grimpr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Η Weta Workshop (Lord of the Rings Trilogy, King Kong, The Chronicles of Narnia, Avatar), το Studio του Peter Jackson, περνάει σε GPGPU με το MachStudio Pro, για τις τηλεοπτικές παραγωγές της. http://www.earthtimes.org/articles/show/weta-workshop-adopts-studiogpu-machstudio-pro-for-television-production-pipeline,1136523.shtml http://www.wetanz.com/weta-workshop-services/ http://www.studiogpu.com/
zanzavar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Γνωρίζουμε με ποιες κάρτες είναι συμβατό το πρόγραμμα? Υπάρχει κάπου κάποια λίστα? Κάποιος περιορισμός που να καθορίζει ποιες κάρτες μπορούν να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα (και το αντίστροφο)? Κοιτάζω στο site της studiogpu αλλά δε βρίσκω κάτι.
pcos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 το λέει εδώ. http://www.studiogpu.com/machstudio/specs υποπτεύομαι ότι υποστηρίζetαι όλη η ATI 5xxx σειρά? για cuda πάντως ούτε λόγος!
zanzavar Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Runs on Any Mid-Range or Higher PC "MachStudio Pro can run on any mid-range or higher PC using with most off-the-shelf professional workstation graphic accelerator cards, including ATI and NVIDIA" και στα Hardware Minimum Requirements "1 GB DirectX 9 compliant video card (tested w/ ATI and Nvidia)" Εσύ τι καταλαβαίνεις από αυτό? Αν κάποιος διαβάσει αυτό θα υποθέσει (όχι άδικα) ότι μπορεί να υποστηρίζει και την σειρά 4χχχ, 3χχχ για να μη σου πω και την 2χχχ αλλά και κάρτες της NV... Εμένα με ενδιαφέρει για τις κάρτες ΑΤΙ, αφού τέτοιες έχω αλλά δεν είναι καθόλου συγκεκριμένο ποια μοντέλα υποστηρίζει. Πολύ γενικό αυτό το " DirectX 9 compliant video card". Ακόμα και το 1GB που αναφέρει πιστεύω ότι είναι για να μην χρησιμοποιεί χώρο από το σκληρό (και λογικό να πέφτει κατακόρυφα η απόδοση του render.
ahristos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Runs on Any Mid-Range or Higher PC"MachStudio Pro can run on any mid-range or higher PC using with most off-the-shelf professional workstation graphic accelerator cards, including ATI and NVIDIA" και στα Hardware Minimum Requirements "1 GB DirectX 9 compliant video card (tested w/ ATI and Nvidia)" Εσύ τι καταλαβαίνεις από αυτό? Αν κάποιος διαβάσει αυτό θα υποθέσει (όχι άδικα) ότι μπορεί να υποστηρίζει και την σειρά 4χχχ, 3χχχ για να μη σου πω και την 2χχχ αλλά και κάρτες της NV... Εμένα με ενδιαφέρει για τις κάρτες ΑΤΙ, αφού τέτοιες έχω αλλά δεν είναι καθόλου συγκεκριμένο ποια μοντέλα υποστηρίζει. Πολύ γενικό αυτό το " DirectX 9 compliant video card". Ακόμα και το 1GB που αναφέρει πιστεύω ότι είναι για να μην χρησιμοποιεί χώρο από το σκληρό (και λογικό να πέφτει κατακόρυφα η απόδοση του render. Απαντήσεις σε αυτή την κριτική http://www.brightsideofnews.com/news/2009/12/23/machstudio-pro-can-a-gpu-replace-a-cpu.aspx?pageid=0 Για την ιστορία: Η AMD πρόλαβε αυτή τη φορά και πλησίασε πρώτη την εταιρία αυτή (ή δεν ενδιαφέρθηκε η nVidia), κι έτσι τώρα το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τη δύναμη της GPU (οποιασδήποτε), και όχι μόνο τη δύναμη του CUDA Μάλιστα, δινόταν στην αρχή το πρόγραμμα αποκλειστικά με την ATI FirePro V8750 2GB GDDR5, την αντίστοιχη δηλαδή της HD4870 στον επαγγελματικό χώρο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 του SIR Peter Jackson παρακαλώ
zanzavar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Μάλιστα, δινόταν στην αρχή το πρόγραμμα αποκλειστικά με την ATI FirePro V8750 2GB GDDR5, την αντίστοιχη δηλαδή της HD4870 στον επαγγελματικό χώρο. Θες να πεις ότι ώρα δίνει το πρόγραμμα μόνο του? Εάν ναι νομίζω ότι θα το τσιμπήσω άμεσα...εφόσον δω όμως μερικά review ακόμα γιατί μέχρι τώρα μόνο διαφημιστικά βλέπω! Έχω κάρτες γραφικών σε αρκετά pc και αν μπορώ να το πάρω χωρίς να πληρώσω για FirePro δε με χαλάει καθόλου! Και αν όντως κάνει αυτά που υπόσχεται, τότε παίζει να δείτε καμία αγγελία του still: "Πωλούνται 5 Phenom και 2 Xeon επιπλέον των 14GB DD2....." :devil:
caution Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 ...φθηνά flops, τέρμα οι ενοικιάσεις cpu από τα μεγάλα studio ε;
grimpr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2010 H Weta δεν νομίζω να στήνεται στο Queue σε εξωτερικές ρεντεροφαρμες για τα μαζικά projects της, είναι αυτάρκης. Με το MachStudio Pro να κερδίζει μέσα σε μόλις 6 μήνες, μερίδιο mindshare, είναι θέμα χρόνου και για τις άλλες εταιρείες να προσπαθήσουν να περάσουν τους αλγορίθμους των μηχανών τους στην GPU. Όταν και εφόσον γίνει, δοκιμαστεί και κερδίσει το χρυσό κουτάλι στη μείωση των χρόνων rendering σε σχέση με την οπτική ποιότητα και αποτέλεσμα, θα μιλάμε για Game Changer όπως λένε στο Αμερικα, με την Intel να μένει και να χαϊδεύεται με μια μπουκάλα, κάπου....χαμηλά. Κούκου, Fresh! Όπως τα είχα προβλέψει. Γειά σου Intel, γειά σου SSE3,SSE4,AVX,Intel Compiler. Καλημέρα X86_64,GPU σε νέο Instruction Set. AMD aims for GPUs in mainstream servers starting 2012. http://www.computerworld.com.au/article/335351/amd_aims_gpus_mainstream_servers_starting_2012/
oneofthem Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 εντάξει ένα από τα πολλά πακέτα που χρησιμοποιούν τα studio θα είναι δεν έγινε και τπτ - δεν είναι λάθος επιλογή αλλά δεν έχει σχέση με το αν θα το πάρει ένα studio, πολλά studio έχουν επενδύσει και σε προϊόντα που έχουν καταργηθεί αυτή τη στιγμή, δουλειά τους είναι για το θέμα με το hw έχω κι εγώ απορίες, διαφορετικές πηγές λένε διαφορετικά πράγματα αν ξέρει κανείς περισσότερα ας δώσει λεπτομέρειες παρακαλώ με ενδιαφέρει πολύ επίσης κάνει share σε farm? δεν βρήκα δοκιμές σε farm για αυτό ρωτάω εφόσον δω όμως μερικά review ακόμα γιατί μέχρι τώρα μόνο διαφημιστικά βλέπω! κοίτα με το ανάλογο hw το πρόγραμμα δίνει σχεδόν real time final rendering και μάλιστα σε clipτο rendering δεν φαίνεται να έχει κάποιο post κομμάτι όπως έχουν άλλα προϊόντα που διαφήμιζαν πρόσφατα real time rendering δλδ όλη η δουλειά φαίνεται να είναι real time χωρίς ζαβολιές και marketing με ψιλά γράμματα τύπου 'ναι είναι real time εκτός από εκείνο κι εκείνο κομμάτι' (τα κομμάτια που αργούν δλδ..) .. όταν λέμε σχεδόν real time εννοούμε κάτι σαν 2d επεξεργασία όσο ανεβαίνεις τόσο πιο αργά βέβαια, ούτε σαν να παίζεις games αλλά και καμιά σχέση με τους μέχρι τώρα renderer συν του ότι παραμετροποιείς για final rendering σε clip real time - μιλάμε με top hw όμως δεν έχω στοιχεία για normal πράγματα και μετά και μέτα? ε ότι έχει να κάνει με materials, lights, shadows, dof, ao, gi κλπ δλδ με test render παραμετροποίηση το γαζώνει και γίνεται με ευκολία στο συγκεκριμένο πακέτο και από όσο έμαθα λείπουν και κάποια limitations που λύνουν τα χέρια εκεί είναι η όλη η δύναμη της εφαρμογής στην μείωση του χρόνου της παραμετρόποιησης και όχι αναγκαστικά στο τελικό αποτέλεσμα γιατί με το κόστος του πακέτου σε ότι λύση και αν πας θα έχεις επιδόσεις και δεν γνωρίζω όπως είπα αν γίνεται κάποιο distribution σε toon βέβαια που υπάρχουν μικρότερες απαιτήσεις έρχεται γάντι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι 3d πακέτο βέβαια δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα υπόλοιπα και το κόστος είναι πολύ μεγάλο για την κατηγορία του αλλά από ότι φαίνεται ή μάλλον είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν και άλλες λύσεις του ίδιου ακριβώς τύπου χωρίς να αντικατασταθεί κάτι άλλο, όλα χρειάζονται για να κάνουν μια δουλειά btw η εταιρία προχωράει το project μέσα από το community όπως κάνει και η pixologic από ότι φαίνεται που είναι super και επομένως υπάρχουν πολλά πράγματα υπό development από τα πιο απλά μέχρι θέματα υποστήριξης τεχνολογιών
zanzavar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Για όποιον θέλει να το δοκιμάσει κυκλοφορεί δωρεάν 30 ημερών από το site της Studio GPU. http://www.studiogpu.com/tryorbuy Εγώ είμαι σε διαδικασία ιnstall....
grimpr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Περιμένουμε εντυπώσεις αλλά και benchies.
zanzavar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2010 Ακολουθώ αυτό το tutorial για να εγκαταστήσω το script για να κάνω export μια σκηνή μου απο το 3DS Max, αλλά έχω πρόβλημα με το βήμα 7. Δεν υπάρχει φάκελος Startup στην εγκατάσταση του Max. Και αν δημιουργήσω δε γίνετε και τίποτα. Ας του ρίξει κάποιος μία ματιά όσο το παλεύω ακόμα.... Θέλω να το δοκιμάσω το ρυμάδι το πρόγραμμα!!!!!! Θα γράψω και στο forum τους... Τελικά έπρεπε να φτιάξεις μέσα στο φάκελο scripts έναν φάκελο Startup. Τα σωστά βήματα είναι στον φάκελο που κατεβάζεις για τον fast Exporter. Και αφού χάρηκα λίγο είπε να με στεναχωρίσει ξανά περισσότερο αυτή τη φορά! Κοιτάχτε: http://www.glowfoto.com/static_image/12-140210L/2531/jpg/08/2010/img4/glowfoto έτσι δε μπορώ να κάνω τίποτα.... θα το δοκιμάσω πάλι... edit: τα ίδια και σε 3DS Max 2010.....
zanzavar Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2010 Λοιπόν τελικά κάνω export τις σκηνές από τα παράθυρα διαλόγου του max σε αρχεία *.gxb και τα ανοίγω με drag&drop ή με χρήση create-->load objects. Πρώτα σχόλια που μπορώ να κάνω είναι ότι πρέπει να είναι στημένη στην εντέλεια η σκηνή διότι δεν μπορείς να κουνήσεις ούτε χιλιοστό το παραμικρό. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι δε σε βοηθάει καθόλου η γνώση είτε του 3DS max, είτε του Maya είτε όποιου άλλου παρόμοιου προγράμματος μιας και είναι εντελώς διαφορετικό από ότι άλλο ξέρω τουλάχιστον εγώ. (και νομίζω ότι έχω δίκαιο) Η δεύτερη εντύπωση (και τελικά είναι πραγματικότητα) είναι ότι πρέπει να το πάς με τα tutorial τουλάχιστον στην αρχή για να μάθεις τα βασικά, και όταν λέω βασικά εννοώ: "τ+α=τα".... Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς τουλάχιστον το userguide από την διεύθυνση http://www.studiogpu.com/userguide/. Προσωπικά δυσκολεύομαι να ξεχάσω την λογική του 3DS Max, και μου φαίνετε.....ζόρικο! σαν περιβάλλον. Ίσως γιατί το δοκιμάζω σπίτι με την 19" οθόνη (η αλήθεια είναι ότι θέλει 2 οθόνες τουλάχιστον, χωρίς υπερβολές, για να φτιάξεις ένα workspace που να βολεύει. Διαφορετικά πας σε 24" και πάνω οθόνη. Αν ήμουν στο γραφείο θα μίλαγα διαφορετικά. Τέλος να πω ακόμα ότι θέλει πάρα πολύ κάρτα γραφικών (το τονίζω αυτό) για να έχεις smooth ροή εργασίας. Με την 8800 GT 512 είναι σχετικά δύσκολο σε πολύπλοκες σκηνές να έχεις αποτελεσματική ροή εργασίας. (Σκέφτεσαι: τελικά αξίζει τα λεφτά της μία FirePro......έστω και φτηνή!!!) Και όταν αρχίζουν και φορτώνονται πολλά φώτα εκεί γίνεται απαραίτητη μία καλή κάρτα. Πάντως (χωρίς να έχω στήσει μία ολοκληρωμένη σκηνή (δυσκολεύομαι με τον χειρισμό του) είναι όντως πολύ γρήγορο. Δε μπορώ να πω όμως τίποτα γιατί τελικά το 1GB μνήμης στην κάρτα γραφικών και μάλιστα γρήγορης μνήμης είναι απαραίτητο για να μπορώ να κάνω συγκρίσεις με το render του mental ray και εγώ εδώ δεν το έχω. Αυτά τα λίγα για την ώρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.