Προς το περιεχόμενο

CPU cooler για s1156

popeye68

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ποιον ανεμιστήρα έχεις βάλει πάνω;;;

Είναι φασαριόζος;;;

αυτον

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Scythe-Fan-120Mm-Slip-Stream-1900Rpm-SY1225SL12SH.htm

ειναι λιγακι, μιας και γυρναει σχεδον 2000 στροφες, αλλα οχι κατι που εγω προσωπικα δε μπορω να αντεξω

οριστε και οι θερμοκρασιες του πιο ζεστου μου πυρηνα, οι αλλοι δουλευουν 4-5 βαθμους πιο κατω

2010022822h22cpu3.th.png

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι Slipstream είναι θορυβώδης, και είναι από τους καλύτερους που κυκλοφορούν σε τέτοιο cfm.Βέβαια, αν έχεις ευαίσθητα αυτιά ή γενικά σε ενοχλεί ο θόρυβος, είτε τον χώνεις σε fanmate, είτε δεν τον αγοράζεις καθόλου, και πας σε κάτι τέτοιο --> http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Pwm-15-5Db-500-2000Rpm-D12SL-12-PWM.htm που συνδυάζει λιγοστό θόρυβο, και πολύ καλή ροή αέρα(cfm).

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά.

Με ενδιαφέρει ο θόρυβος γιατί ο υπολογιστής είναι σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από το κρεββάτι.

Πολλές φορές τον αφήνω ανοιχτό όταν κοιμάμαι για να κατεβάζει.

Θα φανεί χαζό αυτό που ρωτάω αλλά πραγματικά δεν έχω ιδέα!!! Υπάρχει κάποιος τρόπος (πχ πρόγραμμα) με το οποίο να μπορώ να μειώσω τις στροφές του ανεμιστήρα ώστε να μην είναι πολύ ενοχλητικός;;;

Την ώρα που κατεβάζει δεν χρειάζεται να έχει πολλές στροφές έτσι κι αλλιώς (έτσι υποθέτω τουλάχιστον).

Δημοσ.

Επειδή την ψύκτρα θα την πάρω από το Πλαίσιο (αναγκαστικά μιας και δεν υπάρχει αλλού) μπορείς να μου πεις αν υπάρχει εκεί κάποιο αντίστοιχο fanmate λόγω του ότι δεν έχω ιδέα ούτε καν πως να το αναζητήσω!!! Ή έστω σε κάποιο άλλο ελληνικό κατάστημα στην Αθήνα. Για την εγκατάσταση θα φωνάξω έναν φίλο ο οποίος γνωρίζει από τέτοια θέματα να βοηθήσει γιατί αν πάω να κάνω εγώ την εγκατάσταση προβλέπω να έχουμε κατάληξη δυσάρεστη!

---------- Προσθήκη στις 14:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:31 ----------

Τελικά με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200002585

Ελπίζω να μπορώ να κάνω την δουλειά μου και να μου χρησιμεύει να ρυθμίζω τις στροφές και από μερικούς ανεμιστήρες του κουτιού haf 932.

Δημοσ.

Το κουτί δεν το έχω παραλάβει ακόμα. Αύριο θα το έχω. Ακόμα και να μην έχουν θα υπάρχουν όμως λογικά αντάπτορες για να το κάνουν.

Δημοσ.

Για πειτε καμια καλη ιδεα για αντικαταση της stock του ι5-750. Θελω να εχει τα εξης χαρακτηριστικα με σειρα προτεραιοτητας:

Α. Να χωραει σε μικρο κουτι το οποιο ηδη εχει μικρο χωρο κατω απο την CPU λογω του συστηματος ψυξης της GTX275 (το κουτι φαινεται στην sign). Δεν θελω ιστοριες μεσα στο κουτι, ουτε να σπρωχνω καλωδια καρτες κλπ για να την χωρεσω. Λιγο πιο μεγαλη απτην stock να ειναι εχει καλως.

Β. Να παιζει υπο normal load (δηλαδη εως 50%) στις 1000-1200 rpm. Επειδη δουλευει 24/24 στο δωματιο μου, εχει μεγαλη σημασια να ειναι ησυχη.

Γ. Φυσικα να κανει σωστη απαγωγη θερμοτητας σε σχεση με την stock με την οποια βλεπω 55C σε 50% load.

Αυτη τη στιγμη δουλευει 55C-63C με 30% load σε καθε πυρηνα και 1000rpm που εχω βαλει εγω να δουλευει απτο BIOS. Eιναι μεγαλη τιμη θερμοκρασιας αλλα δε διατιθομαι να ξεπερασω τις 1200rpm .

Εν ολιγοις με ενδιαφερει να αντικαταστησω την stock που ειναι ψευτικη με κατι καλυτερο αλλα οχι ογκωδες και θορυβωδες.

Ο υπολογιστης δεν προοριζεται για overclocking. Τιμη οχι εξωφρενικη, μεχρι 60-70Ε.

Ελπιζω να μην ειναι παραλογα αυτα που ζηταω γιατι δεν εχω ιδεα απο ψυκτρες.

Δημοσ.

η megahalems παντως που ειναι σχετικα μεγαλη , την εχω εχω δει να χωραει ανετα σε midi κουτι coolermaster των 30 ευρω

το μονο που μπορει να χρειαστει να σπρωξεις με πολλες ψυκτρες στις μητρικες των i5 ειναι οι μνημες , αν αυτες ειναι ψηλες, αλλιως εισαι οκ

διαφορετικα ουτε στο κουτι βρισκει κατι ουτε σε καμια καρτα

Δημοσ.

Το Σ/Κ ελπίζω να βρω λίγο χρόνο να βάλω την venomous πάνω στο PC (καταραμένη δουλειά :P) αλλά πριν θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί δεν έχω ιδέα!Πάνω θα βάλω 2 fans σε push-pull διάταξη.Επειδή δεν έχω(ακόμα) κάποιο fan controller σκεφτόμουν με κάτι τέτοιο να τους συνδέσω και να τους βάλω να πέρνουν ρεύμα απο το 4-pin cpu fan.Αν το κάνω αυτό θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την τροφοδοσία?Επαρκή το ρεύμα και για τους δύο η θα δουλεύουν σε χαμηλότερες στροφές?:fear:

Δημοσ.

για να μην ανοιξω ασκοπα καινουριο thread θα ηθελα να ρωτησω κατι

μολις χθες τελειωσα μια καινουρια συνθεση με ι5 750 και παρατηρω οτι το φαν του cpu cooler ειναι μονιμως πανω απο 2000 στροφες ενω οι θερμοκρασιες μου δεν παιζουν πανω απο 30 βαθμους. η ψυκτρα μου ειναι η Hyper 212 plus και η μητρικη μου ειναι η MSI P55 GD 65.

μηπως δεν εχω κανει κατι σωστα? μετα απο την εγκατασταση θελει καποια ρυθμιση σε BIOS?

Δημοσ.

Από το μενού Hardware Monitor του Bios -> Cpu Smart Fan Target: επιλέγεις 40C και από το CPU min fan speed (%) επιλέγεις 50% (ή 62.5% αν θέλεις να λειτουργεί το ανεμιστηράκι λίγο πιο ψηλά).

Δημοσ.

καποιοι ανεμιστηρες δε ρυθμιζονται, πχ ο slip stream που εχω εγω γυρναει παντα κοντα στις 2000

Δημοσ.
καποιοι ανεμιστηρες δε ρυθμιζονται, πχ ο slip stream που εχω εγω γυρναει παντα κοντα στις 2000

ο ανεμιστηρας που εχει η ψυκτρα ερχεται μαζι και ειναι coolemaster με τετραπινο καλωδιο οποτε ρυθμιζεται

εκανα την ρυθμιση και ησυχασε το ατιμο. με αυτη την ρυθμιση μενει σταθερα σε καποιες στροφες? σε oc πρεπει να αλλαξω παλι τις ρυθμισεις?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...