Προς το περιεχόμενο

1 router, 1 pc wired και αλλο 1 wireless, δεν παιζει το lan

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην ουσια ο τιτλος είναι η συνοωη του προβληματος.

1 pc με καλωδιακι στο router

Στο ιδιο ρουτερ παει και χτυπαει με wireless netgear καρτουλα ενα λαπτοπ

ip σο subnet που εχω ορισει. ιντερνετ και με τα 2 κομπλε, κανενα προβλημα

Θελω ομως να εχω shared καποια folders και απο τα 2 για να βλεπει το ενα του αλλου

Πηγα στο My computer και στα 2, εκανα αλλαγη workgroup εβαλα τη λεξη HOME, τους εδωσα και ενα ονοματακι laptop/desktop, εκανα το restart αλλα οπως θα δειτε στο 1ο screenshot δεν εχω access απο το ενα στο αλλο(στο ss προσπαθω να μπω απο το λαπ στο ντεσκ) παροτι στο workgroup τα βλεπω και τα δυο

Επισης οπως θα δειτε στο 2ο, απο τον καθε υπολογιστh(εδω συγκεκριμενα του λαπτοπ), στο My Network places δεν βλεπω του αλλου παρα μονο φυσικά τα δικα του(εννοειται πως τα εχω κανει share)

Διαβασα και τα 2 τοπικ που ειναι στικυ αλλα κανεις δεν εχει ακριβως το προβλημα μου(α, και στον οδηγο για δικτυο δεν βλεπω τις εικονες)

Σε καθε περιπτωση, να πω οτι εχω τρεξει και στα δυο το setup a small home network απο το my network places αλλα δεν δουλεψε και ετσι πηγα και αλλαξα μονος μου το workgroup σε HOME oπως σας ειπα

Το πιο σπαστικο ειναι οτι αυτο το case ακριβως το ειχα κανει και δουλευε στο πατρικο μου με το ιδιο ακριβως λαπτοπ, αλλα τωρα που παντρευτηκα σκατα στα ματια μου, αλλαξα ντεσκτοπ, πηγα να κανω το ιδιο και παιρνω ακυρο. Ενω πριν, απο το λαπτοπι εβλεπα στο network places στο ιδιο παραθυρο oτι ειχα κανει share απο φακελους και στο λαπτοπ και στο desktop το παλιο

Δημοσ.

Κανεις ρε παιδια?

Nα σημειωσω

1. Στο λαπτοπ πηγα wireless connection>properties>wireless connections>advanced εχω επιλεξει να μπαινει στο δικτυο πανω σε ΑΡ και οχι ad hoc(θεωροντας πως θα πεσουν και οι 2 στο ρουτερ)

2. Το πιο σημαντικο. Πινγκαρω κανονικα απο το λαπτοπ το ντεσκτοπ οπως και το αναποδο και μαλιστα με arp -α απο το desktop βλεπει εκτος απο το ρουτερ και το λαπτοπ κατι που με προβληματιζει

Δημοσ.
Κανεις ρε παιδια?

Nα σημειωσω

1. Στο λαπτοπ πηγα wireless connection>properties>wireless connections>advanced εχω επιλεξει να μπαινει στο δικτυο πανω σε ΑΡ και οχι ad hoc(θεωροντας πως θα πεσουν και οι 2 στο ρουτερ)

2. Το πιο σημαντικο. Πινγκαρω κανονικα απο το λαπτοπ το ντεσκτοπ οπως και το αναποδο και μαλιστα με arp -α απο το desktop βλεπει εκτος απο το ρουτερ και το λαπτοπ κατι που με προβληματιζει

προσπαθώ να το κάνω ακριβώς αυτό με windows 7,αλλά δεν φαίνεται να είναι ευφικτό..

Δημοσ.

Oκ, τοτε ας πουμε οτι κατι κανω λάθος που την 1η φορα ειχα κανει σωστα.

Ας το παρουμε απο το 0...τι πρεπει να κανω για να εχω ενα laptop με wireless και ενα desktop, και τα 2 με XP να μπορει το ενα να δει τους shared φακελους του αλλου...

btw εφαγα μια φλασια, αν δεν κανω λάθος, για καποιο ηλιθιο λόγο την πρώτη φορα που το έστεισα αυτο το πράγμα και επαιζε, ειχα βαλει το laptop να βλέπει σαν gateway το desktop για να βγαινει ιντερνετ(και αρα λογικα και ad hoc συνδεση) γιατι πριν παρω το ρουτερ ειχα απλο Modem

Παιζει να φταιει αυτο??

Μου φαινεται κουλο, δεδομενου πως αφενος γιατι να το κανω?(αφου ειχα ρουτερ) και αφεταιρου, δεν μου κολλαει ρε γαμωτο, τι να το βλεπω σαν gw τι να βλεπω το router σαν gw, η λογικη μου λεει οτι δεν θα επρεπε να ειναι θεμα. Εξαλλου το ρουτερ κανει και L2 switching...

Δημοσ.

κάηζα, πας στο φακέλι που θες να 'ναι shared (προφανώς αν θες πολλά, πας στο main folder για να σώσεις χρόνο) δεξί κλικ, ιδιότητες, κοινή χρήση, advanced και παίζεις με τα permissions. Γενικά θες το everyone και τις χαμηλές κατηγορίες. Δοκίμασε πρώτα σκέτη ανάγνωση και αν δεν, εγγραφή. Γενικά, πειραματίσου εκεί μέσα, όποτε είχα το πρόβλημά σου, αυτό με έβγαζε καθαρό.

Δημοσ.

Δεν το βρισκω ρε μαν το advanced εκει που λες, ουτε στα XP ουτε στα XP-SP2

Ερωτηση, δεν νομιζω να πρέπει να κανω share όλο το δίσκο που έχω τα συγκεκριμενα folders ετσι?

ΥΓ. Απο τον desk που εχει SP2 έκλεισα και το firewall μηπως εφταιγε αυτο αλλα τζιφος.Στα απλα xp δεν βρισκω πως κλεινει το ατιμο

Δημοσ.

μιλαμε παντα για windows firewall ετσι?

Για δωσε τιποτα οδηγίες.

Αν και αποτι θυμαμαι, προχθες που κοίταγα τα exceptions του firewall ειχε τικαρισμενο το shared files and folders

Παντως ρε μαγκες, μηπως ειναι πιο ευκολο να μου πει καποιος 1,2,3...7 βηματα ποσα ειναι για να κανεις ενα desktop και ενα Laptop που τρεχουν XP να βλέπουν shared φακελους μεσω ενος ρουτερ?

edit: Μολις το τσεκαρα. Στο desktop πηγα control panel>windows firewall>εξαιρεσεις και ειχε τικαρισμενο το "Κοινη χρηση αρχειων και φακελων"

Στο λαπτοπι δυσκολευομαι να βρω το κωλοwindows firewall. Εχω απλα xp χωρις sp και δεν βγαζω ακρη

Δημοσ.
μιλαμε παντα για windows firewall ετσι?

Στο λαπτοπι δυσκολευομαι να βρω το κωλοwindows firewall. Εχω απλα xp χωρις sp και δεν βγαζω ακρη

Δυσκόλευεσαι , για τα απλα XP δεν εχουν firewall (νομιζω από τα sp2 και μετα - ισως και τα sp1 )

Δημοσ.

Α, καταλαβα.

Τεσπα, εχει κανεις πρόχεια 3-4 πραγματα που πρέπει να προσέξει κάποιος σε ΧP για να παίξει αυτό το πράγμα?

Πχ 1 να ειναι σε κοινο workgroup, 2 να έχουν shared φακελους, 3 το firewall να επιτρέπει sharing, 4 να πέσουν στο ιδιο subnet φυσικα(να υποθέσω δεν έχει σχέση που το ένα έχει πάρει καρφωτή ip και το άλλο με dchp το ρουτερ ετσι? Οτι ειναι στο ιδιο subnet ειναι σίγουρο.)

Να γυρίσω την ασυρματη σύνδεση του laptop σε ad hoc?Εχει νοημα?

Δημοσ.

Όχι σε ad hock δεν έχει νόημα.

Φοβάμαι ότι έχεις πέσει σε γνωστή μαλακία των Windows. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το simple file sharing (θα σου πω σε λίγο πως) και δοκίμασε challenge με username και password.

http://support.microsoft.com/kb/307874

Δοκίμασε επίσης να κανείς δημιουργία νέου οικιακού δικτύου (έτσι νομίζω το λέει) μερικές φορές.

---------- Προσθήκη στις 22:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:18 ----------

Δες και το παρακάτω.

http://www.online-tech-tips.com/computer-tips/troubleshoot-file-sharing-peer-to-peer-network/

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λογω υποχρεώσεων το είχα αφησει το θεμα αλλα...

ρε σεις, μολις εντοπισα οτι απο το run των windows τελικα βλεπει ο ενας τα shared folders του αλλου!!

Απλα πρεπει να θυμαμαι καθε φορα την Ip τους...

Βεβαια το ερωτημα παραμενει, γιατι στο my network places δεν βλεπω τα shared του αλλου σαν folders(σιγουρα γινοταν αυτο)

Ειναι ακομα πιο κουφο μαλιστα απο την στιγμη που τελικα "δικτυακα" βλεπει ο ενας τον αλλον. Αρα μαλλον καποια παπαρια των XP εχει ποαιχτει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...