Προς το περιεχόμενο

Το απόλυτα φθηνό pc για linux

rebel2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στήσω ένα πισι που θα τρέχει linux(ubuntu συγκεκριμένα) για πολύ βασικές λειτουργίες με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Σκέφτομαι αυτά:

AMD SEMPRON 140 2.7GHZ AM3 BOX - 30e

ASROCK N68-GS - 44e

SUPERTALENT T800UB1GHY 1GB DDR2 HYNIX PC6400 800MHZ - 14e

Υπάρχει κάτι καλύτερο σ'αυτήν την κατηγορία??

Επίσης όποιος ξέρει ας πει αν δουλεύει η Nvidia 7025 out of the box με ubuntu.

Thanks

Δημοσ.

καλησπερα φιλε μου, εγω δεν θα σου προτεινω τι να παρεις αλλα θα σου πω το παρακατω:

πρωτοασχοληθηκα με UBUNTU πριν απο 2 εβδομαδες.

εβαλα τ 9.10 στ λαπτοπ (Vaio VGN-NW21SF), Netbook Compac 110 και στ προ 8ετιας:-D:-D:-D αγορασμενο desktop και παιζει ΜΠΑΛΑ!!!

δε κολαει με τπτ κ εχω st ΦΟΥΛ ολα τα γραφικα με μια χαλασμεnη πλεον GeForce 6600 256mb. Αρα παρε οτι πιο φθηνο υπαρχει!!!:-D:-D

• Moderators
Δημοσ.

Thanks

Δεν ξερω συγκεκριμενα γι αυτην,αλλα γενικα ο κανονας ειναι πως αν βαλεις linux nvidia is the way to go:-)

Δημοσ.

άν ενημέρωνες τί ορίζεις ώς βασικές λειτουργίες θα βοηθούσε (εφαρμογές γραφείου, κατεβαστήρι, domain dns proxy ftp server, ακέφαλο ή όχι, κάθε τι είναι βασική λειτουργία για τον τομέα που ανήκει!),

γιατι μητρική, μνήμη και επεξεργαστή βρίσκεις και φτηνότερα, ενώ δεν έχεις βάλει καθόλου αποθηκευτικό μέσο!

(το καλύτερο δεν συμβαδίζει με το μικρότερο δυνατό κόστος, οπότε διάλεξε που θα κάνεις συμβιβασμό και που όχι)

επίσης για την κάρτα γραφικών κοίτα εδώ :)

Δημοσ.

Το πισι θα είναι για surfing,openoffice,mail απλά με ενδιαφέρει για να τα κάνεις αυτά να μη σου βγάζει την πίστη!Δλδ να έχει μια καλή απόκριση...

Δίσκο έχω και γενικά ότι άλλο χρειάζεται για να δουλέψει.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν σ'αυτό το κόστος αν υπάρχει κάτι καλύτερο ή αν κάτι δεν παίζει με Linux...

Δημοσ.

Νομίζω ότι το pc που έχω (βλ. υπογραφή, με ubuntu κι εγώ), είναι σχετικά χειρότερο και δεν έχει κανένα κόλλημα στις απλές διεργασίες που λες. Επίσης πρόσθεσε και ταινίες, μουσική και εγγραφή cd/dvd με το k3b (ενώ σερφάρεις ταυτόχρονα εννοείται).

Η nvidia δουλεύει, αρκεί να προσθέσεις τους closed source drivers από την "hardware drivers"/"οδηγοί υλικού" επιλογή του ubuntu.

Δημοσ.

Απίστευτο project αλλά επειδή το συγκεκριμένο pc δεν προορίζεται για μ'ένα θα παραμείνω στα συμβατικά! :P

Αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο για μένα,πραγματικά πολλές χρήσεις με μόλις 1 Watt!!

Δημοσ.
Θέλω να στήσω ένα πισι που θα τρέχει linux(ubuntu συγκεκριμένα) για πολύ βασικές λειτουργίες με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Σκέφτομαι αυτά:

AMD SEMPRON 140 2.7GHZ AM3 BOX - 30e

ASROCK N68-GS - 44e

SUPERTALENT T800UB1GHY 1GB DDR2 HYNIX PC6400 800MHZ - 14e

Υπάρχει κάτι καλύτερο σ'αυτήν την κατηγορία??

Thanks

Είσαι μια χαρά. Μόνο μη φορτώσεις full fusion effects, γιατί μπορεί να έχεις υστέρηση στην απόκριση. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα 2GB μνήμη για να είσαι πιο responsive και future proof.

Υ.Γ. χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που στήνουν μηχανήματα εντελώς win free.

Δημοσ.

Αν εισαι Αθηνα πιστευω οτι σε συμφερει να πας στο stok του πλαισιου στη Μεταμορφωση για μητρικη και καρτα γραφικων.

παιζουν πολυ φτηνες...Δες εδω και εδω...Για τα υπολοιπα:

post-136908-129063057711_thumb.jpg

Δημοσ.

@linuxovios : Για τις δουλειές που προορίζεται το pc νομίζω είναι καλύτερο το linux μιας και στο αντίστοιχο win πακέτο θα έπρεπε να προστεθεί το κόστος windows+office που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο....

@M@ROUD@S : Είμαι Θεσ/νίκη οπότε δε παίζει stock εδώ...

• Moderators
Δημοσ.

@M@ROUD@S : Είμαι Θεσ/νίκη οπότε δε παίζει stock εδώ...

Αν ενδιαφερεσαι για κατι αντιστοιχο,φανταζομαι πως μια ματια στο stock του eshop ισως αξιζει τον κοπο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...