Προς το περιεχόμενο

1000αρι lan δίκτυο

geosidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

βρίσκομαι σε φάση κατασκευής σπιτιού και θα ήθελα να θέσω 2-3 διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με το δίκτυο γιατί ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί με κάποια πράγματα.

Αρχικά έχω περάσει σ' όλο το σπίτι καλώδια UTP-CAT5Εe τα οποία έχουν ελεγχθεί για θωράκιση και γωνίες και έρχονται όλα μονοκόματα από κάθε μπρίζα προς την βάση.Η πιστοποίηση έχει γίνει.Ο στόχος μου είναι να έχω 1000αρι δίκτυο μέσα στο σπίτι.

Όλα τα καλώδια ξεκινάνε από το υπόγειο και μοιράζονται μετά σε μπρίζες σ όλο το σπίτι.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο την δομή που θα έχει το δίκτυο.

Η κεντρική γραμμή του τηλεφώνου θα πηγαίνει πάνω σε ένα Modem και από κει σε ένα switch όπου θα μοιράζει σύνδεση σ' όλο το σπίτι.Σωστά;;

Πρέπει να κοιτάξω υποθέτω για Modem και Switch που υποστηρίζουν 1000αρα σύνδεση;; Υπάρχει επίσης κάποιος τρόπος για να βγάλω και κάποια κεραία στην ταράτσα η στον κήπο για να έχω και wi-fi σ' όλο το σπίτι;;

Συγχωρέστε με για το μεγάλο post απλά είναι 2-3 θεματάκια που πρέπει να τα ξεκαθαρίσω πριν συνεχίσω.

Δημοσ.

Το modem δεν είναι απαραίτητο να είναι 1000άρι, εφόσον πάνω του δεν θα συνδεθεί κανένας υπολογιστής.

Από το modem με καλώδιο πας στο switch. Όλοι οι υπολογιστές πέφτουν πάνω στο switch. Άρα όλοι οι υπολογιστές βρίσκονται σε 1000άρι δίκτυο και το modem σε 100άρι. Λίγο σε νοιάζει αυτό, εκτός και αν η σύνδεσή σου είναι 100άρα και πάνω.

Όσο για την κεραία, μπορείς να πάρεις κάποιο(α) wi-fi router και να τα συνδέσεις σε κάποια μπρίζα όπου σε βολεύει ώστε να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη. Βέβαια όσοι υπολογιστές πέφτουν πάνω στο wi-fi δεν θα είναι σε 1000άρι δίκτυο.

• Moderators
Δημοσ.
Το modem δεν είναι απαραίτητο να είναι 1000άρι, εφόσον πάνω του δεν θα συνδεθεί κανένας υπολογιστής.

Από το modem με καλώδιο πας στο switch. Όλοι οι υπολογιστές πέφτουν πάνω στο switch. Άρα όλοι οι υπολογιστές βρίσκονται σε 1000άρι δίκτυο και το modem σε 100άρι. Λίγο σε νοιάζει αυτό, εκτός και αν η σύνδεσή σου είναι 100άρα και πάνω.

Όσο για την κεραία, μπορείς να πάρεις κάποιο(α) wi-fi router και να τα συνδέσεις σε κάποια μπρίζα όπου σε βολεύει ώστε να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη. Βέβαια όσοι υπολογιστές πέφτουν πάνω στο wi-fi δεν θα είναι σε 1000άρι δίκτυο.

Σωστος

Μονο να προσθεσω οτι το ασυρματο ειναι ΠΑΡΑ πολυ πιο αργο απο το 1000ρι. Αν θες να μεταφερεις αρχεια (υποθετω γιαυτο θες το 1000ρι), τοτε θα εχεις σοβαρο προβλημα οπου υπαρχει wireless part.

Δημοσ.

μπορεις να εχεις GB switching για γρηγορη μεταφορα αρχειων, αλλα 100ΜΒ συνδεση με το router, αφου ουτως η αλλως η γραμμη σου αποκλειεται να φτασει τα 100ΜΒit. στο WLAN ισχυει οτι ειπε ο GeorgeMan. θα εχεις θεματα ταχυτητας.

Δημοσ.

Thanx για τις απαντήσεις,

βασικά το 1000αρι δίκτυο το θέλω κυρίως για video streaming μέσω κάποιου Ηd player που θα προμηθευτώ προκειμένου να έχω ένα δίσκο που θα τον βλέπω από το media tank σ΄όλο το σπίτι.

Το ασύρματο το θέλω για browsing και τίποτα παραπάνω.

Οι απαντήσεις βοήθησαν αρκετά.

Δημοσ.

Mπορεις να εχεις και 1000ρι router Linksys wag320N με n πρωτοκωλλο για ασυρματο και γιγα switch ενσωματωμενο....... 100 γιουρος only man !

Δημοσ.

Επειδή ακριβώς το σπίτι είναι τριώροφο γι'αυτό ρώτησα για το θέμα του wi-fi.

Μπορώ σε κάποια μπρίζα δικτύου στους πιο πάνω ορόφους να βάλω καμιά κεραία ή κάτι τέτοιο για να ενισχύω το σήμα;;

Το router θα βρίσκεται κάτω στο υπόγειο οπότε δεν παίζει να πιάνει καθόλου.

Δημοσ.
Επειδή ακριβώς το σπίτι είναι τριώροφο γι'αυτό ρώτησα για το θέμα του wi-fi.

Μπορώ σε κάποια μπρίζα δικτύου στους πιο πάνω ορόφους να βάλω καμιά κεραία ή κάτι τέτοιο για να ενισχύω το σήμα;;

Το router θα βρίσκεται κάτω στο υπόγειο οπότε δεν παίζει να πιάνει καθόλου.

Αν το wifi ειναι σε μεσαιο οροφο θα το βλεπεις σε ολο το σπιτι ,σιγουρα ομως θα εχεις μια απωλεια σηματος , αν ειναι πανω στο πρωτοκολλο 802.11 N με 2 κεραιες ή καμια μεγαλη και οι υπολοιπες ασυρματες συσκευες υποστηριζουν το ιδιο πρωτοκολλο θα εχεις καλυτερες επιδοσεις.

Απο προσωπικη εμπειρια και με 54αρι wifi + τις απωλειες και HD ταινιες μπορεις να δεις σε πραγματικο χρονο χωρις προβλημα, απλα η μεταφορα πολυ μεγαλων αρχειων θα αργει λιγακι (δεν πιστευω να χρειαζεσαι κατι τετοιο πχ σε laptop).

Επισης υπαρχουν ενισχυτες σηματος ή κατευθυνομενες κεραιες που μπορεις να επιτυχεις μεγαλυτερες ταχυτητες αλλα τα θεωρω υπερβολικη για μεσα στο σπιτι!! ;)

Δημοσ.

η θα βαλεις repeater η πολυ απλα θα βαλεις σε εναν οροφο ενα switch ωστε να βγαινουν 2 ethernet.στο ενα θα βαλεις το pc σου και στο αλλο θα βαλεις ena access point για να δινει σε ολο τον οροφο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...