Προς το περιεχόμενο

Νέο pc (tower μόνο) 700-750€ best value for money

fmnstr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Μετά από πολύ ψάξιμο και έχοντας σαν οδηγό τις προτάσεις σ' αυτό το forum κατέληξα στα παρακάτω κομμάτια. Φυσικά θέλω τη βοήθεια σας να ξεδιαλύνω τα καλύτερα. Έψαξα αρκετά σε reviews το κάθε κομμάτι γι' αυτό από σας θέλω απόψεις σχετικά με συνδυασμούς που έχετε στήσει ή έχετε δει να δουλεύουν χωρίς προβλήματα με βάση τις απαιτήσεις μου. Για κάθε κομμάτι θα εκφράσω τις απορίες μου και τα διλήμματα μου.

Ξεκινάω λοιπόν..Αρχικά απαιτήσεις:

Βαρύτητα

-Καθημερινή χρήση 65% (multitasking,internet,excel,office,un/compressing, μετατροπή ταινιών σε άλλη μορφή,streaming/transcoding)

-Games 35% (οθόνη 22"-ανάλυση 1680Χ1050)

Όσον αφορά τη καθημερινή χρήση με ενδιαφέρει η ταχύτερη απόκριση. Από απαντήσεις το turbo mode του core i5 750 φαντάζει ιδανικό αλλά τα οικονομικά μου για best value σύστημα δεν το επιτρέπουν. Οπότε πάμε σε phenom 955 BE που όμως θα ξεζουμιστεί με overclock να καλύψει έτσι λίγο τη διαφορά.

Σχετικά με gaming η βαρύτητα αφορά το χρόνο που τους αφιερώνω..Όταν παίξω με το καινούριο σύστημα δεν θα μ' αρέσει να τα φτύνει. Η ανάλυση της οθόνης μου και τα οικονομικά δεν μου επιτρέπουν 5850 άρα πάμε σε 5770.

Αργότερα (περίπου χρόνο) θα συνδέσω και μια full hd tv για movies και games..Αν τα φτύσει πολύ ίσως να πάρω μια πιο δυνατή κάρτα (καινούριες nvidia, καμιά ati σε καλή τιμή).

Πολύ σημαντικό για μένα είναι ο θόρυβος. Ξέρω πως θα κάνω overclock αλλά σε idle το θέλω ήσυχο αφού θα δουλεύει μερόνυχτα

Μελλοντικές αναβαθμίσεις (για να έχετε ιδέα και τα watt):

-το συγκεκριμένο platform το διάλεξα και για την δυνατότητα αναβάθμισης του στα καινούρια cpu με περισσότερους πυρήνες.

-κάνας δίσκος θα μπει σίγουρα..κυρίως θα ετοιμάσω το εδαφος για ssd.Αυτοί θα μου δώσουν την απόκριση που θέλω.

-ποιο δυνατή κάρτα γραφικών. Δεν το βλέπω να βάζω 2 κάρτες.Πάντα μια πιο καινούρια θα αξίζει περισσότερο.

Επίσης, είμαι της άποψης ότι τα καλά υποσύστηματα αξίζουν. Άλλωστε αυτά μένουν. Cpu, vga , ram θα αλλάξεις...Τα άλλα ξεμένουν. Οπότε αξίζουν μια καλή επένδυση σε βάρος πχ. της τελευταίας κάρτας γραφικών.Έκανα τελικά κάποιους συμβιβασμούς σε σχέση με το αρχικό μου πλάνο, αλλά γι' αυτό θέλω τη βοήθεια σας για το best value for MY money..

Οπότε η μητρική να έχει υποστήριξη usb 3.0, sata 3.0.

Για να πετύχω καλύτερες τιμές είμαι διατεθημένος να κάνω τις αγορές μου από διάφορα καταστήματα (όχι ότι να ναι και όχι ένα κομμάτι απο δω και ένα απο κει, να τα ψάχνω στο τελος).Έχω τη δυνατότητα για αγορές από αθήνα και πάτρα. Κατέληξα σε pc1, eworld, plaisio και eshop.

Αρκετά σας κούρασα.Πάμε στο ζουμί.

• CPU:

AMD Phenom II X4 955, sAM3, 3.2GHz, 8MB, Quad Core CPU Black Edition 139,38 €

Απορία Νο1: Προφανώς πάω για overclocking..κάτι να προσέξω? υποθέτω πια όλοι c3 θα ναι.

• Μ/Β:

GIGABYTE GA-790XTA-UD4 112,62 €

vs

GIGABYTE GA-770TA-UD3 78,51 €

Απορία Νο2: Ποια επιλέγω? Δεν με ενδιαφέρει crossfire,sli αλλά usb3-sata 3 και κυρίως overclocking. Να γλυτώσω τα χρήματα και να πάω στην 770ta?

Από customer review του Newegg για την UD4 (υπήρχαν και θετικά προφανώς):

Cons: I just had the devil of a time just trying to OC. I myself have the UD4H am2/am3 board and it is the overclocker of the 785 series. This one just irk's me to no end. Eventhough this board is not mine, I did try to overclock it a few times. The build has a 955 black cpu and it will overclock by raising the multi, but look out...... I don't like to oc with multi's, it doesn't get the mb up to it's max of 5200MT/S that way. So I tried to oc by upping the bus and it didn't work worth the heck!!!! I upped voltages and other things, but this is not at all good at oc'ing like the previous boards gigabyte has put out. I had to take the cmos battery out so many times I was really mad! This is the most unforgiving board I have ever used for oc'ing. It wouldn't even see a multi boot os. I'm am so glad it is not mine!! I have oc'd gigabyte boards in the past all to heck, this just won't do it without a lot of cmos battery pulling.....and it's under the vid card!!! AHHHHHHH! Nice placement!Other Thoughts: If people want a simple non overclocking motherboard with all the new features, then get this. If you only want to brag that your cpu overclocked by raising the multi and nothing else, leaving your mobo at something less then it's capable of, then get this. The one thing I did like was in the bios under dram settings. When you select manual mode, it will display two sets of timings that your particular ram is capable of running at. It won't be set to either, but all it takes is a line by line change and presto, my Gskill 1600 was running at it's stated timings and volts. Saved a lot of guess work and it works very well. I tried to fire up a multi boot os and unlike my other gigabyte boards, this doesn't see it. I ordered the bigger brother of this board (790FX) for myself so I can xfire a couple 5850's on 16x lanes....since I will be using 3 monitors. It better work much better! Oh, the bios boot screen? I can't find a place in the bios to shorten the time it displays! way to long!!!!!

• Cooler:

Thermolab Baram Kaze Jyuni x2 1900 Edition CPU Cooler 49,00 €

vs

Xigmatek HDT-S1283 Cpu Cooler (CAC-SXHH3-U01) 35,00 €

Απορία Νο3: Ποια επιλέγω? Προφανώς δεν με καλύπτει η stock ψύκτρα ούτε από άποψη temp ούτε θορύβου. Με ψήνει η thermolab λόγω ότι είναι κορυφή και έχει και τους 2 scythe. Μήπως όμως θα κάνω μια χαρά την δουλειά μου και με την xigmatek? Στόχος είναι να φτάσω τα επίπεδα του core i5.

Απορία Νο4: Σχετικά με backplate? Να πάρω? Μη στραβώσει τπτ..Και που θα βρω?

Προσοχή..Με ενδιαφέρει σε idle φορτίο να μην ενοχλεί το pc το βράδυ.

+

Arctic Θερμοαπαγωγική πάστα Artic Silver 5 (3.5g) 5,50 €

• VGA

SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD5770 OC 1GB DDR5 PCI-E RETAIL 147,37 €

vs

Powercolor Radeon HD5770 1GB GDDR5 PLAY! VGA Card 130,70 €

Απορία Νο5:Ποια επιλέγω? H VaporX θα μου δώσει δυνατότητα για μεγαλύτερο overclock αλλά επίσης και λιγότερο θόρυβο σε normal συχνότητες. Αξίζει?

• RAM

G.SKILL F3-12800CL9D-4GBRL 4GB (2X2GB) DDR3 PC3-12800 RIPJAWS DUAL CHANNEL KIT 83,66 €

Απορία Νο6:Καλά εδώ γίνεται χαμός. Από ότι διάβασα για core i5 δεν θα κέρδιζα τόσα πολλά από 1600Mhz αλλά για το overclock που θέλω πόσο απαραίτητο είναι? Τεσπά οι παραπάνω μνήμες φαίνονται να είναι πολύ best value, αλλά αν δεν τις βρω? Κοιτάω σε corsair? για ocz διάβασα ότι έχουν πολλά προβλήματα. Τι λέτε για τις παρακάτω?

CORSAIR XMS3 DHX TW3X4G1333C9DHX DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) CL9 DUAL CHANNEL KIT 94,99 € Αξίζει?

CRUCIAL BL2KIT25664TR1337 BALLISTIX TRACER RED 4GB (2X2GB) PC3-10600 DUAL CHANNEL KIT 101,30 €

GEIL GE34GB1600C9DC DDR3 4GB (2X2GB) PC3-12800 EVO ONE DUAL CHANNEL KIT 101,42 € - Αυτή μάλλον ε?

CORSAIR TW3X4G1333C9A 4GB (2X2GB) XMS3 DDR3 PC3-10666 (1333MHZ) DUAL CHANNEL KIT 104,49 € ή αυτή?

Απορία Νο7: Πολύ σημαντικό!!! Τι γίνεται με το ύψος της μνήμης και τη ψύκτρα που θέλω? Μπορείς να τη βάλεις στο 2o slot? Γίνεται στη συγκεκριμένη μητρική? Επίσης, την υποστηρίζει αυτή η μητρική? Προτείνετε με βάση τα παραπάνω παρακαλώ.

• HDD:

Samsung 1TB Sata2 HDD Spinpoint F3 HD103SJ 79,85 €

Απορία Νο8: Εντάξει έχω διαβάσει τα καλύτερα γι' αυτόν. Θα κοίταγα και τον 500άρη αλλά θα μου χρειαστεί το 1T. Πως τον χωρίζω? Όπως θέλω, ή 500 (2χ250gb=2 λειτουργικά) και 500 (storage) για να εκμεταλλευτώ τα 2 platters?

• PSU:

ENERMAX EPR425AWT PRO82+ 425W 63,00 €

Απορία Νο9: Με βάση αυτό το σύστημα και τις μελλοντικές μου απαιτήσεις τι λέτε φτάνει? Τα παρακάτω?

CoolerMaster - Silent Pro M600 600W PSU (RS-600-AMBA-D3) 84,00 € - Έχω διαβάσει καλά review γι' αυτό

CORSAIR CMPSU-650TX 650W 88,71 €

• CASE:

THERMALTAKE VL80001W2Z V3 BLACK EDITION38,12 €

vs

Xigmatek - Asgard Midi Case Black 35,00 €

Απορία Νο10: Εγώ ήθελα αυτό COOLERMASTER RC-690-KWN1-GP CM 690 BLACK WITH TRANSPARENT SIDE WINDOW 66,03 € αλλά θα συμβιβαστώ με το thermaltake μάλλον. Μου αρέσει που έχει το τροφοδοτικό κάτω και διάταξη σαν του coolermaster. Κανένας λόγος να μην το προτιμήσω σε σχέση με το asgard? Από θόρυβο ο ανεμιστήρας του?

+

CoolerMaster Case Fan Silent Blue Led 120mm TLF-S12-EB 6,00 €

Απορία Νο11: Από θόρυβο? Θα κοίταγα για slipstream αλλά θέλω φωτάκια :P . Θα βάλω έναν μπροστά και έναν στην οροφή του κουτιού.

• Optical Drives:

LG GH22NS50 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK 17,85 €

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ : ~=755€

(με τις πρώτες επιλογές σε κάθε κατηγορία)

Ακούω ιδέες και απαντήσεις στις απορίες μου. Όπως θα καταλάβατε έχω και απορίες που απαιτούν να έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από τα προϊόντα.

Ευχαριστώ πολύ όποιον αφιερώσει χρόνο να ασχοληθεί με τις απορίες μου, και συγνώμη για το μέγεθος του post:-).

Δημοσ.

PC1.gr

seo8p1.jpg

+

Plaisio

1zq3r6e.jpg

+

Eworld.com.gr

104fa0i.jpg

Σύνολο : 757 €

Όταν πάρεις τον SSD, συνόδεψε τον με άλλα 4GB από τις OEM Rendition του PC1.gr στα 70 ευρώ και έκλεισες. Το upgrade path σου στο AM3 σε CPU, είναι μεχρι και 6πύρηνους Phenom II X6, εάν και ποτέ τους χρειαστείς. 8GB RAM και ένας SSD είναι προτιμότερα πάντως.

Δημοσ.

τροφοδοτικο να παρεις το ενερμαξ και οχι το corsair (400).

η μαλλον : το καλυτερο απο ΟΛΑ : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-Epr525Awt-Pro82-525W-EPR525AWT-525W-PRO-82.htm

RAM : αυτες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Value-Select-4GB-Kit-DDR3-1333-2-x-2GB-PC3-10666-CMV4GX3M2A1333C9.htm

μητρικη : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-770TA-UD3-AM3-DDR3-770-770TA-UD3.htm (για να γλυτωσεις και μερικα ευρω)

dvd recorder : το ασους που ειπε πιο πανω ο φιλος, οχι την μπουρδα το LG

κανε ενα μικρο μαγειρεμα και παρε ενα καλο case : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Coolermaster-CM-690-Pure-Black-Edition-Case-RC-690K-KWN1-GP.htm

καρτα γραφικων : εγω προσωπικα θα πηγαινα σε 5750. γιατι απο οτι φαινεται η 5770 ειναι στην ουσια μια 5750 υπερχωνισμενη και τπτ παραπανω. οποτε απο την στιγμη που δεν αναζητας κατι τρελο, θα σε καλυψει.

Δημοσ.

H σύνθεση που έκανες ειναι αρκετά καλή, εμένα με αυτό το mobo:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526863&u=GIGABYTE-GA-790FXTA-UD5συνοληκά το pc μου κόστησε 780 ευρώ και πιστέυω πως έκανα πολύ καλή επιλογή δες κι εδω λίγο σχετικά με τις επιδώσεις του mobo και τα χαρακτηρηστικά του [ame]

[/ame] τώρα οσο αφορά το κουτί κι εγω το thermaltαke εχω απο θέμα εμφάνησης δεν λέει και πολλά

ὀμως ειναι ευάερο και έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις αν θες και επιπλέον fans εγω ειμαι υπέρευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα.Ο θόρηβος του pc ειναι ενα μεγάλο θέμα κι εμένα το μονο που δεν μου άρεσε ειναι ο θόρηβος του fan του επεξεργαστή σε full load οπότε αργα η γρήγορα θα αλλάξω ψύκτρα (το φαν του κουτιού δεν ακούγεται καθόλου) ελπίζω να σε βοήθησα λιγο ώστε να κάνεις την τελική επιλογή.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Το ήξερα ότι έπρεπε να απευθυνθώ στους ειδικούς. Λοιπόν καταλήγω σ' αυτά:

PC1.gr

9fv9d1.png

+

eworld

347wnlz.png

+

plaisio

308ywzn.png

= 768.23-6.70(έξοδα αποστολής eworld) = 761,53€

Άφησα τις G.skill μνήμες. Έχουν κάποιο πρόβλημα? Αλλιώς να πάω για τις Corsair value. Θα μαι ok με overclocking μ΄αυτές?

Τελικά μου γυάλισε το ΝΖΧΤ κουτάκι...Έχει και άνοιγμα για το backplate. Ελπίζω να μην κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας του.Δεν βρήκα info γι' αυτόν.

Θα βάλω τους 2 slip stream τελικά. Μήπως να τους πάρω σε πιο χαμηλές στροφές να γλυτώσω θόρυβο?

Τελικά να ρίξω τη μητρική στην 770ta UD3? Χάνω τίποτα σημαντικό? Αν το κάνω ίσως βάλω την vaporX.. Η΄δεν αξίζει?

Δημοσ.

Άκυρο το CM590. Τo Gamma της NZXT είναι ανώτερο case στα λεφτά.

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame]

---------- Προσθήκη στις 13:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:47 ----------

Και οι 2 μητρικές είναι καλές για τα λεφτά τους, δεν θα έχεις πρόβλημα. Μπορείς να επιλέξεις άνετα την ποιο φθηνή εαν δεν απαιτεις Crossfire, 8 SATA ports με SATA 3.0 και USB 3.0.

Όσον αφορά τις κάρτες, πιστεύω ότι η VaporX είναι υπερτιμημένες οπως και οποιαδηποτε 5770 πανω απο 130-140 ευρώ. Κράτα τα λεφτά σου, ειδάλλως δώστα όλα και πήγαινε σε 5850.

Δημοσ.

@ zvarthangalos : με έψησες λίγο για την ud5. αλλά ίσως να είναι λίγο overkill..οι διαφορές της (crossfire, 8+2 phase) δεν ξέρω αν την δικαιολογούν ενώ προσπαθώ να κόψω. Μάλλον, περιμένω μια απάντηση αν η 770ta ud3 είναι αρκετή...

οκ...πήρα την απάντηση..so 770ta ud3 και sapphire 5770 απλή.

για τις μνήμες..οι G.skill που έβαλα είναι ok? (overclocking, ύψος με ψυκτρα?)

Δημοσ.

Για τις ανάγκες σου, η UD5 είναι υπερβολική και ακριβή. η GA-790XTA-UD4 από την άλλη, στα 112 ευρώ από το PC1.gr είναι εξαιρετική τιμή για ένα πραγματικά ποιοτικό Board. SATA 3.0/USB 3.0, δεν χάνεις, κερδίζεις, τσίμπα το. Μπήκε στην λίστα μου των ποιο απροβληματιστων builds, Post/Install Windows, έτοιμος.

---------- Προσθήκη στις 13:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:13 ----------

Με την Mugen 2 τέρας και τις ψήκτρες της G.Skill, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα. Πρέπει να το ψάξεις, προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθησω μιας και δεν χρησιμοποιώ fancy μνήμες με ψήκτρες εδώ και πολύ καιρό, εφόσον είμαι οπαδός της περισσότερης και φθηνής RAM.

Δημοσ.

τελικα λέω για το Gigabyte 770ta ud3 (chipset 770/sb 710) Τιμή σύνθεσης 727,67€

vs Gigabyte 790xta-UD4 (chipset 790X/sb 750) +31,00€

Διαφορές των 2 chipset:

The AMD 770 chipset does have some limitations though and the most obvious is that it lacks support for multi-GPU configurations as it sports just a single x16 PCI Express 2.0 slot for graphics. Looking at the AMD chipset specifications site for reference, we can see exactly what this chipset offers compared to the 790X and 790FX chipsets. According to AMD the 770 chipset lacks ATI CrossFireX Technology, Quad PCIE Blocks, GPU-Plex Technology, and Auto Xpress. Three of these features revolve around the board only having a single PCI Express 2.0 slot, so if you only plan on running one video card these features don't mean much to you. AMD Auto Xpress technology is a feature that automatically activates with AMD/ATI components to deliver better CPU, GPU, and system performance. If you know your way around a BIOS you can manually set things, so again no big deal. What you end up getting here with the GA-MA770T-UD3P motherboard is a solid single GPU platform that is able to run all the latest processors for under $80! Not bad at all! Let's take a quick look at the specs:
Το dual card δεν με ενδιαφέρει. Αυτό το Auto Xpress πόσο δουλειά να κάνει?

Gigabyte GA-MA770T-UD3P motherboard will be shown against its big brother, the Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P with the AMD 790FX/SB750 and the ECS A790GXM-AD3, which sports the 790GX/SB750 combination

http://www.legitreviews.com/article/985/5/

Ουσιαστικά πρόκειται για τους ίδιους συνδυασμούς chipset.Απλά οι TA έχουν usb3, sata 3 support.

Overclocking:

GA-MA770T-UD3P

gigabyte_ma770T_oc.jpg

vs

Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P

gigabyte_ma790fxt_oc.jpg

Θέλω να πιάσω αυτό το 3,9Ghz..μήπως να δώσω τα παραπάνω ευρουλάκια?

------------------

Όσονα αφορά τις G.skill και Mugen..

pc10i.jpg

There are no tall heatspreaders with the Ripjaws modules here, so no worries about clearance issues with your CPU heatsink. They are deceptively short actually, though the photographs may suggest otherwise; the Ripjaws are fairly low-profile.
gskill_ddr31600_7.jpg

gskill_ddr31600_9.jpg

Image1.jpg

Νομίζω δεν θα χουν πρόβλημα.

Δημοσ.

Τα 3.9GHz αν είναι να τα δεις με την UD5 θα τα δεις και με την UD4.

Από μένα πάρε την UD4 εξαιρετικό board,άλλωστε στο overclock παίζει σημαντικό ρόλο το κομμάτι του επεξεργαστή.

Δημοσ.

κουτι:Xigmatek Asgard 35€

επεξεργαστης:AMD Phenom II X4 955, sAM3, 3.2GHz, 8MB, Quad Core CPU Black Edition 139,38€

μητρικη:GIGABYTE GA-790XTA-UD4 112,62€

μνημη ram:Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333 (2 x 2GB, PC3-10666, 9-9-9-24, CMV4GX3M2A1333C9 95€

καρτα γραφικων:SAPPHIRE RADEON HD5770 1GB PCI-E RETAIL 137,84€

σκληρος δισκος:Samsung 1TB Sata2 HDD SpinPoint F3 Ecogreen HD105SI 77€

τροφοδοτικο:Corsair Power Supply 550W ATX 24 pin VX CMPSU-550VXEU Active-PFC Retai 77,99€

optical drive:Asus 24B1ST DVD-RW +/- Sata Black Bulk 21€

ψυκτρα:Scythe Mugen 2 Rev. B SCMG-2100 CPU Coole 36€

Το συνολακι 731,83€ (λειπουν το case fan και θερμοαπαγωγικη παστα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...