Προς το περιεχόμενο

χρήση του ubuntu

korto51

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέπτομαι να χρησιμοποιήσω ubuntu στον υπολογιστή μου που έχω windows xp. Ο ένας φίλος μου λέει ότι κατεβάζοντας την εφαρμογή θα δουλεύει μέσα από τα windows(χωρίς partition) και ο άλλος να έχω την εφαρμογή σε bootable cd γιατί υπάρχει κίνδυνος αν κάνω partition να μην ξεκινά τίποτε με το παραμικρό λάθος. Τι γνώμη έχετε? Γιατί αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την ubuntu ισως την βάλω και στο laptop που έχω windows 7 proffesional. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απόψεις σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To bootable cd δεν είναι λύση γιατί όλο το σύστημα θα είναι πολύ αργό και δεν θα μπορείς να αποθηκέυσεις αρχεία και ρυθμίσεις. Αν θέλεις να εγκαταστήσεις το ubuntu χωρίς partitions υπάρχει το wubi με το οποίο μπορείς να εγκαταστήσεις/απεγκατεστήσεις το ubuntu εύκολα μέσα από τα windows με έναν κανονικό installer. Θα επηρεάσει λίγο τις επιδόσεις του ubuntu καθώς αυτό θα τρέχει στο filesystem των windows αλλά είναι ό,τι πρέπει για αρχάριους.

Wubi

Και οι δυο λύσεις που σου λένε είναι λειψές και μόνο για δοκιμή. Αν θέλεις να το δουλεύεις (και όχι μόνο απλά για να δεις πως είναι), θα πρέπει να κάνεις partition.

Η σωστή λύση είναι dual boot με ξεχωριστά partition για το ubuntu.

Όσο για το λάθος, θέλει προσπάθεια για να πετύχεις να μην boot-άρει ο δίσκος, αλλά και πάλι διορθώνεται εύκολα (εκτός αν πας και κάνεις format το win partition)

ubuntu 9.10 installation guide

Αν η εμπειρία σου είναι πολύ μικρή ή ανύπαρκτη, καλό θα ήταν ένα backup των δεδομένων σου πριν επιχειρήσεις οτιδήποτε. Από κει και πέρα, κινείσαι άφοβα. Αν πάλι δεν έχεις όρεξη για πειραματισμό και γνώσεις, τότε μην μπεις στη διαδικασία καθόλου, δεν έχει νόημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...