Luciddream Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 μετά απο αποτυχημένη αγορά RAM (δεν είναι συμβατή με την μητρική μου) σκέφτομαι να πάρω μια σχετικά φθηνή επόμενης γενιάς απο αυτήν που έχω... δυστυχώς θα χρειαστώ και καινούρια RAM... διπλά λεφτά δηλαδή. αυτή που έχω τώρα είναι η X38-DQ6 Gigabyte και σκέφτομαι να πάω σε μια ASUS X48 που παίζει στο plaisio στα 120 ευρώ... το θέμα είναι έχει κανείς προβλήματα με μνήμες με X48 ? γιατι διάβασα οτι δεν έχει μεγάλη διαφορά απο το X38... ευχαριστώ... !!
Luciddream Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 δηλαδή τι ram αγόρασες?? μια OCZ 1066mhz, έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα και δεν κατάφερα να την κάνω να δουλέψει στα 1066 χωρίς να crasharei μετά απο λίγο... αν πάω σε X48 θα πάρω μια DDR3 μετά... η πλάκα είναι οτι στο φορουμ της OCZ υπάρχουν άπειρα ποστ για προβλήματα με το ίδιο RAM kit αλλα όπως λένε αυτοι ο λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά ποστ είναι γιατι πουλάει πολύ... εγώ πιστεύω οτι κατα κάποιον τρόπο φταίει η υποστίριξη της DDR2 στην μητρική μου, είτε στο X38 τσιπάκι και δεν πρόκειτε να δουλέψει 4gb σε 1066mhz... ότι μάρκα και να βάλω... edit: google --> x38 4gb ram ---> guess what...
Eloy Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δεν δοκιμάζεις καλύτερα την OCZ και σε κάποιον άλλον υπολογιστή ? Μάλλον είναι χτυπημένη αυτή και ίσως καταφέρεις να την επιστρέψεις και να πάρεις άλλη...
stm00192 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 είτε στο X38 τσιπάκι και δεν πρόκειτε να δουλέψει 4gb σε 1066mhz... ότι μάρκα και να βάλω... edit: google --> x38 4gb ram ---> guess what... Εγώ μια χαρά έχω 4 GB 1066 σε μια ASUS P5E x38 ... μια χαρά τα υποστηρίζει το chipset!!
Luciddream Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ μια χαρά έχω 4 GB 1066 σε μια ASUS P5E x38 ... μια χαρά τα υποστηρίζει το chipset!! thanks, αν και βλέπω οτι έχεις mushkin που απο προσωπική εμπειρία είναι φοβερές.. OCZ πρώτη φορά παίρνω. θα δοκιμάσω και σε άλλον υπολογιστή μήπως και είναι στις RAM το πρόβλημα ... αλλιώς με βλέπω με νέα motherboard βαρέθηκα να τρέχω στα 800mhz
Alexisssss Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Παντως δεν προκειται να δεις διαφορα αναμεσα στα 800 και στα 1066...
stm00192 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Παντως δεν προκειται να δεις διαφορα αναμεσα στα 800 και στα 1066... Πολυ σωστό και αυτό.. απλά σφίξε τα timings στα 800 και οι διαφορές είναι μηδαμινές...
kostasR1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Πολυ σωστό και αυτό.. απλά σφίξε τα timings στα 800 και οι διαφορές είναι μηδαμινές... Είσαι λάθος σε αυτό. Αυτό νόμιζα και εγώ... Κάνοντας προσωπικά τεστ διαπίστωσα ότι υπάρχει διαφορά και αρκετή. Δες τα αποτελέσματα..
Alexisssss Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Διαφορα σε τι; Σε benchs; Γιατι σε games η διαφορα δεν ειναι ΟΥΤΕ ενα FPS.. Τεσπα.. κατα την γνωμη μου η διαφορα μεταξυ 1066 και 800 φαινεται μονο σε benckmarking.
NeithaN Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Εμενα πάλι από 800 σε 1066 μου φάνηκε ποιο αεράτο το σύστημα τελοσπάντων μπορεί να είναι και η εντύπωση μου... Παίζει να φταίει όμως που είχα ανεβάσει και το fsb στον θεό;;; λέτε ε;;;
kostasR1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 εννοείτε ότι η διαφορά φαίνεται μόνο στα bench. Ακόμα και σε μνήμες 1600 και 2000Mhz στα παιχνίδια δεν βλέπεις διαφορες. Μόνο στα benchmarks. Σου ανέφερα τα παραπανω γιατί είπες να σφίξει τα timings. Άρα πάει για το κάτι παραπάνω με αυτό, πέρα από τα frames.
Luciddream Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 εννοείτε ότι η διαφορά φαίνεται μόνο στα bench. Ακόμα και σε μνήμες 1600 και 2000Mhz στα παιχνίδια δεν βλέπεις διαφορες. Μόνο στα benchmarks. Σου ανέφερα τα παραπανω γιατί είπες να σφίξει τα timings. Άρα πάει για το κάτι παραπάνω με αυτό, πέρα από τα frames. εγώ επειδή είμαι λίγο ψείρας ακόμα και αυτές τις διαφορές τις καταλαβαίνω... και ας μην είναι σοβαρές. το θέμα είναι οτι δεν ήθελα να βάλω 1066 γιατι δεν κατάφερα να παίξω κάποιο game, απλώς 2 χρόνια τώρα το pc δεν το έχω αγγίξει και ήθελα λίγο να "παίξω" όσον αφορά το hardware.. δυστυχώς όμως η μητρική μου δεν καταφέρνει να τρέξει την μνήμη στα 1066 οπότε τώρα είμαι με 400 FSB και 1:1 ratio και τις τρέχω στα 800... και ανεβάζω έυκολα μέχρι 3.2 on air... not bad, αλλα τελικά τσάμπα λεφτά αφου είχα ήδη πολύ καλές 800αρες μνήμες... τις οποίες και πούλησα σε μέλος εδω μέσα επόμενο βήμα crossfire σε 4890
Luciddream Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 τελικά αποφάσισα πάλι να αρχίζω να ψάχνομαι με την μνήμη, αφου διάβασα κάπου οτι το πρόβλημα με την συγκεκριμένη μητρική είναι μάλλον στις θέσεις 3,4... οπότε τώρα τις έχω βάλει σε single channel... στις θέσεις 1,2. λέτε να χάνω επιδόσεις αντι να κερδίζω? επίσης δεν ξέρω ακόμα αν είναι stable ο καιρός θα δείξει... ανέβασα το NB voltage + 0.150 για σιγουριά.. αλλα δεν ξέρω αν αντέχει.. πάντως ακουμπώντας την ψύκτρα της gigabyte δεν μπορώ να πώ οτι είναι ζεστό.. αλλα απτην άλλη μπορει να μην κάνει καλη δουλειά η πάστα δεν το έχω πειράξει εδώ και 3 χρόνια που το έχω... ορίστε οι επιδόσεις προς το παρόν.. είναι οκ? όποιος γνωρίζει ας πεί
gagaren Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2010 Φιλε μου γεια χαρα πιστευω οτι το BUS παιζει μεγαλο ρολο στην αποδοση για αυτο CPU MEMORY HD VGA [128,256,348,Κλπ]πρεπει να [τερειαζουν]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.