Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η νοκια έχει χάσει το τρένο εδω και πολύ καιρο..

Άλλωστε το οτι πουλάει πολλές φθηνές συσκευές δείχνει και το επίπεδο της και το επίπεδο του κομματιού της αγοράς που την επιλέγει...

Θυμάμαι το 5510 που είχα πάρει οταν πήγαινα 2α λυκείου και μου φαινόταν κάτι απίστευτο για την εποχή του...δεν ήταν δηλαδή πάντα αυτό το επίπεδο της. Ελπίζω να κλείσει κάποια στιγμή...δεν προσφέρει τίποτα πλεον...ακολουθεί και αντιγράφει...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από τότε που άρχισαν να γεμίζουν τα κινητά με διάφορα "καλούδια", αυτόματα έπεσε και η αξιοπιστία και λειτουργικότητά τους. Προσπαθώντας να βγάλουν στην αγορά γρήγορα-γρήγορα συσκευές που δεν προσέφεραν τίποτα το ουσιαστικό, ξέχασαν να ασχοληθούν και λίγο με τον παράγοντα "ποιότητα". Nokia, SE και LG είναι αυτή τη στιγμή οι εταιρείες που κυκλοφορούν τις πιο προβληματικές συσκευές στην αγορά.

Πριν κάτι χρόνια όταν είχα πάρει το K750i, μιλάμε η συσκευή ήταν θηρίο. Τι updates και βλακείες, τίποτα δεν ήθελε. Τώρα αγοράζεις κινητά και πρώτα τα κάνεις Update και μετά ξεκινάς να τα δουλεύεις...

Και λίγο On Topic :P... Μακάρι αυτή η εξέλιξη να βοηθήσει τους κατόχους Symbian συσκευών, αν και προσωπικά πιστεύω πως η πλατφόρμα δεν έχει και πολλά να δώσει πλέον. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές.

(Όλα αυτά σύμφωνα με προσωπικές εμπειρίες πάντα)

Δημοσ.

Τώρα και με τις μειώσεις τιμών σε συσκευές που ανακοίνωσε η Νοκια αλλαζουν τα δεδομενα και κορυφωνεται ο ανταγωνισμός επιτελους..

Δημοσ.

To symbian αποτελεί αυτή τη στιγμή το Νο1 OS σε χρήση για κινητά τηλέφωνα , με ποσοστό άνω του 50% σύμφωνα με το wikipedia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone

Συμφωνώ ότι η ποιότητα συσκευών της Nokia τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα, αλλά αυτό δε λέει κάτι για το OS, το οποίο είναι αξιολογότατο. Ελπίζω και περιμένω και άλλοι κατασκευαστές να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές, ανοίγοντας τα OS τους, μια και εκεί βρίσκεται το μέλλον. (Ήδη η samsung έχει κάνει τεράστια βήματα).

Δημοσ.
Μήπως έχει σχέση το Android με αυτή την κίνηση της Nokia;

Μπορει. Αν και η διαδικασια για να γινει Open source το symbian ξεκινησε πριν 1.5 χρονο και ολοκληρωθηκε τωρα, 4 μηνες μαλιστα νωριτερα απο τις προβλεψεις. Δεν ηταν αποφαση της στιγμης...

Δημοσ.

Πάντως με τα nokia 5230-5530xm-5800xm και με το άνοιγμα τώρα του os φαίνεται πως οι φινλανδοί είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς στο στρατόπεδο τους.

Εντωμεταξύ και απο κάποιες συσκευές άλλων εταιριών βλέπω πως δεν αποτελεί περιοριστικό παράγοντα το s60 v5.

Κακά τα ψέματα μια απο τις 2-3 καλύτερες σε hardware συσκευές το omnia HD έρχεται με symbian.

Satio και Vivaz το ίδιο.

Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω τις απαισιόδοξες προβλέψεις κάποιον.

Όσον αφορά το stability των συσκευών ενα εχω να πω μιας και ασχολούμε απο εποχής 3650 με s60.

Αν ξέρεις τη δομή του λειτουργικού και αναβαθμίζεις firmware όποτε χρειάζεται μπορείς να πετύχεις πολύ καλό και λειτουργικό αποτέλεσμα με οποιοδήποτε s60.

Ενας καλός fileman και λίγο ψάξιμο με τις εφαρμογές θέλει και το στείνεις μια χαρά σταθερό και στα μέτρα σου.

Για την πτώση της ποιότητας στα nokia θα συμφωνήσω αλλά απο την άλλη όταν παίρνεις smartphone με gps 140 ευρώ δεν μπορείς να ζητήσεις και ποιότητα υλικών επιπέδου iphone...

Δημοσ.
Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω τις απαισιόδοξες προβλέψεις κάποιον.

Πέρνα για λίγο από ένα S60 σε κανένα HTC WM, Android ή iPhone, ξαναγύρνα μετά στο S60 και θα καταλάβεις γιατί υπάρχει τόσο απαισιοδοξία για το S60. ;)

Για την πτώση της ποιότητας στα nokia θα συμφωνήσω αλλά απο την άλλη όταν παίρνεις smartphone με gps 140 ευρώ δεν μπορείς να ζητήσεις και ποιότητα υλικών επιπέδου iphone...

Καταρχήν δεν είναι θέμα η σύγκριση με το iPhone που σαν ποιότητα κατασκευής έτσι και αλλιώς δεν είναι και ότι καλύτερο. Όταν όμως από το στιβαρό E51 περνάς στον απόγονό του το "ετοιμόρροπο" και "τριζάτο" E52 ή το E55, ή από το E71 στο E72 και ξαφνικά ως δια μαγείας εξαφανίζεται κάθε τι μεταλλικό και γίνεται φτηνιάρικο βαμμένο πλαστικό, όταν ο φωτισμός διαχέεται ανάμεσα στα κακοεφαρμοσμένα πλαστικά και όταν τα παλαιά LCD αντικαθίστανται από ξεπλυμένα οθόνες τότε μάλλον μπορείς να μιλάς για σοβαρότατο θέμα ποιότητας. Και σίγουρα αυτά δεν είναι κινητά των 140€, έτσι δεν είναι; :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πέρνα για λίγο από ένα S60 σε κανένα HTC WM, Android ή iPhone, ξαναγύρνα μετά στο S60 και θα καταλάβεις γιατί υπάρχει τόσο απαισιοδοξία για το S60. ;)

Εχω 3gs με σύνδεση και N73 για whatsup αυτή τη στιγμή.:lol:

Απο τα nokia touch εχω περάσει κάποια πράγματα που μου ζητούσε μια φίλη σε 5800 και εχω χειριστεί και για λίγο n97.

Μια χαρά είναι.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα προηγούμενης εξοικίωσεις με το λειτουργικό αλλά τα δούλευα πανεύκολα.

Η πλάκα είναι πως για gps χρησιμοποιώ το n73+LD3W και όχι το iphone.

Σαν συσκευή το 5800 όντος εχει μέτρια ποιότητα και ξεπερασμένο hardware αλλά έτσι ήταν και 3650 και ζει ακόμα...

Τα winmobile είναι καλά με απο πάνω touch flow και sense (Samsung-HTC), χωρίς σε συσκευές τις Acer ας πουμε, είναι...

Όταν όμως από το στιβαρό E51 περνάς στον απόγονό του το "ετοιμόρροπο" και "τριζάτο" E52 ή το E55,

Πως και δε γύρισες στο Nokia 3210 και Nokia 3330

Tα E71-E72 αστα ήταν πόθος που έμεινε ανεκλπήρωτος...

Επεξ/σία από yiannis_1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι το Ν82 μου είναι πολύ καλύτερο από το Ν97 μου....

Απλά η ΝΟΚΙΑ όσο περνά ο καιρός όλο και χειροτερεύει.

Η κίνηση αυτή είναι κίνηση πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά...

• Moderators
Δημοσ.

Παντως δεν νομιζω να παιρνεις κινητο με Android, iphone OS ή Windows Mobile με 3,2" οθονη αφης (αναλυση 360x640) με 150-170 ευρω, με δυνατοτητα να περνας προγραμματα και flash player lite και wifi 802.11g ...

http://www.skroutz.gr/s/96599/Nokia-5230.html?keyphrase=nokia+5230

Δημοσ.

υπάρχει ένα μοντέλο asus και ένα της acer από την νέα σειρά νομίζω με wm σε αυτά τα χρήματα.το πρώτο έχει 2.8 ιντζες

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...