Προς το περιεχόμενο

USB stick αργει υπερβολικα να ανοιξει

Greator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιμετωπιζω ενα πολυ περιεργο προβλημα με ενα USB stick που εχω.

Το εν λογω stick ειναι ενα Kingston 16GB Data Traveler.

Ενω το εχω δοκιμασει σε αρκετα PC, και δουλευει μια χαρα, στο laptop μου αργει υπερβολικα να ανοιξει και γενικα οποιαδηποτε ενεργεια που κανω που εχει να κανει με το stick εχει πολυ αργη αποκριση. Για παραδειγμα αν παω να κανω κλικ σε ενα φακελο που υπαρχει μεσα στο στικ αυτο επιλεγεται μετα απο αρκετα δευτερολεπτα (10-15). Η αντιγραφη επισης ειναι πολυ αργη.

Το πιο περιεργο απο ολα ομως ειναι οτι στο συγκεκριμενο λαπτοπ εχω βαλει παρα πολλα στικς και ολα δουλευουν μια χαρα και μαλιστα πολυ γρηγορα. Το μονο προβλημα το αντιμετωπιζω με το συγκεκριμενο στικ. Δοκιμασα να κανω φορματ στο στικ αλλα και παλι τιποτα.

Η αληθεια ειναι οτι ειναι το μονο στικ που εχω με τοσο μεγαλη χωρητικοτητα. Αλλα και παλι αφου παιζει μια χαρα σε ολους τους υπολογιστες γιατι οχι και στο λαπτοπ? Μηπως υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να παιζει κανονικα?

Ευχαριστω για τα φωτα σας :-)

Εdit: Ξεχασα να αναφερω οτι οι θυρες μου ειναι ολες USB 2.0

Δημοσ.

Στο αναγνωρίζει ως συσκευή USB 2.0, έτσι; Δεν σου βγάζει δηλαδή κανένα μήνυμα κάτω δεξιά όταν το βάζεις στο laptop σου ότι "αυτή η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και πιο γρήγορα" ή κάτι τέτοιο, σωστά;

Δημοσ.
Στο αναγνωρίζει ως συσκευή USB 2.0, έτσι; Δεν σου βγάζει δηλαδή κανένα μήνυμα κάτω δεξιά όταν το βάζεις στο laptop σου ότι "αυτή η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και πιο γρήγορα" ή κάτι τέτοιο, σωστά;

Οχι, δεν βγαζει τιποτα τετοιο σαν USB 2.0 το βλεπει. Και αυτο μου κανει περισσοτερη εντυπωση, αν το εβλεπε σαν 1.1 θα εβγαζε λιγο νοημα αλλα και παλι ανταποκρινεται απελπιστικα αργα ακομα και για συσκευη 1.1 :confused:

Δημοσ.

Εϊχα το ίδιο πρόβλημα με ένα 32GB.

Τελικά έφταιγε το αντιβιοτικό που είχε κάποιος υπολογιαστής.

Νομίζω ήταν το AVG, έψαχνε πολύ ώρα μέχρι να το αφήσει.

Πετάχτηκε το AVG, μπήκε nod32 και όλα έφτιαξαν.

Δημοσ.

και μένα προς anti virus πήγε το μυαλό μου μόλις το διάβασα

σχέση με usb 1 ή 2 δεν μπορεί να έχει γιατί τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με την απόκριση του laptop στους φακέλους και όχι μεταφορά αρχείων πράγμα που δείχνει είτε μποτιλιάρισμα στον επεξεργαστή είτε πρόβλημα με software μητρικής ίσως

λοιπόν ανοίγεις task manager > performance βάζεις το stick δοκιμάζεις κάτι και όταν κολλάει κοιτάς τον επεξεργαστή και μας λες αν 'ανεβάζει στροφές'

Δημοσ.
και μένα προς anti virus πήγε το μυαλό μου μόλις το διάβασα

σχέση με usb 1 ή 2 δεν μπορεί να έχει γιατί τα συμπτώματα έχουν να κάνουν με την απόκριση του laptop στους φακέλους και όχι μεταφορά αρχείων πράγμα που δείχνει είτε μποτιλιάρισμα στον επεξεργαστή είτε πρόβλημα με software μητρικής ίσως

λοιπόν ανοίγεις task manager > performance βάζεις το stick δοκιμάζεις κάτι και όταν κολλάει κοιτάς τον επεξεργαστή και μας λες αν 'ανεβάζει στροφές'

Ευχαριστω, θα το ελεγξω οταν παω σπιτι.

Ωστοσο, αν ηταν κατι τετοιο δεν θα το εκανε σε ολα τα usb sticks? Εχω παρα πολλα και σε κανενα δεν το κανει :fear:

Δημοσ.

Τελικα τα αποτελεσματα ανατρεπουν αυτα που πιστευα.

Εκανα φορματ το στικ σε NTFS και ενω τωρα παιζει σαφως γρηγοροτερα, διαπιστωσα οτι κατι αλλο χειροτερο συμβαινει.

Το λαπτοπ καθε λιγο και λιγακι χανει επαφη με το στικ. Αυτο φαινεται και στο Disk Management, αλλα και οταν κανω browsing σε αρχεια που βρισκονται μεσα στο στικ καθως πολλες φορες μου βγαζει το μηνυμα

F:/Not Accessible The Media in the drive may have changed.

Επισης οταν δοκιμασα να αντιγραψω κατι στο στικ τοτε εβλεπα οτι το λαμπακι του ανα διαστηματα εσβηνε και ο χρονος ανεβαινε. Μετα οταν το εβρισκε ξανα αναβε και αντεγραφε κανονικα.

Το στικ ειναι αυτο:

http://www.kingston.com/flash/dt101.asp

Εχω αρχισει να πιστευω οτι κατι συμβαινει με το λαπτοπ. Ωστοσο αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι σε αυτο το λαπτοπ ολα τα στικ παιζουν και εχω βαλει σκληρους 1 τερα και παιζουν μια χαρα επισης.

Ποιος θα μπορουσε να ειναι ο λογος να χανει συνεχως την επαφη με το στικ? Υποψην, το ιδιο πραγμα συμβαινει σε οποιαδηποτε θυρα και αν βαλω το στικ.

Δεν βγαζω ακρη, αν εχετε καποια ιδεα, καλοδεχουμενη!

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι φταίει ασύμβατότητα μεταξύ usb controller και στικ.Πχ σε ενα τουρμπο η λάπτοπ που είχα συγκεκριμένα ένας toshiba αναγνωριζόταν μόνο όταν ήθελε ενώ όλοι οι άλλοι εξωτερτικοί δίσκοι που έχω μια χαρά.Ακόμα ο ίδιος σκληρός έπαιζε κανονικότατα σε κάθε άλλο υπολογιστή ή λάπτοπ.Τέλος τώρα ένας verbatim αργέι να ανοίξει με ένα μακμπουκ που έχω αλλά όταν ανοίξει είναι μια χαρά.....Τι να πω ποιοσ ξέρει....

Δημοσ.
Εγώ πιστεύω ότι φταίει ασύμβατότητα μεταξύ usb controller και στικ.Πχ σε ενα τουρμπο η λάπτοπ που είχα συγκεκριμένα ένας toshiba αναγνωριζόταν μόνο όταν ήθελε ενώ όλοι οι άλλοι εξωτερτικοί δίσκοι που έχω μια χαρά.Ακόμα ο ίδιος σκληρός έπαιζε κανονικότατα σε κάθε άλλο υπολογιστή ή λάπτοπ.Τέλος τώρα ένας verbatim αργέι να ανοίξει με ένα μακμπουκ που έχω αλλά όταν ανοίξει είναι μια χαρά.....Τι να πω ποιοσ ξέρει....

Λες ε?

Το λαπτοπ μου ειναι Toshiba Satelite Core2Duo παντως. Εχω αρχισει να σκεφτομαι για φορματ αλλα δεν ξερω αν αξιζει θα διορθωσει και τιποτα...

Δημοσ.

Ωραία, είπα να μη δώσω σημασία και να αγοράσω απλά ένα καινούριο στικ. Το θέμα όμως είναι ότι τη μεγαλύτερη ποικιλία την έχει και πάλι η Kingston! Μήπως αγοράζοντας πάλι Kingston θα έχω το ίδιο πρόβλημα;

Οποιος έχει κάποια ιδέα πραγματικά θα βοηθήσει πολύ.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...