koulidou2 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Hi everyone, Λοιπόν έχω το εξής θέμα... Έχω φτιάξει ένα MPLS VPN πάνω στο οποίο συνδέονται τα υποκαταστήματα με το κεντρικό... Έχω ένα τοπικό δίκτυο για το κεντρικό πάνω στο οποίο υπάρχει μια σύνδεση ADSL.. Καποια στιγμή λοιπόν μου ΄ρθε φλασιά (ναι OK δεν είχα τι να κάνω...) και λέω να στήσω ένα PC με δύο κάρτες δικτύου για να μπορώ να είμαι ταυτόχρονα και στα δύο δίκτυα και επίσης να μπορώ να συνδέομαι απομακρυσμένα μέσω dsl και να έχω πρόσβαση και στα υποκαταστήματα... Το θέμα είναι το εξής: αυτό το πράγμα που έφτιαξα τη μια παίζει μια χαρά την άλλη με φτύνει... Όταν λέω δεν παίζει εννοώ 2 πράγματα: ή δεν θα παίζει μία απο τις δύο συνδέσεις ή θα παίζουν και οι δύο μόνο που η τοπική δεν θα έχει internet... Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο κάλο φταίει... Οκ υποτήθεται πως το MPLS είναι secure και τα λοιπά αλλά με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να παίζει ποτέ... Από την άλλη αν δεν ήταν ήταν secure θα έπρεπε να παίζει πάντα... Από την τρίτη αν ήταν κάποια ρύθμιση σε ένα απο τα routers ή στις κάρτες δικτύου ή θα έπαιζε ή δεν θα έπαιζε... Τα routers είναι cisco catalyst 2960 το τοπικο, zyxel 660 του vpn και sagem της οτενετ του DSL... Θα μπορούσα να πάρω κάποιον δικτυά να το φτιάξει αλλά έχω budget cuts... επισης θα μπορούσα να φτιάξω ένα νεο account για το vpn αλλά πάλι.. budget cuts.... so help pls
Rabican Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 αν καταλαβα καλα γιατι μπερδευτηκα λιγο. εχεις 2 sites (εστω 2 για απλοτητα). το κεντρικο και το υποκαταστημα. και τα 2 sites εχουν απο μια aDSL για να βγαινουν internet, ενω εχουν και μια γραμμη που τα συνδεει με το MPLS δικτυο του provider ουτως ωστε να εχουν το VPN μεταξυ τους. αν ειμαι σωστος μεχρι εδω, δε βλεπω λογο να χρειαζονται 2 καρτες σε ενα PC. PS: το Catalyst 2960 δεν ειναι router, ειναι access switch!
koulidou2 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 αν καταλαβα καλα γιατι μπερδευτηκα λιγο. εχεις 2 sites (εστω 2 για απλοτητα). το κεντρικο και το υποκαταστημα. και τα 2 sites εχουν απο μια aDSL για να βγαινουν internet, ενω εχουν και μια γραμμη που τα συνδεει με το MPLS δικτυο του provider ουτως ωστε να εχουν το VPN μεταξυ τους. αν ειμαι σωστος μεχρι εδω, δε βλεπω λογο να χρειαζονται 2 καρτες σε ενα PC. έχω 2 sites: ένα το κεντρικό και ένα το υποκαταστημα. Στο κεντρικό έχω 1 lan με adsl. Στο υποκατάστημα έχω ένα lan χωρίς adsl. Έχω επίσης ένα mpls vpn over adsl χωρίς πρόσβαση στο internet. Τα σημεία του vpn είναι 1 το κεντρικο και 3 τα υποκαταστήματα. Το τοπικό του κεντρικού δεν συνδέεται με το vpn είναι ανεξάρτητο. Επειδή θέλω να τα συνδέσω έβαλα το pc με τις 2 κάρτες. Στην ουσία έχω (σε απλοποιημένη μορφή...) 2 pc στο κεντρικο ένα με gateway π.χ. 192.168.142.100 (τοπικο) και ένα με getway 192.168.1.1 (vpn) και ένα στο υποκ. με getway 192.168.2.1. Έβαλα λοιπόν ένα 3ο pc στο κεντρικό με δυο καρτες που συνδέεται και στο τοπικό και στο vpn... ελπιζω να σου έδωσα να καταλάβεις αλλιώς θα πρέπει να κάνω ζωγραφικές... PS: το Catalyst 2960 δεν ειναι router, ειναι access switch! thnx (τι θέλω και ασχολούμαι εγώ με τα δίκτυα... )
Rabican Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 βασικα μαλλον θα σε ταλαιπωρησω γιατι μου φαινεται λιγο περιεργο οπως το περιγραφεις. θα σου πω την εμπειρια που εχω απο διαφορους πελατες οι οποιοι συνδυαζουν aDSL και mpls για να ενωσουν 2-3-Χ site τους. ας πουμε οτι εχουμε την εταιρια Α που εχει 1 κεντρικο και 3 υποκαταστηματα. το κεντρικο ειναι το 192.168.1.0 και τα επομενα 3 subnet ειναι τα υποκαταστηματα. καθε site εχει απο εναν router (o CPE router του MPLS). και εδω εχουμε 2 υποπεριπτωσεις αναλογα με το πως βγαινουν internet τα 4 sites. 1. ολα τα sites βγαινουν internet απο το κεντρικο. αυτο σημαινει πως το καθε υποκαταστημα εχει μοναχα μια γραμμη η οποια πεφτει στο MPLS δικτυο του provider και μεσω ενος VPN ενωνεται με το κεντρικο. το κεντρικο εχει μια aDSL γραμμη και βγαζει internet 4 sites. 2. το καθε site εχει δικια του aDSL για να βγαινει internet, ενω εχει ακομη μια γραμμη για να πεφτει στο MPLS και να επικοινωνει με το κεντρικο και τα υπολοιπα καταστηματα. σε αυτη την περιπτωση ο router του καθε site εχει 2 ip route εντολες, μια για το internet και μια για τα subnet των υπολοιπων site. οτι κινηση εχει για internet το διωχνει προς τη γραμμη adsl ενω οτι κινηση εχει προς τα αλλα site το διωχνει απο τη γραμμη του mpls. και στις 2 περιπτωσεις ομως, κανενα pc δεν χρειαζεται 2 καρτες δικτυου. ολη η δουλεια γινεται απο τους router. το καθε pc σε οποιοδηποτε site και να ειναι, ξερει με ποιον θελει να επικοινωνησει, αρα οταν στελνει ενα ip packet στο router απο τη destination IP προκυπτει το που πρεπει να το προωθησει ο router. οταν παω σπιτι και εχω και visio θα σου κανω και ενα σχεδιακι για να καταλαβεις.
kfyros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ. ότι δεν χρειάζονται ένα κάρο συσκευές και κάρτες για αυτή τη δουλειά.
Rabican Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 βασικα νομιζω καταλαβα το προβλημα της κοπελας. διαβασα λιγο καλυτερα το πρωτο ποστ και το επιασα. εχει εναν ζυξελ για το MPLS και εναν sagem για το adsl. το PC της εχοντας μια καρτα δικτυου μπορει να το ριξει μονο σε εναν απο τους 2 ρουτερ. αρα θελει μια δευτερη για να ριξει στον αλλο. βασικα εδω τιθεται ενα απλο θεμα. μπορει ο sagem να κανει reroute τα πακετα που του ερχονται για τα δικτυα των αλλων υποκαταστηματων παλι στο ethernet ωστε να τα παραλαβει ο zyxel και να τα στειλει μεσω MPLS? αν ο sagem μπορει να το κανει αυτο, τοτε ολα κομπλε. με μια static route εντολη του οριζει να στειλει στην ΙΡ του zyxel τα υπολοιπα subnet. και ετσι γλυτωνει την αναγκη για 2 καρτες...αυτο φυσικα προυποθετει οτι θα πρεπει να συνδεθουν και οι 2 router μεταξυ τους.
koulidou2 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 βασικα το προβλημα ειναι οτι δεν θελω να ξοδεψω παραπανω λεφτα για αυτο... οχι εγω δλδ... η εταιρια.. anyway, η static route εντολη μου αρέσει σαν σεναριο... θα το ψαξω και αν εχω αποριες θα επανελθω sorry για την ασχετοσυνη και 10000000 thnxxxxxxxxx
Rabican Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 το προβλημα ειναι πως το concept ειναι καπως στριφνο εαν τα 2 ρουτερακια δεν εχουν τη δυνατοτητα να παιξουν ενωμενα. κατα τ αλλα γινεται και χωρις δευτερη καρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.