Προς το περιεχόμενο

ATI, το πρώτο Hotfix για τα προβλήματα Grey Screen στην σειρά 58xx είναι έτοιμο

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ATI, το πρώτο Hotfix για τα προβλήματα Grey Screen/Vertical Line στην σειρά 58xx είναι έτοιμο.

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Grey-screen-and-vertical-line-corruptions.aspx

Catalyst 10.1 hotfix Features:

Alleviates some of the intermittent grey screen and vertical line corruptions that may randomly appear during normal usage when using an ATI™ Radeon HD 5800 series graphics card

Δημοσ.

Όπως διαβάζω σε ξένα forum πολλοί με κάρτες ATI 57χχ,58χχ έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και πρέπει να είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Ακούγεται πολύ οτι είναι κάποιο hardware bug το οποιο υπάρχει σε κάποιες κάρτες και προσπαθεί η amd/ati να το λύσει με software hotfixes. Λεγεται οτι το συγκεκριμένο bug έχει να κανει και με το voltage του πυρήνα της radeon, οτι είναι δηλαδη λιγότερο απ'οσο πρέπει. Δεν είναι μόνο πρόβλημα των windows 7, αλλα παρουσιάζεται και στα XP αλλά και στο LINUX. Το συγκεκριμένο hοtfix παντως δεν λύνει παντού το πρόβλημα, μάλιστα σε πολλές περιπτωσεις το επιδεινώνει. Κρίμα και θα γούσταρα μια τέτοια καρτούλα, φαίνεται να έιναι εξαιρετικά δυνατή και πολλά υποσχόμενη, beta tester όμως δε θέλω να γίνω σε καμία περίπτωση, έστω και αν η πιθανότητα να έχει η κάρτα το bug είναι μικρή. Περιμένουμε λοιπον το επόμενο revision, να πέσει και λίγο η τιμή και βλέπουμε.

Εδώ στο forum της AMD έχει ένα thread 50+ σελίδων για το bug : http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=124747&enterthread=y&STARTPAGE=51

Δημοσ.

Καλά μην τρελαίνεσαι κιόλας. Ούτε πρόβλημα έχεις, ούτε κάρτα με πρόβλημα, ούτε την πηγή του προβλήματος γνωρίζεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι θόρυβος απο δεκάδες χρήστες που κάνεις δεν ξέρει τι συστήματα έχουν, εαν έχουνε πρόβλημα, εαν τα PSU δεν αντέχουν, εάν εάν εάν...θόρυβος, που τον εκμεταλλεύονται μερικοί εξυπνάκηδες, όπως το καφενείο του Τom. Η ATI επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλημα, όχι σε hardware επίπεδο, το ερευνά, έβγαλε το πρώτο fix και βλέπουμε στην πορεία.

Όσον αφορά το beta test, έχεις την καλύτερη ευκαιρία να τεσταρεις σε κάνα μήνα την νεα καρτα της Nvidia, εφόσον η ATI δεν σου κάνει κέφι.

Δημοσ.

Δεν τρελαίνομαι, διάβασα 5 πράγματα και τα ανέφερα. Μπορεί όντως να μην είναι κάτι τόσο σοβαρό και να λύνεται με καινούργιους drivers. Απλά όταν κάνεις μία έρευνα αγοράς τα ψάχνεις όλα και θέλεις να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Στο forum, το συγκεκριμένο πρόβλημα πάντως δεν νομίζω να εχει αναφερθεί από κανέναν με κάρτα ATI και αυτό μάλλον είναι θετικό.

Δημοσ.

grimpr +1000.

Στις εκατοντάδες χιλιάδες κάρτες που έχουν πουληθεί από τη σειρά 58ΧΧ και 1000 σελίδες να είχε για κάποιο "πρόβλημα" δεν θα ήταν πολύ.

Έχω τη Saphire 5870 εδώ και τρεις μήνες περίπου, έχει λιώσει στα παιχνίδια και δεν έχει κάνει κιχ.

Η κάρτα συνιστάται ανεπιφύλακτα, ειδικά αν έχεις και το μηχάνημα να λειτουργεί 24/7 μια και δεν καταναλώνει τίποτε στο idle σε σχέση ειδικά με τη 4870 που είχα πριν. Ο θόρυβος στο idle δεν είναι πρόβλημα, ο αέρας από πίσω βγαίνει κρύος και ο ανεμιστήρας πέφτει σε στροφές όσο θες.

Δημοσ.

Μολις πηρα χαμπαρι το συγκεκριμενο topic και καταλαβα την μπορει να συμβαινει με την 5770.Την ειχα clockarei πριν καμια βδομαδα και στο mass effect2 ξαφνικα μου πεταξε μια οθονη γκρι με καθετες γραμμες.Λεω θα ειναι απο το overclock και εβαλα τις default.Αλλα ακομη και με τις default πλεον εχω το ιδιο προβλημα.Μηπως ειναι προβλημα drivers, γιατι με τους 9.12 ηταν οκ.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφερω το τοπικ, μπας και υπηρξε καποιο νεο απο την ATi.

Eχω την 5770 και συνεχιζεται αυτη η ιστορια με τις γκρι γραμμες.

Βρεθηκε λυση?

Δημοσ.
Επαναφερω το τοπικ, μπας και υπηρξε καποιο νεο απο την ATi.

Eχω την 5770 και συνεχιζεται αυτη η ιστορια με τις γκρι γραμμες.

Βρεθηκε λυση?

Φιλε μου το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με μια XFX 5770 και δεν λυνοταν με κανενα hotfix-driver.Το προβλημα βρισκεται στις μνημες οταν πηγαινουν απο idle σε full load.Την εστειλα RMA και πηρα μια 5850 και εδω και 3 μηνες κανενα προβλημα.

Δημοσ.
Εχει 4 μηνες που "δουλευουν" πανω στο ζητημα.

Ευχαριστω φιλε μου, μου φαινεται για αντικατασταση παει..

Παντως επειδη και εγω την 5770 την ειχα κρατησει κανενα μηνα και το εψαχνα,δεν ειχα διαβασει πουθενα καποιος να εχει το προβλημα και να το εχει λυσει.Ειναι σχεδον σιγουρο οτι ειναι hardware προβλημα.Και δεν ειναι και τοσο τραγικα οσο τα λενε, οσο αναφορα τον αριθμο των προβληματικων καρτων.Στη θεση σου θα την εστελνα αμεσως για RMA.Απο που την πηρες?

Δημοσ.

Ναι παιδιά rma την κάρτα. Και γω είχα το ίδιο πρόβλημα με μια xfx 5870 χχχ και είχα δοκιμάσει όλους τους drivers αλλά τίποτα. Μόλις μου κάνανε αντικατάσταση με μία asus τότε λύθηκε το πρόβλημα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...