Peperone Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Στον πρώτο Υπολογιστή. Βήμα 1ο Κάνετε δεξί κλικ στο μικροεικονίδιο δικτύου κάτω δεξιά. Κάντε κλικ στην επιλογή «Άνοιγμα Κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης» Βήμα 2ο Κάντε κλικ στην επιλογή «Τοπική σύνδεση» Βήμα 3ο Κάντε κλικ στο κουμπί «Ιδιότητες» Βήμα 4ο Κάντε κλικ στη επιλογή «Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4)» και μετά κλικ στο κουμπί «Ιδιότητες» Βήμα 5ο Βάζουμε τις ρυθμίσεις : 1 Επιλέγουμε «Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης IP:» και βάζουμε τη ρύθμιση στην επιλογή «Διεύθυνση IP :» 192.168.0.1. 2 Στην επιλογή «Μάσκα υποδικτύου» βάζουμε τη ρύθμιση 255.255.255.0 3 Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε όπως είναι κενά. 4 Πατάμε «ΟΚ» Στον δεύτερο Υπολογιστή Βήμα 1ο Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 1 μέχρι 4 που κάναμε στο πρώτο Υπολογιστή. Βήμα 2ο Βάζουμε τις ρυθμίσεις : 1 Επιλέγουμε «Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης IP:» και βάζουμε τη ρύθμιση στην επιλογή «Διεύθυνση IP :» 192.168.0.2. 2 Στην επιλογή «Μάσκα υποδικτύου» βάζουμε τη ρύθμιση 255.255.255.0 3 Στην επιλογή «Προεπιλεγμένη πύλη» βάζουμε τη ρύθμιση 192.168.1.1 4 Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε όπως είναι κενά. 5 Πατάμε «ΟΚ» Αυτό ήταν έχετε κάνει δίκτυο μεταξύ δύο υπολογιστών
Praetorianos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ. Σκέψου να το μεταφέρεις στο Wiki αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Edit: Μετέφερα το άρθρο με μερικές μορφοποιήσεις στο Wiki Section. Μπορείς να το μορφοποιήσεις ξανά ή να κάνεις ό,τι αλλαγές νομίζεις ότι χρειάζονται.
parsifal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Αν έγινε χωρίς τη συγκατάθεση του αρχικού συντάκτη, πολύ κακώς. Η μεταφορά στο Wiki είναι απόφαση που ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν. Να γιατί: Ό,τι μένει σε forum thread, δε μπορεί να το κάνει edit ο οποιοσδήποτε. Όταν πηγαίνει στο Wiki, μπορούν όλοι να του βάλουν χέρι. Κάποιος, για τον Α ή Β λόγο, μπορεί να μη θέλει κάτι τέτοιο για τα posts του. Γι' αυτό, νομίζω πως επιβάλλεται πρότερη [επικοινωνία με] και [έγκριση από] τον original author. Δεν το γράφω ειδικά για το συγκεκριμένο μέλος. Τα τελευταία tutorials του είδα ότι τα ανέβασε κατευθείαν στο Wiki. Τα αρχικά στο Linux forum ως threads, ίσως δεν είχε προσέξει ακόμη την ύπαρξη του Wiki. Δες τί θα σου απαντήσει και για τη μεταφορά. Δε νομίζω πως θα είναι αρνητικός, αλλά υπάρχουν κι άλλα θεματάκια, όπως π.χ. το attribution: Κάτω δεξιά σε κάθε άρθρο υπάρχει η ένδειξη «Δημιουργήθηκε από». Έχει τύχει να μετατρέψω threads σε wiki code και να τα στείλω με p.m. στον op για να τα ανεβάσει αυτός και να φαίνεται αυτός (ορθά) ως ο συγγραφέας δημιουργός του original content. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...
Praetorianos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Ζητώ συγγνώμη δεν ήξερα ότι χρειάζομαι την άδεια του. Στο wiki απέδωσα με underlined και με link τα του Καίσαρος τω Καίσαρι από την αρχή, αλλά αν νομίζεις ότι χρειάζεται επιπλέον κάτι τότε άλλαξε το "Δημιουργήθηκε από" με το όνομα του ή σβήσε το δικό μου και στείλε του σε πμ. Ο λόγος που το έκανα είναι ότι δεν είδα πολλά posts στο συγκεκριμένο και είναι κρίμα να χαθεί κάποια στιγμή. Θεωρώ πάντως ότι είναι καλύτερα να ανεβαίνουν τα tutorials απευθείας και να γίνεται παραπομπή στις πηγές παρά να περνάμε όλη την γραφειοκρατία με κίνδυνο να χαθεί κάποιος οδηγός. Φυσικά αν κάποιος χρήστης έχει ένσταση να μπορούν οι moderators να το σβήσουν.
Peperone Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Από τη μεριά μου δεν υπάρχει πρόβλημα όσο αφορά τη μεταφορά του στο wiki. Καλό είναι όμως να στέλνεται ένα μήνυμα πριν τη μεταφορά.
cabdik Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 συγνωμη, να κανω μια ερωτηση? ολη αυτη η διαδικασια, δημιουργιας δικτυου εννοω, δεν αναφερεται στο help των 7? πρεπει να κανει καποιος tutorial γι'αυτο? γιατι εκ πρωτης οψεως, δεν μου φαινεται κατι τρομερο, ειδικα για τα 7. εγω δεν εχω κανει κανενα απο αυτα τα βηματα για το δικτυο μου. κατα την εγκατασταση των 7 και στα 2 μηχανηματα μου, απλα εκανα αποδοχη δημιουργιας δικτυου και εβαλα κωδικους εισοδου στα windows και στα 2 μηχανηματα, αυτο ας πουμε δεν αναφερεται στο tutorial, και επισης, δεν εβαλα χειροκινητα IP. χωρις να θελω να παραγνωρισω τη βοηθεια που προσφερει ο peperone..!! και πολυ καλα κανει, για καποιους που δεν γνωριζουν πεντε πραγματα γυρω απο αυτα τα θεματα.
Peperone Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 συγνωμη, να κανω μια ερωτηση? ολη αυτη η διαδικασια, δημιουργιας δικτυου εννοω, δεν αναφερεται στο help των 7? πρεπει να κανει καποιος tutorial γι'αυτο? γιατι εκ πρωτης οψεως, δεν μου φαινεται κατι τρομερο, ειδικα για τα 7. εγω δεν εχω κανει κανενα απο αυτα τα βηματα για το δικτυο μου. κατα την εγκατασταση των 7 και στα 2 μηχανηματα μου, απλα εκανα αποδοχη δημιουργιας δικτυου και εβαλα κωδικους εισοδου στα windows και στα 2 μηχανηματα, αυτο ας πουμε δεν αναφερεται στο tutorial, και επισης, δεν εβαλα χειροκινητα IP. χωρις να θελω να παραγνωρισω τη βοηθεια που προσφερει ο peperone..!! και πολυ καλα κανει, για καποιους που δεν γνωριζουν πεντε πραγματα γυρω απο αυτα τα θεματα. Πρώτον: Η βοήθεια των Windows 7 λέει για αυτόματες ρυθμίσεις. Αν και εφόσον δεν βρεθεί λύση από τη βοήθεια των windows νομίζω ότι κάποιος καταφεύγει στο διαδίκτυο. Η διαδικασία που αναφέρω είναι η κλασική χειρονακτική ρύθμιση από τις πρώτες εκδόσεις των windows. Δεύτερον: Είναι διαφορετικό αν κάνεις εξ αρχής εγκατάσταση windows τα πράγματα είναι πιο καθαρά και οι αυτόματες ρυθμίσεις μπαίνουν. Τρίτο: Μια βοήθεια είναι απλά για αρχάριους. Τέταρτο: Όσον αφορά για τους κωδικούς. Είναι στο κομμάτι των δικαιωμάτων χρήστη στη πρόσβαση. Αν αντιμετωπίζει κάποιος τέτοιο πρόβλημα να το προσθέσω σε ένα νέο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.