Προς το περιεχόμενο

Αν αγοράζατε netbook, πόσο μεγάλη οθόνη θα θέλατε?

trv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν αγοράζατε netbook, πόσο μεγάλη οθόνη θα θέλατε, με οτι επακόλουθο έχει η μεγαλύτερη οθόνη στο βάρος, την αυτονομία και τη φορητότητα.

Καλό είναι να απαντήσουν και να γράψουν την άποψή τους όσοι έχουν ήδη netbook τέτοιων διαστάσεων.

Δηλαδή:

Όσοι έχουν 10.1" αν ειναι ευχαριστημένοι από το μέγεθος της οθόνης και τι αρνητικά βρίσκουν σε αυτή - αν θα προτιμούσαν κάτι μεγαλύτερο.

Όσοι εχουν 11.6" αν είναι ευχαριστημένοι από τη φορητότητα/δυνατότητες σε συνάρτηση με το αυξημένο κόστος - αν θα προτιμούσαν κάτι μικρότερο.

Πάντα μιλάμε για netbooks κόστους μέχρι 500-600 ευρώ (όχι "μικρα laptops" με τιμές κανονικών laptops).

Με λίγα λόγια και κάπως διαφορετικά διατυπωμένη η ερώτηση:

Ένα φτηνό 11.6" culv netbook (πχ με τον su4100) αξίζει το σχεδόν διπλάσιο κόστος του σε σχέση με ενα 10.1" n450 netbook, από άποψη οθόνης και φορητότητας?

Επίσης, έχετε δεί κανένα n450 με 11.6" οθόνη? Δεν έχω καταφέρει να βρω τίποτα τέτοιο.

ΥΓ.: (προς τους moderators: θα ήθελα να βάλω poll με το θέμα αλλά μάλλον δεν επιτρέπεται ε?)

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ έχω το acer Ferrari one 200 πο έχει 11,6 και είναι πιο ελαφρύ από το asus 1000h που είχα. Το μέγεθος είναι σχεδόν αμελητέο και οι επιδόσεις είναι κατα πολύ μεγαλύτερες. Μια Χαρα όλα :-)

Δημοσ.

Φίλε δεν εχει σημασία το μέγεθος σε ιντσες αλλά α ανάλυση,μην πάρεις με 1024*600 επειδή δεν χωράει αρκετή πληροφορία και είναι κουραστικό. Για εμένα πάρε ένα 11ρι με μεγάλη ανάλυση αλλά η χρήση τομή είναι ένα κανονικό 13ρι με κανονικό επεξεργάστη ,ο άτομ είναι ψοφιος

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Δημοσ.
Φίλε δεν εχει σημασία το μέγεθος σε ιντσες αλλά α ανάλυση,μην πάρεις με 1024*600 επειδή δεν χωράει αρκετή πληροφορία και είναι κουραστικό. Για εμένα πάρε ένα 11ρι με μεγάλη ανάλυση αλλά η χρήση τομή είναι ένα κανονικό 13ρι με κανονικό επεξεργάστη ,ο άτομ είναι ψοφιος

Sent from my iPod touch using Insomnia.app

Πριν καταληξω στο ferrari ειδα αρκετα 13αρια.....τα οποια εμενα προσωπικα μου φανηκαν μεγαλα.......ξεκοληστε απο τον atom δεν παιζει πια μονος του.

Δημοσ.

Οπότε πάμε στην ερώτηση που έγραψα και στο πρωτο ποστ:

Ένα φτηνό 11.6" culv netbook (πχ με τον su4100) αξίζει το σχεδόν διπλάσιο κόστος του σε σχέση με ενα 10.1" n450 netbook?

Δημοσ.
Οπότε πάμε στην ερώτηση που έγραψα και στο πρωτο ποστ:

Ένα φτηνό 11.6" culv netbook (πχ με τον su4100) αξίζει το σχεδόν διπλάσιο κόστος του σε σχέση με ενα 10.1" n450 netbook?

Για εμενα αξιζει......κοιτα ομως και την πλατφορμα της Amd gongo (ferrari) προσφερει περισσοτερα εν σχεση με τον su4100 και το gma3100 που εχει.

Δημοσ.

αν βγει ποτε ενα 11.6 ιντσων με 720p οθονη, SU7300, 4 gb DDR 3, SSD 64-128 GB, ION ή intel X4500MHD (την δευτερη κατα προτιμηση λογω μηδενικης καταναλωσης και θερμοκρασιας και του αριστου HD decocing chip) μπαταρια 6000 mAh (να βγαζει κανα 12ωρο) και να ειναι απο αλουμινιο. αλλα μαλλον πολλα ζηταω...

οποτε μενω με το 3810ΤΖ που κανει τα παντα μια χαρα (αν και acer) ειναι πολυ ελαφρυ αλλα και οι 13 ιντσες ειναι η χρυση τομη μεταξυ κανω τα παντα ξεκουραστα χωρις να μου βγαινουν τα ματια και φορητοτητας (1.6 κιλα 8-10 ωρες αναμονη).

απο κει και περα ειναι και θεμα κοστους.

γιατι τα 10αρια netbook για καθημερινη μετακινηση και βολικο μεγεθος ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους.

αν και γνωμη μου ειναι οτι το καλυτερο netbook ηταν το asus 900HA (αν το εβρισκα θα το επαιρνα με κλειστα τα ματια) γιατι ειχε ολα τα χαρακτηριστικα του κλασσικου ατομ 10αριου στο μεγεθος του σασι του πρωτου asus eee pc 701 που εμπαινε παντου και ηταν σαν να μην το χες μαζι σου http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=79wUrDw9sTylhxbz [ame]

[/ame]
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω κι εγώ για 11άρι τουλάχιστον μιας και τα 10άρια παίζουν σε μικρότερη (και λίγο πιο κουραστική, λιγότερο πρακτική) ανάλυση.

Δημοσ.

προσωπικα εγω το netbook το εχω για να δω καποια στιγμη τα mail μου και να χαζολογησω λιγο στο ιντερνετ η στο msn οταν ειμαι εκτος σπιτιου η στις διακοπες μου,δεν υπαρχει περιπτωση να ειμαι στο σπιτι και αντι να κατσω στον δυνατο επιτραπεζιο μου με την 24 οθονη να ανοιξω το netbook,οποτε θελω κατι μικρο και φορητο για αυτο ψηφιζω 10αρα οθονη και σε καμμια περιπτωση βαρος πανω απο 1 κιλο,επισης για αυτη την δουλεια δεν θα εδινα με τιποτα πανω απο 300 ευρω

Δημοσ.
προσωπικα εγω το netbook το εχω για να δω καποια στιγμη τα mail μου και να χαζολογησω λιγο στο ιντερνετ η στο msn οταν ειμαι εκτος σπιτιου η στις διακοπες μου,δεν υπαρχει περιπτωση να ειμαι στο σπιτι και αντι να κατσω στον δυνατο επιτραπεζιο μου με την 24 οθονη να ανοιξω το netbook,οποτε θελω κατι μικρο και φορητο για αυτο ψηφιζω 10αρα οθονη και σε καμμια περιπτωση βαρος πανω απο 1 κιλο,επισης για αυτη την δουλεια δεν θα εδινα με τιποτα πανω απο 300 ευρω

+1 στην 10' οθονη

αν θελω να κανω κατι διαφορετικο απο τον λογο που δημιουργηθηκε το netbook απλα παιρνω notebook ;)

Δημοσ.
+1 στην 10' οθονη

αν θελω να κανω κατι διαφορετικο απο τον λογο που δημιουργηθηκε το netbook απλα παιρνω notebook ;)

απλα πολλοι μπερδευουν την εννοια και τον ρολο του netbook και το συγκρινουν με notebook το φορτωνουν σαν γαιδουρι:lol: απο προγραμματα και λενε μετα "καλα το μηχανημα ειναι ερπετο"ειχα δει ενα asus ενος φιλου που μου ελεγε ποσο αργο ειναι,το ανοιγω και εκανε 4' να μπουταρει,μετρησα οτι του ειχε βαλει 43 προγραμματα:fear:και εβριζε το μηχανημα!!!μας αρεσει δεν μας αρεσει τα μηχανακια αυτα ειναι για ιντερνετ-msn-mail να δειξουμε και τις φωτογραφιες μας στους φιλους μας και τελος,και φυσικα το πλεονεκτημα τους ειναι η φορητοτητα τους
Δημοσ.

Οσο πιο μικρό κι ελαφρύ γίνεται, αλλά με καλή αυτονομία.

Η οθόνη, θα πρέπει πάντως να έχει κάθετη ανάλυση 768 pixels κι όχι λιγότερο.

Δημοσ.
συμφωνω 100%:-)
Δημοσ.

Οπως είπαν και κάποιοι απο τους προηγούμενους, η 10αρα οθόνη δεν ενοχλει, (είχα και πριν μια 8,9) αλλά ενοχλεί η χαμηλή ανάλυση (1024χ600) καθώς δεν χωράει πολλά πράγματα (και σε μερικά site ή/και εφαρμογές που θέλουν τουλάχιστον 1024χ768 θα χεις πρόβλημα). Θεωρώ ότι μια 11,6 ιντσων θα ναι μια χαρα χωρίς να είναι ιδιαίτερα μεγάλο για μεταφορά.

Επίσης απέφυγε τον μονοπύρηνο atom. Είναι πάρα πολύ αργος, και θα το μετανιώσεις. Δεν έχει καμία σχέση με έναν ιντελ core στα 1.6. Είναι ίδιος με έναν p3 στα 1000mhz ή p4 στα 1.4. Να φανταστείς για να δεις ένα απλο βιντεακι στο youtube δεν πρέπει να κάνεις τπτ άλλο και η χρήση είναι σχεδόν στο 100%.

Θα σου πρότεινα το acer ferrari one, αλλά δεν με τρελαίνει το κοκκινο χρώμα (αν και το σώζει το logo της ferrari) και το γεγονός ότι δεν έχει hdmi port. Aπο την άλλη έχει καρτα γραφικών που παίζει κάποια παιχνίδια και φυσικά κάνει decoding hd ταινιών.

Η άλλη επιλογή είναι το acer timeline 1810tz, το οποιο έχει ακόμα καλύτερο επεξεργαστή, αλλά ξεχνας τελείως τα παιχνίδια. Επισης θεωρητικά η κάρτα κάνει decoding hd ταινιών αλλά επειδή με την ιντελ κανεις δεν είναι σιγουρος ας μας πει κάποιος που το έχει.

Μειονέκτημα και των δύο είναι ότι είναι acer (όχι καλη ποιοτητα κατασκευης, ζεστένονται περισσότερο, εγγύηση gtp) αλλά σε αυτήν την κατηγορία δεν υπάρχει κάτι καλύτερο.

Δημοσ.

ενα απο τα βασικα κριτηρια που δεν πρεπει να ξεχναμε ειναι και ποση ωρα περιπου θα το δουλευουμε το μηχανημα,προσωπικα στο msi u100 πανω απο 2 ωρες βλεπω πουλακια:-)βεβαια σπανια θα κατσω τοση ωρα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...