Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Windows 7 & Creative 7.1 ήχο

D-Lux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση το desktop PC μου και του έβαλα τα Windows 7 Ultimate x64 edition.

Έχω την Creative Audigy 4 Pro με το εξωτερικό panel και τα Creative Gigaworks S750 ηχεία.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι τα ηχεία παίζουν μόνο σε stereo mode (δηλαδή τα 3 μπροστινά), ενώ στα settings των ηχείων τα έχω προσδιορίσει σαν 7.1.

Είτε παίζω μουσική, είτε παιχνίδια, το ίδιο.

'Εχω κατεβάσει τους τελευταίους drivers για την κάρτα ήχου μου απο το site της Creative (Creative Sound Blaster Audigy series driver 2.18.0011 ).

Δεν ξέρω τι να κάνω....

Καμία πρόταση κανείς???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Φίλε μου σε ευχαριστώ για το link.

Είδα τα settings που περιγράφεις και ήταν ήδη έτσι. Το μόνο που άλλαξα ήταν αυτό:

Audio Console -> SPDIF I/O -> 44.1KHz

Δυστυχώς στο winamp παίζουν ακόμα μόνο τα 3 ηχεία όπως και στα games ενώ όταν κάνω speaker test παίζουν όλα τα speakers κανονικά...:(

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος έχεις τους official drivers ενώ στο post αναφέρω πως χρησιμοποιώ τους modded του link. Δυστυχώς δεν ξέρω αν η εγκατάσταση αυτών θα διόρθωνε το πρόβλημά σου.

Δημοσ.

πήγαινε και τσέκαρε στον πίνακα ελέγχου αν έχουν ενεργοποιηθεί τα 7,1 ηχεία...

θα πας :

Control Panel --> change system sounds --> Playback tab --> Θα επιλέξεις το πρώτο (Speakers) όπου θα αναφέρει Creative SB

κατω αριστερα θα πατήσεις configure και στο νέο παράθυρο επιλέγεις 7.1 surround.

Μετά πατάς next και ολοκληρώνεις ;)

Δημοσ.
skrats έχεις τσεκάρει ότι ο τρόπος που λες παίζει για τη συγκεκριμένη κάρτα ήχου (ή για οποιαδήποτε audigy γενικά);

έχω εγκατεστημένα Windows 7 32bit και Creative SB X-fi ... και σε μένα έκανε το ίδιο αλλά σε 5.1

αν στην διαχείριση συστήματος αναγνωρίζεται κανονικά η κάρτα του... ας το δοκιμάσει δέν χάνει :)

Δημοσ.
πήγαινε και τσέκαρε στον πίνακα ελέγχου αν έχουν ενεργοποιηθεί τα 7,1 ηχεία...

θα πας :

Control Panel --> change system sounds --> Playback tab --> Θα επιλέξεις το πρώτο (Speakers) όπου θα αναφέρει Creative SB

κατω αριστερα θα πατήσεις configure και στο νέο παράθυρο επιλέγεις 7.1 surround.

Μετά πατάς next και ολοκληρώνεις ;)

Είναι ήδη σεταρισμένα σαν 7.1 και όταν κάνω τέστ παίζουν κανονικά, αλλά μόνο τότε!

Δημοσ.

Κ όταν μπουχτίσεις με τους οδηγούς της creative (θέμα χρόνου είναι) βάλε τους τελευταίους stable από KxProject (google it)!

Συμβουλή...βγάλε τους παλιούς με driver sweeper->power off->αποσύνδεσε το νετ για να μήν κάνουν τπτ τα 7 (κ close να πατήσεις όταν την δουν,κάτι αρχειάκια βάζουν)->power up...installation,κ όταν τελειώσεις με τα restart κτλ,συνδέεις κ το νετ!

έχουν πολλέέέές πολλές επιλογές...έχουν σαν default αντεστραμένα τα μπροστά με τα πίσω ηχεία...αυτό άλλαξε το πρώτο πρώτο αν πρόκειται για μουσική!

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος έχεις τους official drivers ενώ στο post αναφέρω πως χρησιμοποιώ τους modded του link. Δυστυχώς δεν ξέρω αν η εγκατάσταση αυτών θα διόρθωνε το πρόβλημά σου.

Φίλε μου είχες δίκιο τελικά. 'Εκανα install τους modded drivers και δουλεύουν κανονικά τα ηχεία με το winamp. Με games όμως φαίνεται ότι το πρόβλημα ακόμη υφίσταται...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθειά σου όπως και να ΄χει!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Κ όταν μπουχτίσεις με τους οδηγούς της creative (θέμα χρόνου είναι) βάλε τους τελευταίους stable από KxProject (google it)!

Συμβουλή...βγάλε τους παλιούς με driver sweeper->power off->αποσύνδεσε το νετ για να μήν κάνουν τπτ τα 7 (κ close να πατήσεις όταν την δουν,κάτι αρχειάκια βάζουν)->power up...installation,κ όταν τελειώσεις με τα restart κτλ,συνδέεις κ το νετ!

έχουν πολλέέέές πολλές επιλογές...έχουν σαν default αντεστραμένα τα μπροστά με τα πίσω ηχεία...αυτό άλλαξε το πρώτο πρώτο αν πρόκειται για μουσική!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

παιδια καλησπερα κ απο μενα

δυστυχως αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με τα 7.1 ηχεια μου. ενω στον πινακα ελεγχου ολα φαινομενικα δουλευουν σωστα, κανενα προγραμμα αναπαραγωγης δεν βγαζει σωστο ηχο σε ολα τα ηχεια περα απο τα 2 ή 3 μπροστινα μου.

παρατηρησα απο αυτα που λετε οτι control panel->Sound->ηχεια->properties->advanced δεν μπορω να αλλαξω το sample rate. αυτο ειναι το προβλημα 'η κυνηγαω φαντασματα???

ευχαριστω προκαταβολικα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...