pika Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Πριν κάτι χρόνια είχα πάθει πλάκα με μια διανομή στο PC ενός γνωστού (νομίζω ubuntu) που όταν μετακινούσες τα παράθυρα ήταν λες και ήταν φτιαγμένα από ζελέ ή αλλάζοντας επιφάνεια εργασίας εμφάνιζε ένα κύβο με τις διαθέσιμες επιφάνειες εργασίας, έβλεπες ακόμα και τον vlc να παίζει από την πίσω μεριά όταν άλλαζες επιφάνειες και άλλα τέτοια. Ξέρει κάποιος για ποια διανομή και γενικά ποιά διανομή λοιπόν έχει τα πιο εντυπωσιακά εφέ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Πριν κάτι χρόνια είχα πάθει πλάκα με μια διανομή στο PC ενός γνωστού (νομίζω ubuntu) που όταν μετακινούσες τα παράθυρα ήταν λες και ήταν φτιαγμένα από ζελέ ή αλλάζοντας επιφάνεια εργασίας εμφάνιζε ένα κύβο με τις διαθέσιμες επιφάνειες εργασίας, έβλεπες ακόμα και τον vlc να παίζει από την πίσω μεριά όταν άλλαζες επιφάνειες και άλλα τέτοια. Ξέρει κάποιος για ποια διανομή και γενικά ποιά διανομή λοιπόν έχει τα πιο εντυπωσιακά εφέ; Oλες οι διανομες τα χουν αυτα.Λεγεται compiz και η πλακα ειναι πριν διαβασω το post σου επαιζα με τα παραθυρα που ειναι σαν ζελέ(wobbly windows) και με τον κύβο!κατεβασε Ubuntu αμα εισαι πρωταρης γράψτα και εδω ειμαστε να σου πουμε πως ενεργοποιείς τα εφε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Ολες, μιας και το compiz που ειδες παιζει πλεον παντου, εφοσον εχεις την καταλληλη καρτα και τον καταλληλο driver για 3d. Το κακο ειναι οτι απο την εκδοση 0.8x και μετα αναπτυσεται με πολυ αργους ρυθμους, και πλεον απο ενα και μονο ατομο, οποτε σε λιγο καιρο ισως να μην υπαρχει καν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δεν είναι ένα άτομο με τίποτα αλλα'5-6 . Εχώ και την υποψία ότι όλες οι τηλεφωνικές συσκευές που τρέχουν linux έμεσα δουλεύουν και compiz.Πιάσε ένα n900 με maemo και θα καταλάβεις τι λέω. δλδ έχουμε και από εκεί επιστροφή κώδικα λόγο open source. Το project δεν είναι με τίποτα νεκρό και τουλάχιστον είναι άπειρα πιο λειτουργικό από τα άθλια εφέ του kde4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DaEmOnIcUs Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Το compiz πιστέυω κι εγώ οτι θα νεκρωθεί όταν βγεί το gnome 3 με τα effects ενσωματωμένα. Πλέον οι χρήστες των μεγάλων de δέν θα το χρησιμοποιούν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 chek2fire ειχα την εντυπωση οτι ειχες περασει σε KDE εδω και καιρο. Λαθευω; Παντως, επισης εφετζιδικο ειναι και το Enlightenment (μαλλον αυτο θα παιζει πισω απο τα γραφικα του maemo, οχι το compiz) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Εδώ και 4 χρόνια είμαι σε kde αλλά πάντα τρέχω compiz... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Εδώ και 4 χρόνια είμαι σε kde αλλά πάντα τρέχω compiz... πέστε μου ένα λειτουργικό εφέ του compiz που μπορώ να βάλω στο KDE4? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Αφου δεν θα μπει στο gnome 3, για το οποιο θα γινει νεος window manager, το compiz σιγα σιγα θα γινει παρελθον. (discovery by flamelab) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 To compiz σου δίνει μια πιο ζωντανή αίσθηση και είναι πιο ρευστό. Αυτό τα εφε του kde4 είναι τελείως στατικά και νομίζω ότι θέλουν και αρκετή δουλειά ακόμα να φτάσουν στο επίπεδο του compiz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 To compiz σου δίνει μια πιο ζωντανή αίσθηση και είναι πιο ρευστό. Αυτό τα εφε του kde4 είναι τελείως στατικά και νομίζω ότι θέλουν και αρκετή δουλειά ακόμα να φτάσουν στο επίπεδο του compiz. Δεν πρόκειται να προσθέσουν και πολλά, στόχος τους είναι ο Kwin να'ναι όσο δυνατόν OpenGL 1.x/2.x compatible τώρα (ώστε να αποφεύγουν τα glitches) και με το καιρό να προσθεθούν OpenGL 3.x features, αφ'ότου εμφανιστούν οι πρώτοι Gallium3D drivers για τις πρόσφατες κάρτες (ATi/AMD 4xxx/5xxx, Nvidia 9xxx/GTS-X2xx/Fermi) Σύντομα θα δούμε μερικά τέτοια features στο 4.5, σαν preview ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pika Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Τον υπολογιστή που θα πάρω θα τον έχω για απλές εργασίες γραφείου οπότε λέω να πάρω μητρική με vga on-board π.χ. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4A78LT-M-LE-AM3-DDR3-760-VGA-90-MIBB90-G0EAY00Z.htm να γλιτώσω κανά φράγκο. Θα μπορεί όμως να υποστηρίζει τα συγκεκριμμένα εφέ; Αν όχι έχετε να προτείνετε μια φθηνή κάρτα γραφικών που να κάνει; Γενικότερα όποια σύγχρονη κάρτα και να πάρω θα λειτουργεί σε linux ή πρέπει να το ψάξω στο θέμα drivers; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Τον υπολογιστή που θα πάρω θα τον έχω για απλές εργασίες γραφείου οπότε λέω να πάρω μητρική με vga on-board π.χ. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4A78LT-M-LE-AM3-DDR3-760-VGA-90-MIBB90-G0EAY00Z.htmνα γλιτώσω κανά φράγκο. Θα μπορεί όμως να υποστηρίζει τα συγκεκριμμένα εφέ; Αν όχι έχετε να προτείνετε μια φθηνή κάρτα γραφικών που να κάνει; Γενικότερα όποια σύγχρονη κάρτα και να πάρω θα λειτουργεί σε linux ή πρέπει να το ψάξω στο θέμα drivers; Παρε και μια καρτα γραφ.με 30-50 ευρω!Θα τα υποστηρίζει και με VGA.Αλλα να θυμασαι Παντα Nvidiaαν παρεις ΑΤΙ θα την κλαις.Οποιον και να ρωτησεις και κανενα αρχι-λινουξα μπορει να μην βρει ποτε λύση. Οποτε Nvidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Με ati onboard gpu? Με τον radeon θα εισαι μια χαρα για τα εφε του compiz, αλλα ως εκει. Μην περιμενεις να δεις 3d σε επιπεδο ομοιο με αυτο που εχουν τα παιχνιδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pika Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Τελικά με το Radeon θα είμαι μια χαρά ή όχι; Γιατί προσανατολίζομαι πλέον σε ΑΜ3 μητρική οπότε πάει σε ΑΤΙ η onboard VGA.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.