Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει Καλώδιο coaxial που να 'βγαζει' σε RCA 5.1

PC_MASTER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ήθελα να κανω μία ερώτηση .

Εχω ένα DVD που μου δίνει έξοδο για coaxial, κι έναν σετ ενισχυτή-ηχεία 5.1 που έχει εισόδους RCA για 5.1.

Υπάρχει Καλώδιο coaxial που να 'βγαζει' σε RCA 5.1;

Αν ναι που μπορώ να το βρω;;

thx. Γιάννης

Δημοσ.

Αυτό που θέλεις δεν γίνεται γιατί προφανώς ούτε το DVD ούτε τα ηχεία έχουν αποκωδικοποιητή Dolby Digital. Γιά να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει, το DVD στην ομοαξωνική έξοδο (SPDIF) στέλνει το AC3 σήμα όπως υπάρχει στο DVD και αυτό πρέπει να οδηγηθεί σε κάποιον αποκωδικοποιητή Dolby Digital ή DTS γιά να πάρουμε στις εξόδους του τα 6 ανεξάρτητα κανάλια. Τα περισσότερα DVD players έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή και συνεπώς έχουν και εξόδους 5.1 σε βύσματα RCA. Επίσης κάποιοι ενισχυτές ή ενεργά ηχεία έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή και δέχονται ομοαξωνική είσοδο απ'ευθείας από το DVD και κάνουν αυτοί την αποκωδικοποίηση του ψηφιακού σήματος.

Το πρόβλημά σου είναι ότι μεταξύ ομοαξωνικής εξόδου και ανεξαρτήτων RCA εισόδων πρέπει οποσδήποτε να παρεμβληθεί ένας αποκωδικοποιητής Dolby Digital.

Δημοσ.

Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για την πολύ κατατοπιστική απάντηση σου.

Τα ηχεία αυτα που έχω έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή 5.1. Από ότι κατάλαβα αν τα συνδέσω (την RCA είσοδο τους) με την RCA έξοδο του DVD μου , τότε η αποκωδικοποίηση γίνεται ...

Έτσι δεν είναι;

thx και πάλι

Φιλικά :smirk:Γιάννης

Δημοσ.

Αν έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή πρέπει να έχουν και είσοδο coaxial ή optical η οποία και πρέπει να συνδεθεί στην αντίστοιχη έξοδο του DVD. Γιά σιγουριά όμως, κοίταξε και στο manual των ηχείων πως πρέπει να συνδεθούν.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote PC_MASTER:</font><hr> Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για την πολύ κατατοπιστική απάντηση σου.

Τα ηχεία αυτα που έχω έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή 5.1. Από ότι κατάλαβα αν τα συνδέσω (την RCA είσοδο τους) με την RCA έξοδο του DVD μου , τότε η αποκωδικοποίηση γίνεται ...

Έτσι δεν είναι;

thx και πάλι

Φιλικά :smirk:Γιάννης

<hr /></blockquote>

Οπως απαντησε και το παλικαρι για να εχουν αποκωδικοποιητη τα ηχεια σου πρεπει να εχουν απαραιτητα μια ψηφιακη εισοδο (coaxial -toslink) .....

Αν δεν εχουν τοτε για να εχεις 5.1 ηχο πρεπει το dvd player να εχει 5.1 εξοδους ηχου σε rca και αποκωδικοποιητη τουλαχιστον dolby digital...

Θα ηταν πολυ πιο ευκολο να βγαλουμε ασφαλες συμπερασμα αν μας ελεγες τι ηχεια εχεις και πιο dvd.....

Δημοσ.

Το σετ ηχεία-αποκωδικοποιητής είναι μάρκας YAKI τα αγόρασα από το www.plaisio.gr κι εχουν RCA εισόδους (6) για 5.1, καθώς και RCA αναλογικές εισόδους.

To DVD μου είναι Samsung κι εκτός από RCA έξοδο έχει και Optical και Coaxial.

Ti έκανα .... συνδεσα ηχεία DVD με απλό (L+R) RCA και ρύθμισα το DVD να βγάζει 3D sound Dolby Digital.

Σας διαβεβαιώνω ότι το αποτέλεσμα ειναι άκρως ικανοποητικο.... και φύσικα εχει ΥΠΕΡ!!!!!!!ΑΡΙΣΤΗ σχέση με την μικρή τιμη των ηχείων (68 euro) !!! ;)

...βέβαια δεν γνωρίζω αν μπορώ να κάνω τίποτε καλύτερο :)

Φιλικά Γιαννης

Δημοσ.

Ήθελα να τα πάρω κι εγώ αυτά τα ηχεία, αλλά και το δικό μου DVD έχει μόνο coaxial και optical εξόδους οπότε εγκατέλειψα την ιδέα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...