Προς το περιεχόμενο

Artifacts με Sapphire 5850

manimanitu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλασσικά πλέον μόλις φτιάξω κάτι χαλάει κάτι άλλο.

Έχω κανένα μήνα τη vga αλλά λόγω του ότι άλλαζα μητρική, μνήμες, psu και δεν συμμαζεύεται, άργησα να την τεστάρω.

Την τελευταία εβδομάδα το μόνο παιχνίδι που είχα βάλει (όταν δεν έκανα φορμάτ) ήταν το PES 2010 το οποίο όμως έπαιζε άψογα στο full.

Από προχθές όμως που δοκίμασα κάποια άλλα games και συγκεκριμένα τα Dirt2, POP WW και το Saboteur, είδα σε ΟΛΑ να υπάρχουν τα ίδια artifacts. Για την ακρίβεια είναι κάποια τετραγωνάκια που φαίνεται σαν να αναβοσβήνουν.

Δοκίμασα και τους catalyst 10.1 και 9.12 και 9.11 αλλά καμία διαφορά.

Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι ότι το κάνει και στο 3ds Max στα αντικείμενα που είναι διαφανή. (εικόνα)

Είχα τρέξει ένα bench (δεν θυμάμαι πιο τώρα) και δεν έβγαλε κάτι.

Μιλώντας με το service από τα Multirama μου είπαν να πάω όλο το pc κάτι που δεν θα κάνω. Αλλιώς λέει δοκιμάζουν τις κάρτες με το 3dMark και αν δεν βγάλει πρόβλημα δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Να φταίει η κάρτα ή κάτι άλλο;

post-150269-129063056966_thumb.jpg

Δημοσ.

Τι λειτουργικό έχεις?

Απο θερμοκρασιες τι λέει η κάρτα σε idle και full load?

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ με τα win 7 x64 και τους καινούργιους drivers 10.1 στην 5750 το οποίο λύθηκε με τους 9.12.

---------- Προσθήκη στις 11:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:21 ----------

Κατ' εμέ είναι drivers το πρόβλημα και συγκεκριμένα οι 10.1. Κάνε ένα καλό clean όλων των drivers με drive sweeper για παραδειγμα μέσω safe mode και πέρασε κατόπιν τους 9.12.

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει όλους τους drivers μετά από φορμάτ τον καθένα.

Λειτουργικό είναι win7 64bit αλλά θερμοκρασίες δεν θυμάμαι τώρα.

Σήμερα θα δοκιμάσω και στα xp από περιέργεια

Δημοσ.

Φίλε να χάλασε η κάρτα έτσι ξαφνικά τι να πώ, δύσκολο το βλέπω αλλά όχι απίθανο βέβαια.

Να σε ρωτήσω τα artifacts που βλέπεις στην οθόνη στην ουσία είναι κάτι γραμμές με τετραγωνάκια αριστερα και δεξιά που αναβοσβήνουν? (αν μπορούμε να το πούμε έτσι :o)

Διότι αυτά έβλεπα εγώ όταν έβαλα τους 10.1 μετά απο clean install των win 7 x64 στο pc.

---------- Προσθήκη στις 11:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:39 ----------

Nα πώ δε ότι, στο κύριο pc έχω μια 5850 με τους 9.12 και win 7 x64 χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Τα τετραγωνάκια είναι όπως στην εικόνα απλά σε games αναβοσβήνουν κι όλας.

Από την αρχή είναι έτσι η κάρτα. Απλά τόσο καιρό δεν πρόλαβα να την δοκιμάσω εκτός από το pro που ακόμα παίζει τέλεια. Τα άλλα όλα με τετρσγωνάκια και το Prince of Persia το τελευταίο δεν παίζει καν.

Δημοσ.

Τρέξε ένα 3dmark 06 και δες αν βγάζει artifacts.

Αν βγάζει την πάς για RMA απλά.

Διαφορετικά είναι κάτι άλλο και πέραν των drivers δεν ξέρω.

Πάντως αξίζει να σου πώ οτι το saboteur δεν μπορούσα να το παίξω με win 7 x64 και τους 9.12 στην 5850. Κόλλαγε και freezαρε το παιχνίδι. Το ίδιο πρόβλημα είχε αναφερθεί απο πολλά άτομα με ati και win 7. ήταν θέμα λειτουργικού και drivers.

Με τα xp λύθηκε το θέμα και έπαιζε κανονικά. Πιθανόν να συμβαίνει και σε άλλα games πέρα του saboteur οπότε μάλλον είναι θέμα drivers και win7, πρόβλημα που δεν λύθηκε ούτε με τους 10.1.....

Δημοσ.

Θα δοκιμάσω και xp για να δω.

Το saboteur εμένα μου έπαιζε κανονικά αλλά με αυτά τα τετραγωνάκια. Είχα δοκιμάσει μια trial έκδοση του vantage αν δεν κάνω λάθος και δεν έβγαζε τίποτα. Τι να πω...

Θα συνεχίσω δοκιμές.

Δημοσ.

Τρέξε furmark και δες θερμοκρασίες που πιάνει και αν βγάζει artifacts στο τριχωτό donut.

Άστο να τρέξει κανά 20λεπτο.

Δημοσ.

Λοιπόν μιας και είμαι σε xp 32 πλέον αρχικά δεν άλλαξε τίποτα.

Drivers τους δοκίμασα όλους.

Οπότε άρχισα τα benchmarks. (οπτικά κρίνοντας αφού από μετρήσεις δεν ξέρω πολλά)

FurMark = όλα άψογα

Unigine Heaven = το ίδιο

Τελικά δοκίμασα και το 3dMark 06.

Στο πρώτο τεστ όλα φαίνονται καλά. Στο δεύτερο όμως νατα τα τετραγωνάκια και μάλιστα με μια περίεργη διαπίστωση. Εμφανίζονταν όπου υπήρχαν δέντρα!! Το ίδιο και σε ένα άλλο τεστ.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα αλλά τουλάχιστον αν έχει πρόβλημα η κάρτα και στα Multirama τρέχουν το 3dMark όπως μου είπαν θα το δουν κι αυτοί.

Δείτε ένα (κακό) capture που έκανα για να καταλάβετε περίπου τι κάνει.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=Gar1aeiV5l0[/ame]

Δημοσ.
Τρέξε furmark και δες θερμοκρασίες που πιάνει και αν βγάζει artifacts στο τριχωτό donut.

Άστο να τρέξει κανά 20λεπτο.

Artifacts δεν έβγαλε και από θερμοκρασίες ήταν 50 idle και 80 μετά από 20 λεπτά

Δημοσ.

Το ξέρω ότι έχει εγγύηση αλλά θέλω να σιγουρευτώ πρώτον ότι φταίει η κάρτα και δεύτερον ότι θα φανεί σε αυτούς που θα την ελέγξουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...