M@ROUD@S Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Ρε marudas γιατι δεν τον αφηνεις να παει σε 775;;;Αστον να κανει οτι θελει... Αφου στον π:Xτσο του μας γραφει... :o:o:o:o
masteripper Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 To πιο σημαντικο και το πρωτο πράγμα που πρεπει να ψάξεις είναι καταρχήν αν η μητρική έχει καλή διαχείριση των στροφών των ανεμιστήρων.Καλώς η κακώς ο παραμικρός θόρυβος τη νύχτα καταστρέφει οποιαδήποτε κινηματογραφική απόλαυση. Απο εκεί και πέρα 1Gb Είναι τι ελάχιστο και μην το σκέφτεσαι.Επεξεργαστή οπως και να έχει θα τον πάρεις διπύρηνο εστω και αν είναι προηγούμενης γενιάς.Η κάρτα γραφικών οπωσδήποτε Nvidia Cuda ΧΩΡΙΣ ανεμιστηράκι.Γενικως ότι λιγότερο σε ανεμιστήρα τόσο καλύτερα.Αυτά για αρχή.
IMAndreas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε δεν κατάλαβα με την μνήμη τι εννοείς? Και αν ένας διπύρηνος σηκώνει την ταινία γιατί να βάλω και κάρτα γραφικών?
poedeer7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 το κουτι το sharkoon δεν το εχεουν στο πλαισιο κ δε ξερουν ποτε θα το φερουν οποτε καλυτερα να διαλεξεις ενα αλλο...Εγω αυτο εκανα
IMAndreas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 το κουτι το sharkoon δεν το εχεουν στο πλαισιο κ δε ξερουν ποτε θα το φερουν οποτε καλυτερα να διαλεξεις ενα αλλο...Εγω αυτο εκανα φίλε τι συστηματάκι έχεις φτιάξει αν θες να μας πεις.... καλα δεν είναι σόνυ και καλά ότι θα τα πάρω όλα από το πλαίσιο...και από άλλα μαγαζιά...
mihachris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Βασικά, την αναπαραγωγή δεν την κάνει ο επεξεργαστής αλλά η κάρτα γραφικών Γι' αυτό αν η χρήση του θα είναι μόνο η αναπαραγωγή ταινιών, τότε η onboard VGA μιας μητρικής ΑΜ3 με chipset 785G (το οποίο είναι ότι καλύτερο για υπολογιστή media player) είναι αρκετή. Ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες για να δεις συνθέσεις.
IMAndreas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Ναι τις είδα τις συνθέσεις απλά είχα μερικές απορίες... Οπότε εφόσον την επεξεργασία την κάνει η μητρική μπορώ να βάλω και μονοπύρηνο amd εφόσον "θέλουμε" το chip της μητρικής αυτή που υπάρχει σε amd (δεν ξέρω αν υπάρχει και σε αντίστοιχους intel επεξεργαστές?) ---------- Προσθήκη στις 21:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:08 ---------- Παιδιά βλέπω πως πολλοί λένε πως με κάρτα που υποστηρίζει cuda παίρνει όλο το "βάρος" η κάρτα και ο επεξεργαστής κάθεται και σκέφτομαι το εξής.... Εγώ είχα ενα pc p4 στα 3ghz 1mb cache ht Μνήμη 2gb και κάρτα γραφικών hd 3450 512mb (το έχω στην υπογραφή μου στο σύστημα μέσα στην αγγελία) και έπαιζε όλες τις ταινίες full hd σε περιβάλον windows xp είτε έλεγε κάτω αριστερά ο mpc-hc (playing with dxva) είτε όχι.... Οπότε μήπως να πάρω τον φτηνότερο επεξεργαστή που υπάρχει (σύχρονο) και να βάλω μια κάρτα που να υποστηρίζει cuda? Σε λίγο θα ανεβάσω σύνθεση...
poedeer7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 φίλε τι συστηματάκι έχεις φτιάξει αν θες να μας πεις....καλα δεν είναι σόνυ και καλά ότι θα τα πάρω όλα από το πλαίσιο...και από άλλα μαγαζιά... Τιποτα ιδιαιτερο ειχα ενα παλιο athlonaki σε ενα μεγαλο κουτι και πηρα αυτο για να το εχω στο σαλονι συνδεδεμενο στη τηλεοραση να κατεβαζει και να βλεπω ταινιες γιατι το αλλο ηταν τεραστιο και αβολο. Να φανταστεις 1080 δε παιζει με τη καμια...Αλλα ολα τα αλλα ικανοποιημενος ειμαι... Παντως αυτα τα μικρα κουτια δεν εχουν καλο airflow.Το δικο μου βαραει 60c με το ανοιγμα... Α πηρα τελικα αυτο,http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Silverstone-Sugo-Black-SST-SG02B-F.htm
mihachris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Ναι τις είδα τις συνθέσεις απλά είχα μερικές απορίες...Οπότε εφόσον την επεξεργασία την κάνει η μητρική μπορώ να βάλω και μονοπύρηνο amd εφόσον "θέλουμε" το chip της μητρικής αυτή που υπάρχει σε amd (δεν ξέρω αν υπάρχει και σε αντίστοιχους intel επεξεργαστές?) ---------- Προσθήκη στις 21:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:08 ---------- Παιδιά βλέπω πως πολλοί λένε πως με κάρτα που υποστηρίζει cuda παίρνει όλο το "βάρος" η κάρτα και ο επεξεργαστής κάθεται και σκέφτομαι το εξής.... Εγώ είχα ενα pc p4 στα 3ghz 1mb cache ht Μνήμη 2gb και κάρτα γραφικών hd 3450 512mb (το έχω στην υπογραφή μου στο σύστημα μέσα στην αγγελία) και έπαιζε όλες τις ταινίες full hd σε περιβάλον windows xp είτε έλεγε κάτω αριστερά ο mpc-hc (playing with dxva) είτε όχι.... Οπότε μήπως να πάρω τον φτηνότερο επεξεργαστή που υπάρχει (σύχρονο) και να βάλω μια κάρτα που να υποστηρίζει cuda? Σε λίγο θα ανεβάσω σύνθεση... Όπως είπα και πιο πάνω, μια οnboard VGA θα σε καλύψει. Τώρα εσύ αν θες να πας σε nVidia + CUDA (νομίζω μόνο ένας είναι ο player που το υποστηρίζει και πρέπει να τον αγοράσεις για να αξιοποιήσεις CUDA, ο coreAVC) τότε κανένα πρόβλημα αλλά τσάμπα θα δώσεις τα λεφτά σου. Γιατί το CUDA αξιοποιείται από συγκεκριμένες εφαρμογές, δεν υπάρχει απλά και χρησιμοποιείται πάντα. Νομίζω το έχουμε παρεξηγήσει το θέμα. Δες εδώ και CPU Usage με onboard VGA chipset 785G.
IMAndreas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Να τη η σύνθεση με 193,75€ όποιος έχει διάθεση να την δει... - επεξεργαστής AMD SEMPRON 140 2.7GHZ AM3 BOX τρέχει στα 2,7 έχει και 1mb cache σε σχέση με τον celeron που φαίνεται αδύναμος και είναι και 64bitος ώστε να βάλω μέσα win7 64bit. - κάρτα γραφικών, απλά μια που να υποστηρίζει cuda (θα βάλω και το core avc και πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα) GIGABYTE GEFORCE 8400GS CUDA GV-NX84S5HP 512MB PCI-E BULK - μητρική, απλά μια που να υποστηρίζει τα άλλα και να είναι Μ-ΑΤΧ λόγο κουτιού MSI GF615M-P33 - σκληρός ο φτηνότερος δεν με νοιάζει η χωρητικότητα WESTERN DIGITAL 160GB WD1600AAJS SATA2 - μνήμη δεν ξέρω αν θα με φτάσει θα ήθελα να μου πείτε Transcend 1GB DDR3-1333 - κουτί ένα φτηνό και μικρό με βολεύει εκεί που θα μπει είναι σχετικά σε καλό μέγεθος (θα το βάλω οριζόντια) Supercase TX-366 Black Case - Και τέλος το τροφοδοτικό, πριν όμως γελάσετε και με βρίσετε να πω πως έχει ονοματική ισχύ 450βαττ αλλά και 250 να βγάζει είμαι καλυμένος, από την άλλη μπορεί να μην είναι τόοοσο σταθερό και να έχεις όλες τις προδιαγραφές που έχουν και άλλα για το ρεύμα του αλλά δεν θα το ζορίζω καθόλου, ούτε παιχνίδια ούτε oc ούτε τπτ. LPK9 450W POWER SUPPLY περιφερειακά είμαι καλυμμένος και dvd-rom έχω οποιαδήποτε παρατήρηση είμαι όλος αυτιά. ***** από την άλλη άμα ένας διπύρηνος σκέτος είναι εγγυημένο πως μπορεί με την Onboard κάρτα γραφικών να σηκώσει 1080p τότε βάζω τον AMD ATHLON II X2 240 2.8GHZ DUAL-CORE BOX βγάζω τον άλλο και την κάρτα γραφικών και το κόστος πέφτει στα 186,57€ απλά έχουμε θέμα με το πως θα συνδέσω το pc στην οθόνη? υπάρχει καλώδιο που να βγάζει από dsub-hdmi ή κάτι ώστε να έχω καλή ποιότητα? (αυτό βέβαια που προτημώ είναι να συνδέσω το pc με την οθόνη με καλώδιο dvi-d σε dvi-d γιατί έχω καλό καλώδιο thanks for you time edit: mihachris τώρα είδα το μηνυμα σου, ποιό πρόγραμμα είναι αυτό που υποστηρίζει την αναπαραγωγή με χρήση cuda? και είναι σίγουρο πως μόνο από ένα πρόγραμμα μπορεί να γίνει αυτό? εγώ συγκεκριμένα θα τρέχω ταινίες με mpc-hc πάντως και από το λινκ που έδωσες όντως καλύτερα ο διπύρηνος που ξέρω ρε αδερφέ θα σηκώσει και τα win7 για την πλάκα του (ε και ένα mozilla ε? χαχα )
mihachris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δοκιμασμένο δεν είναι αλλά από ότι έχω διαβάσει είναι ότι πρέπει για τις ανάγκες σου. Ορίστε και η MSI 785GM-E51 με θύρες DVI & HDMI.
IMAndreas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Ωραία θα περιμένω και καμιά άλλη γνώμη. Να ρωτήσω κάτι. Μόνο η mobo με το 785 κάνουν για τέτοια αναπαραγωγή ή μπορώ και με μια πιο φτηνή? Και κάτι άλλο win 7 64bit ultimate + mpc-hc 64bit + 1gb ddr3 1333mhz ram = ok? (δεν θα τρέχει τπτ άλλο από πίσω ούτε εμφανισιακά εφέ, ούτε τορεντ ούτε μσν ούτε μοζίλα ουτε αντιβιρυς τπτ
mihachris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Υπάρχει αλλά το 785G είναι ότι καλύτερο για αναπαραγωγή Blu-Ray/HD ταινιών καθώς χρησιμοποιεί το λιγότερο ποσοστό CPU. Γιατί να βάλεις 64bit με 1GB RAM; Μια χαρά θα τρέχουν τα Windows και με aero και χωρίς. Αλλά καλύτερα να μην το επιβαρύνεις με τα εφέ, οπότε αφού δεν έχεις σκοπό να το κάνεις είσαι οκ.
IMAndreas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Έχω την εντύπωση πως όταν ο επεξεργαστής είναι 65βιτος είναι καλύτερα να βάλω λειτουργικό 64βιτο για να έχει καλύτερη απόδοση :$ Με ρωτάς επειδή το 1 gb είναι λίγο ή επειδή πολλοί βάζουν 64βιτ όταν έχουν 4+ γβ μνήμης? Έχεις κανένα πρόχειρο λινκ για τα chipset των mobo και το πόσο μπορούν να αναπαράγουν εύκολα hd? το λέω επειδή και 70-80 να πηγαίνει το usage του επεξεργαστή δεν με πειράζει
mihachris Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Απ' ότι ξέρω η σειρά ταξινόμησης των chipsets σύμφωνα με τις επιδόσεις είναι: 760G<770<780G<785G<790X Τα έχω διαβάσει πρόσφατα σε περιοδικό πληροφορικής όπου, σύμφωνα με τα συγκριτικά tests, το 785G επιτυγχάνει τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και πόρων από όλα τα chipsets. Βέβαια και με το 760G κάνεις τη δουλειά σου (αλλά είναι παλιό). Δες εδώ τα συμβατά mobos και όπως θα διαπιστώσεις το μόνο με sAM3 και DDR3 υποστήριξη μνημών είναι πιο ακριβό από το MSI με 785G chipset, οπότε δεν αξίζει. Περίμενε όμως να το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.