NOPSTRIM Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Γεια χαρά σε όλους! Δεν είναι ακριβώς αναβάθμιση αλλά δεν ήξερα που να το βάλω... Σε ένα γραφείο υπάρχουν 2 υπολογιστές και θα αγοραστεί ένας τρίτος, ο ένας είναι i7 920 /9500GT / 4GB / Vista SP2 - ο άλλος είναι P4 1GB και τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι, ο τρίτος που θα αγοραστεί είναι, Phenom II x4 965 / Adata 2GB DDR3-1333 χ2 / Asrock M3A785GXH/128M (AM3, DDR3, VGA). Αυτό που θέλω εγώ είναι ο i7 να γίνει ο κεντρικός και από αυτόν οι άλλοι 2 να παίρνουν windows, office & AV. πάνω κάτω όπως είναι σε ένα internet καφέ αλλά χωρίς να διαγράφονται τα πάντα μετά από restart... κάτι τέτοιο είναι εφικτό; αν ναι ο i7 μπορεί να αντεπεξέλθει; Επίσης αν είναι εφικτό ο i7 θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε από κάποιον υπάλληλο; Ευχαριστώ!
isay Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Γεια χαρά σε όλους! Δεν είναι ακριβώς αναβάθμιση αλλά δεν ήξερα που να το βάλω... Σε ένα γραφείο υπάρχουν 2 υπολογιστές και θα αγοραστεί ένας τρίτος, ο ένας είναι i7 920 /9500GT / 4GB / Vista SP2 - ο άλλος είναι P4 1GB και τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι, ο τρίτος που θα αγοραστεί είναι, Phenom II x4 965 / Adata 2GB DDR3-1333 χ2 / Asrock M3A785GXH/128M (AM3, DDR3, VGA). Αυτό που θέλω εγώ είναι ο i7 να γίνει ο κεντρικός και από αυτόν οι άλλοι 2 να παίρνουν windows, office & AV. πάνω κάτω όπως είναι σε ένα internet καφέ αλλά χωρίς να διαγράφονται τα πάντα μετά από restart... κάτι τέτοιο είναι εφικτό; αν ναι ο i7 μπορεί να αντεπεξέλθει; Επίσης αν είναι εφικτό ο i7 θα πρέπει να μην χρησιμοποιείτε από κάποιον υπάλληλο; Ευχαριστώ! Εννοείς windows, office και AV να είναι εγκατεστημένα μόνο στον server και τα λοιπά μηχανάκια να είναι dummy;
status Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Χμ ενδιαφέρον πρότζεκτ.... Ο i7 θα έχει windows 7 ή windows server 2008..σωστά; ---------- Προσθήκη στις 12:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:21 ---------- Για δες αυτό. Όπως το σκέφτομαι, users στο κεντρικό υπολογιστή (τα 7 δεν έχουν concurrent limit) και remote desktop από το κάθε workstation (πρακτικά χωρίς σκληρό δίσκο οι "περιφερειακοί" υπολογιστές) και boot από usb flash.
DDoS Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Τα 7 εχουν 20 concurrent connections απο τα αλλα που εχουν 10. Εγω με 2 μηχανακια θα εβαζα xp για server με ρεμοτε desktop που λενε τα παιδια. εεεεεεε δεν ειναι και πολυ ενδιαφερον.............. η βορεια ευρωπη δουλευει 15 χρονια με αυτο το τροπο
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Ναι κάτι τέτοιο σκέφτομαι, ο i7 να έχει 7 απλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, θα διαβάσω και το λινκ που έδωσες και θα δω... Το θέμα είναι είναι ασφαλές; ο κάθε υπάλληλος όμως έχει διαφορετική δουλειά, θα μπορούν να δουλέψουν; Ότι αρχεία έχουν θα γίνονται save στον i7; Ουσιαστικά όλο αυτό θέλω να το κάνω διότι θα μπουν και άλλοι υπολογιστές και δεν θέλω για κάθε υπολογιστή να αγοράσω Win/Office/AV και προγράμματα γενικά...
status Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Ναι κάτι τέτοιο σκέφτομαι, ο i7 να έχει 7 απλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, θα διαβάσω και το λινκ που έδωσες και θα δω...Το θέμα είναι είναι ασφαλές; ο κάθε υπάλληλος όμως έχει διαφορετική δουλειά, θα μπορούν να δουλέψουν; Ότι αρχεία έχουν θα γίνονται save στον i7; Όσο ασφαλές θες να είναι από της παραμέτρους ασφαλείας των windows. Ναι τα αρχεία θα είναι per/user π.χ. c:\users\user1 και c:\users\user2 κ.ο.κ. Και ναι τα αρχεία θα είναι κατ αποκλειστικότητα εκει..τώρα για εκτυπωτές δεν υπάρχει θέμα αφού το rdp βλέπει μόνο του τους εκτυπωτές.
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό που λες π.χ. c:\users\user1 και c:\users\user2 κ.ο.κ. εννοείς ότι από τον κεντρικό θα φτιάξω Accounts; όπως κάνεις και στο σπίτι; Βασικά που μπορώ να βρω έναν οδηγό;
status Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό που λες εννοείς ότι από τον κεντρικό θα φτιάξω Accounts; όπως κάνεις και στο σπίτι; Βασικά που μπορώ να βρω έναν οδηγό; Από τον πίνακα ελέγχου, όπως φτιάχνεις τοπικούς χρήστες ακριβώς αυτό θα κάνεις, μόλις φτάσεις σε αυτό το σημείο κοιτάμε και τα υπόλοιπα για την απομακρυσμένη πρόσβαση
NOPSTRIM Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Κοίτα, πρέπει να ξέρω ακριβώς πως θα το κάνω και πως θα κάνω τους άλλους χωρίς δίσκο να μπουν γιατί θα πρέπει να αγοράσω υπολογιστές, μην τους πάρω και... Επίσης υπάρχει και το θέμα ασφάλειας σε περίπτωση που ο κεντρικός τα παίξει... εκεί λογικά backup σε άλλο σκληρό ε;
status Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης υπάρχει και το θέμα ασφάλειας σε περίπτωση που ο κεντρικός τα παίξει... εκεί λογικά backup σε άλλο σκληρό ε; Αυτό εννοείται. Όσο για το πρώτο σκέλος της ερώτησης σου, φλασάκια έχεις διαθέσιμα, κάνε μια δύο δοκιμές... Επί τροχάδην: Από το "Ο υπολογιστής μου, δεξί κλικ, διαχείριση , χρήστες, και θα σου παρουσιάσει τους διαθέσιμους χρήστες των windows, εκεί στο δεξί κλικ, δημιουργία, φτιάχνεις ένα ή περισσότερους χρήστες με όνομα χρήστη και κωδικό, όταν τελειώσεις με την δημιουργία τους θα κάνεις δεξί κλικ, ιδιότητες στον κάθε ένα και στο member of θα τους βάλεις το γκρουπ "Remote Desktop users" Αυτά από το server-side από το client-side το μόνο που θες είναι ένα φλασάκι για να σηκωθεί ο πυρήνας του λίνουξ και φορτώνει ένα μικρό γραφικό περιβάλλον για τα σχετικά "κλικ, κλικ".. ελπίζω προς το παρόν να σε κάλυψα ---------- Προσθήκη στις 16:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:18 ---------- Μην ξεχάσεις στην παραμετροποίηση της απομακρυσμένης πρόσβασης να βάλεις και τους χρήστες που δημιούργησες έτσι.!
status Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Οκ θα το δοκιμάσω ευχαριστώ πολύ! Τίποτα ρε σιγά Καλού, κακού κάνε της δοκιμές σου, βγάλε του τα μάτια κ μετά με περισσότερη εμπειρία κάνε το μια κ καλή.!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.