Προς το περιεχόμενο

Εγγύηση Sony Vaio ( πρόβλημα με ανεμιστηράκι )

jimsakpt3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Sony vaio CS21S και εδώ και δυο βδομάδες περίπου μου έχει βγάλει ένα πρόβλημα στο ανεμιστηράκι... κάνει πολύ θόρυβο ( όχι συνεχόμενο αλλά όταν ζορίζεται )...

Αυτό που θέλω να μάθω είναι τι παίζει με την εγγύηση...

1) Αν είναι 1 ή 2 χρόνια

2) Αν πειράζει που έχω αλλάξει λειτουργικό ( αυθεντικό έχω βάλει αλλά κατεβασμένο από MSDNAA )

3) Πως δουλεύει το σύστημά τους, έχω ακούσει ότι συνεννοήσε και έρχεται κούριερ στο σπίτι το στέλνει έξω και στο ξαναστέλνουν στο σπίτι πάλι με κούριερ.

4) Αξίζει να μπω σε αυτή τη διαδικασία ή να το πάω σε κανένα συνοικιακό μαγαζί να μου το φτιάξει με κανένα 20€ σε καμια ωρίτσα

Δημοσ.

Έχει λιγότερο από μήνα που για ίδιο λόγο έστειλα το ίδιο μοντέλο μίας φίλης μου. Πάνε στο site της sony vaio Ελλάδας. Βρες ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (έχουν ένα χαζό σύστημα και δεν μπορώ να στο βρω τώρα) και πάρε. Μίλα με όποιον το σηκώσει, είναι ένα πρόβλημα που ξέρουν ότι έχει αυτό το λαπτοπ.

Θα σου ζητήσουν στοιχεία, ημερομηνίες κλπ και θα σου πουν πότε να στείλουν κουριερ να το παραλάβει (συσκευασία και να μην έχεις μην αγχώνεσαι, η κούριερ έχει ειδική και σου αφήνει και αναλυτικό χαρτί).

Θα σου αλλάξουν τον ανεμιστήρα και θα σου το επιστρέψουν με δώρο πανάκι καθαρισμού, μία επιστολή- συγχωροχάρτι και ένα έντυπο επισκευών.

Για παν ενδεχόμενο πάρε ένα back up και μην αφήνεις msn, facebook κλπ να συνδέονται αυτόματα.

Δεν αξίζει να το ψάξεις αλλιώς όπως γράφεις, είναι γρήγοροι (από Καβάλα και με Σαβ/κο έκαναν 4-5 μέρες) και είσαι σε εγγύηση σε γνωστό του μοντέλου πρόβλημα.

Αυτά

Δημοσ.

αν το πας σε μαγαζάκι όπως λες να ξέρεις ότι θα χάσεις την εγγύηση και για οτιδήποτε άλλο ίσως συμβεί αργότερα.

Δημοσ.

άρα είναι γνωστό το πρόβλημα.... καλό αυτό...

μήπως θυμάσαι αν η εγγύησή του είναι 1 ή 2 χρόνια? γιατί αν είναι ένα λίγει σε 10 μέρες οπότε να βιαστώ...

και επίσης για το οτι δεν έχω το λειτουργικό που είχε όταν το αγόρασα λες να μου πουν τίποτα?

Δημοσ.

Τα vaio εχουνε 2ετης εγγυηση,το τηλεφωνο για RMA ειναι το 0080044121496,ερχετε DHL σπιτι το παραλαμβανει σε συσκευασια παει μια βολτα μεχρι το εξωτερικο και σε 15-20 μερες max το εχεις πισω.Οσο εισαι εντος εγγυησης μη ρισκαρεις ;)

Δημοσ.

Θεωρητικά είναι 2 χρόνια, αλλά σίγουρος δεν είμαι. Το λειτουργικό όχι, δεν αλλάζει κάτι.

---------- Προσθήκη στις 00:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:02 ----------

παει μια βολτα μεχρι το εξωτερικο και σε 15-20 μερες max το εχεις πισω

και μένα 15 μέρες μου είπαν και ήρθε όπως γράφω και πιο πάνω μέσα σε 4-5. Για αυτόν τον λόγο δεν νομίζω να φεύγει και εξωτερικό αλλά και έτσι να είναι, δεν σε νοιάζει.

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ αν έρθει σε 5 ή σε 15 μέρες αφού έχω και σταθερό...

εντάξει αφού δεν πειράζει η αλλαγή windows να μην κάθομαι να περνάω τα vista από το recovery...

Τα vaio εχουνε 2ετης εγγυηση,το τηλεφωνο για RMA ειναι το 0080044121496,ερχετε DHL σπιτι το παραλαμβανει σε συσκευασια παει μια βολτα μεχρι το εξωτερικο και σε 15-20 μερες max το εχεις πισω.Οσο εισαι εντος εγγυησης μη ρισκαρεις ;)

Το τηλ που μου δίνεις είναι από ελλάδα?

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα παιδιά... από τη στιγμή που είναι στην εγγύηση τα πάντα είναι δωρεάν ε?

δεν υπάρχει περίπτωση να μου πούνε μετά πχ "δεν στο φτιάξαμε γιατί για αυτους τους λόγους δεν μετράει η εγγύηση και πρέπει να μας πληρώσεις και τόσα για τα μεταφορικα"....

Δημοσ.

ρε παιδια εγω εχω ενα vgn-fz38m και τωρα τελευταια αρχισε να ζοριζεται το ανεμιστηράκι... να το στειλω και εγω?

Δημοσ.
Και κάτι ακόμα παιδιά... από τη στιγμή που είναι στην εγγύηση τα πάντα είναι δωρεάν ε?

δεν υπάρχει περίπτωση να μου πούνε μετά πχ "δεν στο φτιάξαμε γιατί για αυτους τους λόγους δεν μετράει η εγγύηση και πρέπει να μας πληρώσεις και τόσα για τα μεταφορικα"....

σε ανάλογη περίπτωση σε xbox (άλλο είδος, άλλη περίπτωση, άλλη εταιρία) και μετά από βιασμό που υπέστη η κονσόλα, επεστράφη χωρίς κόστος. Για την sony ειδικά δεν έχω ιδέα.

Αν ρωτάς γενικά δεν νομίζω ότι υπάρχει κανόνας. Αλλά αν ρωτάς ειδικά για την περίπτωση σου δεν μπορεί να έκανες και πολλά για να επέλθει το πρόβλημα. Και σε ξυλουργείο να τον είχες 1 χρόνο τώρα και να γέμιζε σκόνη ο ανεμιστήρας, μετράει η εγγύηση.

ρε παιδια εγω εχω ενα vgn-fz38m και τωρα τελευταια αρχισε να ζοριζεται το ανεμιστηράκι... να το στειλω και εγω?

Για το μοντέλο του jimsakpt3 και της φίλης μου βρήκα πολλά παράπονα σε διάφορα φόρουμ και από εκεί πήρα το θάρρος και το έκανα εγώ. Η κοπέλα στο τηλ όταν της είπα το πρόβλημα μου είπε "τι; μόνο αυτό θέλετε; αλλαγή ανεμιστήρα; οκ, κανένα πρόβλημα" κατά λέξη... πάρε και εσύ ένα τηλ, δεν χάνεις τίποτα.

Δημοσ.

StoR@GE και εμένα στην αρχή άρχισε απλά να ζορίζεται ( δεν έδωσα όμως και πολύ σημασία ) και μετά από κανένα 3μηνο με μέτρια όμως χρήση άρχισε να... γριλίζει!!! Οπότε εγώ θα σου πω να το στήλεις...

Αν ρωτάς γενικά δεν νομίζω ότι υπάρχει κανόνας. Αλλά αν ρωτάς ειδικά για την περίπτωση σου δεν μπορεί να έκανες και πολλά για να επέλθει το πρόβλημα. Και σε ξυλουργείο να τον είχες 1 χρόνο τώρα και να γέμιζε σκόνη ο ανεμιστήρας, μετράει η εγγύηση. .

Το μόνο που με προβληματίζει είναι το ότι έχω περάσει τα windows 7 ενώ είχε vista... γιατί στα ψιλά γράμματα της εγγύησης γράφει:

"Η παρούσα εγγύηση δεν καλύπτει τα εξής:..... ii. Μολύνσεις από ιούς ή χρήση του προϊόντος με λογισμικό που δεν παρέχεται με το προϊόν ή λανθασμένη εγκατάσταση του λογισμικού" τίποτα άλλο... μπορεί να το έχω κάτι λιγότερο από ένα χρόνο αλλά τον λειτουργό περίπου 10 ώρες την εβδομάδα και είναι σαν καινούριος....

Δημοσ.

Πριν λίγο ήρθε ένας κούριερ της DHL και το πήρε... το συσκεύασε σε ένα ειδικό κουτί και απ ότι είδα από το χαρτάκι που μου έδωσε φεύγει για Αγγλία - Κολτσεστερ...

Μου είπε ότι την επόμενη βδομάδα θα το φέρει... οπότε όταν έρθει με το καλό τα ξαναλέμε...

Δημοσ.
Πριν λίγο ήρθε ένας κούριερ της DHL και το πήρε... το συσκεύασε σε ένα ειδικό κουτί και απ ότι είδα από το χαρτάκι που μου έδωσε φεύγει για Αγγλία - Κολτσεστερ...

Μου είπε ότι την επόμενη βδομάδα θα το φέρει... οπότε όταν έρθει με το καλό τα ξαναλέμε...

και έτσι έγινε... σήμερα μου το έφερε ο κουριερ...

πολύ γρήγορο το βρίσκω το σερβις της σονυ και ας πάει και εξωτερικό... ελπίζω να είναι και αποτελεσματικό....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...