιλάμε για κάποιον που έποιασε 17 ή 19 και μπήκε πρώτος σε ένα ΤΕΙ που του άρεσε.

Μιλάμε για τη βάση του 14 15 και 16 για να μην πω του 13 και του 12. Και μετά σου έρχεται ο 12 και σου λέει κιόλας ότι θέλει να είναι ίσος μαζί σου και θα σου φάει και τη θέση....

Και κάτι άλλο.... 3 ώρες ύπνος ημερησίως είναι αδύνατο να έχει συμβεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της 1 εβδομάδας περίπου. Και εγώ διάβασα υπερβολικά αλλά μη λέμε και υπερβολές.

Δημοσ.

Ego sti B' lykeiou ebgala 13.1 sta panellinios kai stin triti 18.3 kai pros megali ekplixi mou perasa sto aei pou ithela to opoio den exei kanena problima se antithesi me merikous symmathtites mou oi opoioi eixan to myalo alla den to axiopoihsan kai perasan se tei to opoio eixe tou kosmou ta problimata kai den xanapatisan kai tha dosoun pali panellinies tou xronou. Milao apo prosopiki empeiria.

2 ores ypno imerisios to ekana kathe sabattokyriako pou eixa ximeia kai fysiki mazi tin idia mera apo kammia 80aria askiseis sti kathemia. Pros to telos eixa kai mathimatika tin idia mera. Gamise ta diladi alla toulaxiston eida karpous kai de tha anexomai kapoios pou perase sto tei tou me to 13 (entaxei merikoi perasate sto tei sas me 17, eiste i exeresi kai oi poromenoi pou epibebaionoun ton kanona omos) na mou leei malakies peri isotitas tou tei tou me to aei mou.

Skefteite kai to allo: Giati osoi yperaspizontai to tei tous se ayto to forum exoun oloi ap'oti thymamai apolytirio toulaxiston 17+?? Aytoi me to apolytirio 14- giati den lene tipota?

Δημοσ.

Και επειδή διαβάζοντας τις διάφορες απόψεις εδώ μέσα νόμισα για μία στιγμή ότι κάτι άλλαξε στα λύκεια και μόνο εγώ έχω μείνει στα παλιά χρόνια κατέβασα τις βάσεις 2002 από το site του Υπουργείου Παιδείας.

Για να μην τις ανεβάσω όλες και πιάσω χώρο αναφέρω ενδεικτικά:

Οργάνωση Διοίκηση Επιχειρήσεων ΑΣΟΕ 17433 μόρια ή 17,12

Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας 14346 μόρια ή 13,72

Λογιστική και Χρηματοοικονομική ΑΣΟΕ 17687 μόρια ή 17,21

Λογιστική ΤΕΙ Χαλκίδας (Αθήνα αν πρόσεξα καλά δεν είχε) 11932 μόρια ή 11, 16. Η αντίστοιχη λογιστική ΤΕΙ σερρών κάτω από 10!!!

Ανάφερα "δίδυμα" ΤΕΙ - ΑΕΙ γιατί υπάρχει κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα.

Και τα "πολυτεχνικά" ΤΕΙ έχουν χαμηλές βάσεις αλλά δεν γνωρίζω τις αντίστοιχες σχολές του πολυτεχνείου.

Φιου... Νόμιζα ότι είχα χάσει επεισόδια... όσα χρόνια και αν περάσουν τα πράγματα μένουν πάντα ίδια...

Σημείωση: ΤΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ βάση 12,61

Δημοσ.

Πρώτη φορά γράφω στο forum, για να μιλήσω για κάτι που ζω. Σπουδάζω κι εγώ σε ΤΕΙ, του οποίου τώρα η βάση του έχει πάει στο 9,κάτι(ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ). Αυτό που έχω να πω για το θέμα που ανοίξατε είναι ότι σημασία έχει αυτό που πετευχαίνεις, να το πετυχαίνεις πρώτα για σένα και μετά να κοιτάς τους άλλους.Τί κουβέντες είναι αυτές του τύπου :

" Και δε μιλάμε για κάποιον που έποιασε 17 ή 19 και μπήκε πρώτος σε ένα ΤΕΙ που του άρεσε.

Μιλάμε για τη βάση του 14 15 και 16 για να μην πω του 13 και του 12. Και μετά σου έρχεται ο 12 και σου λέει κιόλας ότι θέλει να είναι ίσος μαζί σου και θα σου φάει και τη θέση...."(anarmostos)

???? Aν εσύ είσαι καλός στη δουλειά σου και γνωρίζεις σωστά το αντικείμενό σου δεν έχεις να φοβηθείς κανέναν "12" !!! Αυτά είναι κομπλεξιλίκια όσων διάβαζαν για να λένε οτι έβγαλαν 18 και 19 !!! ΟΥΑΟΥ!

Διαβάζεις υποτίθεται για τον εαυτό σου, όχι για να παινεύεσαι τους βαθμούς που σου βάζουν οι συνήθως άσχετοι καθηγητές ή οι καθηγητές που σου κάνουν μάθημα στο σχολείο αλλά κ α ι ιδιαίτερο στο σπίτι...

sorry για το ύφος, αλλά αυτή η υπεροψία που βλέπω με ενοχλεί αρκετα!

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote Cat:</font><hr> Πρώτη φορά γράφω στο forum, για να μιλήσω για κάτι που ζω. Σπουδάζω κι εγώ σε ΤΕΙ, του οποίου τώρα η βάση του έχει πάει στο 9,κάτι(ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ). Αυτό που έχω να πω για το θέμα που ανοίξατε είναι ότι σημασία έχει αυτό που πετευχαίνεις, να το πετυχαίνεις πρώτα για σένα και μετά να κοιτάς τους άλλους.Τί κουβέντες είναι αυτές του τύπου :

" Και δε μιλάμε για κάποιον που έποιασε 17 ή 19 και μπήκε πρώτος σε ένα ΤΕΙ που του άρεσε.

Μιλάμε για τη βάση του 14 15 και 16 για να μην πω του 13 και του 12. Και μετά σου έρχεται ο 12 και σου λέει κιόλας ότι θέλει να είναι ίσος μαζί σου και θα σου φάει και τη θέση...."(anarmostos)

???? Aν εσύ είσαι καλός στη δουλειά σου και γνωρίζεις σωστά το αντικείμενό σου δεν έχεις να φοβηθείς κανέναν "12" !!! Αυτά είναι κομπλεξιλίκια όσων διάβαζαν για να λένε οτι έβγαλαν 18 και 19 !!! ΟΥΑΟΥ!

Διαβάζεις υποτίθεται για τον εαυτό σου, όχι για να παινεύεσαι τους βαθμούς που σου βάζουν οι συνήθως άσχετοι καθηγητές ή οι καθηγητές που σου κάνουν μάθημα στο σχολείο αλλά κ α ι ιδιαίτερο στο σπίτι...

sorry για το ύφος, αλλά αυτή η υπεροψία που βλέπω με ενοχλεί αρκετα! <hr /></blockquote>

CAT,

άλλοι ήταν που βγήκαν και έλεγαν πως σαν μάγκες θα φάνε τη δουλειά όσων έβγαλαν ΑΕΙ

Όσο για τα τελευταία που είπες είναι αυτονόητα..

Είναι η γνωστή τακτική που ξεκινάει από το γυμνάσιο, πάει στο λύκειο και φτάνει στο Πανεπιστημίο...

Κανείς δεν παραδέχεται ότι ο άλλος που πήγε καλύτερα από αυτόν κόπιασε περισσότερο. Θεωρεί τον εαυτό του άτυχο, και τον άλλο γλείφτη, τσάτσο, φυτό κτλπ.... Αν το ένα είναι υπεροψία αυτό είναι εθελοτυφλισμός και συκοφαντία.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote anarmostos:</font><hr>όταν έδινα εγώ πανελλήνιες με το παλιό σύστημα ίσχυε αυτό που έγραψα σε προηγούμενο ποστ (σελίδα 12 νομίζω) και στο οποίο ο Neted ούτε καν απάντησε (δικαίωμά του βέβαια αλλά εκείνος ήταν που είχε εκφραστεί σχετικα με αυτήν την παράμετρο).<hr /></blockquote>

Αν και όλες οι απαντήσεις βρίσκονται στα προηγούμενα και επόμενα posts μου θα τα ξαναγράψω για σένα.

Και κάτι άλλο ειδικά για το φίλο Neted με τον οποίο συμφωνώ σε πολλά..... Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που πέρασαν ειδικά σε υψηλόβαθμες σχολές ΑΕΙ είναι αυτό που πραγματικά άξιζε. Υπάρχουν αδικίες και λυπάμαι για αυτές αλλά δε σημαίνει πως για τις όποιες ατυχίες ορισμένων παιδιών πρέπει να βγουν ξαφνικά 2 οικονομολόγοι με τα ίδια δικαιώματα από ΑΕΙ και ΤΕΙ....!!!<hr /></blockquote>

Για πολλοστή φορά λέω ότι ούτε εμένα μου αρέσει να θεωρούμαστε ίσοι στην παρούσα κατάσταση(τουλάχιστον στα περισσότερα ΤΕΙ), αλλά αντί να φροντίσουμε να διορθώσουμε την κατάσταση, την δεχόμαστε και μαλώνουμε σα τα κοκόρια.

Διότι Neted η πλειοψήφία από τα παιδάκια που δεν γράψαν καλά στις όποιες πανελλήνιες δεν ήταν τα άτυχα και αδικημένα της ζωής... Δεν ήταν αυτά που ήταν πάμπφτωχα, περπατούσαν ξυπόλυτα, και ήταν μόνα στη ζωή....

ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΗΤΑΝ;;;

Εκείνα που όταν εμείς ξεσκιζόμασταν αυτά πηγαίναν για καφέδες.

Που όταν εμείς από το διάβασμα πέρναμε τα κιλάκια 5 , 5 αυτά πηγαίναν γυμναστήριο. Που όταν εμείς ξημεροβραδιαζόμασταν σπίτι αυτά τρέχαν με τις γκόμενες και στα κλαμπάκια.... Η ακόμα πιο απλά τα παιδιά ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ<hr /></blockquote>

Δε μου αρέσει ο καφές,

ψιλοσπάνια έβγαινα λόγω φροντιστηρίων,

γυμναστήριο δε πήγαινα,

γκόμενα δεν είχα,

όσο για τα κλαμπάκια σχεδόν τα απεχθάνομαι.

Επίσης δε βλέπω κάπου το λάθος αν τα έκανα τα παραπάνω με μέτρο πάντα φροντίζοντας ταυτόχρονα για την μόρφωσή μου, ούτε βλέπω σωστό να έχω το βιβλίο πρωί-βράδυ μπροστά μου χάνοντας εξ'ολοκλήρου τα νεανικά μου χρόνια.

Α, και μου αρέσουν τα γράμματα.

Επίσης θέλω να προσπαθήσετε να καταλάβετε ότι ο βαθμός λίγα λέει, που βλέπω τον επικαλείστε συνέχεια. Στους υπολογιστές τουλάχιστον εγώ μπορεί να είμαι ο hacker των 5 ηπείρων και συνήθως αυτοί είναι που βλέπουν και τον κόσμο με λίγο διαφορετικό μάτι, αδιαφορούν και είναι υπεράνω συστήματος.

Θες ένα παράδειγμα?

Έχω ένα φίλο που εποχής 96' τότε που οι providers ήταν ξέφραγα αμπέλια αλλά και το γνωστικό επίπεδο του μέσου χρήστη περιορισμένο, κάθε βδομάδα μου έδινε την λίστα των accounts της forthnet(όχι δε κατέβαζε exploits, έγραφε δικό του κώδικα). Μιλάμε για μυαλό που δούλευε υπερωρίες. Αυτός είχε περάσει ΤΕΙ ιχθυοκαλλιέργειας, και τελικά την έκανε για Αγγλία.

ʼλλος γνωστός μου ξέρει την C καλύτερα απ'τα ελληνικά και για χόμπι φτιάχνει trojans. Αυτός είναι στο ΤΕΙ Αθήνας, Πληροφορική.

Σίγουρα και οι δυο τους και δεν είναι τα μόνα παραδείγματα και μπορούν να διεκδικήσουν πολύ πιο επάξια μια θέση έναντι κάποιου άλλου αλλά το χαρτί φρόντισε να ζουνε με χαμηλότερο μισθό τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Μήπως κάτι δε πάει καλά με αυτο το θρυλικό υπερφανταστικό σύστημα αξιολόγησης ονόματι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ που το υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια?

Τελιώνοντας είναι καλό να κάνουμε έναν διαχωρισμό εδώ. Υπάρχουν επαγγέλματα/επιστήμες που μπορούν να μαθευτούν και αυτοδίδακτα βλ. υπολογιστές(όχι σε επιστημονικό επίπεδο όμως), καθώς και άλλα που απλά δε γίνεται, βλέπε Ιατρική.

Δεν είπαμε να σας φάμε τις θέσεις στα δεύτερα ειδικά, αλλά να υπάρχει μια ίσοις όροις αντιμετώπιση. ΤΕΙ = Τεχνολογία. Όταν μιλάμε για ΤΕΙ ιατρικών οργάνων για παράδειγμα, είναι τα άτομα που έχουν να κάνουν με την τεχνολογική υποδομή ενός Ιατρείου. Και μη μου πεις ότι δεν είναι εξίσου σημαντική. Χάθηκε να συνυπάρχουν αρμονικά? Πρέπει σώνει και καλά ο Ιατρός να διατηρεί στυλάκι "έλα, στήσε μου το μηχάνημα να τελιώνουμε"?

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote NeTeD:</font><hr>

Μήπως κάτι δε πάει καλά με αυτο το θρυλικό υπερφανταστικό σύστημα αξιολόγησης ονόματι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ που το υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια?<hr /></blockquote>

Ότι το σύστημα αξιολόγησης δεν είναι σωστό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.. Αλλά αφού υπάρχει δεν μπορεί παρά να είναι αντικείμενο αναφοράς σε σχέση με τις επιδόσεις. Αφού δεν υπάρχει άλλο.

<blockquote><font class="small">Quote NeTeD:</font><hr>

Όταν μιλάμε για ΤΕΙ ιατρικών οργάνων για παράδειγμα, είναι τα άτομα που έχουν να κάνουν με την τεχνολογική υποδομή ενός Ιατρείου. Και μη μου πεις ότι δεν είναι εξίσου σημαντική. Χάθηκε να συνυπάρχουν αρμονικά? Πρέπει σώνει και καλά ο Ιατρός να διατηρεί στυλάκι "έλα, στήσε μου το μηχάνημα να τελιώνουμε"? <hr /></blockquote>

Το να συνυπάρχουν αρμονικά και το να υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση είναι κάτι που το θεωρώ δεδομένο και αναγκαίο...

ΟΜΩΣ διαφώνω κάθετα με το να αρχίσει ο υπεύθυνος ιατρικών οργάνων να μπλέκεται στα χωράφια π.χ. του ακτινολόγου ή π.χ. να κάνει υποδείξεις για τον τρόπο χειρισμού του μηχανήματος στο γιατρό.

ΟΠΩΣ επίσης διαφωνώ με το να επεμβαίνει ο γιατρός στη δουλειά του και να του υποδεικνύει π.χ. πως να στήσει το ακτινολογικό μηχάνημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ποτέ κανένα πρόβλημα εφόσον ο καθένας γνωρίζει το αντικείμενό του και δε θέλει να εμπλακεί στα χωραφιά αλλονών ή ακόμα χειρότερα να θέλει να γίνει κάτι που δεν είναι.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote anarmostos:</font><hr>Το να συνυπάρχουν αρμονικά και το να υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση είναι κάτι που το θεωρώ δεδομένο και αναγκαίο...<hr /></blockquote>

Όπως θα παρατηρείς και από τον περίγυρο σου και από την πλειοψηφία των φοιτητών του Πολυτεχνείου, κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ποτέ κανένα πρόβλημα εφόσον ο καθένας γνωρίζει το αντικείμενό του και δε θέλει να εμπλακεί στα χωραφιά αλλονών ή ακόμα χειρότερα να θέλει να γίνει κάτι που δεν είναι.<hr /></blockquote>

Συμφωνώ εν μέρη.

Αλλά ας το δούμε πιο διεξοδικά ειδικά με τα χωράφια που για κάποιο λόγο πιστεύω ότι είναι λάθος χωρισμένα.

Έστω δυο σχολές πληροφορικής(πολύ ευρεία έννοια η πληροφορική, καλύπτει οτιδήποτε έχει να κάνει με την δημιουργία/επεξεργασία/αναπαραγωγή/μετάδοση της πληροφορίας, συνεπώς καλύπτει και το φάσμα απ'τον μηχανικό hardware μέχρι τον προγραμματιστή Visual Basic) μιας και σε αυτές κυρίως δημιουργείται το πρόβλημα, μία ΑΕΙ και η άλλη ΤΕΙ.

Για θέσε μου τη διαχωριστική γραμμή αν θες!

Προσοχή: Όχι βάση της ποιότητας όπως αυτή έχει σήμερα(στα ΑΕΙ έχουμε καλύτερους καθηγητές κτλ κτλ)

Αλλά το τι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να διδάσκετε στα ΑΕΙ σχετικά με την Πληροφορική και τι στα ΤΕΙ.

άσχετο: thanks jim :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...