antonl Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δεν ξέρω τι OS έχεις αλλά σε Win7 δε χρειάζεται να τρέχεις manually το SSD optimizer απ το Toolbox. edit: Για την ακρίβεια δεν τον χρειάζεσαι όταν χρησιμοποιείται ο msahci driver και ο δίσκος λειτουργεί σε AHCI mode.
perrys Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 win7 64 , τον έχω σε ide mode δηλαδή κάνει trim μόνο του??
antonl Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Απ όσο θυμάμαι το αυτόματο trim παίζει μόνο σε ACHI.
accipio Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2010 Και σε μένα τόσο διαρκεί (2 seconds). Πληροφοριακά, έχω τον δίσκο πάνω από μήνα, και όχι σε ACHI. Και νομίζω ότι δε χρειάζεται να κάνουμε εμείς trim χειροκίνητα (τουλάχιστον στα Win 7 x64 που έχω).
oneofthem Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 sry παιδιά δεν ξέρω μήπως πρέπει να ανοίξω νέο θέμα (ίσως στο windows section) και δεν ξέρω και πόσοι θα ασχοληθούν με αυτό αλλά θα ήθελα από κάποιον που γνωρίζει από win να μας εξηγήσει λίγο τι τρέχει με το pagefile, virtual memory κλπ το βασικό θεωρητικό κομμάτι δλδ για ποιο λόγο υπάρχουν και τι κάνουν τα έχω διαβάσει κατά καιρούς και με απασχολεί το πρακτικό κομμάτι με μεσοπρόθεσμη εκτίμηση δλδ συγκεκριμένα με το Ν και με το Σ πότε, σε ποιες εφαρμογές βγαίνει μπροστά αυτή η λειτουργία και συγκεκριμένα ποιες επιδόσεις φέρνει, όχι θεωρητικά όπως λέμε ο 'τετραπύρηνος είναι πιο γρήγορος από τον διπύρηνο' χωρίς να δούμε τι παίζει στην πράξη, ποια η σχέση και η αναλογία με τις επιδόσεις των δίσκων και των μνημών κλπ από αμνημονεύτων χρόνων 486 και 3.11 έχω μείνει με την ίδια απορία για το πως πρέπει να ρυθμιστούν τα win σε αυτό το κομμάτι για το καλύτερο αποτέλεσμα γιατί ενώ η θεωρία μιλούσε για βελτίωση επιδόσεων η πράξη έδειχνε το αντίθετο είχα χρονομετρήσει ανά καιρούς και συστήματα διαφορές επιδόσεων με συνιστώμενες ή user defined ρυθμίσεις σε vm, μνήμες και έφταναν μέχρι και 70% με τις συνιστώμενες να χάνουν, όπως το βλέπω εγώ οι διαφορές αυτές ήταν μεγάλες και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν προυπάρχει bottleneck και απελευθερώνονται πόροι που στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει χρησιμοποιώ δίσκο όταν υπάρχει ελεύθερη μνήμη αυτή τη στιγμή βλέπω το w/s σε xp x64 που ναι μεν λόγω hw ακόμη και αν φορτωθεί δεν βγάζει προβλήματα, από την άλλη όμως δε σημαίνει πως θέλω να φθείρεται χωρίς λόγο πχ όταν βλέπω να τρελλαίνεται το pf usage και τους δίσκους και την μνήμη να κάθεται που στο κάτω κάτω είναι και fb ecc και δεν τις φοβάμαι δεν κάνω δοκιμές αυτή τη στιγμή γιατι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να κάνω κάτι που μεσοπρόθεσμα να είναι λάθος οπότε ψάχνω για πληροφορίες αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα και το κατέχει, όχι απλά να το καταλαβαίνει αλλά να το κατέχει, παρακαλώ να μας αφιερώσει λίγο χρόνο και να μας διαφωτίσει
perrys Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Εμένα θα σας πω τι μου έκανε εντύπωση Αλλαξα firmware κατάργησα το page fie , system restore , defrag . indexing, κ.τ.λ Στην βαθμολογία τον windows είχα 7.3 και δεν άλαξε τίποτα. Μετά δοκίμασα κάτι άλλο πρόσθεσα 10gb. στον ssd και πήγε 7,2 μετά έβαλα άλλα 5gb και πήγε 7,1. Τελικά δεν ξέρω εαν αυτό είναι παράξενο και τον τρόπο που τα windows δίνουν την βαθμολογία αλλά νιώθω ότι θέλει ειδική μεταχείρηση και εαν τελικά πρέπει να κάνουμε 20 ρυθμίσεις για να απαλύνουμε τον πόνο της τσέπης μας, για διαφορές που δύσκολα γίνονονται αντηλιπτές το ίδιο θα συνέβαινε με οποιοδήποτε hardware του συστήματος μας, εαν το πλακώναμε στά tweaks.
inray Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 sry παιδιά δεν ξέρω μήπως πρέπει να ανοίξω νέο θέμα (ίσως στο windows section) και δεν ξέρω και πόσοι θα ασχοληθούν με αυτό αλλά θα ήθελα από κάποιον που γνωρίζει από win να μας εξηγήσει λίγο τι τρέχει με το pagefile, virtual memory κλπτο βασικό θεωρητικό κομμάτι δλδ για ποιο λόγο υπάρχουν και τι κάνουν τα έχω διαβάσει κατά καιρούς και με απασχολεί το πρακτικό κομμάτι με μεσοπρόθεσμη εκτίμηση δλδ συγκεκριμένα με το Ν και με το Σ πότε, σε ποιες εφαρμογές βγαίνει μπροστά αυτή η λειτουργία και συγκεκριμένα ποιες επιδόσεις φέρνει, όχι θεωρητικά όπως λέμε ο 'τετραπύρηνος είναι πιο γρήγορος από τον διπύρηνο' χωρίς να δούμε τι παίζει στην πράξη, ποια η σχέση και η αναλογία με τις επιδόσεις των δίσκων και των μνημών κλπ από αμνημονεύτων χρόνων 486 και 3.11 έχω μείνει με την ίδια απορία για το πως πρέπει να ρυθμιστούν τα win σε αυτό το κομμάτι για το καλύτερο αποτέλεσμα γιατί ενώ η θεωρία μιλούσε για βελτίωση επιδόσεων η πράξη έδειχνε το αντίθετο είχα χρονομετρήσει ανά καιρούς και συστήματα διαφορές επιδόσεων με συνιστώμενες ή user defined ρυθμίσεις σε vm, μνήμες και έφταναν μέχρι και 70% με τις συνιστώμενες να χάνουν, όπως το βλέπω εγώ οι διαφορές αυτές ήταν μεγάλες και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν προυπάρχει bottleneck και απελευθερώνονται πόροι που στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει χρησιμοποιώ δίσκο όταν υπάρχει ελεύθερη μνήμη αυτή τη στιγμή βλέπω το w/s σε xp x64 που ναι μεν λόγω hw ακόμη και αν φορτωθεί δεν βγάζει προβλήματα, από την άλλη όμως δε σημαίνει πως θέλω να φθείρεται χωρίς λόγο πχ όταν βλέπω να τρελλαίνεται το pf usage και τους δίσκους και την μνήμη να κάθεται που στο κάτω κάτω είναι και fb ecc και δεν τις φοβάμαι δεν κάνω δοκιμές αυτή τη στιγμή γιατι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να κάνω κάτι που μεσοπρόθεσμα να είναι λάθος οπότε ψάχνω για πληροφορίες αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα και το κατέχει, όχι απλά να το καταλαβαίνει αλλά να το κατέχει, παρακαλώ να μας αφιερώσει λίγο χρόνο και να μας διαφωτίσει Αν έχεις χρόνο και διάθεση ψάξε στο εξάδελφο φόρουμ adslr.com για τα posts κάποιου μέλους με το nick ssb. Ο συγκεκριμένος είναι γνωστός συμπατριώτης μας μηχανικός στο τμήμα kernel της Microsoft και έχει δημοσιεύσει σε εκείνο το forum πλήθος από μακροσκελή posts με απίστευτες αναλύσεις επάνω στον μηχανισμό του pagefile. Αρκεί να σου πω πως χάρη στα posts του κατανόησα κάποιες πολύ τεχνικές λεπτομέρειες για τις οποίες διάβαζα και ξαναδιάβαζα στο technet magazine και δεν έβγαζα συμπέρασμα.
oneofthem Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 ναι το πρόβλημα είναι ότι δεν με ενδιαφέρει ο μηχανισμός του αλλά τα πραγματικά αποτελέσματα και που εμφανίζονται θα ψάξω για τα post του αλλά και μόνο που ασχολείται επαγγελματικά ο άνθρωπος με προϊδεάζει αρνητικά γιατί δεν θα έχει πληροφορίες για hands on περιπτώσεις αλλά τεχνικές αναλύσεις χωρίς ουσία η θεωρία και η ανάλυση σου δείχνουν τις μέγιστες δυνατότητες που έχει κάτι αλλά στην εφαρμογή φαίνονται τα bottleneck κι επομένως οι πραγματικές επιδόσεις anyway μες στο ΣΚ θα κάνω μια απόπειρα να διαβάσω λίγο περισσότερο και ίσως να κάνω και δοκιμές θα δείξει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.