z@xos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπερα, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με το η/υ μου... Πρωτα απο ολα αναφερω το συστημα: P4 3.0GHz cache2MB s775 asus P5N-MX GF-7600-GT 1gb ddr2 667 Λοιπον, πριν κανα δυο μερες ειχα την φαινη ηδεα να αλλαξω την ψυκτρα της γραφηκων με μια ψυκτρα απο εναν παλιο AMD(athlon AXDA2600DKV4D). Kαταφερα να κανω μια πατεντα με πετονια(απο αυτεσ που χρησιμοποιουμε στο ψαρεμα) και στερεωσα σχετικα καλα την amd ψυκτρα πανω στο τσιπακι της γραφικων...για να μην τα πολυλογω η πατεντα δεν απεδοσε καθως οταν ανοιξα το speedfun ειδα την Gpu να ψηνεται στους 69 βαθμους και αμεσως εκλεισα το pc απο το κουμπι! Αλλαζω την ψυκτρα με την εργοστασιακη και ξαναεκεινω το pc. Mου δειχνει ενα μνμ(πριν μπουταρει) με δυο επιλογες (f1 to continue, tab to enter setup) λογο του hardsutdown απο οτι καταλαβα. Παταω f1 και ακουγεται ενα "βνσιουουου...." καηκε το PSU(q-teck 500w) απο οτι διαπυστωσα γιατι το αντικατεστησα με ενα ΤΑΧ 350w (επισης παλιο PSU αλλα ηταν το μονο διαθεσημο) και μετα μπουταρε. Μη εχωντας συνδεδεμενη την gpu το pc δουλεψε για λιγο με την onboard καρτα γραφηκων. σημερα δοκιμασα να βαλω παλυ την 7600 και το pc ξεκινησε και μεσα σε 5'' ξανα ο ιδιος ηχος (ΤΑΧ 350w dead...). Απορεια: Υπαρχει περιπτωση να εχει καει η gpu και να μου κεει τα τροφοδοτικα ή απλα ηταν η ωρα τους? Να αναφερω επισης οτι με το q-teck το pc εχει δουλεψει αρκετες ωρες απροβληματιστα πριν αρχησω να σκαλιζω την γραφηκων...και οτι και τα δυο τροφοδοτικα ειχαν να τροφοδοτισουν 4 φανακια μεσω ενος pata conector... Y.Γ.: ΣΥγχωρεστε με για την μακριγωρια μου... ---------- Προσθήκη στις 23:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:19 ---------- Μηπως γνωριζει καποιος εαν μια "καμενη" καρτα γραφικων μπορει να επηρεασει το τροφοδοτικο και να το καψει?
Sir Pretender Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Κοίτα, το πρώτο τροφοδοτικό μπορεί να κάηκε γιατί είχε έρθει η ώρα του, το δεύτερο λόγω ανεπάρκειας -τα 350 W τη σήμερον ημέρα δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Το να έχει καεί η επεξεργαστής και να σου καίει το PS δύσκολο, πολύ δύσκολο. Δοκίμασε με ένα 500άρι τροφοδοτικό μάρκας αυτή τη φορά (Heroichi, Chieftec, Akasa, Tagan κλπ) αν έχεις την ευχέρεια να δεις...
yannis22 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Όλα μπορούν να συμβούν, ειδικά αν το PSU είναι Q-TEC. Τα q-tec δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους.
BritGreek Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Εμένα μου κάηκαν 2 υπολογιστές εντελώς, παρά το γεγονός ότι είχα Line Interactive UPS... Τελικά πήρα λάπτοπ.
z@xos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Θα δοκιμασω ενα ακομα PSU 350w(επισης παλιο) ενος φιλου και αν καει και αυτο τοτε θα κοιταξω να παρω ενα καινουριο και καλο...Απλα μου φαινεται περιεργο να επηρεαζει η καρτα γραφικων το τροφοδοτικο...τεσπα, ευχαριστω για τις γνωμες
ntsingos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Θα δοκιμασω ενα ακομα PSU 350w(επισης παλιο) ενος φιλου και αν καει και αυτο τοτε θα κοιταξω να παρω ενα καινουριο και καλο...Απλα μου φαινεται περιεργο να επηρεαζει η καρτα γραφικων το τροφοδοτικο...τεσπα, ευχαριστω για τις γνωμες Το τροφοδοτικο ειναι η συμαντικοτερη συσκευη που υπαρχει μεσα στο κουτι σου.Περα οτι ενα φτηνιαρικο οπως ανεφερε παρακατω ο φιλος (q-tec κ.λ.π) μπορει να παθει ζημια, αν ο υπολογιστης δεν εχει τα καταλληλα ρευματα και μειωμενη αποδοση θα εχει και ενα σωρο προβληματα μπορει να σου βγαλει. Το να καει το τροφοδοτικο δε σημαινει οτι παμε και παιρνουμε ενα καινουριο και ολα μελι γαλα , τα φτηνιαρικα μπορει να πεταξουν ρευμα και να σου κανουν προβλημα και σε αλλη συσκευη! Οποτε καλο ειναι να αφησεις τις δοκιμες με αλλο ενα μικρο τροφοδοτικο φιλου σου (σιγουρα και θα λειτουργησει απ τη στιγμη που δεν εχει προβλημα) και να πας να παρεις ενα τροφοδοτικο καλυτερης ποιοτητας και περισσοτερον watt
The_Judas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Τα 350watt δεν θα φτάσουν εκτός και αν είναι καλή μάρκα. Αλλά και πάλι το λογικότερο θα ήταν να μην ανάβει καν με την κάρτα και όχι να καίγεται το τροφοδοτικό. Αν όμως είναι κακής ποιότητας είναι πιθανόν να μην έχει προστασία από τέτοιες περιπτώσεις. Μήπως έκανες καμιά ζημιά στην κάρτα γραφικών με τις πατέντες?
ntsingos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Παρε ενα τροφοδοτικο σαν του The_Judas και θα εισαι καλυμμενος (το ιδιο εχω αχαχα)!! Αν του χει κανει ζημια στην καρτα γραφικων δεν μπορει να το δει χωρις τροφοδοτικο οποτε για μενα να παει να παρει ενα καλο τροφοδοτικο για αρχη και μετα βλεπει ολα τα αλλα ! Αν ειναι να του ειχε ζημια η καρτα προφανως και δε θα ανοιγε η οθονη αντι να εκαιγε το τροφοδοτικο!
z@xos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δεν γνωριζω εαν εχω κανει ζημια στην καρτα, αλλα και να εχω κανει (πολυ πιθανο) γιατι να μου καίει τα PSU?? Tελος παντων, θα κοιταω να παραγγείλω ενα μεσα στην εβδομάδα (εαν την παλέψω με τα οικονομικα μου) και να δω τι παιζει... ---------- Προσθήκη στις 17:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:07 ---------- Exεται να προτινεται κανενα φθηνο αλλα σχετικα "καλο" PSU μεχρι 30-40 ευρο?
Sir Pretender Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Αγαπητέ, όπως είπε και ο φίλος ntsingos, το τροφοδοτικό είναι το Α και το Ω του συστήματός σου, κάτι σαν τον τερματοφύλακα σε μια ομάδα ποδοσφαίρου. Με τα "no brand" και τα μεταχειρισμένα των 350W δεν γίνεται δουλειά. Χίλιες φορές να "ξοδευτεις" τώρα και να πάρεις ένα επώνυμο που σε τελική ανάλυση θα κρατήσεις και στο επόμενο σύστημά σου (ή στο παρόν αν του κάνεις αναβάθμιση στο μέλλον) παρά να τρέχεις ξανά-μανά σε μια βδομάδα. Και το βασικότερο: το τροφοδοτικό είναι η πόρτα για το ρεύμα στο PC σου. Αν είναι χαμηλής ποιότητας και για τον άλφα ή βήτα λόγο (αυξομείωση τάσης ας πούμε) καεί, τότε υπάρχουν δύο τινά: Α) σέβεται τον εαυτό του και καίγεται και η ιστορία σταματά εκεί, Β) είναι Γ.Τ.Π.Κ. και όχι απλά καίγεται αλλά επιτρέπει στο ρεύμα να περάσει έτσι "ορεξάτο" καθώς είναι, παίρνοντας μαζί του άλλα υποσυστήματα (μητρικές, σκληρούς δίσκους, κάρτες γραφικών, ήχου, πιστωτικές κλπ). It's up to you...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.