rebel2000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Θέλω να στήσω ένα πισι που θα τρέχει linux(ubuntu συγκεκριμένα) για πολύ βασικές λειτουργίες με το μικρότερο δυνατό κόστος. Σκέφτομαι αυτά: AMD SEMPRON 140 2.7GHZ AM3 BOX - 30e ASROCK N68-GS - 44e SUPERTALENT T800UB1GHY 1GB DDR2 HYNIX PC6400 800MHZ - 14e Υπάρχει κάτι καλύτερο σ'αυτήν την κατηγορία?? Επίσης όποιος ξέρει ας πει αν δουλεύει η Nvidia 7025 out of the box με ubuntu. Thanks
gpapaman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 καλησπερα φιλε μου, εγω δεν θα σου προτεινω τι να παρεις αλλα θα σου πω το παρακατω: πρωτοασχοληθηκα με UBUNTU πριν απο 2 εβδομαδες. εβαλα τ 9.10 στ λαπτοπ (Vaio VGN-NW21SF), Netbook Compac 110 και στ προ 8ετιας:-D:-D αγορασμενο desktop και παιζει ΜΠΑΛΑ!!! δε κολαει με τπτ κ εχω st ΦΟΥΛ ολα τα γραφικα με μια χαλασμεnη πλεον GeForce 6600 256mb. Αρα παρε οτι πιο φθηνο υπαρχει!!!:-D
Moderators Gi0 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης όποιος ξέρει ας πει αν δουλεύει η Nvidia 7025 out of the box με ubuntu. Thanks Δεν ξερω συγκεκριμενα γι αυτην,αλλα γενικα ο κανονας ειναι πως αν βαλεις linux nvidia is the way to go:-)
Ceidkeeper Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 άν ενημέρωνες τί ορίζεις ώς βασικές λειτουργίες θα βοηθούσε (εφαρμογές γραφείου, κατεβαστήρι, domain dns proxy ftp server, ακέφαλο ή όχι, κάθε τι είναι βασική λειτουργία για τον τομέα που ανήκει!), γιατι μητρική, μνήμη και επεξεργαστή βρίσκεις και φτηνότερα, ενώ δεν έχεις βάλει καθόλου αποθηκευτικό μέσο! (το καλύτερο δεν συμβαδίζει με το μικρότερο δυνατό κόστος, οπότε διάλεξε που θα κάνεις συμβιβασμό και που όχι) επίσης για την κάρτα γραφικών κοίτα εδώ
rebel2000 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Το πισι θα είναι για surfing,openoffice,mail απλά με ενδιαφέρει για να τα κάνεις αυτά να μη σου βγάζει την πίστη!Δλδ να έχει μια καλή απόκριση... Δίσκο έχω και γενικά ότι άλλο χρειάζεται για να δουλέψει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν σ'αυτό το κόστος αν υπάρχει κάτι καλύτερο ή αν κάτι δεν παίζει με Linux...
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Νομίζω ότι το pc που έχω (βλ. υπογραφή, με ubuntu κι εγώ), είναι σχετικά χειρότερο και δεν έχει κανένα κόλλημα στις απλές διεργασίες που λες. Επίσης πρόσθεσε και ταινίες, μουσική και εγγραφή cd/dvd με το k3b (ενώ σερφάρεις ταυτόχρονα εννοείται). Η nvidia δουλεύει, αρκεί να προσθέσεις τους closed source drivers από την "hardware drivers"/"οδηγοί υλικού" επιλογή του ubuntu.
grimpr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σου ρε Ίντελλάρα αθάνατη, τσάκα την τσαπού. [ame] [/ame][ame] [/ame]
rebel2000 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Απίστευτο project αλλά επειδή το συγκεκριμένο pc δεν προορίζεται για μ'ένα θα παραμείνω στα συμβατικά! Αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο για μένα,πραγματικά πολλές χρήσεις με μόλις 1 Watt!!
grimpr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 http://www.ubergizmo.com/15/archives/2010/01/marvell_plug_computer_3.html Marvell Plug Computer 3.0 * Up to 2Ghz CPU * 512MB of RAM + 512MB of Flash memory * 1.8" hard drive * 10/100/1000 wired Ethernet * SDIO Slot, mini USB slot * Wi-Fi * Bluetooth Ρόκ ν ρόλ baby.
linuxovios Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Θέλω να στήσω ένα πισι που θα τρέχει linux(ubuntu συγκεκριμένα) για πολύ βασικές λειτουργίες με το μικρότερο δυνατό κόστος.Σκέφτομαι αυτά: AMD SEMPRON 140 2.7GHZ AM3 BOX - 30e ASROCK N68-GS - 44e SUPERTALENT T800UB1GHY 1GB DDR2 HYNIX PC6400 800MHZ - 14e Υπάρχει κάτι καλύτερο σ'αυτήν την κατηγορία?? Επίσης όποιος ξέρει ας πει αν δουλεύει η Nvidia 7025 out of the box με ubuntu. Thanks Είσαι μια χαρά. Μόνο μη φορτώσεις full fusion effects, γιατί μπορεί να έχεις υστέρηση στην απόκριση. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα 2GB μνήμη για να είσαι πιο responsive και future proof. Υ.Γ. χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που στήνουν μηχανήματα εντελώς win free.
M@ROUD@S Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Αν εισαι Αθηνα πιστευω οτι σε συμφερει να πας στο stok του πλαισιου στη Μεταμορφωση για μητρικη και καρτα γραφικων. παιζουν πολυ φτηνες...Δες εδω και εδω...Για τα υπολοιπα:
rebel2000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 @linuxovios : Για τις δουλειές που προορίζεται το pc νομίζω είναι καλύτερο το linux μιας και στο αντίστοιχο win πακέτο θα έπρεπε να προστεθεί το κόστος windows+office που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.... @M@ROUD@S : Είμαι Θεσ/νίκη οπότε δε παίζει stock εδώ...
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 @M@ROUD@S : Είμαι Θεσ/νίκη οπότε δε παίζει stock εδώ... Αν ενδιαφερεσαι για κατι αντιστοιχο,φανταζομαι πως μια ματια στο stock του eshop ισως αξιζει τον κοπο.
rebel2000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Αν ενδιαφερεσαι για κατι αντιστοιχο,φανταζομαι πως μια ματια στο stock του eshop ισως αξιζει τον κοπο. thanks man!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.