Προς το περιεχόμενο

Mac Os Snow Leopard - Συχνά και τυχαία crashes του Finder

BonJovi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν Imac με εγκατεστημένο το Snow Leopard. Πολλές φορές ο Finder crashάρει στο άσχετο (χωρίς να κάνω κάτι συγκεκριμένο ή μπορεί να μην κάνω και τίποτα) με αποτέλεσμα ο υπολογιστής να κλείνει μόνο από το button της οθόνης. Όταν συμβαίνει αυτό, κάποιες φορές κατά την επανεκκίνηση του λειτουργικού, εξαφανίζεται το λογότυπο της Apple και εμφανίζεται ένα σηματάκι απαγορευτικό.

Δοκίμασα κάποιες λύσεις όπως διαγραφή του αρχείου προτιμήσεων του finder αλλά συμβαίνει πάλι το ίδιο κατά διαστήματα. Έβαλα και το cd της Apple για ανίχνευση τυχόν προβλημάτων στο hardware αλλά δε βρήκε κάποιο πρόβλημα.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει και, κυρίως, μία πιθανή λύση?

Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά αυτό το απαγορευτικό μπορεί να αφορά όντως κάποια συσκευή του iMac, αλλά όχι απαραίτητα πρόβλημα στο hardware. Θα μπορούσε να είναι κάποιος driver που για τον Α ή Β λόγο δεν φορτώνει (π.χ. να έχουν χαλάσει/σβηστεί τα αρχεία του driver από τον δίσκο σου για κάποιον λόγο).

Πιθανότατα μια επανεγκατάσταση (με Archive & Install ή κάπως έτσι) να λύσει το πρόβλημα.

Νομίζω πως είχα κάνει Repair Disk Permissions πριν κάποιο διάστημα. Θα το δοκιμάσω πάλι τη Δευτέρα γιατί λείπω από το σπίτι τώρα το σαββατοκύριακο.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει η προσθήκη επιπλέον μνήμης (από 2 gb σε 4)?

Θα σας ενημερώσω από βδομάδα τι έγινε.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει η προσθήκη επιπλέον μνήμης (από 2 gb σε 4)?.

Αν μας πείς ακριβώς πιο μοντέλο iMac έχεις και τι μνήμες έβαλες. :-)

Μου συνέβαινε και εμένα το ίδιο, δηλαδή να παγώνει ο finder και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να σβήσω τον υπολογιστή από το κουμπί.... Τελικά έφταιγε ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος που είχα μόνιμα συνδεδεμένο στο usb hub.... Αν και το verify disk permissions κτλ. δεν έδειχνε κάποιο πρόβλημα σε κανένα από τους δίσκους μου, παρατήρησα ότι όταν δεν είχα τον συγκεκριμένα δίσκο συνδεδεμένο στις δοκιμές που έκανα, το πρόβλημα δεν παρουσιαζόταν... Φορμάρισα τον συγκεκριμένο δίσκο σε NTFS και του έτρεξα σε περιβάλλον Windows το διαγνωστικό πρόγραμμα της Western Digital και τότε επιβεβαιώθηκε ότι ήταν σπασμένος....

Έχω τον Imac με Inter Core 2 Duo στα 2.4 GHz και 4 GB 667 MHz DDR2 SDRAM...

...θέλετε να σας πω και κάποια άλλη πληροφορία?

Σε λίγο πάντως θα δοκιμάσω Repair Disk Permissions μήπως υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Κάποια άλλη εξωτερική συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή.

Αν δοκιμάσω να αφαιρέσω την έξτρα μνήμη, λέτε να έχει αποτέλεσμα?

---------- Προσθήκη στις 20:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:09 ----------

Νέες πληροφορίες...

για το δίσκο:

Disk: WDC WD32000AAJS-40RYA0 Media

Sata

Internal

320.07 GB

Write Status: Read/Write

S.M.A.R.T. Status: Verified

Partition Map Scheme: GUID Partition Table

----

Έκανα verify permissions και μου έβγαλε τα εξής:

Verify permissions for Machintosh HD

Permissions differ on "usr/share/derby", should be drwxr-xr-x, they are lrwxr-xr-x.

Warning: SUID file "System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent" has been modified and will not be repaired.

---

Αμέσως μετά, έκανα repair και μου διόρθωσε το πρώτο πρόβλημα ενώ μου έβγαλε την ίδια προειδοποίηση για το 2ο.

http://support.apple.com/kb/TS1448?viewlocale=en_US

Resolution

You can safely ignore these messages. You can also usually ignore any "ACL found but not expected..." message. These messages can occur if you change permissions on a file or directory. These messages are accurate but are generally not a cause for concern.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...