Προς το περιεχόμενο

Bios Replacement

Bax

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Geia Xara. Exei kapoios apo esas tin mitriki shuttle ak32L (ak32V2.1)? Tha ithela na matho ton kodiko toy tipoy toy bios chip.Oxi tin marka. einai winbond.

Episis an kserete an mporo na paro epanaprogrammatismena bios chips apo athina gia tin mitriki mou,parakalw peite mou na pao.eyxaristo.

Δημοσ.

Den exo pia to chip kai den ksero ton typo toy.An kserete please peite moy. i esto apo mia fotografia apo to net. epsaksa pantoy alla kanena review i to site tiw shuttle den exei kali fotografia mipos kai to ksexoriso.pantos einai 32pino makrosteno winbond.

Narayan an ginetai douleia entos athinwn tha itan poly kalo.gia pes.

Δημοσ.

Λοιπόν το BIOS της μητρικής σου είναι 2Mbit... δεν έχει σημασία η μάρκα του chip όλα ίδια είναι αρκεί να είναι 2Mbit.

Επειδή έχω λίγα τέτοια chip μπορώ να σου προγραμματίσω ένα με το BIOS της μητρικής σου, don't worry δεν θα στο χρεώσω τίποτα. Πες μου αν θέλεις για να το flashάρω.

Δημοσ.

Αν έχεις κανένα τύπου PLCC 32 επαφών 2Μbit, θα μπορούσες να flashάρεις ένα με το bios της Elite P6VAA για μένα σε παρακαλώ (για να μη χρειαστεί να δοκιμάσω αυτό που περιγράφω στο thread με τίτλο "BIOS") ;

Δημοσ.

Me swneis file narayan. Apo mena exeis stadar merikes tainies se divx dwro. enimerwse me me pm otan teleiwseis tin "aggareia" mou :).eyxaristw poly. Apla soy thimizo oti einai i AK32L (AK32 V2.1)pou den exei lan. oti allo me thes pm me.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote petros1815:</font><hr> Αν έχεις κανένα τύπου PLCC 32 επαφών 2Μbit, θα μπορούσες να flashάρεις ένα με το bios της Elite P6VAA για μένα σε παρακαλώ (για να μη χρειαστεί να δοκιμάσω αυτό που περιγράφω στο thread με τίτλο "BIOS") ; <hr /></blockquote>

Έχεις κανένα τέτοιο τσιπάκι; Δεν έχω άλλα που να δουλεύουν αλλά μπορεί να βρω, αν μου φέρεις ένα που να μην έχει καεί μπορώ να το flashάρω.

Δημοσ.

Ρε παιδιά το κάθε τσιπάκι bios δεν είναι το ίδιο, ακόμα και αν είναι και τα δύο 2Μbit. Εγώ πχ. είχα πρόβλημα με το δικό μου που ήταν PLCC, της SST μοντέλο SFO10Α κάτι τέτοιο, και τα pins στο manual ήταν διαφορετικά από το μοντέλο SF010 χωρίς το A. Να προγραμματίσεις οποιοδήποτε τσιπάκι μπορείς αν έχεις τον εξοπλισμό και το manual του συγκεκριμένου μοντέλου, αλλά αν προγραμματίσεις κάποιο διαφορετικό από αυτό που δέχεται η μητρική, που απλά είναι και αυτό 2Mbit και το βάλεις στη μητρική, δεν θα κάνεις τίποτα γιατί θα βλέπει τα pins όπως είναι του παλιού και δεν θα μπορέσει να διαβάσει το καινούργιο. Εκτός αυτού για να κάνεις read ένα συγκεκριμένο τσιπάκι πρέπει να στείλεις μια ακολουθία bits, κάτι σαν κωδικό, που σε κάθε εταιρεία φαντάζομαι αλλάζει. Οι διαφορές από τσιπάκι σε τσιπάκι είναι πολλές λοιπόν, δεν είναι απλά τα πράγματα.

Δημοσ.

Όλα τα τσιπάκια 2MBit που χρησιμοποιούνται σε motherboard είναι συμβατά μεταξύ τους σε επίπεδο hardware, δεν τίθεται θέμα αναντιστοιχίας μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών διότι πολύ απλά υπάρχει ειδικό spec που καθορίζεται από τους κατασκευαστές μητρικών (το είχα διαβάσει προ ετών όταν είχαν βγει τα πρώτα 2MBit chip, φαντάζομαι θα ισχύει και για 1MBit και 4MBit).

Προσωπικά έχω προγραμματίσει το ίδιο BIOS σε 3 τσιπάκια διαφορετικής κατασκευής (WinBond, SST και ATMEL) και δούλεψαν και τα τρία απροβλημάτιστα στο ίδιο board. Έχεις δίκιο πως η ακολουθία bits (το checksum δηλαδή) είναι διαφορετικό από μητρική σε μητρική, όμως υπάρχει... τρόπος να το ξεγελάσεις ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...