Προς το περιεχόμενο

budget AMD upgrade

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι όμως... μήπως να δώσω την 4870 κανένα 80αρι και να του βάλω μία 5850 όπως σ'εμένα;; Θα βγει περίπου +150e (σύνολο ~500e), άλλα θα είναι κομπλε με την 23'' και βέβαια είναι πολύ πιο μακροπρόθεσμη (και ενεργειακά καλύτερη) λύση!

Για πείτε, γιε πείτε =/

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να μεινεις με την 4870,υποθετω πως η διαφορα απο το προηγουμενο set-up(μιας και ανεφερες prescott) θα ειναι οπως κ να εχει χαωτικη...

Δημοσ.

+1 στον από πάνω.

Μια χαρά θα του κάτσει η 4870.Όταν με το καλό βγούν και dx11 τίτλοι και τα φτύσει η 4870 ε τότε αναβαθμίζει και μόνος του.Δεν θα είναι little τότε.:P

Δημοσ.

Μόλις τα τσίμπησα τα πράγματα παίδες! Eγιναν βέβαια κάποιες αλλαγές, πιο συγκεκριμένα:

Motherboard: Asus M4A785TD-V EVO (έχει δύο pci-e 16x αν θέλει να κάνει CF στο μέλλον)

GPU: Asus 5850

Ram: Geil EVO 4gb ddr3 1600mhz

HDD: WD 320GB

Case: NZXT Lexa S black

Για τη οθόνη δε (την 2361 της LG) παίχτηκε συνομωσία :D ! Μπαίνουμε κατά τις 12.30 με έναν φίλο, την βλέπουμε eshop (ΠΛΑΙΣΙΟ δεν την βρήκα, ένω ΣΚ την είχανε κανονικά), οκ η οθόνη, μετά από 40 λεπτά όμως, άφαντη! Αμάν λέω, πεπατήκαμεν. Άλλα γρήγορα περνάει μία αναλαμπή από το δεξιό μέρος τους εγκεφάλου μου, παίρνω τηλέφωνο σε ένα παιδί στο ΠΛΑΙΣΙΟ που ξέρω (υπεύθυνος τμ.Αναβάθμισης), του λέω "θέλω αυτήν την οθόνη, την είχα δει σαν έκθεμα, την έχεις;;" "Την έχω μου λέει" - "Κράτα μία κι έρχομαι!!". Του λέω και για τις τιμές (επειδή θέλω internet τιμές + τιμολόγιο), λέει "έλα από εδώ και αυτά τα φτιάχνουμε όλα". Ευτυχώς έχουν κάτι τέτοια παιδιά και τους σώζουν την υπόληψη! :lol:

Και το καλύτερο... για την καρτούλα. Πάω εκεί άλλα Sapphire 5850 γιοκ. Από 20 του μήνος και άμα (επειδή έχουν απεργία οι τελωνιακοί). Άλλα χτυπάει ένα τηλέφωνο στον υπεύθυνο, το και το του λέει έχω πελάτη που στήνει μηχάνημα και θέλει sapphire, να του δώσω ASUS; Και ούτε λίγο ούτε πολύ, μου έδωσε τις ASUS (μία για μένα μία για τον αδερφό μου), που έχουν 3 χρόνια εγγύηση και volt mod, στα 245 ευρώ (από 285) !! Η Sapphire έκανε 239, το συζητάς του λέω, βάλτες μέσα πριν μας πάρουν χαμπάρι :P .

Οπότε παίδες, περιμένω και τις μνήμες (τις πήρα από eshop γιατί είχα πιστωτικό) και μόλις το στήσω, ο μικρός θα έχει ένα pc τούμπανο, σχεδόν σαν το δικό μου (σχεδόν είπαμε... B) ).

Δημοσ.

τούμπανο το μπρίκι παίδες (photos to be uploaded), άλλα το μαμίσιο το φουρφούρι του 955 δεν παίζεται... ~5000rpm σε 80αρι fan, ο νοών νοείτω πως ακούγεται (πιο δυνατά από όλα τα φουρφούρια). Τώρα τον έχω με EPU ενεργοποιημένο (800MHz power saving mode) για να μην πάθει νευρικό κλονισμό o μικρός :-D , άλλα στα παιχνίδια θα χτυπάει πάλι υπερηχητικές ταχύτητες.

Για πείτε κανένα καλό aftermarket cpu cooler γύρω στα 40-50 ευρώ (από ΠΛΑΙΣΙΟ να είναι όμως, για να πεταχτώ να την πάρω αύριο ή Δευτέρα). Overclock ΔΕΝ θα γίνει (το πολύ να τον πάω στα 3.5), για αυτό δεν χρειάζεται super duper ψύχτρα. Απλώς να δίνει normal θερμοκρασίες και πάνω από όλα, να μην ακούγεται σαν jet! Είπαμε, το pc είναι jet, δεν χρειάζεται να ακούγεται σαν jet κι όλας :P

Επίσης να έχει καλό retention system, μην έχει τίποτα πλαστικά Push-in σαν κάτι ψύχτρες που είναι για Intel!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Την πρώτη δεν την ξέρω αλλά για την δεύτερη δεν έχω διαβάσει καλά λόγια. Πολύ βαριά, πολύ ογκώδης(σε σημείο που να μην χωράει σε αρκετά κουτιά) και από απόδοση όχι κάτι ιδιαίτερο.

Αθανάσιε μια χαρά παιδί φαίνεσαι. Και ότι σου γράφω στο γράφω φιλικά. Και δεν θέλω προς θεού να το παίξω αναμάρτητος εγώ. Αλλά με όσα γράφεις μου δημιουργείς μία απορία. Θεωρείς ξεφτίλα(και δεν θα διαφωνήσω ότι δεν είναι σωστό αλλά όχι και ξεφτίλα) να βάλεις σπασμένα windows. Να κόβεις τιμολόγιο χωρίς να αποδίδεις τον ΦΠΑ και να περνάς στα έξοδα εταιρείας τον υπολογιστή που παίζεις παιχνίδια εσύ και ο αδερφός σου τι θεωρείς ότι είναι?

Δημοσ.
Αθανάσιε μια χαρά παιδί φαίνεσαι. Και ότι σου γράφω στο γράφω φιλικά. Και δεν θέλω προς θεού να το παίξω αναμάρτητος εγώ. Αλλά με όσα γράφεις μου δημιουργείς μία απορία. Θεωρείς ξεφτίλα(και δεν θα διαφωνήσω ότι δεν είναι σωστό αλλά όχι και ξεφτίλα) να βάλεις σπασμένα windows. Να κόβεις τιμολόγιο χωρίς να αποδίδεις τον ΦΠΑ και να περνάς στα έξοδα εταιρείας τον υπολογιστή που παίζεις παιχνίδια εσύ και ο αδερφός σου τι θεωρείς ότι είναι?

Καταρχήν εγώ δεν παίζω μόνο παιχνίδια, φοιτητής ΤΗΜΜΥ είμαι με ό,τι ως γνωστόν συνεπάγεται αυτή η σχολή. Επίσης ο little brother μπορεί τώρα να παίζει κυρίως παιχνίδια, άλλα σε 2 χρόνια όχι. Όπως και να έχει, το pc του το χρησιμοποιώ πάμπολλες φορές εγώ όταν ο δικός μου για τον Α ή Β λόγο δεν δουλεύει (όπως τώρα που γράφω αυτό το ποστ). Εκτός αυτού, και οι δύο υπολογιστές χρησιμοποιούνται πολλές φορές για εργασίες της εταιρείας. Και αν κάποια στιγμή πρέπει οι υπολογιστές να δοθούν στα γραφεία & τις εγκαταστάσεις τις εταιρείας για μονίμη χρήση, σαφώς και θα δοθούνε.

Από την άλλη, από το να πάρει το ΦΠΑ το ΠΛΑΙΣΙΟ και το κάθε ΠΛΑΙΣΙΟ, γιατί να μην το πάρει η εταιρεία της οικογένειάς μου;

Όσο για τα windows, το έψαξα στο MSDNAA και λέει ξεκάθαρα στο FAQ ότι ένας φοιτητής μπορεί να βάλει το αντίγραφό του σε όσους υπολογιστές χρησιμοποιεί. Άλλος έχει laptop για backup pc, εγώ έχω το pc "του αδερφού μου" (αν και σε μία οικογένεια δεν υπάρχουν "μου" και "σου", εξ ου τα "").

Τέλος, αν και ήδη πολλά έγραψα χωρίς να χρειάζεται, ΦΠΑ δεν κόβεται σε ό,τι να'ναι. Έχω πληρώσει χιλιάρικα και χιλιάρικα χωρίς τιμολόγιο γιατί πολύ απλά σε κάποια πράγματα η "Προστιθέμενη Αξία" του προιόντος την καρπούμαι αποκλειστικά εγώ.

Φιλικά πάντα.

PS: Για ψύχτρα έβαλα την Scythe Mugen v2, την έχουν στο ΠΛΑΙΣΙΟ 45e στα ράφια (άσχετα αν δεν την έχουν στο site).

Δημοσ.
Γιατι αξιζουν τα λεφτα τους??

Τα λινουξ προσφερουν τα ιδια και ΠΟΛΛΑ περισσοτερα και ειναι κ δωρεαν!

Παίζουν και τα γνωστά games δηλαδή ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...