Προς το περιεχόμενο

Benchmarking RDBMS

alipkok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.Στα πλάισια της πτυχιακης ,η οποία ειναι benchmarking rdbms, θα ήθελα τη γνωμη σας.Θέλω να τρεξω κάποια queries σε 5 διαφορετικες πλατφορμες για να εξαγω καποια συμπερασματα αναφορικα με την αποδοση των rdbms(oracle 11 ,sql server 2008,postgresql,ibm db2 και mysql).Το θεμα ειναι οτι εχω στησει τα προγραμματα(virtually με vmware workstation ), η βαση η οποία έχω ειναι σε mdb και εχω προβλημα στο import .Γνωριζει καποιος αν υπαρχει tool που να μπορω να κανω conversion την mdb βαση σε standard sql schema ωστε να γινει import σε όλες τις πλατφόρμες;Μήπως διατίθενται κάποιες βάσεις(απο ασεπ ή οτε) σε sql schema, ελεύθερες, που μπορώ να χρησιμοποιησω και 3ον, αν υπαρχει καποιο benchmark tool για rdbms.

Ευχαριστώ ,καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και χρήσιμη

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ όταν ήθελα να μεταφέρω μία απλή σχετικά βδ από access σε mysql και sql server. Από το ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα κάποιο tool το οποίο να κάνει σωστά τη δουλειά που ήθελα, είτε αυτό να είναι free ή όχι. Κατέληξα σε έναν converter τον οποίον θα βρεις εδώ. Θα βρεις δύο εργαλεία για μεταφορά από MS Access σε MySQL και SQL Server αντίστοιχα.

Θα πρέπει να προσέξεις λίγο διότι η μετατροπή των δεδομένων δεν είναι απόλυτα σωστή διότι:

1. Τα boolean πεδία δεν θα περάσουν σωστά. Η τιμή True θα περάσει και στις δύο περιπτώσεις σαν -1 και όχι 1, όπως θα περίμενε κανείς.
  2. Κατάργησε το auto increment από την access πριν κάνεις τη μετατροπή, διότι πολύ πιθανό να μην τρέξει σωστά το convert.
  3. Η MySQL δεν έχει κάποιο πεδίο text με άπειρο μέγεθος, οπότε κάποια δεδομένα να μην περάσουν. Θα δεις error.
  4. Γενικά κάνε ένα check το db schema και τα πεδία του να δεις τι άλλο θα έχει ξεφύγει.

Για τις άλλες πλατφόρμες δεν ξέρω κάτι να σου προτείνω, αλλά ίσως (αν έχεις χρόνο και διάθεση να ασχοληθείς) να μπορέσεις να φτιάξεις κάποια SSIS σενάρια στον SQL server και από εκεί να κάνεις όλα σου τα export. Αλλά αυτή η ιστορία δεν είναι κ πολύ εύκολη.

Όσο αφορά για κάποιο benchmarking tool, το πιο γνωστό και το πιο αξιόπιστο είναι το TPC. Εδώ όμως ισχύουν πολλοί περιορισμοί για το ποια DBMSs μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο test. Η MySQL π.χ. δεν μπορεί να περάσει το benchmark αυτό διότι δεν υποστηρίζει κάποιες λειτουργίες που τις απαιτεί το ίδιο το benchmark.

Μάλλον δεν θα σου κάνει, αλλά ίσως να το χρησιμοποιήσεις σαν βάση για να στήσεις το δικό σου benchmark.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...