Προς το περιεχόμενο

dual channel memory

tetod17

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιες RAM έχεις στο μυαλό σου;

Απ' ότι ξέρω, όλες οι σύγχρονες RAM δουλεύουν σε dual channel αρκεί βέβαια να το υποστηρίζει και η μητρική.

Σε s1366 π.χ. δεν μπορούν να δουλέψουν σε dual αλλά μόνο σε triple.

Δημοσ.

Με 2 αυτόνομα dimms δεν είναι πάλι 100% σίγουρο αν θα λειτουργίσουν σε dual channel.

Προτίμησε κανα dual channel kit να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

σε ddr1 πλατφορμα σε μητρηκη που υποστηριζε dual-channel με 2 ιδιες σε καθε καναλι ηταν οκ... στο 1 εχα βαλει 2 transcend 512 400ρες και στο αλλο 2 twinmos 512 400mhz... πιστευω πως και σε ddr2 θα 'ναι ιδια τα πραγματα...

Δημοσ.
Με 2 αυτόνομα dimms δεν είναι πάλι 100% σίγουρο αν θα λειτουργίσουν σε dual channel.

Προτίμησε κανα dual channel kit να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Άμα είναι ακριβώς ίδιες νομίζω πως είναι σίγουρο ότι θα δουλέψουν σε dual.

Δημοσ.

Yeap - δύο ίδια dimm ddr2 θα δουλέψουν σε dual channel ακόμα και αν δεν έχουν αντίστοιχο αυτοκόλλητο στην συσκευασία τους.

Και αυτό γιατί το dual channel γίνεται "διάφανα" από τον memory controller - οι μνήμες δεν "το βλέπουν" ;)

• Moderators
Δημοσ.

Σε s1366 π.χ. δεν μπορούν να δουλέψουν σε dual αλλά μόνο σε triple.

Μεγαλο λαθος.

Μια χαρα δουλευουν σε dual αν δεν εχεις 3 για triple.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσοχή! Η μνήμη KHX6400D2/1G ΔΕΝ δουλεύει σε dual channel!

Και από τον κατασκευαστή είναι δηλωμένη σαν single channel!

http://www.kingston.com/hyperx/products/khx_ddr2.asp

Έχω δοκιμάσει και εγώ σε υπολογιστή ενός πελάτη μου, οποίος είχε ένα stick και απλά πήρε δεύτερο, και όντως δεν δουλεύουν σαν dual channel τουλάχιστον σε μητρική όπως P5N-E ASUS ακομα και με όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις και όχι σε αυτόματη ρύθμιση (κάτι που είναι γνωστό σε ASUS OC mobos)!

Για να είστε εντάξει, αγοράστε το kit π.χ. KHX6400D2K2/2G (αυτό είναι το αντίστοιχό) για να έχετε dual channel.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...