Pacino Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Ρώτησα σε κάποια άλλη συζήτηση προκειμένου να μην ανοίγω καινούργιο θέμα αλλά δε πήρα απάντηση καθώς συζητάνε για λίγο πιο ακριβά μοντέλα. Οπότε έχουμε και λέμε... Έχω το τιτανοτεράστιο pc της υπογραφής μου με την x700 κάρτα των 5 χρόνων του! Πλέον παιχνίδια δε παίζω, παρά μόνο pes2009, γιατί απλα...δε μπορώ! Λόγω ενός εκνευριστικού θορύβου που κάνει το ανεμηστηράκι της κάρτας μου(το οποίο έχω αλλάξει γιατί είχε σταματήσει το μαμίσιο της) σκέφτηκα να πάρω μια φτηνή silent καρτούλα... Έχω δει αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514360&u=MSI-N8400GS-D512H-CUDA-512MB-PCI-E-RETAIL και http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514341&u=MSI-GT210-MD512H-512MB-PCI-E-RETAIL Η δεύτερη πιστεύω αξίζει τα 6 ευρουλάκια πιο πάνω για το hdmi...αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι...αυτές οι κάρτες είναι καλύτερες από τη δικιά μου; Θα μπορώ να παίξω pes2010 ας πούμε ή θα πέρνουν φωτιά; Νομίζω ότι είναι ιδανική για το pc μου αφού οτιδήποτε άλλο θα έχει bottleneck στη cpu... αλλά με τρώει... αν τυχών έπαιρνα καμιά 4670(άλλη κατηγορία) θα μπορούσα να παίξω και κανένα παιχνιδάκι; Μια ακόμη ερώτηση...βλέπω αυτή εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512746&u=GAINWARD-0698-GEFORCE-GT210-CUDA-512MB-HDMI-PCI-E-RETAIL ότι λέει "Απαιτήσεις συστήματος: Intel core2duo series, AMD Athlon 64 X2 series η ανώτερο CPU".... παίζει κάτι τέτοιο;
cabdik Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 εγω πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα, δεδομενου οτι εγω εχω βαλει το PES2010 στο HTPC της υπογραφης μου με την ΑΤΙ3450 και παιζει μια χαρα. τωρα αν ο επεξεργαστης σου κανει bottleneck στην καρτα, δε νομιζω σε τοσο μικρη καρτα να εχεις προβλημα. εχω βαλει σε ενα φιλο με επεξεργαστη σαν το δικο σου, μια XFX 4670 και τρεχει μεχρι και DIRT 2 μια χαρα. τις απαιτησεις minimum να κοιτας εσυ, και οχι τις recommended! PES2010 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: Intel Pentium IV 2.4GHz ή ισοδύναμος επεξεργαστής 1GB RAM συμβατής κάρτα γραφικών με DirectX 9.0c. Σκίαση Pixel 128MB 2.0 (κάρτα γραφικών συμβατή με NVIDIA GeForce FX ή AMD ATI Radeon 9700)
Pacino Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Καλά προφανώς κοιτάω minimum αλλά στο pc μου (που οριακά τις καλύπτει σε GPU) λάγκαρε κάπως...ίσως φταίει και η έλλειψη drivers από την ati για win7. Ναι αυτό που λες για το φίλο σου σκεφτόμουνα κι εγώ και ανέφερα την 4670...αλλά νομίζω ότι εκεί θα υπάρχει bottleneck και ναι μεν θα παίξω κανένα παιχνιδάκι αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο...οπότε σκέφτομαι αυτή τη φτηνή και ήσυχη λύση... Έχω δει μια 4670 στο πλαίσιο με silent ψύκτρα...πιστεύεις θα αντέχει αν τη ζορίσεις με κανένα πιο απαιτητικό παιχνίδι από pro;
l3ft3r1s Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Έχω μια ερώτηση επί του θέματος. Έχω ένα παλιό PC με Athlon 64 3200+ (μονοπύρηνο, socket 939). Αξίζει να του βάλου την 5670 (1gb) ή είναι πεταμένα λεφτά λόγω του "φτωχού" επεξεργαστή? RAM έχω 4GB. Επεξεργαστές πλέον δεν κυκλοφορούνε για socket 939 για να έβαζα κανά διπύρηνο.
EddieObscurant Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Aν σκέφτεστε να πάτε σε κάποια αναβάθμιση σχετικά σύντομα (πχ εξάμηνο) θα σας έλεγα και τους δυο ότι μια 5670 είναι αρκετά καλή καθώς μπορείς να την κρατήσεις και μελλοντικά. Αν όχι μια 4650 με 128-bit memory interface είναι μια ισορροπημένη λύση , προσέξτε γιατί υπάρχει και αντίστοιχη έκδοση [ή τουλάχιστον έτσι λένε τα spec του e-shop] me 64-bit memory interface που είναι πολύ πιο αργή. Αν θελετε μπορείτε να πάρετε και μια nvidia 240 που χει το πλαίσιο με 60 ευρώ ή καμια 4670 σε αυτά τα λεφτά αν βρείτε, αν και ειδικά τον p4 θα τον κόβει αρκετά.
Pacino Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Αναβάθμιση δύσκολα θα κάνω...αφού μάλλον πρέπει να αλλάξω όλα τα parts..λογικά θα το κρατήσω όσο αντέξει και θα πάρω ένα καινούργιο κάποια στιγμή κρατώντας μόνο κανένα σκληρό και το τροφοδοτικό αν αντέχει! Και γενικά ήθελα να μη ξεφύγω πολύ σε τιμή αλλά, επειδή όπως είπα θα μου άρεσε να είναι silent, μου κλείνει το μάτι αυτή εδώ... http://goo.gl/OwFd Για παραπάνω λεφτά δε το πολυσυζητάω και νομίζω αυτή θα κάνει ήδη πολύ bottleneck! Ένα θέμα είναι επίσης ότι το pc, όταν πάρω καινούργιο, θα το κρατήσω και ίσως του βάλω linux...και γενικά με ati έχω άσχημη εμπειρία από linux! Μια σημαντική ερώτηση επειδή ψάχνοντας ανακάλυψα ότι έχω μείνει πίσω στις τεχνολογίες...βλέπω ότι αυτές οι κάρτες κάνουν πλέον HD VIdeo Acceleration...ακόμα και η GT210...αυτό νομίζω θα με βοηθήσει πολύ με τη cpu μου που ζορίζεται λίγο και στο 720p (από ότι κατάλαβα δε χρειάζομαι κάτι άλλο σε hardware για αυτό) Το θέμα είναι πόσο καλύτερη είναι πχ η 4670 σε αυτό...μήπως, αν το πάρω απόφαση ότι παιχνίδια γιοκ, να μη χρειάζεται να δώσω τα 30 ευρώ παραπάνω; Ξέρω ότι ίσως είναι λίγο σπαστικό για κάποιους να ψάχνουν για τόσο φτηνές κάρτες...όποιος έχει όρεξη ας ασχοληθεί
l3ft3r1s Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Και εγώ δεν με βλέπω για αναβάθμιση σύντομα. Απλά το σκεπτικό μου ήταν, θα την αλλάξω που θα την αλλάξω για να χαρώ τα aero των windows 7, ας δώσω 30€ παραπάνω για μια κάρτα που θα κρατήσει 1-2 χρόνια παραπάνω, για κανά παιχνιδάκι. Και έτσι κατέληξα στην 5670. Σωστό ή λάθος σκεπτικό?
EddieObscurant Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 l3ft3ris Με την 5670 δεν θα δεις μεγάλες διαφορές σε σχέση με την 4670 καθώς θα την κόβει ο επεξεργαστής. Ωστόσο, επειδή οι κάρτες έχουν αρκετή διαφορά σε επιδόσεις , αλλα σχετικά μικρή σε τιμή, και απο τη στιγμή που σκέφτεσαι να την κρατήσεις 2 χρόνια που λές , μπορείς να πας στην 5670. Eτσι και αλλιώς αν παιζεις σε μικρές αναλύσεις, μέχρι 720p μπορεις να την κρατήσεις και αν πάρεις καινούριο σύστημα. Αν το κάνεις για το dx11 πάντως δεν πρόκεται να το δεις, με αυτο το συνδιασμό κάρτας και επεξεργαστή. pacino Mια χαρά είναι η κάρτα που λές ή μπορεις να πάς και στην αντιστοιχη 4650 με 10 ευρώ λιγότερα. Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για hd ταινίες μπορείς να πας σε μια 4350 ,ή και αντιστοιχη nvidia αν σου αρέσει και την θεση για linux, αν και η gt210 ειναι λιγο πιο αργή και έχει λίγη μεγαλυτερη κατανάλωση απο την 4350. Ολες αυτές οι κάρτες κάνουν decoding hd ταινιών και μπορείς να δεις ακόμα και 1080p και blueray χωρίς να επιβαρύνεται ο επεξεργαστής. Θα χρειαστείς βέβαια και το αντίστοιχο πρόγραμμα. (k-lite codec pack).
l3ft3r1s Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Αν το κάνεις για το dx11 πάντως δεν πρόκεται να το δεις, με αυτο το συνδιασμό κάρτας και επεξεργαστή. Με ενδεχόμενη αλλαγή μητρικής/επεξεργαστή, αλλά κρατώντας την 5670, θα υποστηρίζει dx11? Θα χρειαστείς βέβαια και το αντίστοιχο πρόγραμμα. (k-lite codec pack). Το k-lite είναι εναλλακτικό αυτού? Ποιό από τα 2 πακέτα είναι καλύτερο?
EddieObscurant Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Λογικά ναι εναλλακτικό αυτού ειναι. Καλύτερο δεν ξέρω ποιο είναι καθώς δεν το χω δοκιμάσει. Το k-lite το χρησιμοποιώ χρόνια, ειναι απλό λιτο με πολλές επιλογές και χωρίς περιττά πραγματα, και φυσικά χωρίς confilct των codecs. Θεωρητικά θα υποστηρίζει dx11, απλά και η κάρτα δεν είναι και ό,τι δυνατότερο και ο επεξεργαστής αν βάλεις αυτά τα εφέ δεν θα μπορει να ανταποκριθεί απο ένα σημείο και μετά.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Θα σου πρότεινα,να δανιστείς μια ψιλοκαλή κάρτα γραφικών από κάποιον φίλο σου για να δοκιμασεις το παιχνιδι και να σιγουρευτείς πως ανταποκρίνεται ο υπόλοιπος υπολογιστής σου. Σε αυτό δεν μπορείς να συμβουλευτείς κάποιον άλλον γιατί πολύ απλά η απόδοση του συστήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό εκτός του επεξεργαστή και από την κατάσταση των δίσκων,των μνημών και από το τί άλλο τρέχει παράλληλα και ζορίζει το σύστημα. Από εκεί και πέρα θα διαλέξεις κάρτα. Σ'τα λέω όλα αυτα γιατί πριν έναν χρόνο έκανα το ίδιο λάθος,άλλαξα κάρτα ενώ το πρόβλημα ήταν στον επεξεργαστή,με αποτέλεσμα με πολή καλή τότε καρτα (9600gt) να τρέχουν τα παιχνίδια με low γραφικά σε πολύ λίγα frames,ενώ θα μπορούσα να κρατούσα αυτά τα χρήματα και με τα ίδια να έπαιρνα τώρα στο καινούριο μου σύστημα μια πολύ καλύτερη. Επίσης πισεύω ότι σε τέτοιο σύστημα δεν υπάρχει λόγος να έχεις win7 καθώς τρώνε πολύ μνήνη και ισχύ σε σχέση με τα xp. Επίσης για τις 720p ταινίες παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής και σ'το λέω αυτό γιατί με την ίδια κάρτα γραφικών στο παλίο μου σύστημα (P4~3.5Ghz 2GB Ram) κωλούσαν οι 720p ταινίες ενώ τώρα (i5,4GB) τρέχουν μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.