koystado Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Γεια χαρα!! σε ολους τους φιλους του insomnia.Επειδή έχω σκοπό να συναρμολογήσω εγώ το νέο μου υπολογιστή και θα το κάνω για πρώτη μου φορά θα ήθέλα απο την μεγάλη και ωραία παρέα του insomnia τα φοντα σας ώστε να με βοηθήσε να το φτιάξω σωστα.Περιμένω τις συμβουλές σας για το τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να προσέξω κατα την διάρκεια της συναρμολόγησης.
elise Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 καλυτερα να μην το κανεις μονος εντελως. καλυτερα ειανι να το δεις μια φορα πως γινεται...
profi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Εννοείς θέλεις βοήθεια με τις "βιδες" κ αυτά?ή συμβουλές για να αγοράσεις hardware?κ για τα 2 πρόθυμοι είμαστε,πες κ ποιό κουτί έχεις...
kingnick 999 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 [ame] [/ame]εδω εχει τα βηματα ενα ενα. δε σημαινει οτι ισχυουν ολα ακριβως ετσι και για σενα. θα πρεπει να συμβουλευτεις και τα manual που ερχονται μαζι με τα πραγματα σου!! γενικα στο utube εχει παρα πολλα τετοια βιντεο για συγκεκριμενες αποριες εδω ειναi το Insomnia:-)
d3m0n Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Αρχικά το κάθε part του υπολογιστή έχει δικό του manuall,θα σε βοηθήσει πολύ. Τον επεξεργαστή και την ψύκτρα του καλό είναι να τα βάλεις όταν η μητρική θα βρίσκεται έξω απ΄ το κουτί,θα σε διευκολύνει.Κοίτα να συνδέσεις το 4/8pin του επεξεργαστή,γιατί την έχουν πατήσει πολύ,γενικά δώσε βάση στην συνδεσμολογία.Επίσης πρόσεξε σε τα κατσαβίδια μην κόψεις καμιά γρατζουνιά στην μητρική.Λίγη πάστα ίσα ίσα να καλύψει την επιφάνεια του επεξεργαστή,εκτός αν έχεις την stock που την έχει ήδη απλωμένη.Τέλος κοίτα να τακτοποιήσεις σωστά τα καλώδια να μην σου χαλάνε το airflow. Αυτά είναι τα βασικά τώρα συμβουλές μπορεί να σου δίνονται μέχρι αύριο ! Ξεκίνα με κουράγιο και υπομονή,και αν έχεις κάποια συγκεκριμένη ερώτηση εδώ είμαστε...
mihachris Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Κάνε search στο youtube και θα βρεις πολλούς οδηγούς. Έναν πλήρη και πρόσφατο οδηγό μπορείς να βρεις εδώ. Εμένα προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ ο συγκεκριμένος οδηγός για να στήσω το πρώτο μου PC πριν ένα μήνα. Βέβαια υπάρχουν και άλλα βιντεάκια οπότε ψάξου. 2 συμβουλές από μένα: Πριν ξεκινήσεις πιάσε ένα καλοριφέρ για να φύγει ο στατικός ηλεκτρισμός. Η συναρμολόγηση δεν είναι δύσκολη αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή τη στιγμή που θα εγκαταστάσεις τον επεξεργαστή καθώς δεν πρέπει ποτέ να τον πιέσεις γιατί μπορεί να στραβώσουν τα pins. Κατά τ' άλλα δε νομίζω να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.
d3m0n Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Η συναρμολόγηση δεν είναι δύσκολη αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή τη στιγμή που θα εγκαταστάσεις τον επεξεργαστή καθώς δεν πρέπει ποτέ να τον πιέσεις γιατί μπορεί να στραβώσουν τα pins. Κατά τ' άλλα δε νομίζω να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Δεν το ΄πιασα αυτό.Δηλαδή όταν πατάει με τόση δύναμη η ψύκτρα στραβώνουν τα pins ;
M@ROUD@S Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Εγω θα σου προτεινω να παρεις αυτη τη παστα γιατι ειναι πολυ ευκολη στο απλωμα.Ειναι καλυτερα να εχεις μια μετρια (αν και τη συγκεκριμενη τη βρηκα αρκετα καλη) παστα σωστα απλωμενη παρα μια καλη που να μην λειτουργει σωστα...Η συγκεκριμενη απλωνεται σαν μανο που σημαινει οτι μεχρι και η μανα σου μπορει να την απλωσει σωστα... Να ξερεις γενικα οτι ολα μπαινουν χωρις ζορι και δεν χρειαζονται δυναμη οποτε αν κατι δεν μπαινει σημαινει οτι δεν το κανεις σωστα...
Alexisssss Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μαλλον εννοει να τον "αφησεις" ελευθερα να κατσει μεσα στο socket και να μην τον πιεσει γιατι σε περιπτωση που δεν εχει "κατσει" καλα τοτε θα στραβωσει τα pin Μολις σιγουρευτεις οτι εχει κατσει στην θεση που πρεπει να ειναι τοτε κλεινεις το lever..
d3m0n Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μαλλον εννοει να τον "αφησεις" ελευθερα να κατσει μεσα στο socket και να μην τον πιεσει γιατι σε περιπτωση που δεν εχει "κατσει" καλα τοτε θα στραβωσει τα pin Μολις σιγουρευτεις οτι εχει κατσει στην θεση που πρεπει να ειναι τοτε κλεινεις το lever.. Τώρα συμφωνώ,δεν το είπε έτσι στην αρχή όμως !
koystado Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 λοιπον χαιρομαι για τις αμεσες απαντησεις ... εχω αγορασει τα παρτς του υπολογιστή αλλα έχουν έρθει αλλα ειναι στο δρομο μονο επεξεργαστή δεν έχω διαλέξει ακομα ο οποιος θα είναι σιγουρα amd sAM3 το κουτι που εχω παραγείλει είναι αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.651103&u=THERMALTAKE-VL80001W2Z-V3-BLACK-EDITION το θέμα ειναι πρωτον ο επεξεργαστής διοτι εχω ακουσει για στατικό ηλεκρτισμό και δεν θελώ να πάθει τιποτα και δεύτερον πως θα συνδέσω γενικά τα καλώδια μεσα στο κουτι και ιδιαίτερα τα καλώδια απο το front panel του κουτιου
panoramix222000 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 λοιπον χαιρομαι για τις αμεσες απαντησεις ...εχω αγορασει τα παρτς του υπολογιστή αλλα έχουν έρθει αλλα ειναι στο δρομο μονο επεξεργαστή δεν έχω διαλέξει ακομα ο οποιος θα είναι σιγουρα amd sAM3 το κουτι που εχω παραγείλει είναι αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.651103&u=THERMALTAKE-VL80001W2Z-V3-BLACK-EDITION το θέμα ειναι πρωτον ο επεξεργαστής διοτι εχω ακουσει για στατικό ηλεκρτισμό και δεν θελώ να πάθει τιποτα και δεύτερον πως θα συνδέσω γενικά τα καλώδια μεσα στο κουτι και ιδιαίτερα τα καλώδια απο το front panel του κουτιου Για να μην έχεις πρόβλημα με τον στατικό ηλεκτρισμό μπορείς να είσαι ξυπόλητος ακουμπώντας τα πλακάκια κατά την συναρμολόγηση!
koystado Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Για να μην έχεις πρόβλημα με τον στατικό ηλεκτρισμό μπορείς να είσαι ξυπόλητος ακουμπώντας τα πλακάκια κατά την συναρμολόγηση! αμα εχω την μητρική πάνω στο γραφείο που είναι ξυλινο δεν θα είναι καλύτερα ??
d3m0n Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Κακός αγωγός του ηλεκτρισμού το ξύλο άρα δεν υπάρχει πρόβλημα,αλλά καλό θα ήταν να βάλεις κανά χαρτόνι από κάτω να μην ακουμπάνε τα σιδεράκια από τους πυκνωτές κ.λ.π. και στραβώσουν. Για να μην έχεις πρόβλημα με τον στατικό ηλεκτρισμό μπορείς να είσαι ξυπόλητος ακουμπώντας τα πλακάκια κατά την συναρμολόγηση! Για την αποφυγή στατικού ηλεκτρισμού,μπορεί να ακουμπήσει και ένα σώμα καλοριφέρ και να αποφορτιστεί.
profi Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Οχι γιατι μένει πάνω σου ο στατικός ηλεκτρισμός...εσύ καλό είναι να έχεις επαφή με το έδαφος!κ κάνε αυτό που κάνει στο βίντεο με το πολύμπριζο πρίν τον ακουμπήσεις(να είναι στην πρίζα έτσι!) για να είσαι ήρεμος!επίσης καλό θα ήταν να μην φοράς φλις ή μάλλινο(είναι κ χειμώνας),δημιουργούν πολύ στατικό μόνο κ μόνο με το τρίψιμο όπως κουνιέσαι!Α,επίσης δεν φέρνουμε βόλτες σέρνοντας το κουτί πάνω στο χαλί!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.