Προς το περιεχόμενο

Καρτα γραφικων μεχρι 80 ευρω...

GIOVINCO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Gigabyte μητρικη 775 PCI Express με CPU Pentium 4 3.4GHz, 2 GB RAM 6600GT... και θελω να παιζω ανετα το PRO2010 και κανενα Crysis με περιορισμους... με Win7 και Directx 10 θα δω διαφορα σε τετοιο pc με απλα μια καλυτερη καρτα γραφικων που να υποστηριζει DX10???

Δεν θελω να χωσω λεφτα στο ηδη απαρxαιομενο pc απλα θελω να μπορω να παιξω 2-3 παιχνιδακια απο τα τελευταια (1-2 χρονων) αρκετα καλα(και με τη λογικη ενος αλλου pc που εχω P4 3GHz - 2GB - ATI 3650 που παιζει σχεδον ανετα Προ2009 και Call of duty 4 αλλα φοραει AGP και η 3650 ειναι ΤΑΒΑΝΙ... οποτε βαλτε στα στανταρ μου οτι θελω καλυτερες επιδοσεις απο αυτο το pc)... Για αυτο λεω να δωσω μεχρι το πολυ 80ευρω(και κανενα 40αρι ακομα για ενα τροφοδοτικο Corsair 400 που προτειναν κατι παιδια σε εναν αλλο φιλο γιατι το Hiper που εχω τα χει παιξει και κανει τρελο θορυβο ακομα και μετα απο καθαρισμα)... Καμια προταση; Αυτες οι GTS 210-220 τι λενε; Αξιζει μια υπερβαση στα 120 ευρω για μια GTS 250 1 GB DDR3; η 9800GT με 85ευρω καλη; Σορυ αν σας μπερδευω αλλα το ιδιο μπερδεμενος ειμαι κι εγω.....

και μια αλλη ερωτηση... τι pc xρειαζεται για να εχω ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ γραφικων οπως στο XBOX 360;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1.αν παρεις καλυτερη καρτα θα δεις διαφορά αλλα δεν χρειαζεται να βαλεις τα win7 γι'αυτο, απλα το κανεις για ενα πιο ομορφο λειτουργκικο.

2. η GTS240

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Palit-GT-240-SVGA-PCI-Express-DDR3-HDMI-512MB-NE3T2400FHD51.htm

ειναι οτι πρεπει για σενα αλλα θα αξιζε να δωσεις λιγο παραπανω και να παρεις ΑΤΙ 5670.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5670-VGA-PCI-Express-512-MB-11168-01-20R.htm

Δημοσ.

Κάρτα βρίσκεις φθηνή και αποδοτική και ήδη με κάλυψαν οι προηγούμενοι....

αυτό που λες με το τροφοδοτικό πάντως μπορεί απλά να θέλει άλλαγμα το ανεμιστηράκι του....

Δημοσ.

Όποια σύγχρονη κάρτα και να βάλεις θα πνιγεί από την cpu σου.

Σχετικά ισορροπημένη επιλογή είναι αυτή.

(και πολύ είναι).

Δημοσ.

Στα 60 ευρώ υπάρχει η gt 240 με ddr3 και όχι gddr3 και πρεπει να είναι πιο γρήγορη απο την 4670 (δεν θυμάμαι, βασικά μια 8800gt πρεπει νά ναι στα 40nm αλλα αν είναι 128-bit όπως λέει το πλαίσιο με ddr3 ίσως την κόβει αρκετά), αλλά έτσι και aλλιώς θα την κόβει η cpu.

Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις στα μεταχειρισμένα που μπορείς να βρεις ανάλογες gpu με 30-50 ευρώ.

Δημοσ.

Εχει μια 4670 στις αγγελιες αν θυμαμαι καλα, κοιταξε το.

Δεν χρειαζεται τροφοδοσια και δεν καει πολυ ρευμα.

Παιζεις ανετα pro και cod.

Δημοσ.
Αξιζει μια υπερβαση στα 120 ευρω για μια GTS 250 1 GB DDR3; η 9800GT με 85ευρω καλη; Σορυ αν σας μπερδευω αλλα το ιδιο μπερδεμενος ειμαι κι εγω.....

και μια αλλη ερωτηση... τι pc xρειαζεται για να εχω ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ γραφικων οπως στο XBOX 360;

Και 9800GT να πάρεις καλά θα είσαι αλλά θα έχει bottleneck σίγουρα.Στο λέω γιατί είχα πολύ παρόμοιο σύστημα με το p4 σου.

Η υπέρβαση που λες δεν αξίζει.Για εμένα πάρε την ATi 4850 που λέει ο φίλος απλά επειδή είναι φθηνότερη.

Τώρα για να παίζει όπως στο xbox360 δεν χρειάζεσαι κανά τρομερό μηχάνιμα.Απλά να μην είναι 10ετίας,γιατί το p4 είναι τεχνολογία 10ετίας..

Δημοσ.

ευχαριστω ολους για τις απαντησεις...

οντως το bottleneck ειναι ολη η ιστορια...

και τελικα κατεληξα να ειμαι σε τρελο διλλημα κυριως γιατι εχω σοκετ 775 που σημαινει οτι θα μπορεσω σε λιγους μηνες να βαλω και μια καλυτερη cpu...οποτε ισως να μη με συμφερει να βαλω φθηνη καρτα γιατι στην τελικη θα μπορεσω καποια στιγμη να βαλω και διπυρηνο...

δηλαδη να ρωτησω κατι... ας πουμε οτι βαζω την 4850 (που απο οτι καταλαβαινω πρεπει να σπερνει γιατι εχει τον ιδιο πυρηνα πανω κατω με την 4870) και ξεκινησω να παιξω ΠΧ το modern warfare 2...δεν θα εχω μεγαλες διαφορες αν πχ ειχα την 4870 μονο και μονο απο τη cpu;

και κατι αλλο...bottleneck παιζει και με το bus ή το chipset της μητρικης; αυτη που εχω εχει 945p αλλα εχω και αλλη μια σχεδον ιδια μονο που εχει το nforce:p ειναι ενταξει αυτες οι μητρικες; δηλαδη αξιζει, αντι να βαλω τροφοδοτικο και καρτα γραφικων με 130-140 ευρω, να βαλω και τον πιο μικρο core2duo με την GTS 250 512 με ενα 200αρι περιπου συνολο;;το bus της μητρικης θα "μπουκωσει" τις δυνατοτητες;

και ξανα σορυ αν σας μπερδευω και ευχαριστω για τις απαντησεις...

---------- Προσθήκη στις 22:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:25 ----------

Ανάμεσα σε μία 4850 και σε μια 5670 η ζυγαριά που γέρνει???

επειδη το ελιωσα στο ψαξιμο παρε αυτουσιες τις διαφορες τους:-D

4850

* More horsepower

* Needs power imput

* Long

* Loud(?)

* No DX11

* Munches a good bit of power

5670

* Less horsepower

* No extra power needed

* Short

* Quiet

* DX11

* Green

αλλα μια προσθηκη που διαβασα σε ενα αλλο φορουμ απο αυτο που σου κανω copy τις διαφορες...οτι και που υποστηριζει dx11 η 5670, θα θεωρειται low end dx11...

οποτε με κλειστα τα ματια 4850

Δημοσ.

ρε φιλε με το socket που εχεις στην μητρικη βρες κανενα μεταχειρισμενο επεξεργαστη βαλε και μια αξιοπρεπεη καρτουλα γραφικων οπως 4850 και εισαι μια χαρα!σκοπευεις να δωσεις 200€ για τον συγκεκριμενο υπολογιστη?

Δημοσ.

Το ότι το socket ειναι 775 δεν σημαίνει ότι παιρνει τους νέους επεξεργαστές, καθώς η μητρική σου είναι πολύ παλιά. Κοιταξε στο site της μητρική σου ποιους υποστηρίζει.

Δημοσ.

Ισχύει αυτό...το σκεφτόμουν κι εγώ για μικρή αναβάθμιση πριν κάποιυς μήνες αλλά είδα ότι η μητρική μου δε παίρνει core2 επεξεργαστές!

Μιας και τα λέτε εδώ για φτηνές κάρτες δωστε μου τη γνώμη σας για αυτή τη silent καρτούλα... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514360&u=MSI-N8400GS-D512H-CUDA-512MB-PCI-E-RETAIL

από περιέργεια...πιστεύετε θα δω διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με την x700;

Αν και περιορισμένες οι επιλογές ξέρετε κάτι που να αξίζει περισσότερο σε αυτά τα χρήματα; (θα προτιμούσα silent)

Σημείωση: από παιχνίδια πλέον παίζω μόνο pro και σπάνια...το 2010 δε πάει καλά με την x700...έχω ελπίδες με μια τόσο φτηνή;

Δημοσ.
Το ότι το socket ειναι 775 δεν σημαίνει ότι παιρνει τους νέους επεξεργαστές, καθώς η μητρική σου είναι πολύ παλιά. Κοιταξε στο site της μητρική σου ποιους υποστηρίζει.

1. LGA775

2. Intel® Pentium® D Processor

3. Intel® Pentium® 4 Processor

4. Supports 1066/800/533MHz FSB

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...