Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με webcamera...:(

devill0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

[/color]0a:00.0 FireWire (IEEE 1394): JMicron Technology Corp. IEEE 1394 Host Controller

Kernel driver in use: ohci1394

Kernel modules: firewire-ohci, ohci1394

0a:00.1 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller

Kernel driver in use: sdhci-pci

Kernel modules: sdhci-pci

0a:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller

Kernel modules: sdhci-pci

0a:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller

Kernel driver in use: jmb38x_ms

Kernel modules: jmb38x_ms

0a:00.4 System peripheral: JMicron Technology Corp. xD Host Controller

angelos@angelos-laptop:~$

ο επεξεργαστης ειναι amd turion x2 64

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Απο τα παραπανω φαινεται οτι μονο για την περιπτωση της xD καρτας δεν εχει βαλει καποιον driver. Δεν μπορω να προτεινω κατι.

Ο επεξεργαστης σου φαινεται να ειναι γενιας k10. Παω να βρω πως γινεται το module για τις θερμοκρασιες του και επιστρεφω.

---------- Προσθήκη στις 15:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:42 ----------

- Κατεβαζεις αυτα τα 2 αρχεια, κανεις ενα φακελο στο /home σου και τα βαζεις μεσα

http://khali.linux-fr.org/devel/misc/k10temp/k10temp.c

http://khali.linux-fr.org/devel/misc/k10temp/Makefile

- Εστω οτι αυτος ο φακελος λεγεται mitsos (δικο μου ονομα. Ανοιγεις ενα τερματικο και πας εκει

>cd mitsos

- Βαζεις οτι πακετα σου λειπουν

>sudo apt-get install linux-headers-`uname -r`

- Φτιαχνεις τον driver

>make

(ναι μονο αυτο θελει και να περιμενεις 5-10 δευτερα)

- Και τον αντιγραφεις στο σωστο σημειο

>sudo cp k10temp.ko /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/hwmon/k10temp.ko

- Τον φορτωνεις

>sudo modprobe k10temp

και μετα τρεχεις το sensors να δεις αν δουλευει.

- Επαναλαμβανεις την διαδικασια οταν μετα απο καποιο update εχεις νεα εκδοση του πυρηνα.

το πρωτο αρχειο το κατεβασα αλλα το δευτερο οταν το παταω μου ανοιγει μια σελιδα με κωδικα οχι ομως να κατεβασω κατι

το κάνεις copy-paste σ'ένα αρχείο που θα ονομάσεις Makefile.

οταν παω να το φορτωσω μου βγαζει FATAL: Module k10temp not found.

angelos@angelos-laptop:~$ cd temp000

angelos@angelos-laptop:~/temp000$ sudo apt-get install linux-headers-`uname -r`

Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε

Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων

Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε

το linux-headers-2.6.31-19-generic είναι ήδη η τελευταία έκδοση.

Τα ακόλουθα πακέτα εγκαταστάθηκαν αυτόματα και δεν χρειάζονται πλέον:

linux-headers-2.6.31-14 linux-headers-2.6.31-14-generic

Χρησιμοποιήστε 'apt-get autoremove' για να τα διαγράψετε.

0 αναβαθμίστηκαν, 0 νέο εγκατεστημένα, 0 θα αφαιρεθούν και 0 δεν αναβαθμίζονται.

angelos@angelos-laptop:~/temp000$ make

make[1]: Entering directory `/usr/src/linux-headers-2.6.31-19-generic'

Building modules, stage 2.

MODPOST 1 modules

make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.31-19-generic'

angelos@angelos-laptop:~/temp000$ sudo cp k10temp.ko /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/hwmon/k10temp.ko

angelos@angelos-laptop:~/temp000$ sudo modprobe k10temp

FATAL: Module k10temp not found.

angelos@angelos-laptop:~/temp000$

οκ δε πειραζει....ευχαριστω παντος...σε σχεση με τα 7 τον ηχο απο τον ανεμιστηρακι τον εχω ξεχασει αλλα απο αυτονομια ειναι λιγο πισω τα ubuntu...

---------- Προσθήκη στις 19:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:33 ----------

...και τα ηχεια του λαπτοπ με ubuntu ακουγονται πολυ καλυτερα απο τα win7

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα, παιδιά! εχω αγοράσει κι εγώ πρώτη φορά μια web camera αλλά δεν μου ανοίγει και μου βγάζει μύνημα "Η δημιουργία προεσκόπησης βίντεο απέτυχε. Ελέγξτε τη σύνδεση της συσκευής και βεβαιωθείτε πως δεν χρησιμοποιεί από άλλη λειτουργία" έχω κοιταξει και τα δύο και δεν νομίζω πως έχει η καμερα πρόβλημα γιατί την ελεγξαμε και στο κατάστημα σε άλλο υπολογιστή. Μήπως έχετε κάποια ιδέα τι μπορει να φταίει? ευχαριστώ εκ των προτέρων!

καλημέρα! λοιπόν η κάμερα αυτή είναι της microsoft LifeCam VX-800.Έκανα κανονικά την εγκατάστασή της και ο υπολογιστής όταν την συνδέω στη θύρα την εντοπίζει. Ωστόσο όταν πάω να την ανοίξω μου βγάζει το μύνημα που σας έγραψα παραπάνω."Η δημιουργία προεσκόπησης βίντεο απέτυχε. Ελέγξτε τη σύνδεση της συσκευής και βεβαιωθείτε πως δεν χρησιμοποιεί από άλλη λειτουργία" . Επίσης μου λέει πως η συσκευή αυτή είναι υψηλής ταχύτητας και είναι συνδεδεμένη με θύρα USB χαμηλής ταχύτητας όμως επειδή ο υπολογιστής μου είναι σχετικα παλιός ( 7 χρόνια) έχει μόνο 2 θύρες δεν ξέρω όμως αν φταίει αυτό..

ουπς! συγνώμη παιδιά γράφω πρώτη φορά σ'αυτό το φόρουμ και βρήκα τη σελίδα από το google έτσι δεν πρόσεξα πως είναι για τα linux.. :( δεν έχω linux αλλά Windws XP..

---------- Προσθήκη στις 12:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:32 ----------

παρ'ολ'αυτά μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος απ'ο,τι διαβάζω στη συσκευασία τα υποστηρίζει..

ουπς! συγνώμη παιδιά γράφω πρώτη φορά σ'αυτό το φόρουμ και βρήκα τη σελίδα από το google έτσι δεν πρόσεξα πως είναι για τα linux.. :( δεν έχω linux αλλά Windws XP..

---------- Προσθήκη στις 12:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:32 ----------

παρ'ολ'αυτά μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος απ'ο,τι διαβάζω στη συσκευασία τα υποστηρίζει..

Κατέβασε κανένα LiveCD κάποιας Linux διανομής (π.χ. Monomaxos, Mint) και δες αν από εκεί βλέπει καλά την κάμερά σου! ;)

Αλλα για Windows μπορεί να θέλει κάποια drivers ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...