haHa Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Φιλε tablet, dual core θα ειναι οι επεξεργαστες.. Για quad , απο φθινοπωρο και αν.. (λογω υψηλης καταναλωσης)
NiCk_ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Aυτο που καταλαβαινω ειναι οτι η εταιρια τραβαει το δρομο της χωρις να την νοιαζει τι κανουν οι αλλοιη ποσο η τενολογια εχει προχωρησει...Η apple ειναι παντα πισω σε hardware και παντα μπροστα σε software το θεμα ειναι οτι ουτε την ενδιαφερει τι θελει ο κοσμος..Οτι γουσταρει κυκλοφορει και πουλαει..Τωρα αν βγαλει το ιδιο πραγμα με αλλο dual core cpu τι να πω θα ξενερωσει κοσμος αλλα στα τετοια τους.. Δεν νομίζω ότι η Apple είναι πίσω σε ότι αφορά τεχνολογία .. Τουλάχιστον όταν κάνει update τα προϊόντα της είναι συνήθως up-to-date ... Εξαρτάται πως το βλέπεις φυσικά .. Το blu-ray για παράδειγμα είναι συνηδειτή απόφαση της εταιρείας να μην το υποστηρίζει στα προϊόντα της προς το παρών .. Τώρα όσο αφορά quad cores, νομίζω ότι όπως και με το iMac, θα βρίσκοντε και στα high end Macbook Pros .. Δεν πιστεύω ότι θα μείνει απλά στα dual cores .. Υ.Γ. Ο Jobs είπε ότι το 2010 θα φέρει την Apple "to the next level" σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη του .. Το αν είναι απλά μια δήλωση, ή μια ένδειξη για το τι μπορούμε να περιμένουμε, μένει να το δούμε ..
tr3quart1sta Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Κοιταξτε λιγο κατα ποσο αλλαξαν τα imac και τα macbook τον οκτωβρη σε σχεση με τα προηγουμενα μοντελα τους... Εγω περιμενω κατι αναλογο... Sent from my iPod touch using Insomnia.app
Tablet Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Aπλα ειναι καιρος να γινει το βημα για κατι διαφορετικο πυ να πεις οτι εγινε μια αλλαγη.Ο νεος dualcore δεν θα εντιπωσιασει κανεναν σιγουρα.. Τι θα θελατε εσεις ανεξαρτητου τι πιστευετε οτι θα γινει τα δικα σας θελω για να πειτε "ε ναι αυτη ειναι αναβαθμιση"..Δε μιλαμε για υπερβολες ομως , μιλαμε για πραγματα τα οποια ηδη εφαρμοζονται αλλα οχι σε mac laptops.
gtctsiamp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Βασικά λόγω του MacOS X δεν είναι τόσο αναγκαίες οι γρήγορες αναβαθμίσεις στα mac όπως είναι στα pc. Εμένα το macbook pro 13 έχει τα ίδια χαρακτηριστικά περίπου με το Vaio SR (Win7) μου, με μία μόνο μικρή διαφορά στο επεξεργαστή, και από ταχύτητα είναι η μέρα με την νύχτα. Οπότε φαντάζομαι οι χρήστες mac δεν τρελαίνονται κιόλας για φοβερές αναβαθμίσεις.
vag3d Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Εγω πάντως δοκιμασα στον mac pro εναν controller usb3 που ειχε κ SATA 6G για να δω τι θα γινει απο θεμα drivers. Έβαλα λοιπόν μια PCI-e X 4 κάρτα μέσα για δοκιμή, και πιο συγκεκριμένα την "Asus U3S6" η οποία φοραει ένα NEC και ενα PLX chip, με την ελπιδα να την αναγνωρίσει. Αν και δεν έχω ακόμη μεγάλη εμπειρια με τους mac (είμαι φρεσκος στους mac), αντιληφθηκα οτι ο mac pro 2009 βρηκε αυτόματα drivers για τον sata 6g (ACHI) controller αλλα καθολου για το usb3 (λογικό ήταν δηλαδη). Η κάρτα φέρει 2 X USB3 στο πίσω μέρος και βγάζει και 2 X internal SATA6 Καλώδια. Συμπέρασμα: η συγκεκριμένη καρτα παιζει μια χαρα στο linux απο όσο έχω διαβασει/ ακούσει. Εάν φέτος τελικα η apple υποστηριξει usb3, θα χρησιμοποιησει καποιο chipset που θα ειναι σχετικά διαδεδομένο στα pc και θα είναι φορεμενο σε κάποιο controller. Συνεπως ο mac pro οταν θα συμβει αυτο θα ειναι κ παλι up to date. Το μόνο που απομένει είναι να κάνει η apple την έκπληξη και να υποστηρίξει USB3 στα νέας γενιάς Mac της. Από εκεί και πέρα ίσως με λίγο ψάξιμο για "Linux Made USB3 Drivers" να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τεχνική υποστήριξη για το USB 3 και να τους προσαρμόσουμε στον Mac Pro για να δουλέψει η κάρτα....!!! Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό... χιχιχι Άλλωστε τα usb3 enclosures για hdds δεν ειναι καθόλου ακριβά...!!! ;-) Sent from my iPhone using Insomnia.app
haHa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Το sata3 αναγνωριζεται κανονικα σαν μεγιστο 6gb/sec ή σαν 3gb/sec?(πηγαινε στο serial-ATA μενου) Παντως ,γενικοτερα δεν χρειαζεται καν η apple να κανει κατι για τις εξωτερικες καρτες sata3/usb3. Μπορουν ανεξαρτητα οι εταιριες που βγαζουν pci express καρτες sata3/usb3 να προσφερουν τους απαραιτητους drivers και για mac os x εκτος απο windows.(κλασσικο πλεονεκτημα των windows) Αλλα πιστευω πως ηρθε η ωρα το usb3 να μπει τουλαχιστον στα high end apple μηχανηματα.(macbook pro, mac pro) Εδω αρχισαν και μερικα netbook να εχουν usb3!!
vag3d Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Και εγω πιστεύω οτι ηρθε η ωρα για usb3. Δυστυχως την έχω βγάλει την καρτα απο μεσα. Οταν μπορέσω θα την ξαναβάλω για να δω αυτο που λες. Όσον αφορά τους drivers, ναι, σωστα τα λες οτι θα μπορουσαν να βγαλουν για mac τους drivers οι εταιρίες που φτιάχνουν τις κάρτες. Απλως αυτο συμβαινει σπανιότερα για mac σε σχεση με τα windows. Οπότε τυχον επισημη υποστηριξη απο την apple θα βοηθουσε πολυ, μιας κ για παράδειγμα η εν λογω κάρτα που οσο να´ναι χρησιμοποιεί και chips που μπορουν να υποστηριχθουν κ στο linux απο θέμα drivers, χωρις να είναι απαραιτήτως "mac edition", πιθανως θα επαιζε μια χαρα. Με άλλα λογια η επισημη υποστηριξη της apple σε θεμα drivers κ usb3 θα μεγαλωνε την γκαμα των διαθεσιμων controllers που θα μπορουσαν να φορεθουν στον mac (παρα το γεγονος οτι δεν θα ηταν mac edition). Sent from my iPhone using Insomnia.app
haHa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Καλα, εννοειται οτι με επισημη υποστηριξη απο την apple, τοτε θα διαλεγαμε καρτες με παρομοιο chipset και θα ήμασταν μια χαρα! Αντε να εξαπλωθει το usb3, προσφερει τριπλασιες ταχυτητες!
tr3quart1sta Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 να πουμε και τι περιμενει ο καθενας απο μια νεα σειρα mbp... αρχιζω: ° να κανουν ενα click τα μοντελα προς τα κατω δλδ τα μοντελα να ειναι 13 2.53 και 2.66 15 2.66 , 2.8 και 3.06 17 3.06 , i5-i7?? με τις αντιστοιχες τιμες δλδ το 13 2.53 να κανει οσο το 13 2.26 κλπ κλπ.... ° blueray ° usb 3.0 και/ή firewire 3200 ° matte επιλογή στο 13... ° λιγο βελτιωμενη σχεδιαση στο 15 και 17 ... τα ηχεια δεν ειναι και τοσο ομορφα... αυτα(μονο ) παραθεση απο το δικο μου ποστ + αυτο
haHa Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 @tr3quart1sta: Οι συχνοτητες των επεξεργαστων παιζει να ειναι οριακα χαμηλοτερες,γιατι οι καινουριοι επεξεργαστες intel core i5,i7 εχουν λιγο πιο χαμηλες συχνοτητες, αλλα παρολα αυτα εχουν αισθητα καλυτερες επιδοσεις!
tr3quart1sta Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 @tr3quart1sta:Οι συχνοτητες των επεξεργαστων παιζει να ειναι οριακα χαμηλοτερες,γιατι οι καινουριοι επεξεργαστες intel core i5,i7 εχουν λιγο πιο χαμηλες συχνοτητες, αλλα παρολα αυτα εχουν αισθητα καλυτερες επιδοσεις! αν αναφερεσαι σαυτη τη γραμμη 17 3.06 , i5-i7?? στο 3.06 ενοοω c2d;)
Tablet Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Λοιπον εγω θα περιμενω i3 στο 13'' i5 , i7 στα 15"-17" επιλογη matte οθονης σε ολα και firewire 3200 και usb3 (και σε κανενα usb 2 ή firewire 400-800 ) ουτως η αλλως οι ποιο γρηγορες θυρες υποστηριζουν τις παλαιοτερες.. επιλογη ssd σκληρου και ανανεομενη εμφανιση (καιρος ειναι) Να το παραγγειλω τωρα?
gtctsiamp Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δεν νομίζω ότι ο i3 στα 13αρια αποτελεί ιδιαίτερη αναβάθμιση.
Tablet Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2010 Oι φημες λενε release macbook pro mac pro ή αυριο ή τριτη....Δειτε http://www.macrumors.com/2010/03/11/macbook-pro-update-due-for-launch-as-soon-as-tomorrow/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.