Προς το περιεχόμενο

Πως μετατρεπω κασσετα σε DVD?

tassos_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Περασε στο pc απο τη καμερα με ενα καλωδιο firewire η οτι καλωδιο εχει η καμερα σου και μετα γραψτες σε dvd με οποιοδηποτε προγραμμα εχεις...

Ειναι sony μοντελο 1993 με ποιον τροπο λες να γινετε αυτο? Πρεπει να εχω και καποια αλλη συσκευη? Αν οχι, που πρεπει να την συνδεσω στο pc?

Δημοσ.

Δώσε το ακριβές μοντέλο της κάμερας για να σου πούμε τον τρόπο.

Γενικά, σε παλιές κάμερες, τρεις είναι οι λύσεις.

1. Την πας σε έναν φωτογράφο, παζαρεύεις την τιμή, πληρώνεις και είσαι αρχηγός.

2. Με αναλογική κάρτα video capture, δλδ συνδέοντας το video και το audio σε ειδική κάρτα analog. Κάνεις capture την κασέτα, διορθώνεις αν θέλεις χοντρό ατέλειες σε κάποιο πρόγραμμα video edit, κάνεις render το τελικό αποτέλεσμα και γράφεις το dvd.

3. Αν η κάμερα υποστηρίζει firewire είναι καλύτερο και φθηνότερο να πάρεις μια κάρτα firewire και ένα καλώδιο και να κάνεις την σύλληψη (capture) από εκεί.

Η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Μετά το capture ακολουθούν τα υπόλοιπα βήματα από το (2).

Δημοσ.
Δώσε το ακριβές μοντέλο της κάμερας για να σου πούμε τον τρόπο.

Γενικά, σε παλιές κάμερες, τρεις είναι οι λύσεις.

1. Την πας σε έναν φωτογράφο, παζαρεύεις την τιμή, πληρώνεις και είσαι αρχηγός.

2. Με αναλογική κάρτα video capture, δλδ συνδέοντας το video και το audio σε ειδική κάρτα analog. Κάνεις capture την κασέτα, διορθώνεις αν θέλεις χοντρό ατέλειες σε κάποιο πρόγραμμα video edit, κάνεις render το τελικό αποτέλεσμα και γράφεις το dvd.

3. Αν η κάμερα υποστηρίζει firewire είναι καλύτερο και φθηνότερο να πάρεις μια κάρτα firewire και ένα καλώδιο και να κάνεις την σύλληψη (capture) από εκεί.

Η ποιότητα είναι πολύ καλύτερη και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Μετά το capture ακολουθούν τα υπόλοιπα βήματα από το (2).

Ευχαριστω κατα αρχην για τις λυσεις που προτεινες...

Εχουμε και λεμε η πρωτη λυση απορριπτεται γιατι ειναι πολλες κασσετες καμια 20αρια και παει πολυ το μαλλι σε φωτοφραφο, επιπλεον θελω να κοψω και καποια περιττα μερη στα video. Η τριτη λυση επισης απορριπτεται και αυτη για το λογο του οτι η καμερα δεν υποστηριζει firewire. Το μονο που εχει η καμερα ειναι 2 υποδοχες μια κιτρινη και μια ασπρη για 2 αντιστοιχου χρωματος καλωδια. Οποτε αναγκαστηκα παμε στη δευτερη λυση. Ποια αναλογική κάρτα video capture προτεινεις να παρω λοιπον και τι προγραμμα να χρησιμοποιησω ?

Δημοσ.

εγω χρησιμοποιω αυτο....

http://www.pixmania.gr/gr/gr/3457467/art/avermedia/eae-aei-aoueococo-dvd-ezm.html

συνδεω την καμερα με αυτο το γκατζετακι στον υπολογιστη και με το ulead movie factory κανω grab το υλικο, το μονταρω και το γραφω σε dvd.

Δημοσ.
εγω χρησιμοποιω αυτο....

http://www.pixmania.gr/gr/gr/3457467/art/avermedia/eae-aei-aoueococo-dvd-ezm.html

συνδεω την καμερα με αυτο το γκατζετακι στον υπολογιστη και με το ulead movie factory κανω grab το υλικο, το μονταρω και το γραφω σε dvd.

Για εξηγησε λιγο τι κανω δηλαδη συνδεω την camera με το pc και μετα τι? βαζω την camera να παιζει? Το pc την βλεπει δεν χρειαζεται καποιο λογισμικο? Κανω πολλες ερωτησεις γιατι προκειται για camera μοντελο του 1993 και θελω να ειμαι σιγουρος.:-)

Δημοσ.

μπορεις να συνδεσεις οποιαδηποτε πηγη σε αυτο.....camera,vhs,dvd....οτι θελεις......

το λογισμικο που χρησιμοποιω εγω ειναι αυτο που σου εγραψα παραπανω.....ulead movie factory.

τα βηματα ειναι απλα.

1...περνας τον driver για το ezmaker

2...ανοιγεις το ulead movie factory

3...κανεις play στην καμερα και αρχιζεις το grab

το αρχειο που δημιουργειτε ειναι mpeg2 στο οποιο μετα μπορεις να κοψεις τις σκηνες που δεν θελεις....κλπ

κατοπιν του δινεις εντολη να το γραψει σε dvd και τελειωσες.

το ulead movie factory μπορεις να το κατεβασεις απο εδω.

http://dl.phazeddl.com/1785795/ULEAD_DVD_Movie_Factory_6.0/

επισης το ezmaker εχει δικο του software αλλα δεν το εχω δοκιμασει καθολου.....μπορει να κανει και αυτο μια χαρα την δουλεια του.

Δημοσ.
μπορεις να συνδεσεις οποιαδηποτε πηγη σε αυτο.....camera,vhs,dvd....οτι θελεις......

το λογισμικο που χρησιμοποιω εγω ειναι αυτο που σου εγραψα παραπανω.....ulead movie factory.

τα βηματα ειναι απλα.

1...περνας τον driver για το ezmaker

2...ανοιγεις το ulead movie factory

3...κανεις play στην καμερα και αρχιζεις το grab

το αρχειο που δημιουργειτε ειναι mpeg2 στο οποιο μετα μπορεις να κοψεις τις σκηνες που δεν θελεις....κλπ

κατοπιν του δινεις εντολη να το γραψει σε dvd και τελειωσες.

το ulead movie factory μπορεις να το κατεβασεις απο εδω.

http://dl.phazeddl.com/1785795/ULEAD_DVD_Movie_Factory_6.0/

επισης το ezmaker εχει δικο του software αλλα δεν το εχω δοκιμασει καθολου.....μπορει να κανει και αυτο μια χαρα την δουλεια του.

OK καταλαβα... Βρηκα και ενα αλλο πιο φτηνο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702156 Λεει οτι Υποστηρίζει Real-Time εγγραφή video σε MPEG4.

Κανει?

Δημοσ.

Πάρε ότι σου αρέσει. Να έχεις υπόψιν ένα πράγμα.

Αν θέλεις να επεξεργαστείς το βίντεο σωστά και να έχεις καλή ποιότητα, θα πρέπει να κάνεις σύλληψη (grab) σε DV-AVI PAL και όχι σε mpeg 1/2 μορφή.

Το τελικό AVI θα σου βγει μεγάλο (12GB ανά ώρα βίντεο) αλλά μην σε απασχολεί. Μόλις τελειώσεις και βγάλεις το DVD μπορείς να το σβήσεις.

Εννοείτε θα κοιτάξεις και συμβατότητα για το λειτουργικό που έχεις.

Κάποιες παλαιότερες υλοποιήσεις μπορεί να μην δουλεύουν σε VISTA / 7,

Δημοσ.
Πάρε ότι σου αρέσει. Να έχεις υπόψιν ένα πράγμα.

Αν θέλεις να επεξεργαστείς το βίντεο σωστά και να έχεις καλή ποιότητα, θα πρέπει να κάνεις σύλληψη (grab) σε DV-AVI PAL και όχι σε mpeg 1/2 μορφή.

Το τελικό AVI θα σου βγει μεγάλο (12GB ανά ώρα βίντεο) αλλά μην σε απασχολεί. Μόλις τελειώσεις και βγάλεις το DVD μπορείς να το σβήσεις.

Εννοείτε θα κοιτάξεις και συμβατότητα για το λειτουργικό που έχεις.

Κάποιες παλαιότερες υλοποιήσεις μπορεί να μην δουλεύουν σε VISTA / 7,

Την πατησα τελικα:shock: το παραγγειλα αλλα δεν μου ειχε παει στο μυαλο να κοιταξω και συμβατότητα για το λειτουργικό!!! (Συμβατό με Windows XP/ 2000) και εγω εχω VISTA:cry: Τωρα τι κανουμε δεν υπαρχει καμια λυση για VISTA?

Οσο για την συλληψη που λες λεει: "Εξαγωγή σε MPEG I/II/IV ή AVI" και "Υποστηρίζει Real-Time εγγραφή video σε MPEG4/2/1" Τωρα τι ισχυει???

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Δημοσ.

Την είδα την συμβατότητα για xp γι' αυτό το είπα.

Μην τρομάζεις όμως ακόμα, μπορεί να δουλέψει.

Τέλος, αφού αναφέρει το avi τότε μπορεί και να αποθηκεύει σε dv-avi.

Όταν έρθειι με το καλό πες μας απόψεις.

Δημοσ.
Την είδα την συμβατότητα για xp γι' αυτό το είπα.

Μην τρομάζεις όμως ακόμα, μπορεί να δουλέψει.

Τέλος, αφού αναφέρει το avi τότε μπορεί και να αποθηκεύει σε dv-avi.

Όταν έρθειι με το καλό πες μας απόψεις.

Λοιπον ηρθε και ολα ok με την συμβατότητα ειναι καινουργια λογικα εκδοση και ειναι συμβατο και με windows 7.

Εχω προβλημα ομως το εγκατεστησα μαζι με τα προγραμματα που ειχε αλλα οταν παω να κανω capture δεν δειχνει εικονα (μαυρη) και δεν κανει και τιποτα.

Το εχω συνδεσει με το video. Απο το video φευγει ενα καλωδιο scart το οποιο καταλληγει σε ασπρο κοκκινο κιτρινο τα οποια τα συνδεω στο "μηχανηματακι" στα αντιστοιχα χρωματα αλλα τιποτα. Τι μπορει να φταιει????

Δημοσ.

Ψάξε στις ρυθμίσεις του προγράμματος μήπως πρέπει κάπως να επιλέξεις source για εγγραφή.

Σιγουρέψου ότι το scart είναι σωστό και τα καλώδια που βγαίνουν είναι video-audio out και όχι video in.

Δοκίμασε και με άλλο καλώδιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...