Προς το περιεχόμενο

LG sl9000 vs sl9500 vs lh9000

barca10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδη και εγω ειμαι στο ιδιο ψαξιμο σου λεω με σιγουρια οτι η lh9000 ειναι ακριβως ιδια με την sl9000 με μονη διαφορα το παχος. η lh ειναι πιο παχια και πιο φθηνη αρα εαν την βαλεις σε επιπλο δεν εχεις λογο ναπληρωσεις αρκετα ακριβοτερα την sl. αληθεια ομωως η samsung 46β6000 δεν σε εχει προβληματισει σαν επιλογη?

Δημοσ.
επειδη και εγω ειμαι στο ιδιο ψαξιμο σου λεω με σιγουρια οτι η lh9000 ειναι ακριβως ιδια με την sl9000 με μονη διαφορα το παχος. η lh ειναι πιο παχια και πιο φθηνη αρα εαν την βαλεις σε επιπλο δεν εχεις λογο ναπληρωσεις αρκετα ακριβοτερα την sl. αληθεια ομωως η samsung 46β6000 δεν σε εχει προβληματισει σαν επιλογη?

Ναι σκεφτόμουν και αυτή τη samsung αλλά είπα να μην πάω πάνω από 42 ίντσες.

Δεν ξέρω μπορεί να είναι και καλύτερη από αυτές τις lg, δεν ξέρω έχω μπερδυετεί:mad::mad::mad:

Βασικά δεν είδα να έχει καμία ουσιαστική διαφορά με αυτές τις lg.

Εσύ σε ποια καταλήγεις?

Δημοσ.
επειδη και εγω ειμαι στο ιδιο ψαξιμο σου λεω με σιγουρια οτι η lh9000 ειναι ακριβως ιδια με την sl9000 με μονη διαφορα το παχος.

Πολύ.....ψαγμένο σε βρίσκω :lol::lol::lol::lol:

Λοιπόν , επειδή το έχεις ψάξει πάρα πολύ να σου πω οτι η LH με την SL είναι πανομοιότυπες όσο η νύχτα με τη μέρα....Καμία σχέση δηλαδή...

Η σημαντικότερη διαφορά (που κάνει και τη μια πιο χοντρή σε σχέση με την άλλη) είναι οτι η μεν SL έχει edge type τοπολογία ενώ η LH φωτοδιόδους LED σε διάταξη Direct-Type και με Local Dimming.

Νομίζω είναι περιττό να πω οτι η....χοντρή είναι μακράν καλύτερη από τη λεπτή και όχι το αντίθετο (εκτός και εαν μιλάμε για...γυναίκες :lol::lol::lol:)

Πριν διαλέξεις tv μπες και μια στο fullhd.gr να διαβάσεις και λίγο....

Δημοσ.

Ε, όχι και ίδιες οι LH9000 με την SL9000!!:X:X

Η πρώτη είναι Direct Type LED & Local Dimming ενώ η δεύτερη Edge Type LED (όπως εξάλλου και η Samsung UE B8000). Η SL9000 και η UE B8000, όπως και η πλειοψηφία των τηλεοράσεων που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά και που κακώς αποκαλούνται από τις εταιρίες ως LED (κόλπα του marketing βλέπεις...), έχουν φωτισμό από φωτοδιόδους LED περιμετρικά της οθόνης, ενώ οι λεγόμενες Full LED (δηλαδή Direct Type LED & Local Dimming) φωτίζονται από φωτοδιόδους LED σε όλόκληρη την έκταση της οθόνης!!!

Τέτοιες τηλεοράσεις προς το παρόν (μέχρι σήμερα που μιλάμε) στην αγορά είναι μόνο οι παρακάτω:

1. Philips 9704

2. LG LH9000 (πάσχει από ντιζάιν- λίγο χοντροκομμένη...)

3. LG LH9500 (η διαφορά με την αδελφή 9000 είναι στο λεπτό ντιζάιν, καθώς οι περισσότερες συνδέσεις γίνονται από εξωτερικό κουτί, που επικοινωνεί με την οθόνη ασύρματα)

4. Sharp Aquos LE600

H SL9000 η σειρά UE Bχ000, όπως και η πλειψηφία των τηλεοράσεων που "αποκαλούνται" LED - είναι στην ουσία "μαιμού" LED!!(όχι ότι δεν είναι καλές- προς Θεού, έτσι??)

Οι τέσσερις παραπάνω που περιέγραψα έχουν ως μοναδικό μειονέκτημα ότι δεν έχουν αυτούσια 200Hz, αλλά είτε μόνο 100Hz, είτε 100+100Hz, σε αντίθεση ας πούμε, με την υπέροχη Samsung B750, που όμως είναι με λάμπες CCFL (καθοδική λυχνία φθορισμού- η κλασική LCD που γνωρίζουμε δηλαδή!!

Άρα ανάμεσα σε αυτές τις 3, στις οποίες αναφέρεσαι- από άποψη καθαρά χαρακτηριστικών και ντιζάιν- η κορυφαία είναι η LG LH9500;);)

ΥΓ: Μεταξύ μας, είδα προχθές στον Κωτσόβολο την LG 42LH9000 σε τιμή μόλις 999 Ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ντιζαινάτη και μουράτη LG 42SL9000 κόστιζε 1200 (!?!?!?:shifty:)

Αλλά τί να πεις.... Προσφορά και ζήτηση!! Κάποιοι έχουν τη συνήθεια να αγοράζουν όμορφο έπιπλο αντί για τηλεόραση!!!

Δημοσ.

οταν σας ρωταγα ποια να διαλεξω απο lg η samsung κανενας δεν φιλοτιμηθηκε να μου απαντησει. μολις εγραψα την παπ..ρια για την lg sl και lg sl αμεσως ξυπνησατε ολοι. σημασια εχει οτι μολις με κανατε να αποφασισω να παρω την lg hl αντι για την samsung. παντως για να ειμαι απολυτα βεβαιος ας μου πειτε και μεταξυ sharp και lg ποια προτιματε

Δημοσ.

Την LH95000 δεν την βρίσκω σε κάποια κατάστημα, έχει βγεί στην Ελληνική αγορά ??

Από τι έψαξα η LH9500 είναι 2000000:1 ενώ η LH9000 είναι 5000000:1 σωστά ??

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις. Μου λύσατε αρκετές απορίες.

Συμπέρασμα : καταλήγουμε στην lh9000. Η lh9500 δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό κατάστημα. (αν κάνω λάθος διορθώστε με)

Ή περιμένουμε την LE9500.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και άμα θες να περιμένεις λίγο

επιτέλους κάποιος άλλος το λέει εκτός από μένα :o

Δημοσ.
επιτέλους κάποιος άλλος το λέει εκτός από μένα :o

Όλοι συμφωνούμε σε αυτό πιστεύω αλλά στην τεχνολογία όσο κ να περιμένεις πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο..

Δημοσ.
Όλοι συμφωνούμε σε αυτό πιστεύω αλλά στην τεχνολογία όσο κ να περιμένεις πάντα θα βγαίνει κάτι καλύτερο..

Φυσικά και με αυτό το σκεπτικό δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσεις τίποτα.

Το κλειδί στην όλη υπόθεση (και δεν αναφέρομαι μόνο στην αγορά tv) είναι να κάνεις την αγορά σου σε τέτοιο χρονικό σημείο ώστε η επόμενη ουσιώδης αγορά-αντικατάσταση του προηγούμενου προιόντος να απέχει αρκετό χρονικό διάστημα.

Και όταν λέω ουσιώδης εννοώ την επόμενη αλλαγή τεχνολογίας.

Στις τηλεοράσεις η επόμενη ουσιώδης αλλαγή είναι οι OLED οθόνες οι οποίες ουσιαστικά αργούν πολύ να βγούν στην αγορά (οι μεγάλες ίντσες) και όταν βγούν δεν θα είναι οικονομικά προσεγγίσιμες (τουλάχιστον αρχικά).

Οπότε αγοράζεις την προηγούμενη τεχνολογία όταν φτάσει στο peek της.

Ε αυτή τη στιγμή το peek (κατά την άποψη μου) των LCD με οπίσθιο φωτισμό είναι ο συνδυασμός τεχνολογίας edge-type ,local dimming και slim design.

Δημοσ.
Ε αυτή τη στιγμή το peek (κατά την άποψη μου) των LCD με οπίσθιο φωτισμό είναι ο συνδυασμός τεχνολογίας edge-type ,local dimming και slim design.

Γιατί επίμένεις σε edge-type όταν σου εξήγησα ότι το Direct-Type είναι ανώτερο??:shifty::rolleyes:

Σε λίγο καιρό από τώρα δεν θα υπάρχει τηλεόραση με edge-type, που είναι μια μεσοβέζικη λύση, αλλά όλες θα είναι Direct-Type!

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι μόνο που παρουσιάστηκαν νέα μοντέλα στην CES2010, το να σκάσεις τώρα τόσα λεφτά τώρα για περσινό μοντέλο είναι απλά βλακεία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...