Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με webcamera...:(

devill0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα....Εχω ενα Hp pavilion dv5 και προσφατα του περασα τα ubuntu 9.10.Με τα driver δεν ειχα καποιο προβλημα αλλα η ενσωματωμενη καμερα δε δουλευει....ειμαι παντελως ασχετος με τα ubuntu....

(μπορω να βαλω skype οπως στα χρ η θελει αλλο τροπο?)

Ευχαριστω....help me....

(Πως μπορω βλεπω τις θερμοκρασιες στα ubuntu,με πιο προγραμμα μπορω να κατεβαζω torrent?)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το skype μπορεις να το βαλεις και απο το αναλογο repo που υπαρχει. Οδηγιες θα ποσταρω μολις γυρισω στο σπιτι γιατι δεν εχω τερματικο μπροστα μου,

Ποια καμερα εχεις? Θα ανοιξεις ενα τερματικο, θα δωσεις lsusb, και οτι σου βγαλει θα το ποσταρεις εδω.

Για τις θερμοκρασιες θα χρειαστει να εχεις εγκατεστημενο και ρυθμισμενο το πακετο lm-sensors, καθως και ενα frontend για να βλεπεις τις θερμοκρασιες, πχ conky, gkrelm, karamba ή ακομα και καποιο applet για το panel σου.

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Bus 006 Device 003: ID 045e:0083 Microsoft Corp. Basic Optical Mouse

Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bus 003 Device 002: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)

Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bus 001 Device 003: ID 064e:c107 Suyin Corp.

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

angelos@angelos-laptop:~$

Οσο για τις θερμοκρασιες οσα μου ειπες ειναι παντελως αγνωστα

Η καμερα σου ειναι αυτη

>Bus 001 Device 003: ID [b]064e:c107[/b] [u]Suyin Corp.[/u]

(με bold το αναγνωριστικο της συσκευης και με υπογραμμιση το πως την βλεπει το linux)

και επειδη δεν φαινεται να ειναι κατι γνωστο, ουτε κατι εχει σχετικο στο apt, ουτε κατι σιγουρο στο google, σου ευχομαι καλη τυχη στην προσπαθεια να την κανεις να δουλεψει.

-----

Για το skype:

Ανοιγεις το sources.list

>sudo gedit /etc/apt/sources.list

και προσθετεις αυτη τη γραμμη στο τελος

>deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free

Σωζεις το αρχειο και το κλεινεις.

Βαζεις το κλειδι για το repo του skype

>gpg --keyserver pgp.mit.edu --recv-keys 0xd66b746e && gpg --export --armor 0xd66b746e  | sudo apt-key add -

Κανεις update στη λιστα του apt

>sudo apt-get update

Και τελος ανοιγεις το synaptic για να βαλεις το skype ή κανεις ενα απλο

>sudo apt-get install skype

-----

Για το lm-sensors.

Το κανεις εγκασταση, ειτε απο το synaptic, ειτε απλα με ενα

>sudo apt-get install lm-sensors

και για να το ρυθμισεις τρεχεις ενα

>sudo sensors-detect

και πατας yes σε ολες τις ερωτησεις που σου κανει. Η τελευταια ειναι no απο default, οποτε εχε το νου σου.

Αφου το εβαλες και το ρυθμισες, μενει μονο να βρεις ενα προγραμμα που να σου αρεσει και να δειχνει τις θερμοκρασιες, αλλιως θα ανοιγεις ενα τερματικο και θα δινεις "sensors" για να τις δεις.

Ειδα οτι μπορω να βαλω μπαρα για να χρησιμοποιω τις αγαπημενες μου εφαρμογες....ποια μου προτεινετε και πως γινεται η εγκατασταση....ευχαριστω

Ειδα οτι μπορω να βαλω μπαρα για να χρησιμοποιω τις αγαπημενες μου εφαρμογες....ποια μου προτεινετε και πως γινεται η εγκατασταση....ευχαριστω

επέτρεψε μου μια φιλική συμβουλή:

όταν παίρνεις απάντηση σε ερώτημα σου (και μάλιστα τόσο αναλυτική όσο του jim_p) καλό είναι να ενημερώνεις για την έκβαση

προτού θέσεις το επόμενο.

σχετικά με τη μπάρα:

μπορείς να προσθέτεις εκκινητές εφαρμογών στο gnome-panel απλά σέρνοντας τες πάνω του από το μενού.

Screenshot.png

ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις (ενδεικτικά) κάποια από τις εφαρμογές:

Gnome Do (έχει και την επιλογή docky για να λειτουργεί ως μπάρα με εκκινητές)

Cairo dock

SimDock

εγκαθιστάς από το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu (στο μενού Εφαρμογές)

Οσο για το skype το εβαλα αλλα οταν παταω κλεισιμο δεν ανταποκρινεται(και νομιζω δε μου δουλευει το μικροφωνο αλλα απο τις ρηθμισεις δειχνει οτι ειναι οκ),με τους σενσορες δεν τα καταφερα,και για τη μπαρα ευχαριστω δε το ηξερα...

Οσο για το skype το εβαλα αλλα οταν παταω κλεισιμο δεν ανταποκρινεται(και νομιζω δε μου δουλευει το μικροφωνο αλλα απο τις ρηθμισεις δειχνει οτι ειναι οκ),με τους σενσορες δεν τα καταφερα,και για τη μπαρα ευχαριστω δε το ηξερα...

Έλεγξε μήπως η ένταση του μικροφώνου είναι χαμηλή ή μηδέν.

Για να μη δουλέψει το πρόγραμμα lm-sensor σημαίνει ότι έχεις sensors οι οποίοι δεν υποστηρίζονται. Κοίτα εδώ για επιπλέον βοήθεια http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2780

Επίσης, για torrent μπορείς να χρησιμοποιήσεις το azureus

Διπλο κλικ στο ηχειο διπλα στο ρολοϊ για να ανοιξει ο μικτης κλπ. Και λεω εγω τωρα... αν τα εχεις ολα στο τερμα και παλι δεν εχεις ηχο... δεν θα βρισεις το pulseaudio και τις καινοτομιες του?

Αν το card reader σου ειναι της Texas Instruments (θα το δεις στο lspci), μην παιδευεσαι, δεν δουλευει σε linux.

Για την καμερα, ισως κανεις κατι με το uvcvideo, τον "generic" driver για τις καμερες. Ειναι εγκατεστημενος μαζι με τον πυρηνα, οποτε αν δεν βλεπεις εικονα, δοκιμασε σε μια αλλη εφαρμογη, πχ στο cheese.

00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] HyperTransport Configuration (rev 40)

00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 11h [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Address Map

00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] DRAM Controller

00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Miscellaneous Control

00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Mobile K10 [Turion X2, Athlon X2, Sempron] Link Control

01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3400 Series

01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series]

08:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01)

09:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)

0a:00.0 FireWire (IEEE 1394): JMicron Technology Corp. IEEE 1394 Host Controller

0a:00.1 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller

0a:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller

0a:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller

0a:00.4 System peripheral: JMicron Technology Corp. xD Host Controller

angelos@angelos-laptop:~$

(πως μπορω να δω τον δικτυακο σκληρο δισκο που τον εχω κανει share?)

Jmicron ελεγκτης σε card reader?! Εχω ΕΝΑΝ jmicron ελεγκτη στο σταθερο που ελεγχει 2 απο τις 8 sata και τις 2 eide και τον θεωρω χαλι. Αλλα αναγνωριζεται κανονικα!

Δωσε και το "lspci -k", αλλα για να μην βγει πολυ μεγαλο και χαλασει το layout του site, ποσταρε μονο το κομματι που λεει για αυτες τις συσκευες

>0a:00.1 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller
0a:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller
0a:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller
0a:00.4 System peripheral: JMicron Technology Corp. xD Host Controller

Ξεχασα να πω το πρωι σχετικα με το lm-sensors οτι

- το θεμα στο ubuntuforums ειναι απο το 2004, δηλαδη, με ορους linux, ειναι τοσο παλιο χρονολογικα οσο η Βουλη,

- τι επεξεργαστη εχεις στο λαπτοπ? Αν εισαι με intel, λογικα με το coretemp εισαι μια χαρα. Αν εισαι με amd k10 και πανω, πρεπει να περιμενεις να μπει το αντιστοιχο module στον πυρηνα ή να το βαλεις εσυ.

Υποθετοντας οτι ο σκληρος σου μοιραζει σε samba, δηλαδη το πρωτοκολλο των windows, θα επρεπε να μπορεις να τον δεις πηγαινοντας System > Places > Network (ή καπως ετσι). Υπαρχει και η σιγουρη λυση του mount μεσω του fstab, αλλα προυποθετει αλλα πραγματα, οπως πχ σταθερη ip για το σκληρο κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...